jovela

jovela

maanantai 11. maaliskuuta 2013

Sali nyt ja sitten


Piirustelin taas kuvankäsittelyohjelmalla summittaista pohjapiirrustusta - tällä kertaa salista ja miten sinne mööpelit aikanaan sijoittuisivat. Lauantaina pyörin innoissani salissa huitoen käsillä joka suuntaan. "Laitetaan sitten se tuonne ja tuonne voitais laittaa se, eikö vaan? Voisko tuohon rakentaa, eikö tuohon sopisi se meidän.." Isäntää taisi naurattaa. Varsinkin kun salin keskelle meinasin pyöreästä pöydästämme asetelmapöytää, joka ei tietenkään ole mitään ilman kukkia! Että kukkia sitten vaan rouvalle kerran viikossa, kiitos ;D Sali sitten

Salista ei olekaan ennen ollut juurikaan kuvia. Tässäpä niitä sitten olisi vähän joka vinkkelistä katsottuna.

Sali nyt

Ensimmäisissä kuvissa näkyy salin sisääntulo, jonka seinän takana on kylppärille (oikealla kakluunin takana) varattu tila ja ruusukammari (oven vasemmalla puolella). Tuon kakluunin oikealla puolella näkyvälle seinälle, jota vasten nojaa lautoja, tulee arkisto- ja askartelukaappi lattiasta kattoon. Oven vasemmalle puolelle tulee paikka TV.lle ja leffatykin valkokankaalle.Salin kunnostettava kakluuni. Kakluuni ei ole vinossa oikeasti, kamera oli hassusti kädessä. Kakluunin ja seinän väliseen syvennykseen tulee paikka polttopuille ja tuosta alkavalle seinälle se arkisto- ja askartelukaappi.Ovelta katsottuna oikea seinä. Takaseinälle tulee divaanit. Ikkunoiden väliin taas tulee 120cm leveä sänky tyynyröykkiöineen ja se toimii siis päiväpetinä/röhnötyspaikkana leffojen katselua varten. Siinä voi myös vieras painaa päänsä tyynyyn kun yökylään meille saapuu.Osa salin päätyseinää ja keskilattiaa. Tuohon kohtaan päätyseinää tulee divaanit, kuvassa näkyvien kahden ikkunan väliin. Meillä ei ole ollut vuosiin sohvia, ainoastaan yhteen liitettyjä divaaneja. Maksimaalista röhnötysmukavuutta nääs!Salin vasenta seinää ja toinen puoli päätyseinästä. Tuon vasemmanpuolisen kuvan ikkunan eteen tulee 1,5x1,5m työpöytä, jonka äärellä teen töitä. Oikeanpuolimmaisen kuvan ikkunan vasemmalle puolelle (vieläkö pysytte kärryillä? ;) tulee se kirjastokaappi, jollaista suunnittelimme täällä. Eli, kirjastokaappi tulee ikkunan ja tuon nurkkaa vasten nojaavan mintunvihreän laudan väliin.


Kuten näette, talossa on vielä paljon entisen omistajan tavaraa. Ainoastaan punainen pukeutumispöytä ja keinutuoli jäävät taloon. Muu tavara toivon mukaan poistuu parin seuraavan viikon aikana talosta.

Huomenna laittelen kuvia makuuhuoneesta, eli ruusukammarista, jonne ei ole päässyt ennen edes kuvaamaan. Huone oli niin täynnä tavaraa ennen, että olen saanut ainoastaan kakluunista jonkun kuvan napattua. Tuleva ruusukammarikin tarjosi meille mukavan pikkuyllätyksen rakenteellisesti, joten siitä sitten lisää huomenna.

Energistä alkanutta viikkoa kaikille teille kannustaville ja ihanille lukijoillemme!

Jovelan Johanna

24 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen suunnitelma! Noin suuressa yhtenäisessä tilassa onkin varmasti kiva jakaa huonetta eri osiin ja funktioihin. Toteutuskuvia odotellessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ajateltiin tuota salia yhdistetyksi työhuoneeksi ja viihdehuoneeksi, eli siellä teen töitä ja siellä katsellaan telkkaria tai leffoja leffatykin kautta. Työtilan on tultava tuonne, muualle se ei järkevästi sovi tai edes mahdu. Tarkoitushan on tehdä toimistotila ullakolle sitten aikanaan. Toisaalta, koska mun homma ei ole sellaista, että se aiheuttaa sotkuja tai tursuvia paperipinoja yms. saatetaan jättää tuo työpöytäsaareke tuohon myöhemminkin. Juhlia ja isomman porukan kokoontumista ajatellen se on ihan kiva tuossa. Voi laittaa tarjoiluja myös salin puolelle.

   Poista
 2. Näille kuville ku sie itte naureskelit? Eläs höpsi, noi on hyvät ja selkeät ja hienot ja... :) Energia ei ole vielä tullut mukaan mun alkaneeseen viikkoon, toivottavasti pian. hih* Samoin sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ;D Nuohan eivät ole mitenkään mittakaavassa ja muutenkin miten sattuu, mutta kyllä niistä näkee mitä ajetaan takaa ja pari kuvaa koristeena tekee niistä ihan jees.

