jovela

jovela

maanantai 22. huhtikuuta 2013

Katseenvangitsija pihatielle

Viikonlopun käynnin jälkeen jäimme miettimään, miten saisimme hyödynnettyä tilalta löytyneitä massiivisia vesikaukaloita. Entisessä kanala-lampolassa on likimain paljun kokoinen kivi- tai betoniallas, lattioilla on kauniita vesikourumaisia kaukaloita, joissa on säännöllisin välein kulhomainen osio. Lisäksi entisestä pesutuvasta löytyi suuri pyykinhuuhteluallas sekä matalampi veden lämmitysallas. Nämä kaikki ovat materiaaliltaan joko kiveä tai valettua betonia. Niiden siirtely on taatusti iso haaste, mutta ehkäpä joku ratkaisu löytyy.

Suunnittelimme, että päätalon eteen, tuohon auton ja jonkun läjän väliin (kuva ei ole meidän ottama), tulisi vesipuutarhapiste. "Pihatie" jota ei vielä ole, on joka tapauksessa pidempi, miltä se kuvassa näyttää, joten altaat eivät ole tuossa tiellä, eikä niistä ole haittaa talolle jos allas menisi rikki.Kaikki kolme allasta voisi tulla tuohon kolmion muotoon; yksi puutarhan linnuille pesualtaaksi ja kaksi suurempaa vesipuutarhaksi lumpeineen. Tilalta löytyneet altaat ovat pyöreitä. Tässä on muutama kiva idea Pinterestistä:

Joku kysyi aiemmin mitä teemme kaadetuilla omenapuun rungoilla, jotka eivät ole lahoja. Viikonloppuna lampolasta löytyi myös todella hienoja, kuorettomia pölkkyjä, joista lähdemme toteuttamaan muutamaa aiemmin mietittyä juttua. Nämä ideakuvat ovat myöskin Pinterestistä.Mies kaivertelee ja testailee polttokaiverrustekniikkaa muutaman kulhon ja kaukalon verran. Kekälepolttaminen on vanha tekniikka, jolla on aikoinaan kaiverrettu kaikkea kulhoista kanootteihin. Lisäksi teemme muutamia puukatelautasia juhlia varten.

Pieni päivitys

Pinterestistä kuvaohje miten altaita voi tehdä itse. Siispä sementtiä ja muotit, näin ;)

 

Viikko on alkanut ja tohinaa riittää. Toivotan kaikille mukavaa viikkoa ja kivoja arkipäiviä :)

Jovelan Johanna

25 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. ooo! Mistäs sulle nyt saataisiin joku tuollainen.. jospa päivitän huomenna tähän ohjeen, miten tuollaisen vesialtaan voi tehdä itsekin ;)

   Meinataan itsekin tehdä muutama lisää takapihalle :)

   Poista
 2. Makeita suunnitelmia. Munki ajatukset (vaikka pitäisi olla aivan muualla) pyörii vain pihasuunnitelmissa.. <- Mitä keksisin, mitä voisin hyödyntää, uusi paikka kasvimaalle, mihin tänä vuonna puutarhakalusteet jne. Niin ja tosiaan heitin aamulla yhden vanhan puutarhakalustesetin myyntikohtaan että HEP, minäkin jonossa. Voi jestas. Mulla on niiiin paljon puutarhakalusteita että sitte jo kyllä pitää laittaa myyntiin osa. Voi ei mua. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajatukset solahtaa niin paljon helpommin sellaiseen, mitä haluaisi tehdä, kuin sellaiseen, mitä pitäisi tehdä ;)

   Meillä ei ole talolle mitään puutarhakalusteita. Ajateltiin, että pistetään jotain simppeliä lautapöytä- ja penkkiviritystä kasaan kun joudetaan.

   Poista
 3. Ihania kuvia. :) Tuo teidän projekti on kyllä niin mielenkiintoinen! :)

  Tuo alimmainen kuva rivi, keskimmäinen kuva: mä olen myös puuhastellut tuollaisia "puulautasia". Niistä tuli tosi kivannäköisiä! :)

  VastaaPoista
 4. Ihastuin eritoten tuohon kanakuvaan. Saako noita sinun kuvia jotenkin isommiksi, yritän aina tihrustella niistä pieniä yksityiskohtia pienestä näytöstäni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei :( Käsittelen kuvat valmiiksi maksimikokoonsa tämän leiskan suhteen, mutta voin toki laittaa urlin eli linkin alkuperäiseen kuvaan jos joku haluaa sellaista katsella. Tosin tuo kanakuva on valmiiksi noin pieni.

