jovela

jovela

sunnuntai 30. kesäkuuta 2013

Sanoja vailla kuvia

Tervehdys taas täältä talolta ja kiitos kaikille ihanista viesteistä ja kommenteista edelliseen postaukseen liittyen! Netti töksyilee tänään siihen malliin, etten saa kuvia ajettua, mutta ajattelin silti muutaman sanan laitella tänne. Olette muruja, kun ette ole unohtaneet meitä, vaikka hetken blogi on ollut päiväunilla.

Saavuimme siis talolle keskiviikkoyönä 03 maissa ja kuten usein käy silloin, kun on liian kauan painanut liikaa töitä, kävi minullekin niin että uuvahdin. Pari päivää piti vetää happea ja löysäillä, mutta silti täällä on hommat edenneet kivassa järjestyksessä.

Tänään on 5. päivä talolla. Se on outoa, koska ennen ollaan ehditty olemaan täällä ainoastaan maksimissaan sen pe-su. Tänne myös "kotiutuu" oudon nopeasti. Oma nykykoti tuntuu etäiseltä ja askeettisempi elämä ottaa oman uomansa ikään kuin muuta ei olisikaan. Hyvin outoa!

Talolla on tapahtunut:

Uuvuttava (ärsyttävä, loputon) haperoiden ja lahojen korjailu jatkuu.

Etupihalla on ajeltu siimaleikkurilla niin, että luulisi meidän jo olevan maakerrosta alemmalla tasolla planeettaa. Vaan ei sekään riitä. Lisää pihatöitä on vaikka talveen saakka (ja sen jälkeenkin).

Talon katto on saanut sadevesikourut ja syöksyputket (jee!)

Kuistin katon päätylaudat maalattiin, isäntä irroitti kuistin yläikkunan, jotta ikkunassa roikkunut risa verho saatiin pois.

Hyyskän ilmastointiputki on viety sisäkaton läpi ullakolle. Sisätilassa oleva hyyskä on todellakin hajuton (jee).

Sali on raivattu (huomenna tulee pinkopahvittajat ja sali on ainoa tila, jossa pinkopahveja voi käsitellä ilman koira-avustajia). Ihana ystävämme "Jovelan Pehtoori" hoiti suuren osan raivaamisesta heittämällä lankut ja kaiken purkutavaran ikkunasta ulos, jonka jälkeen roinat rontattiin romahtavaan kiesitalliin.

Pihalla on ulkosuihku ja sille on rakennettu mainio puinen suihkukoppi, joka muistuttaa ulkonäöllisesti uimarantojen suihkukoppeja. Se on kertakaikkiaan ihana juttu, vaikka pumppu ei ihan jaksakaan moitteettomasti suihkia vettä. Sen kanssa pitää vielä hieman neuvotella. Paine meinaan ei oikeen riitä pitkälle matkalle letkua, mutta ihan kauha ja vati  -menetelmällä peseytyminenkin on niin luksusta täällä.

Kaikkea pientä on lisäksi tehty, kyllähän te tiedätte; vähän sieltä, vähän tuolta, vähän sitä ja hieman tuota. Kaikkea sellaista, joka on eduksi, mutta jota nyt ei erikseen tule mainituksi.

Huomenna homma jatkuu ja yritän saada kuvat siirtymään illalla tänne blogiin. Tänään tosiaan nettitikku tökkii yhteyttä siihen malliin, ettei kuvien siirrosta tullut mitään.

Huomenna alkaa sitten pinkopahvitusprojekti kammarissa ja tuvassa. Voi jee!

... kammarista ei muuten sitten tulekaan ruusukammaria :( Ei ainakaan tapettien osalta. Ilmeinen väärinymmärrys hintapolitiikassa, kun meille annettiin ymmärtää, että tapetit maksavat 118,-/ rulla (ja tuvan tapetti sen verran maksaakin), mutta unohdettiin mainita, että se ruusutapetti maksaa 250,-/rulla (omg). Tuohon kohtaan vedettiin kipuraja jo. On se upea tapetti, mutta kun tapettirullan hinta alkaa olla tuota luokkaa, niin kiitos ei. Ruusut saavat tulla kammariin muuten.