   Missäs energia viipyy? Ei se tännekään ole rynninyt. Enemmän tekisi mieli painaa pää tyynyyn ja ottaa nokoset ;D

   Poista
 3. Voi ihanauus! Voi jo ihan nähä miten mahtava salista tulee kun se on valamis! Aijai!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) En malttaisi odottaa.. Mä niin näen tuon jo kesä- ja talvikuosissaan. Iso joulukuusi keskellä huonetta.. syreenejä asetelmapöydällä.. Kunhan entinen omistaja saa nuo tavaransa pois talosta, päästään aloittelemaan. Tosin tämä sali on vasta sijalla 3 huonejärjestyksessä. Ensin tupa, makuuhuone ja sitten sali. Salissa kun on kätevää tehdä kaikkea tarpeellista listojen katkomisista isojen juttujen maalaamisiin, niin se jätetään myöhemmäksi.

   Poista
 4. siis voi luoja! nyt mulle vasta alkaa aueta tuo teidän huikea projekti !
  ihan mahtava suunnitelma! päiväpeti kuullostaa ihanalta ja ylipäänsä salin toiminnot !
  mielenkiintoista alkaa seuraamaan teidän työmaata :) ja mahtava kun jaksat postailla !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tällainn pienen pieni vaan ;D 120 neliötä asuinkelvotonta päätaloa, 40 neliötä pehtoorin tupaa, yksi villiintynyt puutarha ja liuta purkukuntoisia talousrakennuksia ;D

   Postailen nyt aika tiuhaan, kun pitää saada kaikki suunnitelmat tallennettua. Ne auttavat sitten itse taloelvytyksessä kun aloitetaan ISO remontti :)

   Poista
 5. On teillä ainakin tilaa!
  Ja jotenkin niin ihana, kun sinulla (teillä) on suunnitelmat valmiina, eikun vaan toteuttamaan ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) 4 vuotta suunnittelua ennen kun oikea talo löytyi = kasapäin valmiita suunnitelmia, joita nyt sitten tämän blogin kautta kasataan tuossa talossa toteutettaviksi.

   Tilaa on mukavasti ja lisätilaa saadaan aikanaan ullakosta. Pohjakerros on noin 120m2. Muutamme kolmiosta kolmioon :D Neliömäärä kasvaa, mutta huonemäärä ei (kunnes otetaan ullakko käyttöön).

   Poista
  2. Piti vielä kysellä, että millaiset suunnitelmat teillä on noille seinille?

   Poista
  3. Yksi kohta seinästä jäänee hirrelle (sisäseinä), muuten laitamme huokolevyä, pinkopahvia ja sen päälle Lim & Handtryckin perinnetapettia, josta näkyy kuva täällä:
   http://jovelassa.blogspot.fi/2013/02/perinnetapettien-helmia.html

   Samassa postauksessa on kammarin ja tuvan tapetti.

   Poista
  4. Wau, olipa ihania! Salin ja kammarin tapetit olivat kyllä kovasti myös minun makuuni, jos vaikka se ei nyt tähän asiaan liitykkään :-)

   Poista
 6. Ihanan paljon kuvia! :) Me like!

  Varmasti hyvin toimiva idea tuo sohvien heivaus. Ollaan itekin joskus suunniteltu olkkariin suurta runkopatjasänkyä sohvan tilalle. Olis niin mukava retkottaa sellasessa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. *helpotuksen huokaus* Kivaa, ettei tunnu siltä, että täällä hullu bloggari kuvaa samaa seinää seitsemän kertaa ;) Noi kuvat on meille itselle tosi tärkeitä, kun suunnitellaan paljon etänä. Kotoa käsin on vaikeaa muistaa tarkalleen miten joku tietty kohta talossa oli, mikä sen etäisyys on ja miten ne ylipäätään nyt siellä olivatkaan.

   Meillä on toiminut sohvattomuus 6 vuotta niin hyvin, ettei ole aikomustakaan palata sohviin. Meillä on siis täällä kotona 2 Ikean harmaata divaania löhöilypaikkana ja ne saavat muuttaa kanssamme taloon. Koska divaaneilla voi loikoilla vaan kaksi kerrallaan, me tuodaan möksältä 120cm runkopatja saliin. Siitä tehdään sitten sellainen lojuskelusaari tuonne seinäntuijotusalueelle (tv&leffatykkikangas), jotta vieraatkin saavat istua mööpelillä lattian sijaan ;D

   Poista
 7. Aivan iiihhhana!! Ja voi kuinka sinulla on niin oma persoonallinen tyyli asetella huonekaluja, aivan loistava! :) tuollaista punasta peilipiironkia olen kaipaillut ja etsiskellyt jo pidemmän aikaa, voi kun jostain minunkin koruille löytyisi ssellainen, sitten lupaisin kyllä meikitkin laittaa ojennukseen. ;)
  Olen kyllä miehelle esittänyt, että morsiuslahjaksi hommaisi tuollaisen. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Kiitosta kovasti :) Huonekalujen asettelu meillä syntyy oikeastaan sen käytettävyyden mukaan. Mikä toimii ja mikä ei. Näin varmasti muillakin tietysti.

