jovela

jovela

keskiviikko 6. maaliskuuta 2013

Ja suvi suloinen..

Koko tiistain korvamatona luikerteli tajuntaani tuo laulu; Jo joutui armas aika ja suvi suloinen. Niinpä niin. Ulkona satoi lunta, autot roiskuttelivat likaista loskaa tiellä ja taivas oli harmaa. Syynä taitaa olla tietoisuus lauantaista. Pääsemme taas talolle ja sinne tulee reipas puutarhuri meitä tapaamaan. Pihalta kaadetaan pari puuta varjostamasta taloa ja uhkaamasta sähköjohtoja. Samalla saan jutustella puutarhurin kanssa suunnitelmistamme, joihin tulemme tilaamaan hieman ammattiapuakin.

Vääjäämättä taas ajauduin katselemaan kuvia, joista löytyisi meille suunniteltuja juttuja. Muutama muukin idea sitten tarttui matkaan.

Suloinen puutarhavaja - kätevät muoviputkipidikkeet puutarhatyökaluille - kaunis kolkutin vajan oveen!Kyllä punamultataloonkin käy terassi - kiva idea istuttaa yrttejä suuriin, maahan upotettuihin ruukkuihin - kuten möksällä, myös talolla pitää olla nuotiopaikka! Alimmassa kuvassa on elävää aitaa, eli pajuista sidottu ristikkoaita, joka kasvaa koko ajan korkeutta. Tuollainen sopisi keittiöpuutarha-alueen tilanjakajaksi ja myös nuotiopaikan ympäri. Pajutaimia ja aitapajua löysin esim. Sunniemen Pajutilalta ja yllätyin hinnoista! Ne eivät tosiaan ole ollenkaan kalliita!

Alemmassa kuvassa on aivan ihana punamultatalon keittiöpuutarha, joka on toteutettu pitkälti juuri siten, miten mekin vastaavaa suunnittelemme. Meillä tulee kaikki istutukset korkeisiin istutuslaatikoihin, jotka todennäköisesti tehdään myrkyttömästi valmistetuista kuorma-autojen lavakauluksista.


Myös pajukaartiota on suunnitteilla ja sadevesikeräämöjä, jotta puutarhan kastelu olisi edullista ja kätevää. Möksältä tuodaan sähkötön pumppujärjestelmä, jolla veden saa myös liikkeelle letkulla. Puutarhassa haetaan tasavertoisesti aikalaiskauneutta ja hyötyä mahdollisimman ergonomisesti helppohoitoisella tavalla.

Millaisia hyväksi koettuja puutarhajuttuja teillä on tai teille tulisi jos olisi puutarha?

Haasteena 5 omituisuutta

Helinä Höttiäisen höpötelmistä heitti Jovelaan haasteen, jossa blogin pitäjän tulee kertoa itsestään 5 omituista asiaa. Helinän hassut näkkileivät ja siivouspäivien problematiikan voi käydä lukaisemassa Helinän omista tunnustuksista. Koska olen omituisten asioiden ekspertti, vastaan haasteeseen paljastamalla seuraavat asiat:

1) Rakastan kuunnelmia (hyviä). Ei se ole omituista, mutta kun kuuntelen edelleenkin esimerkiksi lasten kuunnelmaa Noita Nokinenä, se ehkä on hieman hassua. Nokinenät hauskuttavat Jovelassa aina pääsiäisen, juhannuksen ja joulun alla, erityisesti siivous- ja puuhapäivien aikana. Kuunnelmien hassut tarinathan ajoittuvat noihin kolmeen juhlaan. Niiden lisäksi kuuntelen dekkarikuunnelmia ja komediakuunnelmaa Knalli ja Sateenvarjo. Molempia löytyy meiltä sekä CD- että C-kasettiversiona.

2) Kun menen suihkuun, heiluttelen ensin käsiä veden alla. Seisoen itse veden alla. Kädet pään yläpuolella ;D

3) Mielestäni koiriemme tassut tuoksuvat popcornille. Nuuskuttelen niitä usein kun nukumme kaikki yhdessä läjässä.

4) Olen kuuhullu ja olen ollut sellainen ihan lapsesta saakka. Täyden kuun noustessa en saa nukutuksi. Ja ei, en katso kalenterista kuuta ja psyykkaa itseäni pysymään valveilla. Huomaan kuun yleensä vasta kun yö on aamun puolella.

