jovela

jovela

torstai 4. huhtikuuta 2013

Kyläkauppaköökki (& arvonta)

Aloitetaan arvonnasta. Vedin virtualinetin arvontakoneella osallistuneiden nimet virtuaaliarpakoneeseen, joka arpoi voittajaksi pnda:n! Sulla onkin blogissasi meiliosoitteesi, joten laitan postia tulemaan! Onnittelut Pnda ja kiitos jokaiselle omasta päivästään kertoneelle!

Kyläkauppaköökki?

Olen pyöritellyt mielessäni talon keittiötä ulkonäöllisesti ties kuinka kauan. Jo ennen tätä taloa. Jotenkin ajatuksissani on aina yhdistynyt ranskalaisen konditorian, bistro-keittiön ja vanhan kyläkaupan yhdistelmä. Jokseenkin tähän Pinterestin kuvan tyyliin. Ei tietenkään ihan noin, mutta jotain samaa tässä mielikuvieni kanssa on.Tässä sairastellessa ei paljoa muuta olla jaksettu tehdä kuin nukkua ja katsoa leffoja tai sarjoja. Talo silti mielessä. Katselimme Netflixin kautta II maailmansotaan liittyviä leffoja, joista yksi oli venäläinen Fortress of war. Sen alkuosassa on linnakkeen kyläkauppa. Se on siinä! Pause, pause!! Tuo paneelointi, taustat, hyllyjen yläkoristeet, OOOOH! Juuri tuollaisen saarekkeen olen mieleeni piirrellyt. Piti oikeen ottaa koneella uusinta leffan tuosta kohdasta ja tehdä muutama kuvakaappaus. Tämä on NIIN se!!!

Jospa tuollaista sitten ryhdyttäisiin puuhaamaan tupaan kun sen aika koittaa? 

Huti vai hitti?

Tulen taas pian blogikierrokselle teidän muiden blogeihin. Sairastaessa en oikeen jaksanut blogeja lueskella tai kommentoida, mutta täällä ollaan jo voiton puolella pöpöt vastaan Jovelat ;)

Toivokasta torstaita toivotellen

Jovelan Johanna

19 kommenttia:

 1. Hitti! Määki haluan tommosen keittiön! Mullekaikkihetinyt! :D

  VastaaPoista
 2. No NYT mä ymmärrän, mitä tarkoitit sillä, ettet halua olla selkäpäin keittiössä. Tosi hyvä idea!

  VastaaPoista
 3. Nonni, se on sitten siinä! Näyttää ihan selvästi "sinun näköiseltä" keittiöltä ja varmasti sopii myös talon henkeen :)

  Hyvä juttu että siellä ollaan jo paranemaan päin <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Not quite.. ärh. Tämä tauti ei nyt ihan hevillä lähde, huomaan!

   Poista
 4. Kyllä teillä on tosi syvällä alitajunnassa tämä Talo, ihana kun kesken leffan bongaatte haluamanne keittiön!!
  Tuo ajatus on hyvä, teillä vielä kun on siellä kookissä tilaa toteuttaa tuollainen. Tykkään.
  (Tuo valkoinen versio oli vielä mieluisampi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan suoraa kopiotahan tietty ei haeta, vaan joitain elementtejä tuosta. Yleisidea kuitenkin olisi palttiarallaa tuo :)

   Poista
 5. oooooo kiitos! ihanaa! en juuri koskaan voita missään mitään! pelastit mun päivän <3

  VastaaPoista
 6. Juuri kun ehdin iloita, että vointi on jo parempi, se huononi. Kuume taas nousussa. Ei kun peittoa korville ja lepoa nahkamajaan.

  Jospa sitten huomenna..

  VastaaPoista
 7. Näyttää ihanan persoonalliselle! Itselle aivan liian maalaisromanttista ja historiallista, mutta uskon että osaat tuolla tyylillä luoda juuri sopivan tunnelman taloonne! Koko alkuvuoden on ollut liikkellä pitkäaikaista sahaavaa kuumetta. Koitahan siis kestää... ja nuo kuvakaappaukset, ne on ehkä parasta ikinä! :D

  p.s. muistatko siitä leffasta mitään, vai jäikö ajatukset pyörimään keittiössä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Joo, muistan leffasta kyllä kaiken muunkin kuin kyläkaupan. Tälläinen (yllätys, yllätys) ei edes ole mulle mitään poikkeavaa käytöstä. Mä saatan kesken minkä tahansa löytää inspiksen johonkin ihan muuhun.

   Mutsini naureskelee tälle ja sille, että lapsena kun muut halusivat lelukauppaan, pikku-johanna halusi "raunioille, museoon tai linnaan"

   Outolintu ;D

   Poista
  2. Ja mä halusin hautausmaalle! Paratiisini oli Ahvenanmaa ja sen vanhat hautausmaat ja kiinnostavat hautaristit ja kivet. Minut piti raahata pois niistä (ja oli alle kymmenvuotias siis) Nykyisinkin käyn aina kun mahdollista hautausmailla.

   Poista
  3. Missäs mä just luin brittiperheestä, joka muutti hautausmaalle vanhaan kalmistoon. Tekivät siitä kovin.

   Risteistä minäkin tykkään. En niinkään kristillisenä symbolina, vaan ikiaikaisen vanhana symbolina (lienee maailman vanhin?), jonka muotokieli ja koristeellisuus on usen upea.

   Poista
 8. Kivannäköinen keittiö - persoonallinen ja kaunis. Välillä naurattaa, kun naiset valitsee kalusteita ym. kuin kanat: korkeakiiltoista valkoista vaan joka paikkaan (itse mukaan lukien siis), mutta tuossa on omaperäistä ideaa! Ja ennen kaikkea sopii varmasti siihen ympäristöön hyvin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se pitää valita sen mukaan mikä itselle tuntuu oikealta. Korkeakiiltokausi mulla oli ja meni tuossa muutama vuosi sitten. Ei ollut mun juttu, mutta edellistä edellisen kotimme köökkirempan yhteydessä sitä osastoa tuli laitettua. Vaikka vanhan ja modernin yhdistäminen on usein piristävää, tuollaiseen 1890 rakennettuun taloon en halua mitään valmiselementtijuttuja tai ulkoisesti liian moderneja toteutuksia.

   Siellä pitää olla sellainen tunnelma, että taloa ei ketuta ;D

   Poista
 9. Hitti, aivan ihana! Voi että miten mä innoissani aina luen näitä sun postauksia, huikeita juttuja!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!