jovela

jovela

tiistai 26. maaliskuuta 2013

Naurettavaa näpertelyä

Pohjakosketus todellisuuteen on menetetty. Mutta, hei! Kun talossa on (tällä hetkellä toimimattomina) 2 kakluunia, leivinuuni ja pönttöuuni, tarkoitus palauttaa tupaan puuliesi ja pihalle saada sauna, tulitikut on aika hyvä juttu, eikös vaan?

Sitäpä mekin! Eikä haittaa jos niitä on paljon ja jos ne ovat nättejä? Sievästi suuressa lasisessa sylinterivaasissa? No ei! Siispä päällystämään tulitikkuaskeja!

Isäntä teki ruudukon paperin (samaa kuin arkistointilaatikoissa) toiselle puolelle ja leikkeli palat irti. Minä liimasin.Ja lopputuloksena on:Tervetuloa vaan valkotakkiset paikalle ihmettelemään puolensadan lootan röykkiöllistä tulitikkuaskeja. Ovat taatusti taloyhtiön sievimmät!

Ps. Tuo paperi on niin maailman kaunista, että sitä tullaan näkemään vielä lisää muissakin jutuissa. Voisin tuijottaa sitä lakkaamatta!

Pss. Puulaatikoita tarvitaan lisää. Jaoimme eilen leffat testimielessä laatikoihin. Eihän ne mihinkään riittäneet. Tusina varmaan tarvitaan vielä.

Kiitos 

Tämä uusi blogimme täyttää ensi viikolla 2 kuukautta. Ajattelin menettäväni lukijat kun lopetimme vanhan blogin kirjoittamisen mutta niin ei sitten käynytkään. Nyt on melkein sama määrä lukijoiksi rekkautuneita, kuin vanhassa blogissmme oli ja iso osa teistä on ihan uusia tuttavuuksia. Lämmin kiitos teille pidempään matkaamme seuranneille kun siirryitte tänne ja kiitos uusille lukijoille! Niin mukavaa kun olette täällä :)

Tulitikkutehtaan pakkausosastolta

Jovelan Johanna

42 kommenttia:

 1. No mihkäs myö nyt jätettäis tulitikkutehtaan pakkaajia. :D Kivaa että saadaan pysyä mukana. vai että rannalla rötköttävä hamppari... ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. <3 Helinä

   Voisin olla, rantaan on kuitenkin pari kilometriä matkaa, joten joutunen olemaan sittenkin se muurari-maalari-hanslankari ;D

   Poista
 2. Nyt kehtaa pitää tikkuja esillä, ei huono idis ollenkaan!
  Teillä siis laatikkotehtailu jatkuu ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää lähti oikeasti ihan fiksusta ajatuksesta. Meillä möksällä on usein ollut tikut hukassa, koska olen jemmaillut niitä. jemmaillut koska mun silmää on häirinnyt "Biltemat, Siwat ja Rytkösen Putkiliike" -etikettiset tulitikkulaatikot.

   Nyt ovat niin somia, että ne haluaa pitää esillä :)

   Poista
 3. Tuo leikkaan-liimaan-askartelen osasto ei ole oikein koskaan napannut, mutta noita tikkuaskituunauksia on näkynyt niin somina versioina, että pitäiskö pieni projekti ottaa Lillaa silmällä pitäen. Pari kertaa on käynyt nin, että takkasytkäri on sanonut työsuhteen irti - ihan vaan kynttilöitä sytytellessä.
  Että vois sielläkin pieni jemma olla ihan varuiks :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta. Ei ole kerta tai kaksi kun sytkäri on sanonut sopparinsa irti, ihan vaikka kaasua olisi jäljellä.

   Tosin mulla on paha tapa laittaa palaneet tikut takaisin askiin, jolloin käy niin, että palamattomat loppuvat jossain vaiheessa ja ollaantaas lähtöruudussa. Lupasin itselleni lopettaa moisen.

   Poista
 4. Nuukana ihmisenä muistutan että elä ny sitten heitä tyhjää lootaa pois vaan laita uudesta bilteman askista täytteet tilalle ;)
  On nuo niin kauniita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin päätimme jo! Ei noita raaski heittää pois :)

   Poista
 5. Hih, on ne kyllä sieviä! Herää vain kysymys, että missä raapaisupinta..?

  Teillä on niin mahtava into päällä. Sitä on suuri ilo seurata <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans että kauniita ovat.. Meillä aikanaan käytettiin häissä hääkarkkien ja runon sydeeminä tikkuaskeja.. Ihania niistä tuli. Mä kans haluaisin tietää että kuinka sen tikun nyt saa raapaistua? :)

   Poista
  2. Taru ja Päivi

   Raapaisupinta? Sehän meinais, että tikkuja käytetään!! Ei se käy, tikut kuluu ja rasia menee ihan pilalle!

   No, okei, paljastan. Se toinen laitapuoli rasiasta on ilman paperia. Se, jossa se raapaisupinta on ;D

   Hähää!

