jovela

jovela

lauantai 30. maaliskuuta 2013

Talolla tapahtui

Saimme torstaina sähköpostia loistavilta ihmemiehiltä, jotka kävivät jo aiemmin kaatamassa talon pihalta muutaman hankalan puun meidän ollessa silloin talolla. Torstainen yhteydenotto koski sovittua uutta käyntiä tilalla. Voitte kuvitella sen sanoinkuvaamattoman tunteen, kun avaa meilin ja sieltä löytyy seikkaperäinen selvitys tilalla tehdyistä hommista ja liuta kuvia homman etenemisestä. Tätä kutsun palveluksi isolla P:llä! Tällaista huomaavaisuutta ei mitenkään voi odottaa. Yllärin aiheuttama ilo oli ihan mieletön. Pääsimme kuvien kautta myös näkemään tilaa vinkkelistä, josta sitä ei olla ennen nähty.
Tuleva kotimme, tilan päärakennus ilmasta käsin.

Talolla siis kaadettiin taas puita ja riivittiin pihaa. Yksi puista oli huolestuttava. Sinällään kaunis koivu, mutta siihen oli iskenyt salama joskus kauan sitten ja rungon halkeama oli vuosien saatossa saavuttanut sen osan puusta, joka on suoraan sähkölinjan päällä. Koivun haara olisi voinut tippua alas milloin tahansa ja viedä sähkölinjan mennessään. Koimme hyväksi ideaksi kaadattaa puun jo ihan senkin vuoksi, että se huolestutti meitä molempia.Lisäksi puu oli vahvasti kallellaan ja vaurioituneen rungon vuoksi alttiina kaatumiselle. Kyllä siinä sai kundit varmistella, kiivetä ja taas varmistella, ettei koivu kaadu väärään suuntaan talon päälle tai ettei sieltä tule alas jotain tuhoa tekevää. Korkenpaikankammoa ei taida puutarhaihmemiehillä olla. Sen verran korkea tuokin puuvanhus oli.


Pihakoivun viimeistä matkaa..


Lisäksi pihalla riivittiin tulevaa keittiöpuutarha-aluetta. Pari kuollutta omenapuuta piti valitettavasti kaataa. Ei niitä ressukoita enää elpymään olisi millään saanut. Lohdutuksena pihallamme on mainioiden tekijöiden toimesta syntynyt mielettömät läjät pöllejä odottamaan klapikoneeseen pääsyä.Seuraavissa kuvissa näkyy talousrakennusaluetta tilalla. Nämä rakennukset valitettavasti taitavat olla kaiken korjaamisen saavuttamattomissa. Tuo romahtamaisillaan oleva rakennus on joskus ollut talli. Sisällä on vielä merkkejä menneiden vuosien elosta tilalla; länkiä, suitsia ja muita hevosiin liittyvää tavaraa.Alla olevan kuvan keskellä on verstas ja varasto. Sitä suren, sillä tarvitsemme verstaan. Verstas on rakennettu ojan yli. Pohja on täysin laho ja rakennus on kaatumaisillaan. Tuo rakennus olisi meille juuri passeli. Yritämme kaikkemme, jos sen vielä saisi pelastettua, mutta todennäköisyys on toinen. Myös puhelintolpan oikealla näkyvä rakennus on purkukunnossa. Sen katto on romahtanut ja rakennus on täysin laho. Vaarallinen edes mennä sisälle. Oikeassa yläkulmassa taas näkyy suuren karjatalousrakennuksen kulma. Tuon rakennuksen kohtalo on sama; purkua vaille mennyttä. Saattaa omin lupineen romahtaa milloin tahansa. Tuon rakennuksen kivijalka kuitenkin on upea. Saatammekin pyytää paikallista maansiirtohommia tekevää yrittäjää tulemaan paikalle tuuppaamaan hieman rakennusta jollain järeällä masinallaan. Sen jälkeen kivijalan voisi purkaa ja sen kivillä korjata päärakennuksen kivijalan.Tila jakautuu siis kolmeen osaan;

Etupiha = pehtoorin tuvalta päätalolle ja verstaalle rajoittuva alue.
Puutarha-alue = päätalon takaa alkava alue, jossa on ollut talon puutarha ja omenapuita
Talousrakennusalue = verstaalta ja tallilta alkava alue, jossa rakennukset muodostavat erillisen, rakennusten rajaaman alueen.


Huomenna talolle!

Kirjoitan tätä juttua etukäteen ja kun luette tätä, on lauantai. Olemme lähdössä rakennusapteekkiin kolmisin, minä, äitini ja mies.

Huomenna sitten on se meille iso päivä. Hallinnan luovutus. Tila siirtyy lopullisesti meille sunnuntaina klo 16:00 mennessä. Lähdemme aamusta ajelemaan talolle. Saapi nähdä, mitä ehdimme siellä päivän aikana puuhailla! Tosin mies on ollut kuumeinen tässä parina päivänä (ensimmäistä kertaa 7 vuoteen), joten pidetään peukkuja, että isäntä paranee reissukuntoon.

Suosittelemme

Mitä lämpimimmät suositukset ja kiitokset tilamme pihalla ahertaville ja työnsä huolella kaikin puolin hoitaville, nämä kuvat meille ottaneille IS Vihertekniikan kundeille. Onneksemme saamme jatkaa tämän kaksikon kanssa samoissa merkeissä. Osaaviin käsiin on helppoa jättää vastuu.

Lämpimin terveisin

Jovelan Johanna

Kuvat: IS Vihertekniikka

9 kommenttia:

 1. Mahtavasti saatte polttopuuta!
  Meinaatteko omenapuusta jotain tuunata? Tulitikkuja :-) Koivu taitaa raaka-aineena olla aika mieletön.
  Ja tuota vanhaa harmaan laudan määrää, mitä noista purettavista rekennuksista tulee....olen kade!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Rva Kivitikka :)

   Eiköhän me jotain niistä omppupuiden rungoista tehdä. Tai mies lähinnä. Hieman liian tyyristä polttopuuksi, ellei sitten ole niin haperoa, ettei kestä mitään.

   Poista
 2. Kärsin korkeanpaikan kammosta ja usko tai älä, mutta ensimmäinen kuva sai sen tutun inhottavan "värinän" kulkemaan sisälläni...:)

  VastaaPoista
 3. No onpa ollut upeaa palvelua, loistavaa kerrassaan. Näitä kun aina näkee ja kuulee, tulee hyvä mieli siitä, että upeita, oman alansa ammattilaisia vielä on! Onnea isoon päivään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Hyvä Mieli :) Nuo tyypit ovat ihan aarteita. Ottavat noin muutenkin huomioon kaiken mahdollisen ja selvittävät asioita oma-aloitteisesti. Tekevät asiakkuudesta meille niin helpon.

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos :) Siirsimme kuitenkin talokäyntiä huomiselle. Mies on kipeänä, joten tuollainen 2,5h ajomatka suuntaansa ei tänään vielä ole hyvä idea.

   Poista
 5. Yksi tunti vähemmän odotettavaa kun kellojakin käännettiin ;)
  Aurinkoista sunnuntaita!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!