jovela

jovela

tiistai 12. maaliskuuta 2013

Ruusukammari nyt ja sitten

Tuleva makuuhuoneemme, ruusukammari, tarjosi sekin pari kivaa yllätystä lauantaisella käynnillä. Lauantaina pääsimme ensimmäistä kertaa kunnolla tutkimaan huonetta ja sen mittasuhteita. Aikaisemmin huone on ollut suunnilleen pituuteni korkeudelle kasattuja tavararöykkiöitä täynnä. Aimmin pohdimme mahtuuko kammariin ylipäätään parisänkyä, koska huone on alle 3m syvyydeltään ja sen keskiosassa on kakluuni. Ensimmäinen yllätys olikin se, että mahtuu. Ruhtinaallisesti siihen nähden mitä luultiin!

Tässä on kuvakulmaa kammarin ovelta huoneen toiseen päätyyn päin. Syvyys riittää hyvin parisängylle ja leveyskin. Tuossa kuvassa näkyy päällekkäin 2 vanhaa hetekaa, joten tilaa on. Sänky tulee kuvassa aavistuksen verran näkyvän ikkunan eteen. Näissä kuvissa näkyvä ovi vie tupaan ja se laitetaan umpeen.
Näissä kuvissa ollaan edellä mainitun oven edessä napsimassa kuvia vastapäiseen suuntaan. Kiva yllätys nro. 2; kammari on alunperin ollut 2 pientä huonetta, joiden välinen väliseinä on purettu. Saamme siis kammariin "makuuhuonepuolen" ja "pukeutumispuolen" selkeällä jaolla. Molemmissa kuvissa näkyy pieni tynkä vanhaa väliseinää, jonka takana on kakluuni. Väliseinän tynkä rajaa tilan kauniisti ja saa siis ehdottomasti jäädä.Kakluunin kohdalta menee ovi käytävälle. Ensimmäisen kuvan taustalla näkyy ovi eteiseen. Sen vierellä näkyvä valkoinen seinä tulee jäämään kylpyhuoneen puolelle. Kakkoskuvan kohdalta, huoneen kulmasta alkaa vaatekaappialue, joka päättyy kolmoskuvan ikkunaseinälle. Vaatekaappitilaa siis saamme vajaan 3 metrin pituiselle alueelle.Edellisessä kuvassa viimeisenä näkyi huoneen vasemmanpuoleinen ikkuna. Tässä ensimmäisessä kuvassa näkyy huoneen molempia ikkunoita kaapin molemmin puolin. Tuon kaapin tilalle tulee se ruusun värinen pukeutumispöytä, joka jää taloon. Vasemmanpuolisen ikkunan eteen tulee vastaavasti se ruusunpunainen taloon jäävä keinunojatuoli. Viimeinen kuva voi tuntua oudolta; mitä sitä nyt seinänpätkää kuvaamaan. Meille se kuitenkin on tärkeä. Näemme mittasuhteita. Tuossa meinaan on se väliseinän pätkä oikealla ja pidempi seinä on vapaata tilaa. Siihen tulee aikanaan taso ja piilotettu TV. Tuo kohta sijaitsee vastapäätä sitä kohtaa, johon sänkymme tulee.


Vaihtoehto 2 on se, että sänky tulee tuohon kohtaan siten, että näemme aina ulos ikkunoista. Tämä on vahvasti vaihtoehtona ja sängyn "suunta" jääkin päätettäväksi sitten, kun huone on valmis. Oikea nukkumissuunta tuppaa löytymään itsestään.


Kammarin kaikki seinät tapetoidaan (kaappiseinää ei tapetoida, mutta se pinkopahvitetaan ja maalataan). Paljalle hirrelle ei jää yksikään seinistä tässä huoneessa. Tuo ah-niin-ihana (NOT!) vihreä katto maalataan valkoiseksi.

Ruusukammari sitten

Tässä vielä suunnitelmapohja ruusukammariamme varten. Huoneen mitat ovat hieman alle 3m x hieman yli 5m. Tarkkaa mittausta on ollut vaikeaa tehdä tavarapaljouden vuoksi. Vielä pari viikkoa ja talon pitäisi olla tyhjänä edellisen omistajan tavaroista (hip, hip, hurraa!)

 
Pohjassa vasemmalla näkyvä x-x-x-x on ovi kammarista tupaan. Tuo ovi tosiaan laitetaan umpeen. Ensin meinasimme, että ovi kammarista käytävälle laitettaisiin umpeen, mutta nyt kun koko tila huoneessa on nähty, tuo ovi todettiin turhaksi.

Huomenna sitten vielä lisäkuvia tuvasta, vinkkelistä jos toisesta ja suunnitelma miten tilan otamme käyttöön.

Lämpimin terveisin

Jovelan Johanna

17 kommenttia:

 1. Ihana suunnitelma. Ja keinutuoli ja pukeutumispöytä ovat ihanat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne ovat talon alkuperäistä irtaimistoa :) Pukeutumispöydästä puuttuu muutamia osia ja laatikoita ei saa auki, koska ei ole avainta ja laatikot ovat lukossa :D Saapi nähdä miten me tuo pikku-probleemi ratkaistaan. Aukihan ne pitäisi saada!

