jovela

jovela

tiistai 5. helmikuuta 2013

Pieniä ideoita ja ikkunalaatikoita

Iltaisin tulee ihasteltua jos mitä inspiraatiolähdettä taloa varten. Olen aina pitänyt kovasti ikkunalaatikoista. Ne ovat suloisia ja niillä saa ilmettä talon julkisivuun ympäri vuoden. Ikkunalaatikoita voi hyödyntää sisälläkin, kuten näissä muutamissa kuvissa näkyy. Tuollainen ikkunakehykseen kiinnitetty ja seinälle laitettu ikkunalaatikko voisi toimia loistavasti keittiössä tai kylpyhuoneessa, miksei makuuhuoneessakin! Siinä voisi olla ruukuissa miniruusuja tai kynttilöitä pienissä lyhdyissä. Oi, oi! Kierrätyslaudoille olisi niin monta käyttökohdetta!
Haaveilen myös makuuhuoneen ikkunalle valuvista ruusuköynnöksistä. Itse rakennukseen niitä en kiinnittäisi enkä antaisi niiden takertua seiniin, sillä niillä on ilmeisesti taipumusta tuhota seiniä luoden vedelle pieniä rakoja, joista vesi pääsee mutustelemaan seinää. Ruusuköynnös voisi kasvaa kasvatusritilällä. Ja ikkunaluukut, oi mitä herkkuja! Ruusukammarin ulkopuolelle kuitenkin pitää saada ruusuja, jotka tuoksuvat kun ikkunan avaa.Talolla tapahtuu! 

Parin viikon kuluttua talolla alkaa ensimmäiset puuhat. Paikalle saapastelee pari reipasta puunkaatajaa, jotka poistavat tuosta päärakennuksen oikealta puolelta kaiken roskaavat ja synkentävät kuusen ja männyn. Itse emme uskalla moisia kaataa. Voisi tulla nopeasti avokattomalli taloomme. Samalla puunkaatajat pilkkovat rungot sopiviin mittoihin klapikonetta odottelemaan. Hirmuisen mukavaa!

ps.  Täyttä Elämää blogin Hannele oli bongannut suloiset Ib Laursenin emalikasarit herkullisessa vaaleanpunaisessa värissä. Ihastuin niihin niin valtavasti, että pakkohan sellaiset oli sitten saada tilata. Kiitoksia siis Hannelelle vinkistä!Rajusta rempasta tietoisena, pää pilvissä haaveileva

Jovelan Johanna 
  
Ideakuvat: Pinterest

7 kommenttia:

 1. Löysinpä mielenkiintoisen uuden blogin. Ihanaa kun on niin alkuperäisessä kunnossa oleva talo. Pehtoorin tupa oli varsinainen herkku ;)

  VastaaPoista
 2. Hei! Miten kivaa kun piipahdit! Olen käynyt liikkeenne sivuilla ja olette jo "pakko käydä" -listalla ;) Olette sopivasti siinä matkan varrella kun lähdemme laittelemaan taloa <3

  VastaaPoista
 3. Hei! Blogissani on sinulle tunnustus :) Mielenkiinnolla seuraan talonne vaiheita tästä eteenpäin, jos itselläkin jonakin päivänä olisi vanha talo :)

  VastaaPoista
 4. Hei. Olen muutaman päivän lueskellut aivan ihanaa blogiasi! Blogi meni selaimen suosikkeihin heti ensimmäisestä lukukerrasta. Olette löytäneet ihanan talovanhuksen! Haaveissa vain taitaa minun kohdalle jäädä tuollainen vanha pihapiiri, hirsirakennuksineen. Se pikkainen sänky oli myös vallan söpöläinen ja kunnostettuna varmasti palvelee vielä kauan. Mukava lukea ajatuksiasi ja seurata miten hommat etenee :) t. Anna

  VastaaPoista
 5. Kiitos, kiitos kiitos Tiina ja Anna :)

  Kovastu tuollainen lohduttaa tällaisena päivänä. Sain pöpön ja makaan kovassa kuumeessa täällä. Voi kun lauantaiksi olisi jo parempi.

  VastaaPoista
 6. Tuo wanhat ikkunalaatikot sisälle on kyllä ihana idea! Voipi olla että kopsaan käyttöönkin asti jos satun löytämään sellaisia jostain :)

  Voih, toivottavasti paranet pian! Paljon voimia taudin taltutukseen.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!