jovela

jovela

lauantai 2. helmikuuta 2013

Perinnetapettien helmiä

Tänään kävimme Billnäsin Rakennusapteekissa ihastelemassa kaikkia valikoimaan kuuluvia aikalaisrakennustavaroita ja -materiaaleja. Tuota Rakennusapteekkia ei voi mitenkään ylistää riittävästi. Palvelu on aivan omaa luokkaansa. Henkilökunnalla riitti aikaa keskustella ja esitellä meille erilaisia vaihtoehtoja. Saimme myös mahtavia vinkkejä ja neuvoja. Kiitos!

Olemme tässä vuosien aikana katselleet paljon erilaisia tapetteja netin kautta. Tapetteja ei kuitenkaan pitäisi ostella verkkokaupasta näkemättä koskaan tapettia livenä - ainakaan omasta mielestäni. Värit ja kuvioiden muodostuminen ovat helposti jotain ihan muuta livenä. Tänään ne olivat sitä positiivisessa mielessä. Olemme nyt valinneet (mutta emme vielä tilanneet) salin tapetiksi Lim & Handtryckin tapetin, jolla ei ilmeisesti ole nimeä. Se on ollut erikoistilaus, mutta sitä saa kyllä lisää tilattua. Materiaali on aivan uskomatonta! Ensinnäkin tapetti on todella paksua, kuin pakkauspahvipaperia. Sen pinta on elävä ja painotyö erottuu pienintäkin yksityiskohtaa myöten kirkkaasti ja virheettömästi, pohjapinnasta ryhdikkäästi kohoten. Tämä tapetti tulee meille saliin. Kuva ei tee lainkaan oikeutta tapetille, mutta jonkun käsityksen siitä saa.


Tuo tapettitelineellä näkyvä punainen versio on vahvasti suosikkiehdokkaana tupaan.

Kerroin meidän kanssa keskustelleelle naismyyjälle vaikeudesta löytää aitoa hengittävää perinnetapettia, jossa olisi kaunis "englantilainen ruusutarha" teemana ja jonka kuviointi muistuttaisi "botanical" -tyyppisiä kasvi- ja kukkakirjojen kuvituksia ja että tapetti olisi vielä raikas värimaailmaltaan. Joskus perinnetapeteissa on makuuni hieman liian puuterinen, jopa tunkkainen värimaailma. Myyjäpä ilmoitti heti tietävänsä juuri millainen tapetti olisi mieleeni. Sellainen on uutuutena Lim & Handtryckin valikoimassa ja tapetti on niin uusi, ettei sitä ole vielä mallistokuvissakaan. Näytepalaa ei ollut antaa, koska tapetti on vasta kuvaukseen menossa, mutta kuvia sain kaikin mokomin ottaa. Oi mikä tapetti! Lankesin välittömästi loveen tähän uuteen "Rosen" mallistoon. Tässä on siis meidän tulevan makuuhuoneen tapetti. Taaskaan kuva ei tee oikeutta, mutta tapetti on kaikin puolin sellainen josta olen haaveillut. Tapetin värien elävyys ja kohopainotyön laadukkuus tekevät kukista niin aidon tuntuisia, että voi melkein haistaa ruusut.Hintaahan näillä tapeteilla on, siitä ei pääse mihinkään, mutta mielummin sitten olemme ilman tapettia kun tapiseerataan jollain talon henkeen ja olemukseen sopimattomalla tapetilla, joka pahimmassa tapauksessa tekee seinistä hengittämättömät. Nämä tapetit ovat talon aikakauteen sopivia. Saliin tuleva tapetti maksaa 118,-/rulla. Ruusutapetin hinnan unohdin ihastuksissani kysyä, mutta eiköhän se niissä samoissa euroissa pyöri.

Ostimme Rakennusapteekista myös Rakennusapteekin käsikirjan, joka esittelee yli 600 sivun verran erilaisia tuotteita, materiaaleja ja elementtejä perinnetaloja ajatellen. Kirjassa on myös runsaasti vinkkejä ja ohjeita. Helsingin liikkeen synttäreiden vuoksi kirjan sai Billnäsistäkin ostaa 25 eurolla. Hintansa väärti aivan varmasti.

