jovela

jovela

perjantai 3. toukokuuta 2013

Tuvan ruokailunurkkaus

Tupaan suunnitellaan tuokailunurkkausta. Fyysisesti ruokailunurkkaus sijaitsee tuossa kulmassa, jossa on vanha talonpoikaiskaappi. Sen molemmin puolin on laatikkopenkit.


Mulla on aika hyvä visio siitä, millaista tuohon laittaisimme, mutta käväisin Pinterestissä katsomassa muita toteutuksia, joissa osa ruokailuryhmän istumista on kiinteitä seinäpenkkejä. Nämä kuvat ovat siis inspiraatioksi!
Maalaan sen paneloinnin yläpuolelle kiinnitetyn listan illalla ja sen jälkeen siihen ruuvataan muutama kaunis koukku. Ajatuksenani olisi yhdistää näitä kahta ideakuvaa ruokailunurkkauksen penkkien selkänojapehmusteeksi. Elementin on hyvä olla irroitettava jos sattuu jotain hölskymään selkänojatyynylle, joten elementti kiinnitetään jykeviin koukkuihin. Itsehän en ole mikään ompelija, joten teemme mielummin tuollaisen vasemmanpuolisen sängynpäätytyyppisen ratkaisun, joka kyllä onnistuu minultakin. Siinä kun ei ommella mitään muuta kuin napit paikoilleen.


Koko ruokailunurkkauksen ytimeksi tulisi arkikäytössä 8 hengen kuutiopöytä, joka tehdään ylijäämälankuista. Meillä on nykykodissa valkoisella kankaalla päällystetyt tuolit (8 kpl), jotka muistuttavat viimeisen kuvan irtotuoleja. Niitä tulisi pöydän kahdelle sivulle 2+2 ja muut istumapaikat olisivat seinäpenkeillä. Pöytää voisi tarvittaessa pidentää jatköpöytäpalalla, jonka myötä meillä mahtuisi samaan aikaan ruokailemaan ainakin 12 ihmistä.


Tällaisissa suunnitelmissa suuntaamme talolle iltapäivästä. Tiedossa on tosiaan pikkunäpertelyä tuvassa, kattolistan kiinnitys ja sen alisen vuoraus, huonojen paneelien purku ja tulevan pantry/skafferi -kaapin takaseinän pystytys ja maalaus, separett-vessa pitäisi asentaa, kammaria saada aloitettua ja pihallakin vielä hieman häärätä, jotta siellä uskaltaa askeltaa turvallisemmin askelin. Etupiha on meinaan täynnä oksasilppua, käpyä, karahkaa ja risua puiden ja pensaiden kaatojen jälkeen sekä erilaista roskaa edellisen omistajan jäämänä. Melkoinen määrä puuhaa, katsotaan mihin voimat ja aika riittävät!

Aurinkoista ja iloista viikonloppua kaikille teille :)

Jovelan Johanna

38 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Niin minustakin ;) Se on kovin kätevä ja hyödyntää talon olemassa olevaa penkistöä :)

   Poista
 2. Mä niin liputan tuon kiinteen penkin puolesta. Noi yllä olevat kuvat varmasti inspiroi lisää ajatuksestasi. Mäkin hetkeksi aloin miettimään että josko meillekin tuollainen kiintee penkki idea sopisi :D
  Jaksamista sinne remontteihin ja muistakaa nauttia auringostakin kun sitä on luvassa...ööö ainakin tänne etelään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihania! Tykkään niistä kovasti ja nyt kun saatiin se karsea väri niistä pois ja uusi maali tilalle, ne on kovin kauniita.

