jovela

jovela

torstai 26. syyskuuta 2013

Raivausta & Raavasta remppaa

Lennokasta työviikkoa mennään torstai-illassa. Bloggerikin on tökkinyt aivan hurjasti, joten viime viikonlopun saldoa tulee vasta nyt blogiimme.

Viikonloppuna saimme apukäsiä. Ihanan kultainen ystävämme Ipi ojensi kaksi kättä ja teki ihmeitä. Isäntä vuorotellen raivasi Ipin kanssa Jovelan takapihaa kaikesta sinne hajan hajan jätetystä purkumateriaalista sekä puiden kaadosta syntyneistä pölleistä ja korjasi työmiehen kesken jättämää seinää. Mitään söpöstelykuvia ei siis ole tiedossa. Tämä oli raavasta remppaa ja hikistä raivausta.

Tässä pieni esimerkki siitä, missä kunnossa takapiha oli ennen raivausta.


ja pöllejä tasaisin välein keoissa "per sata"..


Päätalon takaseinää korjattiin lahovaurioista korvaushirrellä (vertaa ennen -kuvaan) ja romahtava kiesitalli täytettiin takapihalla lojuneista purkujätteistä. Nuo kaikki laudat ovat viikonlopun raivauksen myötä kiesitalliin kannettuja.


Etupihalla oli ennen pöllejä odottamassa klapikonetta..


Nyt etupihalla on huikea määrä pöllejä odottamassa klapikonetta, ihan kahdessa rivissä!


.. aidaksi saakka muodostuen!


Etupihalla oli rakennusmateriaaleja läjissä pressujen alla. Vaan ei ole enää. Ne on kannettu sisälle suojaan kosteudelta ja yöpakkasilta, joka on huono yhdistelmänä.


Ensimmäistä kertaa sitten toukokuun etupihalla ei ole mitään ylimääräistä rompetta.


Ja takapihallakin alkaa olla siistiä taas. Vielä pieni pätkä takaseinää levytettävänä ja laudoitettavana ja sitten takaseinä on maalausta (ja hirsipäätyjen kotelointia) vaille valmis. Lahot on jo korjattu koko seinän pituudelta. Se on kannustava, innostava, helpottava ja ilahduttava tunne. Enää ei pelota käydä muiden seinien kimppuun talven jälkeen.


Takaseinän viimeiset korjaukset näyttävät hassulta, koska listat ovat suojavihreitä. Niitä ei voi maalata nyt punamullalle, koska kosteus ei anna maalin kuivua hyvin. Kuvassa näyttää siltä, että osa kivijalasta olisi puuta. Se on silmänlumetta. Oikeasti nuo puut ovat pinossa kivijalkaa vasten, koska ne on juuri kerätty siihen poisvietäviksi.


Tein viikonloppuna huomion koskien saarnia. Kaikki muut lehtipuut ovat jo syysvaatteissaan, mutta saarnit ne olla möllöttelevät kuin suven alla, kevään vihreinä. Mitenköhän niiden kanssa on?! Muuttuvatko ollenkaan? Muuttuvatko sitten kerralla nopeasti ja tiputtavat yhtä nopeasti kaikki lehtensä? Jovelassa on pääasiassa saarnia, joten pihamme näyttää hassusti erilaiselta verrattuna ympäröiviin alueisiin. Olemme siinä keskellä kuin kesän lapsia!


Tässä viikonlopun pläjäys Jovelan kuulumisia. Torstain myöhäisilta meneillään ja huomenna taas talolle. Jospa se takaseinä valmistuisi nyt, niin pääsemme siitä sisähommiin. Kunpa kadonnut työmieskin olisi hakenut kimpsunsa ja kampsusa talolta, jotta saadaan sekin asia päätökseen. Enää emme perään soittele. Mitäpä turhia.

Kiitos Ipille huikeasta avusta viikonloppuna :) Kiitos myös kaikille osallistumisesta arvontaan, joka jatkuu vielä noin viikon verran :)

Ensimmäiset yöpakkasetkin ovat saapuneet eteläisempään Suomeen. Aika erikoista, kun ihan hetki sitten mentiin +20C ja nyt, ihan pienen hetken myöhemmin ollaan jo pakkasella. Kovin erikoinen sää tänä vuonna!

