jovela

jovela

perjantai 1. helmikuuta 2013

Uuden blogin alku

Koska lähdemme nyt suuntaamaan kohti sitä elämää, jota viimeisen 1½ vuotta olemme vanhassa blogissani talo365.blogspot.fi suunnitelleet, on myös aika aloittaa uusi blogi. Lähdemme tähän seikkailuun puhtaalta pöydältä - myös blogin osalta.

Kaikkihan alkoi yli 4 vuotta sitten, kun ajattelimme haluavamme elää hieman eri tavalla verrattuna siihen tyypillisimpään elämiseen, jossa käydään töissä toisaalla, ostetaan kaikki kaupasta ja likimain kaikki toimii napista painamalla tai vivusta vetämällä - paitsi jos sattuu sähkökatko tai muu hankaluus, joita tuntuu piisaavan nykyään.

Me haaveilimme toisenlaisesta elämästä, jossa olisimme kohtuullisessa määrin riippumattomia erilaisista uutisiin päätyvistä harmeista. Ryhdyin yrittäjäksi ja etsimme sopivaa taloa pitkään, turhauduimme, pidimme taukoa talon etsinnässä ja sitten aivan yllättäen SE talo tuli kohdille. Emme aikailleet, vaan tartuimme tilaisuuteen. 26.1.2013 sovimme kaupoista, joiden perusteella meistä tulee 1890 perustetun tilan, sen villiintyneellä tontilla sijaitsevan täyskorjattavan päärakennuksen ja pehtoorin tuvan sekä muutamien purkukuntoisten piharakennusten omistajia. Neljän vuoden ja puolentoista bloggausvuoden jälkeen se on tässä. Varsinainen matka alkaa!

Tässä blogissa seurataan tilamme rakennusten korjaamista, suunnittelua, ideointia ja matkaamme kohti omavaraisempaa elämää. 


Tässä se on kaikessa reppanuudessaan. Kovasti on vinksin ja vonksin, mutta rakenteellisesti terve rakennus, jossa edellinen omistaja on ehtinyt saattaa pelastusoperaation alkuun. Katto ja ikkunat ovat uusia.


Ulkoa "parempi puolisko" ja sisältä sitä sun tätä.

Tämä uusi blogi hakee vielä kuosiaan ja lisäilen teidän vanhojen blogituttavieni blogeja tuonne omalle lukulistalleni pikimmiten!

Toivottavasti jaksatte siirtyä tänne uuteen Jovelaan jakamaan kanssamme matkaa <3

Jovelan Johanna


13 kommenttia:

 1. Voi siellä on lautalattiat ja hirsiseinät ja pönttömuurit! <3 Jatkan seurailua täällä, tsemppiä remontointiin ja onnea unelmallenne :)

  VastaaPoista
 2. Eka kommentti uudessa blogissa! Kiitos, Miiuli!

  Täällä ollaan lähdössä katselemaan kaikkea perinnerakentamiseen ja -remontoimiseen liittyvää. Hyvä kun pöksyissäni pysyn ;D

  VastaaPoista
 3. *poks*

  - Se oli blogitupareiden skumppapullon avaus! :D Onnea ja iloa uuteen blogiin, ja tietysti koko taipaleelle kohti kotia! Aion taatusti roikkua matkassa! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooh! Oikeen kuohuvan kanssa tullaan! Ihanaa! Me ollaan tosiaan justiinsa lähdössä Billnäsiin katselemaan tapetteja ja kaikkea livenä. Tulen myöhemmin kurkkimaan mitä tuo sun uusin postaus pitää sisällään. Jotain hienoa se kumminkin on!

   Poista
 4. Hups, edellinen viesti karkasi!

  Onnea MATKAAN siis ihan valtavasti sekä voimia! Tiedän että niitä tulette tarvitsemaan roppakaupalla!

  Asutteko ensin muualla remontin ajan?

  PS: Pikkutalokin on jälleen auki....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Una! Ihanaa kun tulit tänne. Niin kauan seurailin pikkutalon blogia ja elin hengessä mukana, että tuo pikkutalon blogin uudelleen aukaisu tuli tähän aamuun NIIN iloisena ja odotettuna yllätyksenä. Mahtavaa päästä taas seurailemaan sitä!

   Ja kyllä, meillä muutto ajankohtaistuu aikaisintaan keväällä 2014. Asumme tätä kotia ja remppaamme sitä reppanaa. Talossa ei nykyisellään edes voisi asua. Tämä sopii kuitenkin meille oikein hyvin. Saamme keskittyä töihin viikot ja viikonloppuisin mennä laittelemaan taloa, josta sitten pääsee remonttia karkuun kotiin. Kesällä ajattelimme olla sissejä ja viettää siellä kerralla pidempiä aikoja. Eipä tuo eroa mökillä olosta mukavuuksiltaan millään tavalla. On vaan enempi lääniä ;)

   Poista
 5. Onnea ihanaan muutokseen...työntäyteiseen, mutta varmasti ansoisaan.
  Innolla kuljen kerallanne rempassa..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten hauskaa, Irmastiina! Ihanaa! Tervetuloa vaan tänne uudelle puolelle myös.

   Poista
 6. Mukana seurataan ja talo näyttää todella lupaavalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa sinulle myös! Kiva kun tulit! Talo on lupaava ja haaveita on paljon. Kovin innokkaasti täällä odotellaan, että päästään aloittamaan. Askel kerrallaan.

   Poista
 7. Onnea uudesta kodista ! Ihanaa, että ihmiset pelastavat vanhoja taloja, ne ansaitsevat kaiken sen ajan ja vaivan <3

  Mielenkinnolla jään seuraamaan, jospa täältä saisi ideoita omaan remonttiin :)

  VastaaPoista
 8. Moi Petriina! Tervetuloa vaan! Matkasta tulee taatusti vaiheikas ja toivottavasti pitkä.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!