   2 Oleellista juttua tuossa salin leiskaan asettelussa on se, että työsaareke on 2-paikkainen (siinä istutaan naamat vastakkain) ja 1.5 metriä syvän pöydän keskelle saadaan pistokkeet. Toinen on se, että divaanien ja leffatykin valkokankaan väliin jää riittävästi (kerrnkin) tilaa. Nykyisessä kodissa sitä on liian vähän.

   Ja keskilattian haluan pitää vapaana, jotta siinä voi pitää sitä asetelmapöytää ja jouluaikaan saa kerrankin keskelle huonetta kunnollisen joulukuusen, jonka ympärillä voi liikkua. Sellaista kotia en ole asunut koskaan.

   Olen niin täpinöissäni tästä kaikesta. Niin hirmuisen täpinöissäni..

   Poista
 8. Oi tuota suunnittelemisen intoa :) Teidän sali näyttää niin hyvältä ja nuo hirsiseinät tykkään tietysti :) Onko teidän hirsiseinät muuten eristetty turpeella tai sammaleella?? Jos on niin aiotteko kenties vaihtaa ne pellavaan?? Ihanaa nähdä huone valmiina ja odotan sitä makkarin näyttöä myös innolla täällä !!!! Jään siis kuulolle..

  VastaaPoista
 9. Sammaleella on eristetty tuolla hirret ja olemme ajatelleet, että ne pidetään. Tuumimme, että jos ovat yli 120 vuotta tehneet tehtäväänsä, ei lähdetä niitä tarkoituksella poistamaan. Ainoastaan sellaiset kohdat, joissa sammal on karissut pois, lisätään pellavaa tarpeen mukaan. Seiniin tulee 12mm huokolevyä, joka eristää pinkopahvin ja tapetin kanssa seiniä lisää :)

  Ainoastaan ruusukammarissa oli sammal murentunut vuosien saatossa enemmän tai sitten pinkopahveja oli revitty niin tarmokkaasti, että sammaletta oli lähtenyt siinä samalla.

  VastaaPoista
 10. Kivoja suunnitelmia, noi hirsiseinät on varsinkin niin ihanat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Hirsiseinät on kyllä hienoja, vaikka me ne pääsääntöisesti peitetäänkin. Joissain kohdissa kuitenkin jätetään paljastakin näkyville. On ne sen verran komeita puita.

   Poista
 11. Olen kuuden lapsen (aikuisen sellaisen) kotiäiti , ja kohta 10.nen lapsenlapsen mumma .... Olen mielenkiinnolla seurannut blogiasi sillä ostimme viime kesänä pohjanmaalta 1820-luvulta vanhan torpan jota on myöhemmin laajennettu "ylöspäin". Alhaalla on n. 70 neliötä ja yläkerrassa toiset samanmoisoiset neliöt. Pihalla on 240 neliöinen navetta ja 130 neliöinen navetta ja 35 neliöinen vanhan isäntäåarin tupa. Sähkö tuluu mutta ei vesi , tästä alkaa meidän projektimme , pienelläö budjetilla mutta seuraan innolla blogiasi sillä olet varmasti tekemässä siitä mitä kauneinta kunnioitusta entisaikoija kunnioittaen !!!!!!!!!Kaikkea hyvää teille , arjuliini

  VastaaPoista
 12. Voi itsi Arja, miten hyvältä kuulostaa! Onko sulla blogia? Olisi mahtavaa nähdä kuvia tuosta teidän projektistanne.

  Meillä on toisinpäin. Vettä ei tule (ei ole koskaan tullutkaan), mutta on sähköt.

  Me myös remontoimme pienellä budjetilla, mahdollisimman paljon itse tehden, emmekä pidä kiirettä. Olemme määritelleet budjetiksi 40 000 euroa, joka kuluu arviolta kahden ja puolen vuoden aikana. Laadusta ei kuitenkaan tingitä, eli mielummin säästämme hieman rahaa ja ostamme kerralla kunnollista, kuin että ostetaan "nyt ja laitetaan sitten kunnolla myöhemmin."

  Saas nähdä kuinka käy! Jos budjetti ylittyy, se sitten ylittyy, mutta joku kohtuullinen budjetti oli hyvä määritellä, jotta homma pysyy kasassa. Suurin yksittäinen menoerä on veden saattaminen talolle ja se tulee nielemään 10 000 -15 000 kaikkineen. Talon rakenteiden parannuksiin menee ainakin 10 000, sillä talossa ei ole esim. savupiippuja ja tarvitsemme ammattilaista avuksi muutamaan hommaan.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!