   Kiitos kannustuksesta. Sään puolesta lupaillaan aika surkeaa viikonloppua talolle (Länsi-Suomeen); harmaata, sadekuuroja, mutta auringon pitäisi pilkahdella välillä. Heti kun niin käyn, laukkaan uuden haran kanssa pihalle haravoimaan ;D

   Poista
 3. Seinäpenkit ovat I-H-A-N-i-A! Kuistille sellaisen olen saanut toteutettua, mutta haaveilen isommasta keittiöstä, jonne sellaisia saisin! Ja sinulla niitä on ihan omasta takaan, mahtavaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on tuvassa 2 riviä seinäpenkkejä. Ne muodostaa tuohon kohtaan tupaa kulmauksen. Myös kuistilla on vastaavat, niistä tulee kenkäsäilytyslaatikot. Sitten on vielä yksi seinäpenkki purettuna, koska se olisi ollut tuvassa vaan tiellä. Sille löytyy taatusti jostain paikka talolla :)

   Poista
 4. Mahtavasti tilaa isolle porukalle! Hienoa kun säilytitte nuo istumapenkit.

  Touhukasta viikonloppua, työn jälki varmasti palkitsee !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ani :) Hauskaa viikonloppua myös sinne :)

   Poista
 5. Onnea ja voimia remonttiuurastuksellenne! Meillä alkaa pienessä punaisessa tuvassa nyt jo kolmas remonttikesä. http://kotikoto.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Una :) Sitä samaa sinne! En tajua miksi mulla ei punaisen tuvan postaukset päivity tuohon lukulistalle. Mä ihan luulin, että te olette vielä "talviunessa" siellä rempan suhteen!

   Poista
 6. En siis ollenkaan tajua, millä vauhdilla siellä tulee valmista...kuvittelin, että remppa kestää ja kestää, mutta tuolla vauhdilla olette siellä kohta jo asumassa...:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina ;D Voin taata, että remppa tulee kestämään ja kestämään! Tuvan suhteen tuo muutos on vaan niin iso, kun ne värit vaihtuivat ja tilalle tuli vaaleaa, muutama talon mööpeli ja pöytäliina. Tuvankin kanssa kuitenkin menee aikaa edelleen, se on kaukana valmiista. Esimerkiksi se lattia pitää purkaa jossain vaiheessa, katsoa pohja, tehdä mahdolliset korjaukset ja sitten uusia lattiaa samalla. Hommaa siis piisaa. Varovaisesti muutto on 06/2014 jos siihen kyetään.

   Poista
 7. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty :D

  Teillä on kiva työviikonloppu tulossa, samoin toivottavasti täälläkin!
  Jos vaikka sen soran kimppuun pääsis...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Soraisaa viikonloppua Lillaniin! On se hassua, miten aikuisena ilahtuu tällaisista asioista, sorasta, lankuista ja purkista maalia ;D

   Soraa kaivataan meilläkin etupihalle. Paljon, mutta sen aika ei ole vielä. Haaveena olisi saada etupihaa laitettua sievemmäksi nykyisesä risukosta vielä tämän kesän aikana. Saas nährä..

   Poista
 8. Hyvältä näyttää suunnitelmat! Jäädään mielenkiinnolla odottamaan miten suunnitelmat etenee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiina :) Etenee nämä, kerran viikossa aina viikonloppuisin. Juhannuksen jälkeen vasta päästään "kerralla viikko remppaa" -tilanteeseen kun lomat alkavat molemmilla.

   Poista
 9. Ihania inspiraatiokuvia! Erityisesti kuutiopöytä on hauska. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varpunen :) Kuutiopöydät, kuten pyöreät pöydätkin, ovat mun lemppareita. Niissä kaikki voivat seurustella kaikkien kanssa ja tarjottavat ovat kaikkien saatavilla vrt. pitkät pöydät.

   Poista
 10. Toivotaan hyvää säätä niin pääsee puutarhaankin puuhiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä toivotaan! Sääennuste ei nyt parhautta lupaa ja tuntuu vaihtuvan tiuhaan auringosta sateeseen ja sateesta aurinkoon. Kunpa nyt sääjumalat päättäisivät sen paisteen puolelle, niin pääsisi pihalla jytäämään ;)

   Hauskaa viikonloppua, Katja :)

   Poista
 11. Ihania ideoita taas ja mukavaa, että vihdoib pääsette tositoimiin!

