jovela

jovela

lauantai 15. kesäkuuta 2013

Terveiset talolta!

Heipähei taas parin viikon tauon jälkeen :) Vielä pitäisi jaksaa vajaa 2 viikkoa ja sitten on loma. Tämä työprojekti, joka on vienyt 6 viikon ajan kaiken aikani, on ollut samaan aikaan tappiin saakka uuvuttavaa ja yksi parhaista kokemuksista työsaralla. Pahimmillaan on edellisen ja sitä seuraavan päivän välissä ollut 3 tunnin yöunet, mutta onneksi olen saanut jakaa taakkaa uskomattoman ihanan ihmisen kanssa, jonka kanssa työ on kirjaimellisesti hupia ja kotirintamalla tuki on myös ollut korvaamatonta. Ilman miestäni ja hänen kykyään hoitaa kotiasioita, olisin kyllä hajonnut jo moneen kertaan. 

Viime viikonloppuna emme päässeet talolle lainkaan auton ollessa huollossa ja tällä kuluvalla viikonlopulla saimme työkeikkojen vuoksi olla talolla ainoastaan perjantain alkuyöstä lauantai-iltaan. Olemme juuri palanneet talolta, aamulla odottaa työkeikka, mutta ajattelin tulla purkamaan hieman kuulumisia tänne :)

Ulkoremonttia

Olemme edenneet siihen isoon, työlääseen ja hieman turhauttavaan, mutta tärkeään vaiheeseen, jossa ei synny heti nättiä tai juurikaan mitään kivaa kuvattavaa. Meillä siis korjataan hirsiä. Tässä hieman kuvia tuvan takaseinällä etenevästä puuhasta, jossa lahovaurioita on korjailtu. Homma on jo pidemmällä kuin näissä kuvissa, mutta näytän nyt vaikkapa tämän kohtuullisen suuren, vanhan katon vuotokohdan aiheuttaman lahon korjauksen.

Laudoituksen alta paljastui ja sitten purettiin..


Isäntä ruoti lahot pois huolellisesti kuin kalastaja saaliinsa. Tässä laitellaan jo paikkauskohtaan ekovillaa.Yhtä huolella isäntä laittoi korvauspuut paikoilleen. Kun koko seinä on korjattu, hirret saavat tuulileijonalevytyksen ja uuden ulkolaudoituksen. Siihen pisteeseen on vielä kymmenen metriä tarkastettavaa ja korjattavaa matkaa.Pihalla ja puutarhassa

Vajaan 2 viikon tauko talolta sai pihan rehottamaan. Nokkoset tavoittelivat jo lanteita ja polut kasvoivat umpeen. Niitä sitten ajeltiin tänään puhtaaksi supersiimaleikkurilla, joka on sen verran järeä, että sillä kaatuu risukotkin. Piha muuttuu koko ajan yhden kukan lopettaessa ja toisen aloittaessa kukintaa. Pihalla on juuri nyt:

Sininen polku salaisen puutarhan raparperimaalle. Hurmaava!Salaatti- ja yrttipenkissä on kaikki jo kasvussa, vaikka vastahan ne kylvettiin. Ensimmäiset salaatit syödään 1½ viikon kuluttua kun loma alkaa.Yhdet ruusut vasta aloittelevat kukintaansa toisten ollessa jo loppusuorallaan. Juhannusruusu on keulinut.Syreenien kukinnasta ehdimme nauttia vain kerran, mutta nyt lumipalloheisit ovat täydessä kukassa. Niistä suurin on tämä vanhan kiesitallin päädyssä oleva jättiläinen.Selja tekee marjoja ja saarnissa kiipeilee tuoksuköynnöskuusamaa, jonka taivaallinen tuoksu leijuu ilmassa kun tuvan päätyikkunan avaa.Luuranko-omenapuun oksien suojissa on linnunpönttö, jonka pienokaiset piipittävät iloisesti pitkin päivää. Välillä pöntön aukosta kurkkaa pieni linnun pää. Aiemmin tilattu pergola on kasattu, samoin tulipesä, mutta ulkosuihkua emme vielä ehtineet saada paikoilleen.Kaikenlaista muutakin pientä talolla on tapahtunut, mutta ei mitään suurempaa. Ulkoseinäremontti vie nyt kaiken huomiomme.

