jovela

jovela

maanantai 4. marraskuuta 2013

Hyvästit näille näkymille

.. meinaan osalle keskeneräisistä hommista ja aloittamattomista projekteista. Seuraavien n. 6 viikon aikana Jovelassa tulee tapahtumaan paljon. Jonkin aikaa ollaan menty pienemmällä vaihteella, nyt on vuorossa rypäs isoja ja pienempiä muutoksia.

Muistatteko mistä lähdettiin liikkeelle huhtikuussa? Kurkkaa kuvat 1 ja kuvat 2. Ne ovat tuosta samasta kohtaa alla olevien kuvien kanssa huhtikuulta 2013, kun aloimme repimään lasivillaa ja korjaamaan seinää.

Nyt kaikki nuo ikkunat (11 kpl) tulevat saamaan talon sisäpuolella viimeistelyraaminsa. Materiaalit ovat jo kuivumassa tuvassa. Kaikki muut huoneet, paitsi sali saavat ikkunoiden viimeistelyn ensi viikolla sillä..ensi viikonloppuna alkaa salin levytys! Tällekin näkymälle saa siis jättää hyvästit. Seuraavan kerran kun näytämme kuvia salista, sen seinät on huokolevytettyinä. Saa nähdä saammeko koko ison huoneen viikonlopussa tehtyä. Kahdessa ainakin, luulisin. Sen jälkeen myös salin ikkunat saavat sisäraamit.Tulevan kylppärin ja saliin johtavan aulan levytys ja panelointi on edennyt viikonlopun myötä maalausvaiheeseen. Paneelien yläpuolelle tulee (myöhemmin) tosiaan koristelistat ja tapettia. Samoin seinä, jota vasten on korilipastot yms, tapetoidaan.

Tässä ennen ja jälkeen kuvia.ja lisää.. (seuraavaksi tuo ovi ja katto maalataan)Tulevan 6 viikon jaksolle mahtuu myös nämä jutut:


Taloon tulee vuosikymmenten jälkeen ensimmäistä kertaa savupiippu. Ensin tehdään talon keskelle tuleva piippu, joka kytkeytyy pönttöuuniin ja salin kakluuniin. Savupiipun tekee ja muuraa paikallinen firma.
Tontille tulee porakaivo.
Ullakkotilassa alkaa parannustyöt. Siellä vahvistetaan katon vanhat kattoniskat ja rakennetaan niskojen alle uudet tukilinjat. Työn tekee paikallinen firma.
Sali saadaan talvieristettyä.

Kammarin lattiaprojekti alkaa.
Eteisen karsea muovinen toimistolamppu saa lähdöt katosta ja tilalle tulee jotain kauniimpaa.

Sentti sentiltä valtaamme taloa omaksemme ja näiden tulevien kuuden viikon aikana etenemme siihen vaiheeseen, jossa halutessamme voisimme muuttaa taloon. Asuminen olisi askeettista tottakai, mutta meillä olisi lämmitys, vesi (hana ulkona), sähköt, sauna ja vessa sekä ruoanlaittomahdollisuus ja riittävästi tilaa olla. Emme tietenkään muuta talolle vielä, se ei olisi järkevää, mutta pelkkä ajatus siitä että se olisi mahdollista jos niin päättäisimme, lohduttaa ja hellii mieltä. Joka sunnuntai talolta poistuminen tuntuu edellistä haikeammalta.

Muuttoon on vielä

6½  kuukautta, joka on n.
29  viikkoa, joka taas on n.
200 päivää
 

Eikä se tunnu pahalta oikeastaan. 4 vuotta etsimme tätä taloa. Tammikuussa 2013 sen löysimme. Olemme sen jälkeen puurtaneet ja ahertaneet talolla melkein joka viikonloppu tekemässä hylätystä röttelöstä vailla mitään mukavuuksia asumiseen kelpaavaa kotia. Hieman on valmistakin saatu, mutta matka on vielä pitkä. 6 viikon päästä olemme kuitenkin saavuttaneet helpotuspisteen, jonka jälkeen muuttomahdollisuus on olemassa. Henkisesti se on iso asia. Remonttihan sitten jatkuu muuton jälkeenkin, muutaman vuoden ajan, mutta ainakaan ei tarvitse ajaa kerran viikossa ees ja taas ;D

Onnistunutta viikkoa kaikille siellä :)

Jovelan Johanna


51 kommenttia:

 1. Jovelassa on jo niin kaunista vaikka työmaa onkin keskeneräinen. Mielenkiinnolla odottelen tulevia muutoksia. Tsemppiä vaan ja mukavaa työviikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anni :)

   Hieman ikävästi tämä viikko on käynnistynyt. Makoilen paikallaan noidannuolen kaatamana.

