jovela

jovela

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Ensimmäiset selkeät muutokset

Jestas, mikä viikko! Eilen kuitenkin kiireet saivat siirtyä hetkeksi sivummalle, jotta saimme viettää remppapäivää talolla. Tällä kertaa tehdyt työt olivat sellaisia, että voidaan oikeasti puhua ennen ja jälkeen tilanteesta. Vai mitä olette mieltä?

Tässä lähtötilanne eilen, kuvassa tuvan takaseinä.
Ja tällaiselta se näytti kun lähdimme pois.Myös kulmakaappi sai uuden värin.Tuvan oikeanpuolimmainen seinä, joka on paneeloitu, näytti tältäJa nyt se näyttää tältäTuvan sisääntulossa näytti tältäHetken kuluttua tältä (ovia oli jynssätty viime käynnillä niin, että vieläkin sormia pakottaa)Sitten tältäJa lopulta tältä (Milo katselee The House of Eliottia ;D Tuolien takana näkyvät paneelit jäävät aikanaan kaapien taakse piiloon, joten niitä ei olisi tarvinnut maalata, mutta halusin mielusti siistimmän yleisilmeen tupaan. Kaapit rakennetaan kuitenkin vasta joskus syksyllä tai alkutalvesta. Pitkä aika tuijottaa rumaa kohtaa seinässä.Paneelit maalattiin pehmeällä valkoisella, listat, ovet, talonpoikaiskulmakaappi ja  pitkät laatikkopenkit vaalean maitokahvin sävyllä. Taustalla näkyy perinnetapetti, jota tulee kaikkiin huokolevyllä peitettyihin pintoihin.


Vappuaattona pinnat saavat vielä toisen kerroksen maalia, päätyseinän hirret öljytään myöhemmin ja tuon paljaalle hirrelle jäävän seinän eristeet peitetään pellavaeristenauhalla, jotta vanha eristesammal ei karise sieltä roskaten tupaa. Sen jälkeen tupa jää tällaiseen vaiheeseen odottamaan tapetointia joskus heinäkuun tienoilla. Siirrymme huokolevyttämään kammaria, sen yhtä hirsiseinän kohtaa hieman korjaillaan ja ikkunat tiivistetään ekovillalla. Myös kammarin ikkunarakoihin on tungettu lasivillaa, joka saa lähdöt. Kun kammari on pintavuorattu, siirrymme pääasiassa itse talon kimppuun, eli tekemään talon ulkopuolista korjausta.

Tuvan muutos sai aikaan ihan järjettömän ilon. Meillä on yksi paikka, jossa olla ja joka on selkeästi muuttunut talon ostotilanteesta. Tuolla viihtyy jo kummasti!

Olen seuraavien viikkojen aikana töiden kanssa niin kiireinen, että taloasiat ovat pakosta hieman pienemmällä huomiolla, mutta päivitykset jatkuvat aina kun on jotain näytettävää. Talolla olemme kuitenkin joka viikonloppu puuhaamassa :)

Suloista sunnuntaita teille kaikille! Täällä lähdetään Baukkariin hakemaan pellavarivettä.
 

Jovelan Johanna

30 kommenttia:

 1. Oi vitsit miten ihanaa, näin ne suunnitelmat muuttuvat todeksi, pikku hiljaa!
  Tuo vaalea väri on niin puhtaan raikas ja valoa tuova. Vielä kun saatte punaisen tapetin tuomaan lämpöä, niin voi ihanuus.
  Tsemppiä työrutistuksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tuntuu niin mahtavalta kun ensimmäinen iso muutos on silmin nähtävänä. Antaa uskoa hommaan ;)

   Poista
 2. Paljon olette saaneet aikaiseksi! vaalea ilme tosiaan raikastaa tilaa kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo koko tila tuntuu nyt puhtaammalta ja yhtenäisemmältä. Vaaleus myös nosti tilaa. Ennen se värien sekasotku sai tuvan tuntumaan matalammalta mitä onkaan.

   Poista
 3. WAU!!!!
  Jollen mä ennen ole sanonut, niin nyt sanon: talosta tulee vielä UPEA!

  Ja mikä parasta, eiks ole hieno tunne kun koko ajan näkee kättensä jäljen :)
  Tekemisen riemua on vaikea sanoiksi pukea sellaiselle joka ei siitä ole osalliseksi päässyt!

  Työniloa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan parhautta! Lähtiessä jää aina sellainen fiilis, ettei malta odottaa pääsyä takaisin :)

   Poista
 4. Onpa tosiaan melkoinen muutos...kuvista sen sitten itsekin varmalla huomaa,,mitä on aikaan saanut....paljonhan te olettekin jo tehneet.
  ja kyllä valkoinen maali raikastaa TOOOOOsi paljon...tuollahan tosiaan alkaa jo viihtymään.

  Mukavaa työviikkoa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, PikkuBertta :) Olen tässä aamulla juuri noiden ja vielä vanhempien kuvien vertailua tuijotellut. Ihan eri tupa!

   Poista
 5. Kävi jo tässä yks päivä mielessä että mitenkähän Jovelan Johanna on kun ei ole päivityksiä tullut. :D Hyvähän se on että pikkuista kiirettä pitää, mutta muistanee hengittää myös välillä. Mun kirjoituskiireet vähän lopahti kun flunssa ja kuume valtasi. Hööh. Mutta kyllä kai tämäkin tästä taas.

  Makeet seurata tätä projektia, kuinka paljon saattekaan aikaan aina näkyvää. Hyvä hyvä!! -kannatusjoukot taas täällä huutelee.