  VastaaPoista
 12. Oi, kun löysin kivan blogin, jään heti lukijaksi:)
  Meillä on kesäpaikkana pian 100-vuotias talo, joten kiinnostaa nähdä aina, kun joku muukin vanhaa remontoi:)
  Kaunista tulee teillä, se on varma!!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Marikki! Miten hauskaa, että tulit, tervetuloa! :)

   Poista
 13. Ihanaa miten paljon kaikkea kivaa täällä on tapahtunut! Ensimmäinen yö talolla ja kaikkea. Niin tunnelmallisen näköistä <3

  Ja voi miten upea muutos niistä maalauksista tuli, kertakaikkiaan! Teillä ilmeisesti mieskin on hyvä maalaamaan..? Meillä se on sellanen juttu, että maaleihin ei koske muut kuin minä :D

  Paljon iloa viikonloppuun ja puuhailuihin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomenta Taru :) Talolla ollaan, ensimmäinen kokonainen viikonloppu menossa. Saakohan mua ollenkaan täältä enää kotiin? ;D

   Mies on oikein hyvä maalaamaan, paras nikkaroimaan. Oikeastaan ihan sama kumpi meillä maalaa. Usein minä, koska miehellä on paljon muuta tekemistä, sellaista mitä mä taas en osaa/kykene tekemään, mutta hankalat paikat mies maalaa aina, ettei mun selkä ala kiukuttelemaan.

   Hauskaa viikonloppua ja paranemisia sinne saaristoon :)

   Poista
 14. Voi hurja miten paljon kaikkea olette saaneet tehtyä, hyvältä näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Ollaan huomattu, että hyvä suunnittelu on kaiken a ja o. Tiedetään jo aina ennen kun auto pysähtyy talolle, mitä ja missä järjestyksessä tullaan tekemään. Siten jää myös aikaa oleskelulle. Nytkin ollaan vielä peiton alla ja köllitään.

   Poista
 15. Ruokailunurkkauksesta tulee varmasti kaunis ja kuinka ihanaa on sitten joskus istua isolla porukalla siihen syömään! Mukavaa työntäyteistä viikonloppua teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, AnniK :) Sellaisia mielikuvia me täällä maalaillaan mielissämme; läheisiä kokoontuneena syömään tupaan.. Miten hauskaa täällä tuleekaan olemaan!

   Poista
 16. Minusta sohva ruokapöydän kanssa on viehättävä yhdistelmä, joko kiinteä tai ei-kiinteänä kummin päin vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Pilvi! Ne on aivan ihania! Tässä nurkkauksessa on sitä sohvamaisuutta tuon kiinteän seinäpenkin ja siihen aikanaan tulevan selkäpehmusteen vuoksi.

   Poista
 17. Kiinteät penkit on kyllä kivat, kateeksi käy... Taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! ;) Mistäs sulle Tuulia penkit aineellistuisivat? Kovin hankalarakenteisia nuo eivät kyllä ole. Ehkä sellaiset voisit tehdä tai teettää itsellekin?

   Poista
 18. Hyvä suunnitelma.
  Varsinkin tuo, että sen saa irrotettua pesuun.
  Meillä oli mökillä aikoinaan selkänoja, joka oli lenksuilla kiinni pyöreässä puu-aisassa. Toimi se niinkin.
  Ahkeruutta teille, onneksi on luvattu hyvää säätä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei muuten hullumpi idea ollenkaan, tuo aisa!

   Täällä on hommat edenneet ajatellulla tavalla, mutta sää ei nyt helli meitä - ainakaan sääkartalla, ja kovin harmaalta se tässä aamulla näyttää. Vielä illalla lupailtiin aurinkoista päivää ja nyt taas sääkartta on vaihtunut pilvipäiväksi. Hööh! Kunhan ei sada, saadaan etupihaa laitettua. Sateella ei sinne mennä kastumaan. Meillä kun ei ole vielä täällä talolla mitään sadevarusteita.

   Hauskaa lauantaita Rva Kivitikka! :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!