   Poista
 6. Älyttömän ihania! Määki haluan! :D

  VastaaPoista
 7. Onpa ihania papereita ja askeja! Kyllä nyt kelpaa sytytellä! Mistä tuollasta paperia löytyy?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Miia :) Tilasin Quriosa Interiorista paperit. 1,20 metri. Olin tuhma ja ostin koko varaston tyhjäksi. En tiedä tuleeko lisää, mutta siellä on valkopohjaista kyllä ja muitakin papereita jos tuollaisista tykkää :)

   Poista
 8. Uusi lukija ilmoittautuu ja taitaa tästä samantien lähteä tulitikkuostoksille, kun noin loistavaan idikseen törmäsi.
  Meillä ei tosin ole mitään, mitä tikuilla sytyttää, paitsi kynttilät, joten täytynee pitää varasto kohtuullisena :).
  Nykytikut tosin on niin kehnoja, että niitä tarvii kolme siinä missä vanhoja riitti yks.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Annukka! Kiva kun jätit merkin käynnistäsi. Tulin vaan piipahtamaan täällä blogsussani ja jatkan töitä samoin tein, mutta tulen vastavierailulle blogiisi asap :)

   Poista
 9. Ihana paperi tosiaan ! Ja rasiat! ihailen teidän toimeliaisuutta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoittanet meidän hulluutta, Riikka? ;D Ei vaan, näitä oli kivaa tehdä. Istuttiin vastapuolin pöytää juteltiin ja siinä samalla syntyi stidiaskeille uudet nutut. Lokoisaa.

   Poista
 10. Auts, tuohon näpertelyyn tuli ihan himo :DD
  Tietysti pitää olla tikkuaskit tyyliin sopivat. Niitä kuluu ihan uskomattoman paljon, kauppalistalla lukee taas tulitikkuja. Lidlin tikut on aika hyviä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitääkin testata Lidlin tikut. Voisi hommata muutamia pidempitikkuisia askeja myös!

   Poista
 11. Minä voisin hyvinkin mielikseni näprätä tuollaisia - mutta että saisin miehen mukaan moiseen, niin siihen eivät kykyni kyllä riitä :-) Meillä on viisi lämmitettävää tulisijaa, joihin mies kaataa metsästä puut moottorisahalla, traktorilla vetää pihaan ja kirveellä pilkkoo ja sytyttämisessä käyttää sellaista kohtalaisen järeää liekittäjää. Pitää jälkikasvu laittaa kamera kourassa valmiiksi odottelemaan, kun tänä iltana laitan askarteluvärkit pöydälle ja vienosti hymyille ehdotan, että kulti, askarreltaisko tulitikkuaskeja kauniimmiksi :-) Luulen, että miehen ilme on kuvauksellinen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile :D

   Tai sitten tee kuten minä, kysy piirtääkö sulle ruudukon mallista. Meillä se luonnistui mieheltä taittovirhettömillä silmillä itseäni paremmin.

   Poista
 12. Sulla on kyllä hauska mies kun innostuu moisesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maailman mahtavin! Ja vaikka ei aina innostuisikaan, jaksaa osallistua, koska titään sen ilahduttavan mua <3

   Poista
 13. Hei Jovelan Johanna,

  tunnustan, että olen tehtaillut myös tulitikkuaskeja vastaavaan tyyliin reilusti myös. Kylläkin joulun aikaan, mutta nyt pitää alkaa tehdä kyllä vastaavia, joita voi ympärivuotisesti käyttää :D Ostin tänään alesta ison kynttilälyhdynkin, joten tikkuja tarvitaan lähettyville :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anna :) Niin mukavaa, kun jaksat piipahdella täällä :) Olen muuten joskus itsekin tehnyt jouluksi tikkuaskeja. Unohdinpas sen!

   Poista
 14. Ei ollenkaan hullumpaa puuhastelua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tuulia :) No ei ja lisää pitää vielä tehdä ;)

   Poista
 15. Hei ihan mahtava idea ja uskon, että näinkin pienestä asiasta on iloa teille sitten kun pääsette näitä käyttelemään! :)

  Terkuin Jenni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jenni :)

   On! juuri sitä :) Iloa kun saa ne odottelemaan taloon pääsyä ja iloa sitten kun niitä käytellään. Voi muistella, että muistatko kun asuttiin vielä vanhassa kodissa ja näitä tehtiin..

   Poista
 16. Voi ihanaa, kun täältä blogistaniasta löytyy näitä hengenheimolaisia:) Homma saattaa jonkun mielestä tuntua erikoiselta, mutta ei kyllä minusta!!! Nautin itsekin niin paljon myös pienistä, kauniista yksityiskohdista, kuten vaikkapa tuollaisista huippuihanista tikkuaskeista<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iltaa, iltaa SisustEllen :)

   Mikään, mikä tuo iloa viemättä sitä toisilta, on tekemisen arvoista :) Nuo pienet rasiat ovat meitä kovin hauskoja ja edustavat pieniä askelia kohti taloa :)

   Poista
 17. Hei pitkästä aikaa! Voi hyvänen aika miten mahdottomasti te olette touhunneet talossanne ja kylläpä jaksat näprätä pikkuisia juttujakin :D . Minulta taitaisi jäädä nuo tulitikkulaatikoiden päällystämiset tekemättä :D . Ihanan aurinkoista kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiina! Tämäpä iloinen yllätys! Tervetuloa kovasti takaisin bloggaamaan! Miten kivaa nähdä sut täällä :)

   Poista
 18. Täällä keikutaan mukana uutena lukijana ja mielenkiinnolla aina odotan mitäs seuraavaksi täällä tapahtunee :)
  TULITIKKULAATIKOT :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sara :)

   Tämä pahenee vaan ;D Jos huomisen postauksella en päädy lataamoon, niin sitten en millään ;D

   Poista

Kiitos kun kommentoit!