  Mukavaa sunnuntain jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pistetään kuumeen piikkiin lauseiden kummallisuudet ja sanojen puuttumiset. :D

   Poista
  2. Pikaista paranemista, Helinä ja kiitos kannustukssta! :) Mulla on tosiaan 8 viikkoa kestävä projekti töiden saralla ja se nielee arkiajasta melkein kaiken. Kivaa sekin, on tekemisen fiilistä, mutta blogipuolella se harventaa päivityksiä. Ei vaan ehdi. Viikonloppuisin sitten nollataan ja nautiskellaan taloa laitellen. Nyt on kevät edennyt siihen pisteeseen, että päiväkäynnit ovat ohi. Jeeee! Talolla voi yöpyä!

   Poista
 6. Kyllä se maali tekee vaan ihmeitä, vau. Olette onnekkaita, kun voitte suoraan aloittaa siitä eikä ihan kaiken purkamisesta ja rakenteiden korjaamisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sentään niin onnekkaita olla oltu. Purkua, korjaamista, lahovaurioita ja muuta asiaan kuuluvaa ollaan tehty tuvassa tähän saakka ja pari juttua on vielä (yhden ikkunan alla) tekemättä. Nyt ollaan tuvan osalta kuitenkin edetty siihen pisteeseen, että sisäpinnat ollaan saatu peitettyä ja hyväkuntoiset paneeloinnit maalattua. Noissa kuvissa "Tuvan sisääntulossa näytti tältä" alla olevan kuvan ikkunan alla näkyy pala tilapäislevyä kallellaan patterin ja ikkunan välissä. Siinä kohdassa on vielä lahovaurioita, joka korjataan. Siihen vaihdetaan siis pala hirttä. Talolla on ikkunoiden alla lahovaurioita ajalta ennen ikkunoiden uusintaa. Rakenteiden korjausta on muutenkin tiedossa, kuten näiden talojen kanssa voi olettaa, mutta paikat on tiedossa ja niiden kanssa edetään yksi kohta kerrallaan.

   Nyt tosiaan tehtiin meille sitä yhtä paikkaa, jossa voi oleskella rempan aikana. Parin viikon päästä alkaa ne hurjat remppaosuudet, kun ulkolaudoituksia aletaan purkaa, hirsien vaurioita korjata ja taloa elvytetään ulkopuolelta käsin remppaamalla. Tavoitteena olisi saada kesän aikana talon seinien rakennekorjaukset, uusi ulkolaudoitus (alle tuulileijonalevytys) ja lopuksi punamultamaalaus. Siinä on haastetta kerrassaan ;)

   Poista
 7. ihan mahtavan näköiset tuli nosta maalauksista. heti paljon freesimpi. meillä muutes tuvan lattiaol ihan samanvärinen kun teilläki on..maalattiin se kolmisen vuotta sitten harmaaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuva vääristää, tuo lattia on oikeasti erikoinen kasarimintun ja vaaleansinisen välimaastosävy, joka saa lähdöt myöhemmin ;D Sitä ei vielä maalata, koska avaamme hieman lattiaa, tarkistetaan tarvitaanko korjausremontointia hirsiin ja samalla lisätään eristystä. Sen jälkeen vasta laitellaan tuo tuvan lattia, josta tulee saman värinen kuin kulmakaappi ja laatikkopenkit :)

   Poista
 8. Wautsi Wau! Hyvältä näyttää. Kyllä se vaalea maali saa ihmeitä aikaan.
  Olette olleet ahkeria;) Tsemppiä toukokuuhun!
  Ps. Kerrohan minkälaista on Baukkarin pellavarive. Omalla kohdalla paras kokemus Rakennusapteekin riveestä..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hyvä mieli :) Se baukkarin pellavatiivistenauha on ollut ihan jees. Siistiä käyttää ja ajaa saman asian. Me kun ei päästä lauantaisin nyt käymään Rakennusapteekissa, niin tuohon on tyytymän. Mutta en usko sillä olevan mitään isoa eroa. Pellava on pellavaa, on pellavaa ;D

   Poista
 9. Mikä raikkaus ja seesteinen näkymä! Varmasti auttaa rempan keskellä kun silmä lepää tällaisessa tilassa. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pömpeli. Tuo muutos teki NIIN hyvää! Talon ärsyttävimmät jutut katosivat. Jei!

   Poista
 10. Mahoton muutos! Ihan huikeaa!

  VastaaPoista
 11. Mukavaa, että ehdit kirjoitella kuulumisia. Tosi kivalta näyttää jo nyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ollut ihan orpo olo kun ei ole ehtinyt bloggailemaan saati vierailla muiden blogeissa. Se on ihan tosissaan tuntunut oudolta!

   Poista
 12. Kyllä on hyvännäköistä jälkeä! Todellakin raikasta. :)

  VastaaPoista
 13. Ajatella miten pelkällä maalilla saa noin erilaisen tunnelman aikaiseksi! Uusi väri on paljon parempi, tekee tilasta kovin levollisen.

  VastaaPoista
 14. Sanos muuta, Katja! Tupa on nyt ihan eri tila. Lähetin muutaman kuvan talon entiselle omistajallekin. Ihasteli kovasti :)

  VastaaPoista
 15. Vau! Näyttää todella hienolta! Mahtavaa seurata teidän projektia :)

  VastaaPoista
 16. Voi vitsi mikä muutos maalilla! Aivan ihana toi kulmakaappi <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!