   Poista
 2. Tsemppiä teille remontteihin! On kiva ottaa välillä spurtti jonkun asian kanssa ja sitten taas relailla vähän aikaa. Innokkaana odotan tulevia remppoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin! Tämä remppa on sellaista ylä- ja alamäkeä, tasaistaja kuoppaista, hidasta ja hetkittäin spurttaavaa. Pääasi, että etenee koko ajan :)

   Poista
 3. Tsemppiä, etenette suurilla harppauksilla kokoajan! :)

  VastaaPoista
 4. Sinnikkyyttä, pitkiä hermoja ja hieman onneakin tulevaan puristukseen! On varmasti todella palkitsevaa nähdä työn tulokset, ja niitähän näkyy hienosti jo nyt :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita mainittuja kyllä tarvitsee tällaisessa projektissa. Tällä hetkellä on sellainen mukava edistymisen tunne päälimmäisenä ja se ruokkii itseään antamalla lisää virtaa.

   Tosin nyt ei virta auta kun selkä kiukuttelee, mutta jospa se perjantaiksi olisi taas kunnossa ;D

   Poista
 5. Herregud, mikä lista vain(!) kuudeksi viikoksi! Siis VAU.

  Tuo kaikki on tosi iso harppaus. Peukut on täällä asti pystyssä, että myös uudet tekijät hoitaa hommansa kuten pitääkin! Voin vain kuvitella, miten hieno hetki se helpotuspiste tulee olemaan <3 Paljon tsemppiä sitä kohti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet tekijät ovat ainakin heti ottaneet homman haltuunsa. Siellä on eilen jo pistetty tohinaksi ja tänään olivat menneet kokeilemaan onnea katolle, mutta alueella on kaatosadepäivä, joten katon puhkaisua ei voi tehdä. Hyvä niin, kaatosateessa ei kannata tehdä reikää kattoon ;D

   Paljon tuossa on kuudelle viikolle hommaa, mutta osa on muiden tekemää. Saas nähdä kuin käy ;)

   Poista
 6. Hienoa hienoa! välillä työt tehdään isoilla harppauksilla ja välillä pikkupiipertäen. Koko ajan lähempänä päämäärää:) Mielestäni vanhat talot ovat hyvä asumismuoto kun ne pitävät mukavasti liikkeessä:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikkeessä pitää kyllä! ;D Joka viikonloppu ajellaan talolle ja takaisin, joten liikkumista silläkin saralla ;)

   Poista
 7. Siis te olette saaneet ihan hirveästi aikaan, pienessä ajassa....)
  Pian tuo pulivuotta menee ja pääsette muuttamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun katson alkukuvia, itseäkin ihmetyttää. Talolla sitä ei huomaa, kun on aina niin paljon kaikkea.

   Poista
 8. Ihan varmasti melkoinen henkinen rajapyykki tuo muuttomahdollisuus vaikkei sitä käytäkään.
  Kun jonkun tavoitteen saavuttaa voi aina pikkuisen huokaista.
  Täällä huokaillaan vaan ihastuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se ihmeellinen ja tärkeä rajapyykki. Siitä edespäin on vielä moninkertainen määrä työtä ja isoja korjauksia, mutta ollaan kuitenkin mahdollisuustilanteessa :)

   Poista
 9. Kyllähän toi teidän tähänastinen rupeama heikompaa hirvittää :). Ja jatkorupeamakin..

  Mutta on kyllä jotenkin niin älyttömän seesteinen ja rauhallinen tunnelma tuolla salissa ja muutenkin. Se punakuvioinen tapetti oli kyllä nappivalinta. Tykkään tosi paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole hetkeäkään katunut tuota tapettia. se on kuin luotu tuonne tupaan:)

   Poista
 10. Vautsi! Nyt taitaa tapahtua oikein rytinällä. :)

  Tuo neljän vuoden etsintä ei kyllä kuulosta meidän tilanteessa kovin lohdulliselta. Voin tässä vaiheessa paljastaa, että meillä on "hiljaisessa" hakusessa uusi koti, pientila. Tässä on nyt työelämässäkin muutoksia luvassa, joten ihan samaan rytäkkään ei uuden kodin välttämättä tarvitsekaan löytyä, mutta ennakoimme pitkää etsintäaikaa ja laitoimme haun päälle jo jokin aika sitten. Nyt jo voin kyllä sanoa, että päivittäinen markkinasivustoilla ramppaaminen ja lehtien selaaminen alkaa tuntua turhauttavalta ja väsyttävältä. Aina on liian pieni tontti, väärä sijainti, naapurit liian lähellä tai hinta tuplasti oma budjettimme. Löytyykö teiltä hyviä vinkkejä etsintäprosessiin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä tuohon neljään vuoteen mahtuu välivuosi, jonka aikana ei jaksettu yhtään juosta kohteissa.