5) Nukutan usein itseni aamuisin uudelleen hetkeksi vain saadakseni jatkaa mehevää unta - ja siis usein kykenen siihen, myös ohjaamaan uniani toivottuun suuntaan. Testailen esimerkiksi asioita unissani, sellaisia, joita pohdin valveaikana. Näen muutenkin unia, jotka saisivat Steven Spielbergin kalpenemaan kateudesta.

Päätin haastaa omituisuuksien tunnustamiseen 3 uutta lukijaa blogissamme, joten..

Millaisia omituisuuksia löytyy 

Meidän Kaksfooninkinen
Lievestuore As
Periferian Riikka

Keskellä viikkoa kepein askelin

Jovelan Johanna

Ideakuvat: Pinterest

19 kommenttia:

 1. Eikä, mä niin tiesin että sä oot tosi "omituinen".. Hehheheee. Aamun piristys. Itseasiassa, mä omaan noista sun omituisuuksista aika monta. Kuten kuuhulluuus, rakastan kuunnelmia mutta unohdan ne aika ajoin (kiitos muistutuksesta), myös vitos kohdan uudelleen nukahtamisen taidon omaan. Ajatus että saan vielä hetken nukkua tuntuu niin kivalta. Itselläni ei ole koiria mutta siskolla on ja monesti istun ja pidän koirulia (vajaa viiskytkiloinen) sylissä ja nuuhkailen koirahajuja. Tuota sun suihkujuttua voisin kokeilla... Mitähän jänskää siinä on. :D

  Ihanaa kun ammattilainen tulee käymään teillä. Mä oon viimeiset kaks viikkoa kattonu piha kuntoon ohjelmaa, aivan koukussa. :) Ootan niin että kevät tulee ja saa alkaa laittamaan uutta kasvimaan paikkaa, kantaa ensimmäiset kasvatit kasvihuoneeseen, terassin muutostöitä tehdä ja pihan nuotiopaikan toteutuksen ajattelin myös toteuttaa tänä kesänä. :)

  Kiitos osallistumisesta "omituinen" Jovelan Emäntä. :) hih*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta omituinen Helinä ;D Olisin muuten voinut lisätä tuohon omituisuuksien listaan, että katson niin harvoin telkkaria, että ihan nolottaa. En oikeasti nyt edes muista, koska viimeksi olisi tullut katsottua, joten olen aina IHAN pihalla uusien sarjojen suhteen. Katson kyllä sarjoja päivittäin, mutta Netflixin, areenan tai DVD:n kautta. Tuo "piha kuntoon" on siis mennyt ohi. Pitääkin laittaa laplle, että katson sen nettiversiona asap!

   Poista
  2. No joo siis mäki katon talletukselta. Mein telsu tallentaa kahen viikon ajan kaik ohjelmat nii ei tartte enää mennä ohjelmien mukaan. Puutarha ja sisustusohjelmat yllätys on ne mitä mä kyttään. :D

   Poista
  3. Nykyään on mukavasti valikoimaakin, mitä katsella!

   Poista
 2. Alan kohta masentumaan näistä sinun postauksista ;D Koska tuntuu ettei itsellä millään riittäisi aika, ja varsinkaan energia, kaikkien näiden ihanuuksien toteuttamiseen :)

  Eli ei voi taas muuta sanoa kuin että upeita suunnitelmia! Niin loppuun mietittyjä ja hyvin tunnelmoituja, kuten aina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. awwww! Ei saa masentua! Mulla on vaan intoa nyt päällä kun vihdoin päästään toteuttamaan haavetta ;) Nämä ideat on niin kauan muuhineet päässä, että nyt niitä laitellaan kunnolla ylös tulevia päiviä varten. On helpompi lähteä projekteihin kun on hyvä suunnitelma ja kaikki ylhäällä. Kerrallahan nämä ei toteudu. Puutarhaa/pihaa aletaan laittamaan kunnolla vasta kesälle 2014.

   2013 keväällä/kesällä/syksyllä tapahtuu:

   - Ensi la. kaatuu puita.
   - Hankien ohennuttua leikataan omppupuut.
   - Hankien kadottua siistitään niitä valtaisia syreeneitä ja muita puskia ja siistitään muutenkin hieman piha-aluetta, eli etu- ja takapihaa.
   - Ajetaan kunnolla kaikki ylikasvaneet heinikot ja kaikki se, mikä rehottaa.

