jovela

jovela

lauantai 20. huhtikuuta 2013

Lumottu peikkometsä

Saimme taas postia puutarhaihmemiehiltä. Mitä kaikkea tuo paikka kätkeekään ja paljastaakaan, kun rauhassa odottaa ja hieman etsii. Joskus tulee ihan vastaankin, paljastuu kun pääsee esille. Tänään laitan vaan 2 kuvaa ja yhden pohjapiirroksen. Omasta mielestäni nämä kuvat ovat lumoavia. Meidän lumottu puutarha alkaa paljastumaan hiljalleen. Siellä se oli kaikkien risujen seassa, lumen alla. Sammalineen, käppyräisine puineen, vihreällä luonnon matolla päällystettyine kivineen.

Tämän kohdalla olen sanaton. Se luurankopuu olikin jo siellä, se jollaista meinasin niille häkkivaloille. En vaan tiennyt olevaksi, eikä mieskään. Tuollaiseksi saa jäädä, nimesimme jo meduusapuuksi. Ehkä haravointia tuosta alta, hieman katetta ympärille ja kivet reunukseksi. Ja oksiin niitä valaisevia lyhtyjä.


Lumen alta paljastui myös takapihan toiselta laidalta lumottu peikkometsä. Sammaleiset kivet muodostavat polkuja ristiin ja rastiin. Takaosaa hieman siistittiin (vertaa kuvia). Kivien lomasta löytyi punaviinimarjapuskia. Tänne, sammaleisten kivien ja polkujen sekaan tulee hedelmäpuita. Täällä ei leikata nurmikkoa, eikä estellä luontoa liikaa. Polut saavat muovautua ja kukat kukkia. Sieltä ne pian maasta nousevat, vuokot ja muut. Siistimme aluetta vielä haravalla, kannamme pölkyt odottamaan klapikonetta ja annamme sitten tämän nurkkauksen olla omassa lumossaan.


IS Vihertekniikan Ilkka oli tehnyt meille lehtiöönsä nopean piirroksen takapihasta. Kopioin sen kuvakäsittelyllä lehtiön sivusta otetusta valokuvasta. Kaikki kuvassa näkyvä, paitsi keittiöpuutarha on pihalla nyt.


Tuo ylävasemmalla näkyvä aitta on se, josta meinasimme saunaa laittaa jos se on sopivassa kunnossa sellaiseksi. Sen eteen saisi kivan pienen terassin saarnin ympärille. Sellainen sopiva vilvoittelupaikka, jossa olisi paljukin.

Ja nyt auton nokka kohti taloa ihmettelemään noita livenä. Emme ole nähneet ennen, koska takapiha on ollut kinosten alla, likimain läpinäkymätöntä ja läpikulkukelvotonta ryteikköä. Ei ole enää. Palaamme talolta vasta illalla ja varmaan taas ihan luomet poskilla, mutta laittelen huomenna kuvia rempan etenemisestä ja ehdin taas katselemaan muiden blogien kuulumisia muutaman päivän tauon jälkeen. Ihanaa!

Mitä parhainta lauantaita kaikille! Toivottavasti saamme kaikki nauttia auringosta ja hyvästä mielestä :)

Jovelan Johanna

Kuvat: IS Vihertekniikka Jovelan takapihalta 19.4.2013

16 kommenttia:

 1. Totta, näyttää juurikin sellaiselta lumotulta! :)

  Ja yllättävän tutulta, koska meilläkin on tontti täynnänsä isoja sammaleisia kiviä :) Täällä ei ole koskaan ollut sen ihmeempää pihaa, saatikka puutarhaa. Mutta juuri tuo lumottu fiilis tulee meidänkin "takapihalla", sillä pienellä osuudella josta ollaan harvennettu paljon puita valon tieltä.

  Tosi kiva suunnitelma! Ehkä minunkin pitäisi joskus tehdä tuollainen, edes paperille ;D Vaikka kaikki maanrakennukseen liittyvä suunnittelukin on miehen heiniä. Noi pihahommat on aina vähän jääneet kaiken muun alle ja tuonnemmaksi…

  Ihanaa päivää sinne talolle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru :)

   Mä muistan ne teidän kivet! Tosi ssmmaleisia ja kauniita! Tuo piirros ei ole varsinainen suunnitelma, ainoastaan piirros siitä, mitä missäkin on. Se on tehty hedelmäpuiden sijoittelua varten, että voisin kertoa mitä haluaisin minnekin kohtaan.

   Poista
 2. Oi, ihana meduusapuu - tuohon saa täydellisesti ne lyhdyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just niin! Ja pihalla on muutama muukin vastaava. Tietää lisäpuuhia pajalle ;)

   Poista
 3. Kevät on siitä hyvää aikaa, että kaikki paljastuu, tulee näkyville. Tuo luurankopuunne on nyt kaadettu?
  Tuli vielä mieleen, että oletteko ajatelleet istuttaa Marja-aroniaa? Pensas on kaunis, varsinkin syksyllä, mutta Marja-aronian marja ovat todella terveellisiä! Googleta vaikka aiheesta jos kiinnostaa. Meillä niitä pensaita oli jo valmiina tontillamme. Teen niistä mm. mehua miehelleni ja hänen korkea verenpaineensa pysyy kurissa. Suosittelen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo luurankopuu oli jo kaadettuna. Kuka ja koska sen on kaatanut, ei ole tidossa, mutta risukosta se tuollaisena oli löytynyt.

   Marja-aronia on tuttu marja. Äitini tekee siitä hyytelöä, jota nytkin on jääkaapissa useampi purkki ;)

   Poista
 4. Mukavaa lauantaipäivää ja tutkimusretkeä teille! Ihanaa, kun lumet sulaa ja ilmat alkaa vihdoin lämmetä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sano muuta! Iso ero olikin tapahtunut viikossa. Paria puskukinosta lukuun ottamatta lumet oli kadonneet sateiden myötä. Nyt oli kuraista ;D

   Poista
 5. On teille varsinainen aarre löytyn, täytyy sanoa!
  Vanha sanontahan sanoo, että ole varovainen siinä mitä toivot, voit vaikka saada sen :D
  Te olette osanneet toivoa hyvin!!!

  Nyt nenä kohti Lillaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tuo outo paikka. Juuri sanoin siskolleni, ja sitä ennen parie kaverille, että jos tulee vastaan tiinu tai kunnon puusaavi, niin soittakaa heti ja ostakaa pois kuleksimasta. Sellaista ei ole talosta löytynyt. Eilen sitten löytyi. Pikkuaitan lattian keskellä se seisoi.

   Pitäiskö alkaa toivomaan rahaa ja arvometalleja? ;D

   Poista
 6. Jos tuollainen puu olisi meidän pihalle,se oli kuopuksen unelmien puu(rakastaa yli kaiken puissa kiikkumista) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon! Olin lapsena itse ihan samanlainen! Tuolla pihalla on pari muutakin luurankopuuta; yksilohikäärme ja yksi pystyssä seisova. Oi mitä leikkejä ne tarjoaisivatkaan lapselle!

   Poista
 7. Että on ihana kuulla miten maltatte jättää puutarhaa myös luonnontilaan. Ei kaikkialla tarvitse nurmikon kasvaa, sammalkin on kivaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä jätetään :) Siistiä voidaan, mutta jotkut osat saavat olla luonnon omaa puutarhaa :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!