jovela

jovela

keskiviikko 20. helmikuuta 2013

Porstua-kylpyhuone, väliseinä ikkunoista

Eteistilan ja kylpyhuoneen välille täytyy rakentaa väliseinä, joka rajaa pönttöuunin kylpyhuoneen puolelle. Näin kylpyhuoneesta ei tule liian ahdas tai oudon muotoinen. Normaalistihan väliseinän rykäisee kasaan helposti levyillä, mutta tähän taloon toivotaan jotain muuta.

Tässä ratkaisu, rakennetaan sellainen osin vanhoista ikkunoista! Vessassa ja kypyhuoneessa toki toivoo tiettyä yksityisyyttä, jollaista ylimmässä kuvassa tarjoaa salusiiniverhot. Vanhojen ikkunoiden käyttäminen antaa valoa eteistilan "siipeen" sen sijaan, että kokopeittävä väliseinä jättäisi tilan ikkunan kylpyhuoneen puolelle pimentäen eteisen.Tuollaisella kapoisemmalla tilan keskilattiaa kohti suuntautuvalla väliseinällä voisimme harkita wc:n erottamista muusta kylpyhuonetilasta. Se lisäisi myös hieman seinäpinta-alaa ja erotusseinän molemmin puolin saisi pienet hyllyt "ikkunalaudoista".

Pakettikuva on tuossa muistuttamassa, että ostan kaunista käsintehtyä tai naturel -paperia kun sellaista tulee vastaan. Haluan testailla pian saippuan tekemistä itse ja laitella tuoksuvia saippuoita kauniiseen paperiin käärittynä somisteeksi odottamaan käyttöönottoa.

Kurkkaa muuten tuota ylintä isoa kuvaa. Ikkunoissa on 2 lampettia, joissa palaa kruunukynttilät. Löysin juuri eilen samantyyppiset, mutta kaksihaaraiset lampetit kierrätyskeskuksesta. Ne ovat parhaillaan pöydällä kuivumassa, joten esittelen ne huomenna.

Aurinkoista keskiviikkoa toivottelee

Jovelan Johanna

Ideakuvat: Pinterest

14 kommenttia:

 1. Miten ihana koti teille tulee!!! Löysin blogiisi ja en malttaisi lähteä pois. Niin kaunista rappioromantiikkaa!!!

  VastaaPoista
 2. Tuo kolmiruutuisista tehty ikkkunaseinä on tosi upea, hienot 1800-luvun saranat ikunoissa. Itse olen aina tykännyt tuollaisista huoneen jakamisista epätavanomaisilla tavoilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletpa tarkka! Itse en koko saranoita huomannutkaan! Mutta kauniita nuo ovat. Talolla taitaa olla vielä vanhoja ikkunoita jäljellä ulkorakennuksessa sen edellisen omistajan teettämän ikkunarempan jälkeen, joten tutkimme sieltä kunnostettavaa materiaalia. Jospa sitä vaikka itse saisi aherrettua vanhoista rispaantuneista ikkunoista väliseinämateriaalit :)

   Sinällään harmi, että talosta poistettiin alkuperäiset ikkunat, mutta ymmärsin, että ne oli kaiken korjauksen saavuttamattomissa puusepän tutkittua ikkunoita.

   Poista
 3. Silmä lepää näissä kuvissa, todella kaunista. Omaan remonttiin saa lisää intoa ja ideoita kun lukee ajatuksiasi. Mietin itsekin, miksi emme tee itse juuri sellaista kun haluamme, miksi pitää ostaa aina valmiina joku kapine, mikä ei oikeasti edes silmää miellytä. Tietokonepöytää pähkäiltiin pitkään, kaupoista ei löytynyt sopivaa, joten kyhäsin sellaisen vanhasta pirttipöydän rungosta ja päällyslevystä. Puolitiessähän tämäkin projekti on :) Maalia vielä kaipaisi pintaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teija :) En tiedä minäkään, miksi niin on tullut tehtyä. Edellisissä rempoissa sitä innoissaan tutkittiin kataloogeja ja marssittiin sitten bauhaus-ikea-plantagen bermudan kolmiossa rontaten tavaraa autoon. Eikä noissa kolmessa mitään vikaa ole, mutta jotenkin nyt on vapaampi olo rempata! Ensin mietitään miten mitäkin oikeasti halutaan, sitten mietitään miten sen voisi taloon saada omin käsin, teetettynä tai sitten ostettuna.

   Tuo tietsikkapöytä kuulostaa oivalta ratkaisulta! Se olisi kiva nähdä :)

   Poista
 4. Juu ehdottomasti todella loisto idea jakaa tila vanhoilla ikkunoilla.
  Se on paljon parempi ratkaisu kuin joku tavallinen tyhmä seinä.
  Tuo sitä tilavuuden tuntua ja muutenkin erittäin kaunis ratkaisu.
  Ja itsetehdyt saippuat kiinnostaisi minuakin , mutta en ole vain saanut aikaan alkaa tekemään kun on kaikkea muuta puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun on tehnyt mieli kokeilla jos mitä saippuaa tehdä ja aina se vaan on jäänyt. Nyt kun pian alkaa kuusenkerkät kasvamaan, teen varppina saippuoita. Haaveilen sitruuna-kuusenkerkkäsaippuasta, jonka tuoksu olisi huumaavan raikas.

   Poista
 5. Minäkin löysin äsken tänne blogiisi ja onpas kiva jäädä seuraamaan teidän projektia. Lapsuudenkotini on nimittäin samaa ikää ja paljon saman näköinen kuin teidän talo : )
  Mukavaa viikon jatkoa teille!

  VastaaPoista
 6. Onpa hauskaa Päivi! Vieläkö lapsuudekotisi on asuttuna?

  VastaaPoista
 7. Hauska idea! Tosi suloinen tuo ensimmäinen kuva :) Mä oon ehkä niin vainoharhainen, että mua häiritsisi jos olisi noin isot ikkunat, mutta ideana ihana <3

  VastaaPoista
 8. Kivan kevyenooloinen idis! Ja valompääsee kulkemaan vapaasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on aika tärkeä juttu tuossa, kun tosiaan väliseinä sulkee ikkunan eteisen siivestä piiloonsa.

   Poista

Kiitos kun kommentoit!