26.6 jään lomalle ja suuntaamme silloin talolle, jossa olemme likimain 2 viikkoa. Tuona aikana tulee tapahtumaan paljon. Tavoitteena on:

Katon viimeistely ja kattokourujen kiinnitys (tilaustyö)
Ikkunoiden ikkunapuut talon sisällä
Salin ikkunoiden vanhojen tiivisteiden poisto ja ekovilloitus
Separett-käymälän ilmastointiputken vienti katon läpi ullakolle
Tuvan ja kammarin pinkopahvitus (tilaustyö)
Tuvan ja kammarin tapetointi (tilaustyö)
Talon pitkien seinien hirsien korjaus 
Talon pitkien seinien ulkolaudoitus 
Talon pitkien seinien maalaus (odotan tätä niin kovasti!)
Pihatöitä
Pihasuihku


Lähetän teille kaikille, erityisesti kanssabloggaajille lämpimiä terveisiä täältä touhulasta. Kello lähenee keskiyötä, joten täällä käydään nukkumaan ja aamusta ollaankin jo taas töiden parissa. Torstaina saamme vieraita Saksasta ja juhannukseksi lähdemme Kemiönsaareen, joten seuraava postaus tulee näillä näkymin sitten loman alettua 26.6, jolloin pyrin päivittämään tapahtumia talolta päivittäin.

Hyvää viikonloppua kaikille <3

Jovelan Johanna

34 kommenttia:

 1. Heiiii, oonkin miettiny mitä Jovelassa tapahtuu. Kiva kuulla, että hengissä edelleen. Tsempit viimeisiin työrutistuksiin. Innolla seuraavaa postausta ootellessa. :)

  VastaaPoista
 2. Luonto on yllättävän tehokas ja yksin sen perkaamiseen kuluu paljon aikaa. Omasta mielestäni - siinä vaiheessa, kun pitäisi rakentaa muuta - ihan liian paljon! Tuosta pergola-alueesta tulee idyllinen ja upeaa, että samalla myös ne hyötykasvit kasvavat kohisten!

  Tsemppiä työrintamalle. Itselläni myös viimeinen rutistusviikko edessä ja nyt jo alkaa kovasti kutkutella ajatus kesälomasta :) Sieltä se tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilvi :) Tsemppiä sinne omaan projektiinne :) Heti kun pääsen vapaalle, istun koneella ainakin puoli päivää ihastelemassa teidänkin juttuja siellä. Olette varmaan jo päässeet hyvään alkuun :)

   Poista
 3. Tsemppiä remonttiin !

  Vaikuttava lista teillä kahdeksi viikoksi, se tietää aikamoista puuhaa kyllä. Me otetaan rennosti, mutta toki sillä onkin merkitystä, että laitamme kesäkotia vain. Ja tilaustyöhön joudumme turvautumaan silti, kattoremontit ja muut ovat sellaisia, mihin emme itse kykene, ei ole aikaa eikä osaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petriina :) Meilläkin on tulossa apukäsiä tekemiseen. Pitää tuolloin tehdä kun on mahdollisuus ja aikaa. Jos ei kaikkea ehditä, vuosi jatkuu ja tehdään siinä tahdissa, miten syntyy valmista.

   Poista
 4. Voimia viimeiseen työrutistukseen!

  Kiva oli kuulla ja nähdä kuulumisia.Luonto se vaan jaksaa pysyä elossa ja versoa aina uudelleen vaikka rakennukset vanhenee.Kukat ja pensaat on niin hyvän näköisiä!

  Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
 5. On teillä homma poikineen! Ihanan näköisiä kasveja teillä siellä. :-) Mukavaa viikonlopun jatkoa ja kivaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa sinulle, Mervi :) Tuo talon piha jaksaa yllättää joka kerta. Ikinä ei tiedä mitä siellä on, kun autoa pihalle ajaa ;D

   Poista
 6. Huh huh...miten työrumban lisäksi olette saaneet hirmuisesti aikaiseksi...kasvimaallakin jo vihertää.
  Mukavaa sunnuntaita sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Irmastiina :) Monta rautaa on tulessa. Onneksi saan tämän työhiilloksen hiipumaan ensi viikon keskiviikkona - hetkeksi ;)

   Poista
 7. Paljon olette saaneet aikaiseksi, mutta paljon on vielä edessäkin! Tsemppiä! Olette kyllä taitavia käsistänne!

  VastaaPoista
 8. Jos mulla tulee lomalla tylsää, niin saaks teille tulla hanslankariksi :D
  Toi listaus näyttää oikein hyvältä! .....paitsi että kun mun loma alkaa ja olen Istanbulista palannut, niin tehän olette jo ehtinyt kaiken tuon tehdä :)
  Silloin eletään jo heinäkuun puoliväliä....

  Naatinnollista aherrusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jooo! Talolle vaan! :D Mä voin kyllä ihan hyvin keksiä sulle muuta puuhaa jos nuo on tehty. Miten olisi kuistin välikaton purku ja uuden laittaminen tai ikkunoiden korjaaminen? Talon päätyseinien korjaaminen, ulkolaudoitus ja maalaaminen tai kivijalan korjaaminen? Tuvan lattiankin saa nostaa, puhdistaa, fyllata, lankut hioa jne ;D Ehkä kuitenkin nautit lomasta ilman näitä pikkuisia puhteita Jovelassa ;D

   Hauskaa lomaa, Pepi!