Lämpimiä terveisiä kaikille, nautitaan tulevasta viikonlopusta tahoillamme!

Jovelan Johanna

35 kommenttia:

 1. työtä piisaa,mutta uskon,että ilo on suuri,kun kaikki on tehty...ihana seurata ahkeraa talon laittajaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä päivää odotellessa ;D Työt ei ihan heti lopu tuolla Jovelassa, mutta homma kerrallaan edeten mennään :)

   Poista
 2. Teiltä ei polttopuut lopu kesken! Meilläkin tiedossa viikonloppuna pihan raivausta, toivottavasti ehditään tehdä kaikki syystyöt ennen lumia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ihan heti taida loppua ja yksi liiteri/lato on täynnä valmista klapia. Nyt vaan pitäisi saada joku uuneista toimintakuntoon, että on missä polttaa ;D

   Poista
 3. heippa, olen pidemmän aikaa taustalta seurannut teidän remontointia ja muuta puuhastelua ja arvostan kyllä teidän työtänne ihanan näköistä tulee ja välillä oikein olen onnellinen teidän sekä talon puolesta että kunnostatte ajatuksella. Tästähän saisi oikein sellaisen tekstillisen kuvakirjan kun netissähän niitä saa tehtyä. Pitää vielä sanoa että tuohon pihaan sopisi sellaiset perinnekasvit kuten syreeni ja angervot,niitä ainakin kasvaa minun mummolani pihalla en tiedä mitä muuta siellä kasvaa mutta itse ajattelin että teille voisi olla hyötyä. Saatte tietenkin itse päättää. Hyvää remontin jatkoa ja seurailen teiltä täältä ruudun takaa jatkossakin. Nauttikaa.
  Etsijä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Etsijä :) Kiva kun seuraat mukana! Syreeniä tuolla talolla kasvaa järkyttävät määrät. Niitä on kaadettu ja harvennettu pitkin kesää, koska niitä oli kirjaimellisesti satoja ja ne valtasivat kaikki alueet valtavina puskina. Uusia taimia pukkasi jatkuvasti joka paikasta siten, että päätalosta ei nähnyt kuin pienen kulmauksen pikkutalosta ja päätalon koko takaseinä oli parin metrin korkeuteen saakka syreenien peitossa. Korkein syreeni talon pihalla ylsi noin neljään metriin!

   Talolla kasvaa villinä ja ainuina kasveina juuri perinnekukkia, koska siellä ei ole kukaan tehnyt pihmaalle juurikaan mitään kymmeniin vuosiin. Sieltä löytyykin mm. lumipalloheisiä valtavina puskina, koristemarjapensaita, pensasruusuja ja erilaisia vuokkoja jne

   Poista
 4. Onpas hienoa, kun olette apukäsiä sinne saaneet, kyllä tuloksen näkee heti!
  Hyvältä kuulostaa myös se, että saatte ulkoseinät kuntoon ennen talvea ja pääsette sitten sisähommiin.
  Mekin olemme menossa nyt viikonloppuna laittamaan mökkiä talviteloille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apukädet on niin arvokkaita, varsinkin kun meillä on aina käytettävissä vaan se yksi lauantai ja puolet sunnuntaista. Siinä ei ihmeitä tehdä, mutta apukäsien kanssa hoituu yhdessä viikonopussa kahden viikonlopun hommat :)

   Ulkoseinistä ei voi puhua, kun saadaan vaan yksi neljästä seinästä valmiiksi, mutta se oli se tärkein seinä :) Muut voivat odottaa kevääseen ja jos talvi ei ole ihan mahdoton, ehkäpä joitain pieniä korjauksia saadaan tehtyä talvellakin.

   Hauskaa mökkiteloitusta teille :)

   Poista
 5. Ahkeria olette ja työn jäljessä näkyy myös tarkkuutenne! Ihailen kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikonlopun ahkeruuskehut menevät isännälle ja Ipille, jotka uurastivat talon kanssa. Itse jouduin istumaan sisällä tekemässä leipätöitä vaan. Mutta on sekin mukavaa, saada tehdä töitä täältä käsin :)

   Poista
 6. Bloggeri on kyllä tökkinyt nyt paljon, mielestäni kuvatkin muuttuvat todella paljon siirtäessä blogiin.. :/ Hööh.