   (Nämä tulee siis tekemään puutarhaihminen meidän ollessa poissa talolta.)

   Tehdään se ammeterassi, joka on pieni alusta, johon saadaan amme upotettua. Kesällä ylläpidetään, ettei pääse rehottumaan uudelleen, jotain pientä saatetaan tehdä muuten.
   Poista
  2. Meidän pihalle ei ole tämän neljän vuoden aikana tehty juuri mitään... Miäs muokkasi tantereita kaivinkoneella viime kesänä muutaman viikon, se on ollut suurin panostus. Eipä silti, eihän alkuperäinen omistajakaan ollut vajaan 20 vuoden aikana tehnyt mitään muuta kuin huonokuntoisen pihatien. Että luonnontilaa riittää vielä moneksi kesäksi :)

   Poista
  3. Meillä taitaa olla suunnilleen sama tilanne. Talolla on ylipäätään asuttu viimeksi 10 vuotta sitten. Muutenkin taitaa nuo puutarhat olla niitä ikuisuusprojekteja, ellei sitten asfaltoi koko tonttia ;D

   Poista
 3. Voi apua! Tässähän tulee ihan paineita, kiitos haasteesta. Määpäs alanki tässä miettimään mun omituisuuksia :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin loistavia omituisuuksia ;D Apuaah! *tikahtuu* Käykääs muutkin ihailemassa!

   Poista
 4. Löysin juuri blogisi ja liityin heti lukijaksi. Ihanan talon olette löytäneet! Olet myös löytänyt Pinterestistä upeita ideakuvia, ja sinulla näyttää olevan tosi selvät sävelet, mitä haluat. :)
  Me alamme nyt keväällä rakentamaan perinteisen pohjalaistalon näköistä kotia uudesta hirrestä ja moni yksityiskohta on vielä miettimättä. Toki piirustukset ovat valmiina. :) Tervetuloa tutustumaan meidän projektiin: vaniljanvalkoista.blogspot.fi Blogissani on kaikkea muutakin, mutta yritän postailla rakentamisestakin aina välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulen mielelläni! Kiitos kutsusta ja tervetuloa itsellesi tänne. On tosi kivaa seurata muiden projekteja. Niistä saa aina jotain inspistä itselleeb.

   Poista
 5. Olipa hauskoja tunnustuksia:)
  Kiitos inspiroivasta kommentista blogissani...mietin jo kuumeisesti oman vinttimme aarteita. Kokeilinkin juuri tuota kuvansiirtoa eka kertaa ja innostuin kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävinkin katsomassa, Wau! Hienoja ideoita, vaikka sille pumppisjutulle nauroin ääneen. Ehkä eniten siksi, että voisin kuvitella ihan hyvin itse tekeväni jotain vastaavaa. Ja olenkin. Joskus ei vaan voi antaa olla kun joku häiritsee ;D

   Poista
 6. Tuolla kasvimaalla kelpaa tehdä hommia uudet vermeleet päällä!
  Hauskoja tunnustuksia, varsinkin tuo suihkujuttu :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet vernet muuten tuli, paitsi kengät, jotka olikin sitten pysyvästi loppu. ja polvihousujen sijaan tuli housut, jotka yltää varpaitani pidemmälle :D Vahingossa olivat pakanneet väärät pöksyt. Mitäs moisista, tekevälle sattuu. Eikä nyt vielä puutarhapöksyillä ole käyttöäkään.

   Mua naurattaa toi suihkujuttu harva se kerta. En ollenkaan ymmärrä miksi teen niin ;D

   Poista
 7. AIvan ihania kuvia, toi keittiöpuutarha kelpais meillekin ;) Tosin mulla tapaa kuolla kaikki.. Mulla on toi viimenen omituisuus kans! Pystyn jatkamaan unta ja tämä onkin aiheuttanut sen, että välillä herään todella viime tipassa..Onneksi on liukuva työaika ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi talolla tänään ne vihersupermiehet. Olen niiin täpinöissäni ja iloissani. Juuri oikeat ihmiset auttamaan meitä alkuun. Oikeita tehopakkauksia molemmat!

   Poista

Kiitos kun kommentoit!