jovela

jovela

perjantai 19. heinäkuuta 2013

Halki, poikki ja pinoon

Puutarhaihmemiehet IS Vihertekniikasta iskivät jälleen! On kyllä uskomattoman kivaa nähdä mitä talolla tapahtuu, vaikka itse ollaan täällä parin tunnin matkan päässä.

Talolla on siis kaadettu ja karsittu etupihaa synkentäviä puita 8 rungollista. Pidemmittä puheitta, kuvat kertovat auringolle tehdyn tilaa. Ihanaa!Tuossa yläpuolella olevassa kuvassa sanan "jälkeen" kohdalla näkee kaksi kaadettua puuta, joiden runkoa on jätetty tuon verran jäljelle sen sijaan, että rungot olisi kaadettu kantomittaan. Tuollaisia "stumppeja" puutarhurit jättivät pyynnöstämme. Talvella näille pölkyille tulee ruokintapaikkoja.Halki poikki ja pinoon todellakin! Pöllipino on kasvanut valtavasti! Mahtavaa, kun puiden kaadon jälkeen puutarhaihmemiehet laittavat rungot vielä pölleiksi, kantavat ne pinoon ja siivoavat oksat ja muut kaatosotkut pois. Ihan mielettömän hyvää palvelua!

Täällä odottelen jo iltaa, että pääsee kurkkimaan pihamuutosta omin silmin. Lähdemme ajelemaan talolle heti kun isäntä pääsee iltavuorosta. Siihen on vielä monta tuntia, mutta niin on puuhaakin tehtävänä.

Hauskaa viikonloppua kaikille :)

Jovelan Johanna

Kuvat: IS Vihertekniikka

12 kommenttia:

 1. Kummasti on pihan ilme muuttunut. Nyt pääsee pihaan valoa!

  VastaaPoista
 2. Vau, valon määrä senkun lisääntyy! On tosiaan todella hyvää palvelua.

  Kiva idea nuo "stumpit" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottvasti viikonloppuna saadaan aurinkoa, niin voidaan ihailla valon pääsyä ennen synkkään kohtaan etupihaa :)

   "Stumpit" oli hetken oivallus, kun mietin erilaisia talviruokapaikkoja eläimille. Niihin pitää sitten ne itse ruokakojut puuhailla. Kehittelen mielessä hieman perinteisestä poikkeavia malleja ;) Stumppikylä ;D

   Poista
 3. Toivottavasti mun koivuni (sitten joskus?) häipyy yhtää vaivattomasti ja siististi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei aikaakaan, kun hoidat tai hoidatat homman. Sulta se sujuu!

   Poista
 4. Tosi kivaa seurata, miten teidän unelmanne valmistuu päivä päivältä!

  VastaaPoista
 5. Mä olen kade! Tarvisin meillekin ihmemiehiä, jotka tulisi raivaamaan puita. Meillä pihapiiri on aika siisti, mutta riihen luona kasvaa koivuröykkiö, mikä pitäisi saada kaadettua. Lisäksi pajua ja tuomea on riesaksi asti, eikä niitä taida saada hävitettyä millään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan oltu todella onnekkaita näiden puutarhaihmemihiemme kanssa. Hoitavat aina ajallaan, moitteettomasti ja edullisesti hankalat pihahommat ja saadaan nauttia muutoksista, joiden kanssa ei ole tarvinnut itse nähdä vaivaa :)

   Poista
 6. Tuo raivaishomma on toisaalta kiitollista, että pihapiirin avartuminen raikastaa mieltä kerraksi kunnolla, mutta toisaalta viheliäistä, koska on jostain muusta (vielä tärkeämmästä) pois. Itse ainakin harmittelen aina raivaukseen käytettyjä työpäiviä ja mietin, että minkäköhän verran tässä olisi ehtinyt samojen tuntien aikana nikkaroida mitäkin. Ison homman olette kuitenkin nyt tehneet ja ihan äkkiä ei samasta paikasta tarvitse ryhtyä enää jättipuiden kaatoon! :)

  Aivan ihastuttava tuo pergola edellisessä postauksessa. Kelpaa rapustella!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta turiset, Pilvi. Toisaalta tässä meidän kohteessa tuo etupiha on/oli sellainen, että se oli syytä siistiä. Talo/piha/tila muuttui laakista hylätystä reuhkalasta siistimmäksi remppakohteeksi. Nyt tieltä katsottuna paikka ei enää näytä kerjäläisleirin hylkäämältä ;D

   Ja kyllä siltä nikkaroinniltakin tarvitsee breikkiä. Muuten voi tulla taistelu-uupumus ja homma alkaa maistua (laholta) puulta ;D

   Poista

Kiitos kun kommentoit!