  No mutta, iloa tuo se että olette saaneet hiukan apuja. Mihin ihmeeseen saitte kaiken tungettua. hih. :)

  Oikein kivaa viikonloppua taas Jovelaan! Ottakee sopivassa suhteessa rennosti ja reippaasti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä ollaan! Rennon lötkö ilta takana ja kohta lähdetään Uuteenkaupunkiin asioille :) Tänään täällä korjataan tuo takaseinä. piste :D

   Poista
 7. Yksi käsipari lisää tekee ihmeitä, onneksi on ystäviä. Siisti piha piristää mieltä ja tuntuu hyvältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on aivan totta ja tällaisilla asioilla on suuri henkinen vaikutus. Remppa-asiat ei tunnu niin pahalta, kun miljöö on siistimpi.

   Poista
 8. Siistiä olette saanut aikaiseksi!
  Ja tosiaan, on siinä pölli poikineen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ystäväni kutsuu sitä kuvan nähtyään pöllimuuriksi. Muuri di pölli au Jovela ;D

   Poista
 9. Punavihreäraidallinen mökki... hmmm.... ei huonompi ajatus... ehkä toteutan seuraavassa kodissani! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei yllättäisi ja jollain ihmeen kaupalla saisit sen vielä näyttämään hauskalta, toimivalta ja piristävältä!

   Poista
 10. No on teillä puuta tuleville vuosille :D

  Laita Johanna s.postia mulle, jos niitä palmikkosukkia?
  Osoite löytyy blogista

  Terveisiä täältä Tyynelästä ja ihanaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää viikonloppua Tyynelään :) Laitoin heti meiliä kun luin viestisi eilen. I-h-a-n-a-a!

   Poista
 11. Hienoa kun olette apua saaneet, ettei pääse talvi yllättämään ja peittämään tavaraa alleen :)

  Saatan kuvitella kuinka syreeni on pihaa päässyt valtaamaan kun onnettoman kokoisella omallakin lämpäreellä meinaa puskea joka paikaan. Ihan mahdoton leviäjä vaikka kaikkensa tekee pitääkseen aisoissa :/
  Saas nähdä kuinka alkaa ensi kesänä puskea uuttakin perennaa, se on ihan mahdollista nyt kun siellä on tilaa kasvaa ja hengittää, joku kasvillisuus kun villiintyy, niin toiset yleensä kärsii ja saattavat vain hävitä palatakseen taas joskus. Toivotaan että löytyy uusia tulokkaita, vanha perenna on aina vanha perenna :)

  Kivaa aherrusta viikonloppuun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me meinataan osa raivatuista alueista peittää juurimatolla ja soralla, koska täällä Jovelassa tuo maa-aines on niin ravinnerikasta, että täällä ihan oikeasti kaikki kasvaa karmeeta tahtia ja rönsyilee vallattomasti.Tänne pihalle tulee siis alueita, joissa ei enää saa kasvaa mitään maan kautta. Myös takapihan istutuslaatikkoalueesta suunnitellaan sellaista, että laatikoiden väliset kujat ovat juurimatotettuja/sepeliä.

   Ja talon eteen tulee sama homma kuistin syvyyden mitan verran. Ulkoseinistä puolsentoista metriä eteenpäin kulkeva alue; juurimattoa, sepeliä ja päälle vielä mukulakiviä. Eipähän syreenit ja saniaiset kostuta seiniä enää.

   Hauskaa viikonloppua Lillaan :)

   Poista
  2. Hyvä ja suositeltava suunnitelma :D
   Jos ehdit ja viitsit, niin mulla olis sulle yksi pieni haaste...

   Poista
 12. Äääh ja puuuh. Olen tällä viikolla maannut lähinnä sohvalla. Järkky flunssa. Ja sitten tulee tämmöstä supertouhukasta päivitystä taas sulta. Pinaattia! Voimaa! Tänne! Heti!

