jovela

jovela

perjantai 5. huhtikuuta 2013

Ideoita & unelmia

Nuhakuume se ei meinaa antaa periksi vieläkään. Mitään ei jaksaisi ja toisaalta jo ärsyttää kun ei pääse tekemään mitään. Tällainen monen päivän voimaton lojuminen ottaa jo luonnolle. Postataan siis talteen pari ideaa ja yksi unelma parempia päiviä odottelemaan.

Aitaa

Meille tulee aitametrejä sen verran, ettei voida edes kuvitella mitään kalliita valmisaitajuttuja. Ollaan päätetty, että tonttialuetta aidataan sinkki-/verkkoaidalla, siis rullatavaralla ja etupiha-alue puuaidalla. Tässä on Pinterestistä joskus löytynyt fiksu idea tee-se-itse aidalle. Ei mene koirat ali tai aikanaan vuohet yli ja näkösuojaakin moinen loisi. Tällaiset tottakai tehtäisiin kaikenlaisesta ylijäämälaudasta, mitä tila meille tarjoaa ja sitten punamultamaalia päälle. Olisi kuin Kissankulmassa konsanaan! Tuon kankaan jättäisin kyllä pois. Ei tykkää ;)


Istutuslaatikoita (taas)

Pari Pinterestistä joskus tallennettua kuvasarjallista käteviä istutuslaatikoita talteen. Istutuslaatikoilla tosiaan joutuu olemaan korkeutta, jotta mun selkäni kestää vihanneshommia paremmin. Saatetaan tehdä kehykset itse tai käyttää myrkyttömiä  lavakauluksia (ne eivät kaikki meinaan sovellu syötäville kasveille) pinottuna riittävään korkeuteen. Saapi sitten nähdä.Party, party!

Sitten se haave. Tämä alla oleva kuva on meidän liiteristä. Se ei ehkä olekaan niin hatarana kun pelättiin. Saattaapi olla tukevaa sorttia ja kohtuullisella määrällä kyynerpäärasvaa korjattavissa...


Olisi meinaan aivan ihanaa, jos meillä olisi joku tällainen tila, jossa voi tuulelta suojassa puuhailla rauhassa ja joka pienellä vaivalla muuntautuisi iloisten kevät-, kesä- ja syysjuhlien näyttämöksi.


Niiskuneitinne, Rva

Jovelan Johanna

18 kommenttia:

 1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :) - ja joskus jopa enemmänkin!

  VastaaPoista
 2. Meillä on nyt jo kolmella naapurilla tuommoinen juhlalato. Arvaapas vaan miten kahdehdituttaa, kun meidän talossa ei ole vanhoja talleja tai navettoja, joista väsätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Onpas teillä juhlivaa naapurustoa! Siinähän on mukava olla naapurina, vaikka omaa juhlalatoa ei olisikaan ;)

   Poista
  2. Niinpä. Mutta kun nyt muutat maalle, niin kai on selvää, että "naapuri" tarkoittaa jotain, joka asuu
   0-7km etäisyydellä :-) Kun muutimme tänne, eräät vieraamme olivat ihan ensimmäisenä asumiskuukautenamme eksyneet tullessaan ja kysyivät neuvoa talosta, joka on noin 7 km päässä meistä. Ja siellä oli heti tiedetty keitä olemme ja neuvottu ihan tarkkaan, missä asumme. Olin läpeensä ällistynyt. Me emme siinä vaiheessa tunteneet yhtikäs ketään.

   Poista
  3. Toki! Eikä tuo yllätä lainkaan ;D Soitin tuossa psri viikkoa sitten talon kunnan tekniselle vastaavalle, joka osasi heti kertoa mitkä puut talon pihalta on kaadettu, koska ja mihin suuntaan ;D Soitin kysyäkseni vesiliitäntäasioista.

   Poista
 3. Oooo, tossa se on se kuva mitä kattelin joskus ja yrittänyt äidin ja isän riihestä tehdä moista juhlapaikkaa. Kumma juttu vain että se talven myötä aina täyttyy tavaroista ja kaikesta haloista jne että taas joka kevät saa aloittaa alusta. Ois makeet jos omal pihal ois. Meil on vaa semmonen hassu pieni puuliiteri jonka lattiankin korjasin vanhalla lavalla. Heh*:D

  Oma flunssa on kestänyt jo pitkästi toista viikkoa, vähän vetää voimattomaks mut onneks ei ole kuumetta ollut.. Pikaista paranemista sinne!!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paranemisia sinnekin!

   Noi piharakennukset on kyllä sellaisia, että ne tuppaavat päätymään varastokäyttöön liian helposti. Jos sen voisi jotenkin fiksusti yhdistää..?

   Poista
 4. Ihana idea tuo juhla-aitta/lato/liiteri.
  Ja nuo alla olevat kuvat. (ihana tunnelma niissä)
  Toivottavasti flunssa antaa kohta periksi ja tulet terveeksi.

  VastaaPoista
 5. Hyvä että mainitsit lavakauluksista. Me saataisiin niitä ilmaiseksi, ja ajattelin käyttää juuri istutuslaatikoina. Täytyykin selvittää, onko niitä käsitelty millä aineilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kysyä. Mäkään en ajatellut asiaa, mutta lähipiirissä on kuorma-autoihmisiä, joista yksi sitten sanoi mulle, että niissä saattaa olla aika koviakin aineita, jotta lavat kestää vaihtelevia säitä. Ei tokikaan aina ole, mutta voi olla. Siksi kannattaa kysäistä :)

   Poista
 6. Ihana liiteri, toivottavasti se on niin hyvässä kunnossa, että voitte sen säilyttää! Eihän tuo kaipaamuuta kuin sisustelua :-)
  Maltahan levätä itsesi aivan kuntoon, ettei tule jälkitauteja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä lojutaan kuin härski silli ;D Alkaa jo toden teolla tympimään tämä lotkottelu.

   Poista
 7. Kuvissa liiteri näyttää ihan toimivalta rakennukselta. Ja monesti siivous saa ihmeitä aikaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää rakenteita tarkistella, jos sen saisi pelastettua. Aika epävarmaa tuo on, mutta eiköhän sekin selviä kesemmällä ;)

   Poista
 8. Viimeisen kuvan ensimmäisessä kuvassa on sellainen tunnelma, että minäkin voisin harkita häiden pitämistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan! Latohäät on kieltämättä in kovasti. Me tykätään järkkäillä kestejä, joten meille tuollainen olisi tosi kiva juttu :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!