   Poista
  2. En mä ihan vielä lomaile, vasta heinäkuun toisella viikolla alkaa :D
   Tiedäks, mä en edes säikähdä tuota listaa!!

   ....hullu mikä hullu.... :)

   Poista
 9. Hyvä, että ehdit päivittää kuulumisia! Aamulla tuossa juuri mietin, että mitenköhäm teillä on hommat edenneet! Ja hyvinhän ne :-)
  Lomia odotellessa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rva Kivitikka :)

   Ihanaa, kun muistat meitä, vaikka täällä onkin pakosta oltu hiljaisemmin. Ensi viikolla sitten taas palaan normaalimpaan bloggailuun, kun alkaa se ällällä alkava juttu. Lomako se oli? ;)

   Poista
 10. Ihana lumotttu puutarha! Paljon siellä on taas touhuttu. KYllä hattua täytyy nostaa sisukkudestanne :) Mukavaa, leppoisaa Juhannusta ja stemppiä kahden viikon loppurutistukselle ennen kesälomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikein hyvää ja aurinkoista juhannusta Annille myös! Itse vietämme sitä Kemiönsaarella, joten pieni breikki arkiaherrukseen on tiedossa jo tällä viikolla.

   Miten se juhannus muuten näin nopeasti tuli? Vastahan me ihmeteltiin, etteikö lumi meinaa ollenkaan sulaa pihoilta!

   Poista
 11. Te ette taida paljon ehtiä jouten olla :) Talolla ahkerointi on varmasti mukavaa vastapainoa haastavalle leipätyölle. Kovasti tsemppiä sekä töihin että remonttihommiin! Jäämme odottelemaan seuraavia postauksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajankäytön suhteen ei ole ollut ongelmia kun aikaa ei ole tarpeeksi ja töitä on liikaa ;D Vaan aikansa kutakin, paluu normaalimpaan elämään on jo käden ulottuvilla.

   Suloista suvea perheellesi :)

   Poista
 12. Huh, kylläpä siinä riittää tekemistä! Onneksi loma häämöttää jo ihan nurkan takana :) Jaksamista!

  VastaaPoista
 13. Kuusama tuoksuu iltaisin parhaimmin. =)

  VastaaPoista
 14. Hehei pitkästä aikaa!! <3

  Noi teidän pihat on kyllä sellainen vehreyden ja kukkeuden keidas että! Tuoksukin tulee melkein tänne asti :)

  Valtavasti jaksamista viimeisiin puristuksiin ja mahtavaa loman aloitusta! Loman työlista näyttää niin hurjan pitkältä, että lisääthän väliin myös lepoa ja pelkkää rentoa oleilua! :)

  VastaaPoista
 15. Moi!

  Löysin vasta sun blogin (/blogit), aivan ihana! Vietin koko eilisen illan selailemalla sun juttuja ja sain monen monta inspiraatiota :) Nyt vain odottelen lomaa, että pääsisin tekemään kaikkia kivoja tuunailuja. T: Pioni (Pionejajapitsinauhaa-blogista)

  VastaaPoista
 16. Heipsan!
  Mainitsin sinut yhtenä lemppariblogistinani Talo ja Koti-lehdessä tänään ilmestyneessä jutussani. Voi olla, että joku piipahtaa kurkkaamaan tänne sen johdosta:)
  Ihanaa viikkoa sinulle♥

  VastaaPoista
 17. Teette kyllä ihan huikeaa työtä. Ja mikä puutarha. Lumipalloheisi on ihan mieletömän kaunis. Minulla on sinulle jotain blogissani. Tsemppiä ja auringonpaistetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://kulma47.blogspot.fi/2013/06/tunnustan-kiitan-ja-niiailen.html

   Poista
 18. Ihana blogilöytö, jään seuraamaan! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 19. Ompa niin omituista kun ei joka päivä tule "päiväpostia" täältä päin. :D Jaksamisia teil!!!!!!

  VastaaPoista
 20. Terveisiä ja kiitoksia teille jokaiselle, uudelle ja vanhoille blogituttaville :) Poikkeuksellisesti huiskuttelen teille terkut näin joukkoterveisinä, koska tänään netti tökkii niin ärsyttävästi.

  Kokeilen postata hieman uutisia jos ne vaikka postautuvat, mutta valitettavasti vielä ilman kuvia. Ne eivät nyt millään suostu liikkumaan eetteriin.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!