  Toivottavasti oharimiehen kamat ovat jo poissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voihan kakkara sun vointisi kanssa. Ihan epistä ja kurjaa. Toivottavasti vointi on jo kohenemiseen päin. Laitan välittömästi astraaliseen blogiaaltokanavaan tulemaan voimaa, sinne heti! Pinaatti saattaa menä ajatusaalloissa huonoksi, joten jätetään se tällä kertaa pois ;)

   Mr. Ohari ei ole hakenut tavaroitaan. Noh, teen pihalle betonimyllystä kynttiläpesän talvella, jos meinaan on silleen kiirusta, ettei ihan heti ehdi kiireiltään sitä noutamaan ;D Ei vaan, harmittaahan tuo. Mr. Ohari oli tosi kiva tyyppi persoonaltaan ja osaavakin, mutta jatkuvat tulematta jättämiset, tilanneinformaation puute ja totaaliset katoamiset ei mahdollista hänen palveluidensa käyttämistä.

   Poista
 13. juuri tässä miehellekin näytin teidän mahtavaa uurastusta talon parhaaksi, kunnioitusta herättävää sanoi hänkin!! täällä kanssa flunssan kourissa pyöriskelen, iski samalla sekunnilla kun kone laskeutui helsinkivantaalle :) kyllä oli ihanaa olla lämpimässä vaikkakin sadekausi oli päällä, mutta eipä paljoa haitanne jos satelee kun lämpöä on kuitenkin +30° :) mukavia syyskelejä toivottelen teille sinne!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sullakin flunssa! Taitaa olla syysflunssat kierrossa, kun niin monella on pöpönuhakuumetta. Parane pian ja lepää kunnolla! Kiitokset miehellesi kommentista :)

   Poista
 14. Siivous on mieletön urakka tällaisilla työmailla. Aina, kun jotain tekee ja saa valmiiksi, odottaa melkein yhtä iso siivoustyömaa, huh. Eli hieno rykäisy teiltä pistää pihapiiri kerralla kuntoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta! Ja monessa hommassa esivalmistelut ja jälkilöylyt vie kaksinverroin aikaa verrattuna itse työvaiheeseen. Olen niin kiitollinen tuosta ystävästämme ja hänen avustaan hädän hetkellä. Mulla on ollut selän kanssa vaihteeksi hieman ongelmia ja sen valtavan rakkulan vuoksi (sittemmin valtava rupi) ei edes kenkiä ole voinut jalkaansa laittaa. Belliriinoissa (ainoa jalkaan sopinut kenkä) ei paljoa kostealla takapihalla tanssahdella.

   Kahdestaan meillä olisi mennyt tuohon hommaan ainakin 2, jopa 3 viikonloppua. Musta kun tuon selän vuoksi ei ole paljoa apua kanto- tai kyykistelyhommissa. Kun "eihän toi edes ole paha homma" -ystävämme tuli apuun, homma hoitui viikonlopussa.

   Poista
 15. Löysin tänne ja miellyin niin teidän talonkorjauksesta, että liityin samantien lukijaksi, voin sitten seurata remontin edistymistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa! Tervetuloa mummeli! Miten hauskaa, että tulit :)

   Poista
 16. Näyttääpä hyvältä, kun ootte saanneet vähän raivattua ja siivottua. . Hikistä hommaa ja yllättävän paljon aikaa kuluu noihin pihasiivouksiin...Mutta sekin on joskus tehtävä. (siivoillut pihaa kans jo viimeset 3 vkon loppua) Sitä kun pitää jo tässä vaiheessa ajatella että himputti kohtahan se lumikin on maassa ja sitä ennen pitää ottaa loppukiri !!
  Kiva että ootte saanet apujakin se on paljon vaikka olisikin yksi työmies lisää...
  Ihanaa syksyä ja palataan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tämä kesä on tuntunut niin riittoisalta, se jatkuu aina vaan, että ei mittään meinaa ymmärtää talven olevan jo matkalla. Pistää pikkaisen tohinaksi ;D

   Poista
 17. No onpahan siellä oltu ahkeria. Kyllä se auttaa kovasti kun käy lisäkädet mukana tekemässä hommia. Sillä on psykologinenkin vaikutus itselle. Innostus nousee, kun näkee valmista taas enempi tulleen;)
  Mukavaa alkavaa lokakuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Mikä tahansa muutos antaa potkua jatkoon ja kun jokin asia on muuttunut toisen avustuksella, se tuntuu mahtavalta :)

   Mukavaa lokakuun alkua myös sinne :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!