jovela

jovela

perjantai 22. maaliskuuta 2013

Paperisodan voittajat

Kiitos jo tässä vaiheessa kaikille eilen haasteeseen vastanneille. Aivan erityisesti haluaisin vinkata blogista Loppuunpalamisen käryä, jossa bloggaaja kirjoitti omia ajatuksiaan ajankäytöstä, esimerkiksi syyllisyyden tunteesta puuhien valinnan suhteen. Kirjoitus on yksinkertaisesti hyvä. Kolme irrallista lausetta kolahti ainakin itselleni:

"Kyllä, jos niin haluaa.
Jos ei välttämättä niin halua.
Se pieni ero olikin korvien välissä."


Takaisin puuhamaahan 

Meillä kertyy kaikenlaisia tärkeitä papereita laatikoihin ja kansioihin. Koskaan ei kuitenkaan löydä helposti hakemaansa, kun sille on tarvetta. Tuumailtiin, että tarvitaan joku nykyistä kätevämpi järjestelmä. Siitä tuli tällainen.Järjestelmän pohjana on Ikean Knuff-lehtikotelot. Somisteina on Quriosa Interiorista tilattua lahjapaperia ja Bilteman messinkiset helat. Meinasin käyttää vielä Sinellin kirjaimia (OFFICE), mutta ne osoittautuivat liiaksi. Noita samoja kirjaimia käytin myös niissä juomalaatikoissa, joita teimme aiemmin.
Kotelot käsittelin Pinotexin puuöljyllä, jotta nämä sopivat aiemmin tuunailtujen puulaatikoiden kanssa yhteen.
Leikkasin pahvista sopivat paneelikeskiöt koteloihin ja päällystin ne tuolla lahjapaperilla. Paperi on valkaisematonta ja paksua materiaalia kauniilla painatuksella. Lopuksi liimasimme keskiöt koteloihin ja helat keskiöihin.Sitten se jutun varsinainen ydin. Tällaiset lehtikotelomallit eivät oikeen toimi meillä. Niihin tuppaa kertymään kaikkea vanhentunutta tietoa sisältävää ja koteloita pitää käytössä nostella ees ja taas. Emme myöskään halua kaikkia erilaisia papereita ja muistioita näkyville, mutta piilossa olevat paperit ovat vastaavasti käytännössä hankalampia käyttää. 

Ratkaisu

Jotta kaikkea olisi helppo saada ulos ja laittaa takaisin, isäntä kiinnitti nuo kotelot pohjasta mäntylevyyn, joka käsiteltiin Pinotexin puuöljyllä. Kotelot kiinnitettiin saranoilla jotka mahdollistavat sen, että kotelon saa kääntymään kokonaan alas. Piilossa, mutta tarvittaessa helposti näkyvillä! Papereiden laittaminen lappeellaan olevaan koteloon on myös helpompaa. Pystyasennosta arkistoitavat paperit tuppaavat taipumaan ja jäämään jumiin jos kotelossa on paljon muuta paperia. Tämä toimii!


Noin! Taas yksi juttu valmiina. Tämä pikkujärjestelmä tulee Saliin työsaarekkeen lähelle. 

Päivitys!

Saariston kasvatti kyseli tuosta saranoinnista. Tässä on kuvina saranoiden kiinnitys koteloon ja alustaan.

Kunkin kotelon sarana on kiinni pöytälevyn reunassa ja toinen taitepuoli kotelon pohjassa. Sarana jää siis kotelon alle. 

Vallansiirto lähestyy

Huomenna lähdemme taas aamusta talolle. Haemme menomatkalla Baukkarista sen hyyskän ja hieman huokolevyä ja viemme ne talolle. Pian alkaa jo remonttipuuhat. Huomenna puramme pari juttua tuvasta, mittaamme ja tarkistamme monta kohtaa. Kirjoitetaan muistilapulle mitä kaikkea tarvitaan seuraavalla viikolla, jotta homma pääsee alkuun. Ylihuomenna klo 16:00 on tasan viikko kiinteistön hallinnan luovutukseen. Odotamme sitä niin valtavasti. Talo on silloin (vihdoin) ainoastaan meidän käytössä. Muiden tavarat ovat poissa. Saamme pintasiivota siellä rauhassa. Puhdistaa talon menneistä. Pääsemme aloittamaan kunnolla.