   Poista
 2. Voi mikä koti teille tuleekaan!!

  Ja on siellä aikamoisia aarteita poiskin lähdössä, mä heti bongasin tuon vihreän lukeutumispöydän :)
  Ja tuolihulluna kaikki tuolit tietysti..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoleja muuten jää taloon. Olen unohtanut minita niistä. Ei tiedetä mitä/mitkä tuoleista, mutta noita joitain kuvissa eri huoneissa vilahtelevia tuoleja kuulema jää periaatteella: "tehkää niille jotain tai laittakaa kokkoon" :D

   Vihreä pukeutumispöytä ei jää taloon, mutta sen serkku ruusunvärinen pukeutumispöytä jää. Arvaa vaan kumpi on itselleni mieluisempi huoneeseen nimeltä ruusukammari ;D

   Poista
  2. Tiedän kumpi :)
   Ja täytyy sanoa että kiljuen huolisin itsekin, kumman tahansa! (vaikken osaa edes kirjoittaa näköjään oikein...)

   Hauska nähdä aikanaan mitä aarteita vastaan tulee kunhan pääsette ullakkoa kunnolla tonkimaan !

   Poista
  3. Sanos muuta. Ihan mitä tahansa sieltä voi tulla vastaan ja ulkorakennukset ovat sitten ihan oma lukunsa.

   Poista
 3. Hyvältä näyttää suunnitelma ja tuo kakluuni on aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuo kakluuni ei tuossa oikeen kunnolla näykään, mutta sillä on mielenkiintoinen historiallinen yhteys toiseen kakluuniin hippasen arvokkaammassa talossa. Kirjoittelin siitä täällä:
   http://jovelassa.blogspot.fi/search/label/talohistoria

   Poista
 4. Hienolta kuulostaa! Singeri näyttää ihanalle, onko se lähtevien tavaroiden joukossa?
  Miten ihmeessä ette pidä noin raikkaan väristä kattoa, hih :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Singeri on lähtevien joukossa (harmikseni). Pidän noista pöydän jaloista. Onneksi meillä on vastaava möksällä :)

   Voin katsella tarkkaan jos talosta löytyisi maalipurkki, jolla tuo katto on joskus vedelty. Ilmoitan sitten heti sulle värikoodin ja jään odottamaan postaustasi aiheesta uusi ihana sisäkattomme ;D

   Poista
  2. Hih, innolla jään odottelemaan ja miettimään minkäköhän katon sillä maalaisi :-)

   Poista
 5. On kyllä upeita nuo sun suunnitelmakuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Saaristorska :) Yksi on vielä tulossa huomenna. Sitten on kaikki huoneet suunniteltu alustavasti päätalossa.

   Poista
 6. On tilaa ruusukammarissa ON .. Ööö miksi ette jätä yhtään seinää hirrelle ihan taas mielenkiinosta kyselen ?? Kauniita huonekaluja teillä on.. Ja paljon työtä. Ovatko tulipesät toimintakunnossa ? Noi vanhat uunit ovat todella ihania..harmi kun täällä ne olivat niin huonokuntoisia että ei ollut kuin suuntana purku..Mukavia hetkiä sinne päin :)

  VastaaPoista
 7. Joissain huoneissa jätetään paljaalle jokin seinä :) Tässä huoneessa ei sellaista sopivaa seinää oikein ole. Ulkoseinää taas ei kannata paljaalle jättää, koska se tuo kylmyyttä taloon. Sisäseinistä toinen peittyy vaatekaapeilla ja toisessa menee osa umpeen joka tapauksessa kun oviaukko laitetaan umpeen. Tuossa ruusukammarissa on myös ainoat seinät, joissa sisäseinien fyllingit ovat ottaneet paljon pipiä. Tapetoitavaa tilaa ei siis muutenkaan jäisi paljoa, joten tuossa huoneessa ei paljaalle hirrelle jää yhtään seinää.

  Tulipesien toimintakunto selviää vasta myöhemmin. Joku niitä oli kuulema katsellut viime vuonna, että näyttävät sisältä ihan ok ja ullakolta katsottaessa näkyvät muuraukset ovat kunnossa, mutta totuus voi olla jotain muuta. Ainakaan niitä ei ole käytetty kymmeneen vuoteen. Mitään niissä ei voi polttaa senkään vuoksi, että katolla ei ole kattorempan jälkeen ainuttakaan savupiippua. Jännityksellä odotamme ja yritämme pelastaa ne jos vaan mitenkään mahdollista. Kakluuneja ei ainakaan pureta, oli tilanne mikä tahansa. Ne ovat kauniita aikalaisia ja jos ei muuta, niin ne pintakunnostetaan.

  VastaaPoista
 8. Ihanat suunnitelmat ja ihania tavaroita/huonekalujakin teillä on siellä, erityisesti mintunvihreä peililipasto. Nam.

  VastaaPoista
 9. ;) Ne ei ole meidän vaan edellisen omistajan.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!