Halaus ja rutistus Jovelasta

Jovelan Johanna

13 kommenttia:

 1. Kiva kuulla kuulumisia ! :))

  Ja todentotta, OMG tuolle ruusutapetin hinnalle ! Mä nikottelin jo siitä, että tuvan tapetit tulivat maksamaan kuusisataa euroa yhteensä... tosin, kyseessä on kesäasunto, mutta silti. Onneksi ruusuja on tapeteissa vaikka kuinka, löydätte varmasti jonkun muun ihanan !

  VastaaPoista
 2. Siis apua tuon tapetin hintaa....!!!
  Kuvia odottelen...:)

  VastaaPoista
 3. Huh! Onpa ruusilla hintaa. Olisi meillekin aivan liikaa vaikka ruusutapeteista haaveilen edes johonkin huoneeseen.

  VastaaPoista
 4. Tiedän niin tuon tunteen- uusitalo tuntuu enemmän kodilta kuin ns.vanha-
  Minulla tuo edellinen postaus on jäänyt kokonaan huomioimatta. Mutta tuntuu kiirettä olevan siellä tontilla. Välillä tosiaan pitää relata jotta jaksaa taas pakertaa. OIKEIN HYVÄÄ LOMAA, ja täällä ollaan kuulolla edelleenkin :)

  VastaaPoista
 5. Kivaa että postasit kuulumisia! <3 Minä jo aattelin, ettei teille vaan ole sattunut mitään ikävää. Mutta onneksi ei! :)

  No voihan harmitus sitä ruusutapettia. Törkeä hinta totta tosiaan! Toivottavasti löytyy joku toinen, kuin ruusukammarin seinille tehty.

  Ihanaa että talo tuntuu jo kodilta. Tunnistan tunteen <3 Siitä saa ihmeen paljon voimia! :)

  VastaaPoista
 6. Etteköhän löydä jonkun muun ihanan tapetin tuon ruusutapetin tilalle.

  Tuntuu, että olette saaneet paljon aikaiseksi ja odotan innolla kuvia. Erityisesti pihasuihkusta, sellaisen haluan meillekin!

  VastaaPoista
 7. Teillä kyllä hommaa riittää, onneksi vaikutette olevan oikein työteliäitä :) Minulla nämä meidän kolme kappaletta kunnostettavia oviakin tuntuu liian rasittavalta urakalta :D

  Onpa kyllä kallis tapetti, olen ajatellut, että jotkut Sandebergin tai Ferm livingin tapettit olisivat kalliita, vaikka ne ovat vain jotain 70-90 e rulla.

  VastaaPoista
 8. Pihasuihku kuulostaa ihan huikealta! Olettepa taas puuhastelleet ahkerasti. Toivottavasti saadaan kuvia ihasteltavaksi. Joka tapauksessa intoa tarttui taas täältä mukaan, joten kiitos<3

  VastaaPoista
 9. Jään innolla odottamaan kuvia. Se kotiutuminen todellakin tapahtuu tosi äkkiä. Nyt kun taas ollaan mökillä oltu enemmän niin aina vaan vaikeampaa on kaupunkiin lähtö, no kohtahan se loma alkaa sit siellä saa pitempään olla. Mukavaa heinäkuuta sinulle!

  VastaaPoista
 10. Tapetilla om kyllä hintaa! Minun makuuhouneeseeni tulee tällaisia ruusuja. http://www.tapetorama.se/display.php?item=57218&category=Wallpaper

  Kristiina

  VastaaPoista
 11. Kiva juttu toi pihasuihku. :-) Tsiisus, olipas tapetilla hintaa!! Kaikkee ootte taas saanu aikaan, kuvia odotellessa. Mun blogissa on sulle tunnustus/haaste.

  VastaaPoista
 12. Olipa mukava käydä lukemassa teidän kuulumiset, teillähän on tapahtunut yhtä ja toista! :)

  VastaaPoista
 13. Kimppaterveiset teille kaikille ihanille <3

  Palasimme vasta tuossa klo 23 talolta, joten yritän hieman päivitellä blogia pitkästä aikaa :)

  Pihasuihkusta tulee kuvia pian :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!