jovela

jovela

sunnuntai 24. helmikuuta 2013

Tuumasta toimeen - puulaatikot leffoille

Seuraa jatkoa eiliselle Kirjoja ja kirjahyllyjä - postaukselle, jossa ideoimme leffoille ja kirjoille säilytysratkaisua.

 Ikean vaneerilokerikot olivat leffakansille aivan liian pieniä. Joten katselimme toiveikkaina jonkinlaisia laatikoita Bauhausissa samalla, kun isäntä tutki kompuravalikoimaa. Bauhausista löytyi Zellerin mäntypuisia 30x20x15cm puulaatikoita 7,90 kpl. Laatikoita tullaan tarvitsemaan jo nyt noin 30 kappaletta, mutta aloitimme 12 laatikon erällä. Laatikoiden pohjassa on kivat listat, jotka toimivat jalkoina ja laatikot voi halutessaan pinota päällekkäin.


Pinotexiä pintaan niin uusikin näyttää vanhalta

Leffat laitetaan laatikoihin siten, että niiden selkätaitteen tekstit ovat tarvittaessa näkyvillä. Laatikkoon mahtuu kerralla 24 normaalikokoista DVD-kantta; 12 yhteen suuntaan ja 12 toiseen suuntaan. Laatikkoa kääntämällä näkee heti mitä ko. laatikossa on. Kuvat 2-5 on Pinotexilla käsiteltyjä laatikoita. Sudin kaikki 12 alle kahdessa tunnissa.Niiden aiemmassa ideapostauksessa näkyvien kylttivetimien löytäminen oli pienen vaivan takana. Rakennusapteekista niitä olisi saanut, mutta hintaakin on likimain laatikon verran, joten x 30 homma tulisi jo todella kalliiksi. Löysin kuitenkin lopulta hantaakitkin kun älysin käyttää hakusanaa etikettipidike. Nuo Jim Holzin arkistohantaakit olivatkin sitten ainoat ja myös viimeiset, sillä ostin ne kaikki (24kpl) pois ko. verkkokaupasta. Toivottavasti niitä tulee lisää. Hinta ei ole ollenkaan paha; 4,90/6kpl.

Tässä vaiheessa

Olohuoneemme pöydällä, häikäisevän aurinkoisessa aamussa komeilee kaikki 12 sävytettyä puulaatikkoa odottelemassa etikettipidikkeiden saapumista.


Myöhemmin

Koska tuollaiseen pieneen vetimeen tulevaan lappuseen ei saa kirjoitettua kaikkea tarpeellista, teen sekalaisiin leffoihin vaan aakkos- tai genrelappuset joiden mukaan leffat lajitellaan lootiin. Moniosaiset sarjat saavat vetimeen koko- tai osanimen, esim Poirot, Miss Marple, Bondit, Uunot jne, miten nyt parhaiten mahtuu.

Laput voisi tehdä tällaisilla Sinellin minileimasimilla jos niiden kirjaimet mahtuvat koon puolesta lapulle. Leimasinmustettakin olisi saatavilla ruskean puun sävyisenä! Todennäköisesti kuitenkin joutuu joko tulostamaan tai kirjoittamaan käsin laatikoiden lappuset.
Vielä myöhemmin - ehkä

Jossain vaiheessa teen ehkä kuhunkin laatikkoon oman listan, koska vanhat kirjastokorttijutut ovat niin hauskoja. My Owl Barn tarjoaa (kuva alla) ilmaiseksi tulostettavia "kirjastokortteja" hauskoilla pöllökuorilla. Lappuseen kirjoitan/tulostan sitten mitä kussakin lootassa on. Tuo kortti pöllökuorineen voi tulla ensimmäiseksi laatikon sisälle, ettei leffoja näe suoraan ollenkaan. Se voisi olla yhtenäistävä vaihtoehto, koska leffakansissa nyt on sen sataa eri väriä ja tekstiä. Saapi nähdä mihin päädytään. Tällä osalla toteutusta ei ole mitään kiirettä. Leffoja ja sarjoja on sen verran paljon, että melkoisesta urakasta tuo käy.Puuhakasta viikonloppua viettänyt

Jovelan Johanna

Ps. laitan huomenna niitä muita lankkumööpeli-ideoita.

14 kommenttia:

 1. No ollaanpas täällä oltu ahkeria;) Hyvältä näyttää ja kiitos tuosta etikettipidikelinkistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti tilaavat lisää niitä! Ostin tosiaan viimeiset 4 pakettia.

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Alku on ainakin lupaava :)Tykkään kovasti noiden laatikoiden sävystä. Itse kaapista tulee valkoinen. Näissä toistuu hirsien ja tapetin sävyt.

   Poista
 3. Hyvä, että voitte näin etukäteen tehdä tuollaisia yksityikohtaisia juttuja, sitten rempan keskellä ei taas taida olla aikaa....
  Olisiko noihin vetimiin tekstit dymolla liian teollisuusmaiset? Siinä se tekstin koko ei ainakaan ole kauhean iso... Clasulla on muuten niitä dymoja jos innostuitte.

  VastaaPoista
 4. Totta, nyt on hyvä puuhailla. Kun remppa alkaa, sitä tehdään viikonloppuisin, joten tuunailut jäävät sitten arkipäiville, miten sattuu olemaan aikaa.

  Dymot on kivoja moneen juttuun ja meillä onkin niitä kahta eri mallia; perinteistä ja tarrapohjaa tekevää, mutta näihin juttuihin Dymo-tekstit tuntuvat liian muovisilta.

  VastaaPoista
 5. Hienot laatikot niistä tuli ja kunhan etikettipidikkeet tulee ja saat ne laitettua iin sitten ne vasta hienot onkii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odotan jännityksellä millaiset ne hantaakit ovat luonnossa. Varmaan tällä viikolla saapuvat.

   Poista
 6. Tiedote: blogisi on tällä hetkellä kaikkein kiinnostavimmin kirjoitettu blogi, jonka olen löytänyt.

  VastaaPoista
 7. Kauniin sävyn onnistuit niihin loihtimaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva ei tietenkään vastaa ihan todellisuutta, mutta tykkään siis sävystä paljon. Vedin vaan yhteen kertaan öljyn, ettei laatikoista tule liian tummia. Nyt ne sointuu sopivasti salin hirsiin.

   Poista
 8. Mitä sävyä käytit noiden laatikoiden öljyämisessä?
  Sain itse myöskin tuollaisen laatikon ja mietiskelen että
  astetta vaaleampi sävy olisi täydellinen.

  VastaaPoista
 9. Tuo on ihan peruspuuöljyä, jonka purkin kuva on tuossa ylhäällä. Jos laitat tuota pinotexia puulaatikon pintaan ja pyyhit pinnan heti kankaalla, se jää vaaleaksi :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!