jovela

jovela

sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Ripulia rapulia rallallaa!


Otsikko kiteyttääkin viikonlopun oikein hyvin! Jovelassa oli perjantaina rapujuhlat, Mai-koirulillamme on ollut ripulia ja rallateltukin on. 


Oi ihana kesä <3 Kuumuuttahan on piisannut. Viime viikonlopun koleus vaihtui huikeaan paahteeseen - perjantaina tosin ajeltiin talolle vuosisadan kaatosateessa, mutta se loppui ennen kun ehdittiin perille. Mitään suuria hommia talolla ei osaltamme viikonloppuna tehty, koska lämpötila hipoi mittarin maksimia ja kuumassa ei kukaan jaksa huhkia määrättömästi. Lisäksi Jovelan emännällä oli pienoista rapukestien jälkeistä uupumusta lauantaina. Isäntä, joka meni aikaisin nukkumaan, ei moisesta kärsinyt, mutta äidin kanssa tuli sitten istuttua kuunloimottavaa iltaa pitkälle aamuyöhön saakka ja viinilasitkin siinä täyttyivät usean kerran. Hyvä ettei jo muutettu talolle, niin talon pauloissa olemme äitylini kanssa ;)

Noh, silti talolla tapahtui. Meillähän on talolla hankalain hommain hoitajina rakennusmiehet Antti ja Pauli, jotka tulivat laittelemaan katon viimeistelyä. Kyllä kundeilla oli kuumat paikat, kun lämpömittari hehkui punaisena ja peltikatto hohkasi lämpöä. Wanhan talon katto ei ole ihan yksinkertainen homma, varsinkaan kun edellisen omistajan remppamies on myös katolla onnistunut tekemään sellaista työjälkeä, että saisi hävetä. Ihan joka juttu, mihin kyseinen remppamies on koskenut, on todettu huonosti, rumasti tai totaalisen väärin tehdyksi. Nyt kuitenkin katto alkaa olla loppusuoralla, kiitos Antin ja Paulin. Yksi reunapelti vielä puuttuu, koska edellinen kattokorjaaja jätti sen niin hassusti tehdyksi, ettei edes tilattu reunapelti nro 2 ollut sopiva. Kolmas kerta toden sanoo! Katon laidat on nyt siistitty, pellitetty ja uuden päätylaudat on kiinnitetty ja katon harjalta puuttuva harjapeltiosa on paikoillaan. Myös kuisti sai uudet päätyreunalaudat. Ne pitää vielä maalata.

Tällaiselta näytti tupapääty lauantain aamupäivällä

Ja tällaiselta lauantai-iltana Seuraavaksi talolle tulee minikaivuri, jolla kaivetaan puolen talon ympäri betonivalua varten urat, tehdään uusi pohjavalu ja kivijalan korjaus alkaa. Samalla korjataan tuon talopuolikkaan lahovauriot. Nyt, ennen syksyä tehdään puolet talosta ja "tupapuoli" tehdään keväällä. Tässä sarja kuvia lähtötilanteesta.

 
Muuten talolla hääräiltiin pienten juttujen kanssa. Pesin sadevesitönteröitä ja isäntä kantoi aiemmin löydetyt sängynpäädyt pihalle, jotta pääsin pesemään nekin. 

Äiti löysi tilan umpikasvaneelta alueelta omenapuun, joka kantaa edelleen hedelmää! Ihanaa! Sunnuntaina äiti keräili myös punaviinimarjoja saman alueen puskasta.
Tänä viikonloppuna isäntä purki pois ne rumat ja huterat rakennustelineet talon etupuolelta ja osin takaakin, jotta minikaivuri pääsee kaivuuhommiin. Aivan ihanaa nähdä talo ilman niitä ruteloita! Katsotaan taas aikajanana:


Heinäkuun lopussa 2013 (katto on 95% viimeistelty ja rakennustelineet purettu, kuistin ikkunat ovat entisöinnissä)

Tällaista talolla perjantaista sunnuntaihin :) Ensi perjantaina sitten taas jatketaan. Olisikohan se sitten kuistin vuoro alkaa saada uutta palttoota päällensä? Ensi viikonlopun hommia suunnitellaan varmaan vasta loppuviikosta, kun tiedetään miten valujen ja kivijalka- sekä päätylahokorjausten kanssa on mennyt.

Toivottavasti teillä oli hauska viikonloppu. Meillä oli! Rapuja, romua ja ronttaamista, hellettä, hilpeyttä ja hyvää mielä!

Jovelan Johanna

12 kommenttia:

 1. Kyllä tuo talonne on vaan niin hurmaava yksilö. Hieno on uusi kattokin! Mukavaa viikonalkua teille ahkerille :)

  VastaaPoista
 2. Mukavalta viikonloppunne kuullostaa...nuo rapujuhlat ovat petollisia...voi aamulla olla hyvinkin nuutunut olo...:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on justiinsa noin. Miten siinä sitten seuraavana päivänä voikin niin uuvuttaa ;D

   Poista
 3. Hienoa, kun katto on kuosissa, talo näyttää nyt arvoiseltaan!
  Vielä kun ulkomaalaus on kunnossa, niin talo ihan hehkuu!
  Ne ravut olivat ehkä huonoja :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko olleet? Joku outo olotila oli lauantaina. Joku siinä oli syynä ;D

   Poista
 4. Kyllä siitä talo tulee! Ja komea talo tuleekin :D

  ...vaikkei tulekkaan sitä ruusukammaria josta oli jo tulossa melkein se lempihuone...

  Mutta hyvältä näyttää! Oikein hyvältä, helmatkaan ei näytä ollenkaan niin pahalta kuin voisi kuvitella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne helmat ihan haperoa ja menevät vaihtoon samalla. Mutta ulkolaudoitusta ei tarvitse purkaa koko talon ympäri. Osittain pääsee tekemään sellaista säästävää korjausta, jossa puretaan vaan ikkunoiden aliseen saakka.

   Poista
 5. Kuulosti nuo rapujuhlat siltä, että emäntä on ainakin ottannut rennosti ja nauttinnut :) Ja niinhän se pitääkin, jotta taas jaksanee ahertaa. Talokin alkaa pikku hiljalleen näyttää aina vain ryhdikkämmäältä vaikka aikas moista vauhtia etenettekin . Jaksamista remonttiin ja Aurinkoisia loppukesän hetkiä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuo isäntä harvemmin nauttii sihijuomia, mutta minä ja äitini rakastetaan viinejä. Kauniina iltana, kuulaana yönä ja hyvin juttujen lomassa niitä sitten sujahti huomaamatta suuhun muutama lasillinen, joka nykyään aiheuttaa jo sen päänsäryn ja hieman huteran olon.

   Vaan oli sen arvoista ;D

   Poista
 6. Hih, en ole rapuihmisiä, mutta joskus käy samalla tavalla esimerkiksi grillaillessa. En tiedä, ehkä se on se hyvä ruoka kun uuvuttaa ;D

  Hienosti teillä hommat etenee <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan; rapu-, äyriäis- ja kalaihmisiä. Slurps! Tosin grillattu ruoka on sitten ihan yhtä hyvää ;D

   Poista

Kiitos kun kommentoit!