jovela

jovela

lauantai 6. huhtikuuta 2013

Top Secret

Pakko oli jo päästä jotain näpertelemään. Sadan pärskäyksen ja niiston voimalla tuunailin isännälle nikkarilankkua varten purkkeja. Tuunailin nämä top secret miehen ollessa iltavuorossa.Materiaalit ovat taas huippuhalpoja; rakennuspaperia, tyhjiä säilykepurkkeja ja tulostettuja kuvia.Tällaisia niistä tuli! Purkit ruuvataan wanhaan lankkuun ja niissä säilytetään kaikkea tärkeää mittatikuista naskaliin. Loppusijoituskohteeksi tulee isännän verstaan seinä. Salaisten suunnitelmien työkalut ovat aina saatavilla, mutta siististi purkeissaan.
Arvelen röhän asettuneen taloksi. Vaikka kuumeilu alkaa olla ohi, pieninkin puuhastelu aiheuttaa tuskanhien otsalle. Talollakin pitäisi päästä käymään. Kaadettu kuusi on täynnä valtavia käpyjä, jotka haluaisin turvaan ennen kun siirtolava tulee viemään oksat pois pihalta. Kävyistä saa niin hyviä sytykkeitä. Kauneimmista koristeita.

Mukavaa lauantaita toivotellen

Jovelan Johanna

23 kommenttia:

 1. Missä on tykkää nappula? Hanki tänne tykkää nappula! Tai tykkää ja tykkää todella paljon voisivat olla hyviä vaihtoehtoja... Melkein nyt harmittaa, että tuli hommattua vain mustavalkoinen laserprintteri. Ajattelin aikanaan taloudellisesti, että värilliset voi sitten kopioida töissä (köhköhköh)...

  Toivottavasti tautisi ei jatku samaa kahta kuukautta mitä minulla :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vide, Saaristorska! Kiitos paljon! Jos tuollainen patinoitu paperi miellyttäää silmää, niin mustavalkoprintillä olet puolivälissä matkaa. Laput voi tulostaa mustavalkona ja laittaa valmiiksi leikattuina paloina vahvaan kahviin tai teehen likoamaan. Juoma värjää paperin ja tekee siitä ikääntyneen näköisen :)

   Mulla on tänään huomattavasti parempi olo. Nenänahka on riekaleina ylähuulta myöten kaikista rasvaamisista huolimatta ja nuhaa on vielä, mutta vointi on selkeästi kohentunut. Sen verran jopa, että päätettiin lähteä tässä kohta talolle käymään.

   Poista
 2. Hienot salaisuudet! Mitä teet tölkin yläreunalle, ettei se jää teräväksi? Oletko muuten kuullut, että käpyjä poltettaessa niistä irtoaa "jotain", joka ei ole terveellistä. Meillä äiti tapasi ulkogrillissä polttaa käpyjä, mutta tämän kuultuaan se loppui täysin. Tämän takia en tee edes steariiniin dipattuja sytykkeitä kävyistä. Voihan olla, että tämä on legenda....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Rva Kivitikka :)

   Purkkien suun reunat puristelen pihdeillä siten, että se reuna ei ole terävä.

   Äitisi on oikeassa, mutta ainoastaan mitä tulee grillaamiseen. Kävyt, kuten moni muukin (puu mukaan lukien) synnyttää PAH-yhdisteitä palaessaan epätäydellisesti. Grillatessa syntyy aina PAH-yhdisteitä, mutta kävyillä on taipumusta synnyttää tavanomaista useammin PAHeja. Siksi niitä ei varmuuden vuoksi suositella grillauksessa. Sytykkeissä tätä ongelmaa ei ole. Yksi käpy ei syöpää aiheuta vaikka kaikkia kylän uuneja sytyttelisi pitkin päivää :)

   Poista
  2. Kiitos infosta, myös Anonyymille.
   Nyt taidan kuitenkin uskaltautua tekemään käpysytykkeitä!
   Tein muuten tuosta purkkituunauksestasi inspiroituneena oman version! Kiitti idiksestä, jälleen.
   Meillä ei muuten olen enää tulitikkuja vaan tuunaustikkuja, hih!