Hauskaa viikonlopun alkua kaikille!

Jovelan Johanna

21 kommenttia:

 1. Kauniit kotelot! Saranaratkaisu on loistava!

  VastaaPoista
 2. Siis aivan mielettömän loistava ja KAUNIS systeemi!! Wau!!

  VastaaPoista
 3. Ihana ratkaisu sekä visuaalisuuden että käytännön puolesta! Tätä ideaa on varmaan pakko lainata itsellekin jossain muodossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lainaa toki :) Jaettavaksi nämä on tarkoitettukin :)

   Poista
 4. Mun älyni ei riitä nyt ymmärtämään millainen ja miten sarana on tuohon laitettu ;) saisiko tarkennusta? Sillä tuo on jotain mitä itsekin tarvitsisi.

  Minä en ole ihmetellyt ajankäyttöäsi, mutta sitäkin enemmän kironnut kyllä omaani. Voisin tänään kirjoittaa oman tarinani, sillä olen omatoimisesti tänään muuttanut muiden minulle asettamia aikatauluja... Muiden päivistä on todellakin kiva lukea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitoin sulle Saaristorska päivityksenä saranointikuvat tuohon postaukseen. Kuvista sen näkee paremmin kuin selostamalla :)

   Kirjoita ihmeessä kun ehdit! Lukisin tosi mielelläni sun päivästä koosteena!

   Tänään pientä säpinää pajalla, joten palaan huiskautuksella takaisin töiden pariin :)

   Poista
 5. Joo nyt "blondikin" hahmottaa asian. Jotenkin tuolla erinäisten lääkäreiden vastaanottoauloissa ei tuo kolmiulotteinen hahmottaminen ollut oikein kohdillaan. Noin ajattelin että on, mutta kun en nähnyt tuota saranan reunaa ollenkaan noissa aiemmissa kuvissa. Ja tiedätkä Jovelan rouva (neiti - en tiedä tätäkään muuten), että olen tässä pääni puhki miettinyt mitä ihmettä mahdat tehdä työksesi kun pystyt hoitamaan sen kotoa käsin, mutta silti olet yrittäjä. Tätä ei tarvitse todellakaan siis julkisesti jakaa, mutta jos haluat tyydyttää uteliaisuuteni niin sähköpostilla voi aina kertoa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva kertoo enemmän kuin.. ;)

   Rouva olen. Töistäni en täällä ole puhunut ja mielellään sen osan elämästämme pidänkin blogin ulkopuolella, koska blogi on mulle henkilökohtaisesti yksi henkirei'istä ajoittain hektisen työn vastapainona. Sen verran voin toki kertoa, että mun työni liittyy informaatioon, suunnitteluun ja markkinointiin. Pääasiallisin työväline mulla on tietokone. Teen töitä pääasiassa fyysisesti yksin, mutta mulla on työpari, joka jakaa tekee tahoillaan mun kanssa töitä. Ollaan yhteydessä puhelimitse päivittäin monta kertaa ja fyysisesti tavataan aina tarpeen mukaan :)

   Poista
 6. Loistoidea - ja kaiken kukkuraksi äärettömän kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Paula :) Hauskaa yhdistää visuaalinen kauneus toimivuuteen.

   Poista
 7. Vau, vau ja vau! Niin hieno idea ja todella kaunis :)

  VastaaPoista
 8. Nerokas ja perusteellisen hienosti hiottu idea;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hyvä Mieli. Kyllä tuota fundeerasinkin, mutta se on jo nyt todettu toimivaksi jutuksi. Helpottaa arkea kummasti.

   Poista
 9. hauska systeemi ja varmasti ois tarpeellinen jokaiseen perheeseen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Miia :) Käytössä on jo todettu hyväksi tuo systeemi.

   Poista

Kiitos kun kommentoit!