   Poista
 5. Kivoja idiksiä!
  Minäkin olen tehnyt tuollaisia puisia aluslautasia, mutta taisin olla tuossakin hommassa liian hätäinen, kun ne halkesivat ;-D Eivät tainneet olla tarpeeksi kuivia!
  Teillä tilanne eri, jos pölkyt ovat olleet pitkään "kuivumassa".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä viimeksi mainitut pölkyt on olleet kuivamassa varmaan 10 vuotta, ainakin! ne on kovia ja kuivia. Oikein hyviä tähän projektiin.

   Poista
 6. Katseenvangitsija on tuo teidän talonne sanon mä :)
  Saa nähdä minkälainen ulkokuori taloonne sitten joskus tulee.. Uusi laudoitus ehkäpä. Ja tosi hyvä idis nuo puiset aluset, miks mä en oo keksinyt tota ideaa varsinkin viime kesänä kun sahailin omenapuita innostuksissani täällä :)
  Mukavaa tätä viikkoa teillekin.
  p.s. mukava että joku jaksaa kirjoitella näin paljon asiaa tänne meillekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara <3

   Uusi laudoitus tulee kesällä ja punamultamaalikin, jos kaikki suotuisissa merkeissä etenee.

   Kirjoitan paljon, varmaan liikaakin, mutta blogin ensisijainen tarkoitus on olla meille päiväkirjamainen tallenne kaikesta tästä. Etenen motolla parempi enempi kuin jälkikäteen harmitella, että ei tullut otettua kuvaa tai kirjoitettua miten se meni. Silti aina jää jotain pois. Nyt esimerkiksi en muistanut ottaa ainuttakaan kuvaa noista vesialtaista. Ensi lauantaina korjaan asian ;)

   Poista
 7. Oih ja voih! Muuta ei pysty edes sanomaan. Saatte tulevaisuudessa varmasti tottua pihaa ihmettelemään tulevia ohiajajia... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja osa tulee ihan kutsuttunakin. Myös tästä blogista. Varaudu ;D

   Poista
 8. Aijuu, haastoin sinut. Ymmärrettävistä syistä voit jättää vastaamatta ja keskittyä nyt kiireiseen arkeesi. Pakko sinut on vain aina mainita, että kaikki löytäisivät tänne ihanaan ideoita pursuavaan blogiisi. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten kiltti olet, kiitos :) Vastaan aina kun ehdin haasteisiin ja olen niistä iloinen. Ja arvelen sun keksimien kysymysten olevan vähintäänkin mielenkiintoisia, joten vastaan tavalla tai toisella heti kun ehdin :)

   Nyt vain piipahtamassa :)

   Poista
 9. Voiiiii, haluaisin kanssa meidän pihalle altaan. Ihan minkälaisen vaan, kunhan siinä olisi vettä... Taidan alkaa kaivamaan kuoppaa valmiiksi, jos mies siitä vaikka innostuisi : )

  Hienoja inspiskuvia.
  Mukavaa viikkoa : )

  VastaaPoista
 10. Voih, ihan mieletöntä kaikkien näiden ihanien ideoiden määrä! <3

  Varmasti monin tavoin viisasta edetä rempassa juuri näin, vähän harvemmin ja hitaammin tehden. Säilyy luovuuskin voimissaan :) Itse olin ensimmäisinä remppavuosina niin poikki ja "sumussa", etten jaksanut juurikaan mitään ideoitakaan synnytellä, saatikka toteuttaa. Sitten kun otti aikaa ja hyväksyi sen ettei kaikki valmistukaan ehkä koskaan, alkoi joitakin ideoitakin pulputa :) Olen vasta nyt myöhemmässä vaiheessa oppinut iloitsemaan pienten juttujen tekemisestä, niistä saa voimia ja onnistumisen iloa sinne isompiinkin.

  Voimallista viikkoa! Pian pääsette taas talolle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä viikolla on töiden kanssa mennyt niin kaikki aika, että ensimmäistä kertaa talon löytämisen jälkeen ei ole ollut aikaa sille ollenkaan.

   Onneksi huomenna on lauantai. Päästään irroittelemaan talolle :)

   Poista
 11. Aika hauska, katsoinkin jo tosta ekasta kuvasta,
  että voiko Suomessa jossain olla kevät jo noin pitkällä!
  Mutta kuva onkin siis varmaan viime kesältä : )
  Nää ideat on superihania sun blogissa ja mun mielestä
  on niin jännää seurata mitä kaikkea sieltä niistä monista
  piharakennuksista löytyy. Tunnistan sen saman tunteen
  itsessäni kun pyörin tuolla lapsuudenkotini vajoissa ja
  navetoissa tutkimusretkillä : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Joo, Niissä kuvissa talolla on kevät tai kesä. Vanhoja kuvia entisen omistajan ajalta :)

   Poista
 12. Oi tuota ihanaa suunnitelmien aikaa! <3

  VastaaPoista
 13. Todella hieno idea!! Mikäpä olisi hienompaa kuin hyödyntää kauniit valetut altaat.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!