   Poista
 3. Ikävä kyllä ei ole legendaa, vaan käpyjen pihka ja muut ainesosat tuottavat puuta enemmän PAHia eli polysyksilistä aromaattista hiilivetyä, joka puolestaan on karsinogeeni ja aiheuttaa syöpää ja mutaatioita. Tai ei oikeastaan PAH itsessään vaan ne aineenvaihduntaprosessit, jotka käynnistyvät PAHista. Eniten ihminen kuulemma saa PAHia tupakasta, mutta myös savustetusta ja grillatusta ruoasta kaikkineen. Ja kävyt tuottavat sitä sitten vielä enemmän kuin hiili. Tästä kyllä löytyy tietoa netissä vähän joka puolella, esim. http://www.lihatiedotus.fi/www/fi/laatu/vierasaineet/haitalliset_yhdisteet.php

  Tääkin on vähän niitä asioita, että mitä sitten maailmassa voi välttää. Ja kuinka paljon grillaa. Mutta toisaalta jos ajattelee, että pitää koota pienistä askelista terveellistä elämää, niin sitten kyllä grillaa aika vähän eikä koskaan kävyillä. Eikä tupakoi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä olitkin jo vastannut tähän PAHiin :)

   Sytykkeenä kuitenkaan käpy ei ketään tapa. Se yksi käpy ei tuota uunissa ongelmia ;)

   Poista
 4. Hienoja,taidanpa varastaa idean itselleni.Meidän kissa on semmonen suursyömäri että purkkia tulee jonossa.
  Netistä tulostamalla saa kaikkea kivaa eikä liene kovin rikollistakaan kun omaan käyttöön tekee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Ani :)

   Meillä tulee myös purkkia 2/pv, joten materiaalia syntyy helposti.

   Netistä löytyy myös monia sivustoja, joiden funktiona on tarjota kuvia nimenomaan ilmaistulostettavaksi. Tällaisia on esimerkisi www.vintageprintable.com ja graphicsfairy.blogspot.com.

   Lisää löytää googlettamalla esim free printable graphics :)

   Poista
 5. Minäkin kaipaisin sellaista Tykkää-nappulaa :D Hieno idea ja toteutus jälleen!

  Erittäin Salainen. Hih. Hauska! <3

  VastaaPoista
 6. Ja taas huippis idea!
  Hei käännätkö tai käsitteletkö noita teräviä kohtia purkinsuulta millään?
  Voi kumpa se ottaisi ja lähtisi flunssa teiltä pois. :(
  Paranemisia ja kiitos taas mukavista jutuista, kaikkea en ole ennättänyt kommentoida, mutta lukea kyllä sanasta sanaan. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jonna :) Jos se reuna on terävä niin saatan painella niitä pihdeillä hieman. Näissä purkeissa ei sitä tehnyt, koska noihin tulee kaikkia meisseleitä ja työkaluja, joita ei tarvitse kaivella sieltä purkin pohjalta. Muuten niitä reunoja voi tosiaan puristaa hieman pihdeillä.

   Tänään onkin jo parempi päivä. Nuhailu sittenkin on lannistumaan päin :)

   Poista
  2. On sellaisia purkinavaajiakin, jotka tekevät valmiiksi siistiä jälkeä. Sellaisella voi siistiä vaikka jo avatun hernekeittopurkinkin suun. Ostinkohan omani siitä suuresta ruotsalaisesta tee-se-itse huonekalukaupasta...

   Poista
 7. Tuollaisia pitäisi askarrella murkku-poikien seinät täyteen, jos ei ne "salaisuudet" olisi sitten levällään lattioilla :)
  Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea! Meinaan itsekin tehdä lisää purkkeja. Niitä on jo kynäpurkkeina työpöydällä, mutta ainakin yrteille meinaan tehdä purkkeja, tupaan meinaan tehdä aterimille ja kokkausvälineille säilytyspurkit, mutta ne liittyy sitten yhteen isompaan juttuun, joka vaatii nikkarointiakin ja pari muutakin juttua olisi mielessä..

   Niin ja ruuveille, nauloille yms. pikkunippeleille tulee vielä sellainen seinäjärjestelmä, josta purkit saa otetttua irti käytön mukaan. ;)

   Poista
 8. Mukavaa lauantaita, aivan upeat purkit, ooh!

  VastaaPoista
 9. Harvalla miehellä on kalut noin järjestyksessä, hyvin vois kuvitella, että laitetaan vaan se perusriisuttu malli :D
  (kuulostipas tuo oudolta kun lukaisi....)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahahaha, joo, kieltämättä luin itsekin pari kertaa ja silti vaan ymmärsin jotain muuta ;D

   Poista
 10. Siis vitsi, toinen toistaan hienompia purkkeja ja purnukoita aina kun täällä käy! Ott huippu, Johanna :)

  VastaaPoista
 11. Haloo maailma! Täällä talo!

  Testailen siis tikkuyhteyttä täällä talon tuvassa. Nopea kuin kohmeinen kärpänen tuulilasissa ;D

  Kun lähetän tämän, ollaan ehkä kotona ennen kun voitte lukea mitä tässä kirjoitan ;D

  Vaan onpas elämä ihanaa juuri nyt. Talo <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!