Kun suunnilla oltiin, piipahdimme myös Karjaalla kirppiksellä. Tällä kertaa matkaan lähti punssilasit. Parilla eurolla saimme puolen tusinan täydennyksen puristekristallilasikokoelmaamme. Ja muutakin löytyi.. Niin monta kertaa olen haaveillut kattavani puutarhaan iltapäiväkahvit, jonka kyytipoikana olisi iso kulho puutarhamansikoita, toinen täynnä metsämansikoita ja kolmas täynnä jäätelöpaloja. Kuinka ollakkaan, suloiset mansikkakuvioidut tarjoilukulhot odottelivat meitä kirpputorilla valmiina astumaan palvelukseen.  Yhdessä kulhossa on pieni särö reunassa, mutta eipä hintakaan päätä huimannut. Muutamalla eurolla koko satsi kotiin odottelemaan kesää ja mansikoita.


Valtavan mukava päivä, toivottavasti sinullakin! Hauskaa viikonloppua kaikille!

Jovelan Johanna

8 kommenttia:

 1. Miten kauniita tapetteja!!
  On mukava kuulla, ettette tingi laadusta, vaikka oikea tapetti olisikin hintava.

  VastaaPoista
 2. Uskon, että tällaisissa kohteissa laadusta tinkiminen vasta kalliiksi tuleekin. Ja toistaalta täällä toivotaan tietynlaista aikalaisuuden näkymistäkin. Oli kyllä ihania tapetteja hyllyt täynnä, mutta silti valinnat olivat helppoja. Yllättävän helppoja. Ehkä tässä sitten on vaan joidenkin asioiden kohdalla ehditty muodostaa niin vahva mielikuva materiaaleista, että ne tunnistaa heti vaikka ei olisi koskaan nähnytkään!

  VastaaPoista
 3. Täällähän onkin alkanut uuden blogin aikakausi:)Klikkasin itseni porukoihin<3 On teillä niin mahtava projekti meneillään!!!
  Iloa puuhiin♥

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa SistustEllen! Kivaa kun tulit :) Ja kiitos kannustuksesta!

  VastaaPoista
 5. Ooh mikä ruusutapetti! Vau! Siinä se nyt sitten on, lampaantaljoja vaille! :)

  Taas tuli mieleeni että pitäisi joskus (kesäaikaan?) oikein lähteä käymään tuolla Billnäsissä. Vaikka jopa yhdeksi yöksikin. Eikös siellä ole jonkinlaiset antiikkimarkkinatkin vuosittain, vai olenkohan nähnyt unta..? Mutta varmaankin kaikinpuolin käymisen arvoinen seutu eniveis :)

  VastaaPoista
 6. Tuo se on, herkkunamiruusu! (ja ne lampaantaljat odottelee tuolla työhuoneessa ruusukammariin pääsyä) ;D

  Billnäs on ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Samalla kannattaa käydä siinä lähellä Fiskarsissa www.fiskarsvillage.fi.Billnäsissä on ne antiikkimarkkinat tosiaan ja eilen kun ajettiin tuonne Rakennusapteekkiin ja Varaosapankkiin, näin sen mainoksen vilaukselta. Mun mielestä ne markkinat osuu just mun synttäreiden aikaan, heinäkuun puoleen väliin. Yritin vilaista Billnäsin ruukin sivuilta oisko siellä se päivä, mutta tapahtumakalenteri on päivityksessä.

  VastaaPoista
 7. Siis niin ihanat nuo kirppislöydöt ! Eikä tapeteissakaan ole tosiaan mitään vikaa, mielettömän kauniita. Katselin itse tuota sinipunaisella kuviolla varustettua meille, mutta se ei oikein sopinut niihin muihin, joita haluaisin. Taidan siten pysytellä P & R:n tapeteissa, kauniita nekin. :)

  VastaaPoista
 8. Me tykästyttiin P&R:n tapetteihin ensin, mutta jotenkin L&H tapetteja kädessä pitäneenä ne jäivät hieman varjoon. Molemmilla on aivan upeita tapetteja. Meinasin ensi P&R:n Herraskartano-tapettia meille saliin, mutta lankesin loveen tuon kuvassa olevan tapetin kanssa.

  L&H on muuten niitä harvoja alusta loppuun käsityönä ja täysin muovivapaana tehtyjä tapetteja, siis painovärejä myöten.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!