   Mun paras vinkki on, että valitkaa ensin alue. Ajelkaa sitten siellä ja kysykää jos kiva kohde tulee eteen. Monet paikat ovat asumattomia tai harvakseltaan käytössä, mutta eivät nissään julkisesti myynissä. Kannattaa harkita myös lehti-ilmoitusta ja ilmoituksia paikallisissa kaupoissa samasta syystä :) Paikkoja on meinaan paljon, mutta iso osa ei koskaan löydy netistä ;)

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Me ollaankin tuota omaa ilmoitusta pohdittu. Täytyy alkaa myös tosiaan kierrellä itse kiinnostavilla alueilla, jos tuntuu ettei valmiiksi myytävistä ala tulla potentiaalisia vastaan. Olen kyllä vakuuttunut, että jossain on meitä odottamassa uusi koti. Se tulee vastaan keinolla tai toisella, kun aika on oikea. :)

   Poista
 11. hurja,isoja muutoksia tapahtuukin!

  VastaaPoista
 12. Onpa siellä isoja muutoksia tulossa lähiviikkoina...niin ihanaa,kun tulee valmista...minä olen nauttinut teidän remppaprojektista täysin siemauksin...ja kohtahan se onkin jo muuttopäivä...vain 200päivää...ajatella kuinka nopeaan se menee:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten hauskaa kuulla! 200 päivää suunnilleen ja sitten ollaan tuolla talolla 24/7 laittamassa paikkoja kuntoon. Ties vaikka jo ensi kesänä saisimme kanatkin talolle. Se olisi ihanaa!

   Poista
 13. Teillä lähti vielä loppuvuoden iso kiri käyntiin, sen lisäksi että minun silmissä olette saaneet mahdottoman paljon aikaiseksi. Hyvät suunnitelmat auttavat, ja se ettei lannistu vaikka ne suunnitelmat heittäisivät välillä häränpyllyä.

  Me etsimme omaa kohdetta viitisen vuotta, ja kyllä kannatti, Arvila on täydellinen meille. Näiden vanhojen talojen kanssa ei kannata hosua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina siihen saakka, kun SE paikka löytyy, homma on kovin turhauttavaa. Sen jälkeen sitten kaikki tuntuu mielekkäältä. Ihanaa kun tekin löysitten SEn oman paikkanne :)

   Poista
 14. Oho mikä rypäs tapahtumia muutamaan viikkoon. Ihan hurjaa etenemistä. Olette todella ansainneet hyvää oloa ja mieltä tuon työn jälkeen. Ja ennenkaikkea tuon ihanan kodin. Tsemppiä ja voikaa hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura :) Onneksi meillä nyt tuntuu olevan myös hyvä firma tekemässä niitä juttuja, joita ei itse osata tai ehditä tehdä. Sekin on iso juttu!

   Poista
  2. Joo toivotaan, ettei kukaan katoa tällä kertaa ;)

   Poista
 15. Huh, siinä riittää tekemistä. Paljon olette jo aikaiseksi saanetkin. Oma kärsivällisyyteni ei moiseen riittäisi. Itse sain miltei valmiin talovanhuksen ja loput työt saamme tehdä miltei omassa tahdissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä?! Onko melkein valmiitakin talovanhuksia olemassa?! ;D Onnittelut loistavasta löydöstä ja tsemppiä puuhiinne!

   Poista
 16. Wau, mikä harppaus teillä edessä. Ihanaa! Paljon olette saaneet aikaiseksi jo nytkin :-)
  Kutkuttava ajatus siitä, että Jovela olisi jo muuttokunnossa! Kevveemmällä sitten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä kohti toiveikkaana, sanoo Jovelan Johanna marraskuun kaatosateisena päivänä ;D

   Poista
 17. Työniloa ja kärsivällisyyttä teille remonttiin. Olette tehneet jo todella paljon ja on ollut ilo seurata remontin etenemistä. Aivan ihana talo!

  VastaaPoista
 18. Hyvin teillä hommat ovat edenneet työn paljouteen nähden. Ihana postaus! ♥ Tsemppiä!!!

  VastaaPoista
 19. Voi Johanna! Mä muistan ajatelleeni että mahdatteko koskaan löytää taloanne, silloin kun kirjoittelit edellistä blogiasi ja haaveilit tästä. Tsemppiä taas tulevaan 6 viikkoon, pienen pieni aika jos vertaa edelliseen ja tulevaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se matka oli välillä ihan hirmuisen uuvuttava. Musta on erityisen mukavaa, että teitä alusta saakka matkaa seuranneita on täällä läsnä :)

   Mä muistelin juuri viime viikolla sitä, kun teille murtauduttiin pihatalolle. Se oli järkky juttu. Selvisikö koskaan?

   Poista
 20. Valmista tulee ja kohinalla. Varmasti mahtavaa päästä taas rykäisemään asioita eteenpäin, kun on ollut muuta tekemistä välissä ja hiljaiseloa taloprojektissa. Nyt siellä näyttää olevan taas oikein vauhti päällä ja tuollaista kunnon suit sait -meininkiä :) Se ihan tarttuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitään en niin kovasti jouluksi toivo, kun että nuo mainitut asiat olisivat tehty ja joulupyhinä saisin katsella salissa seisovaa joulukuusta huoneessa jossa ei enää ole niin kauhean kylmä ja sotkuista ;) Salihan ei vielä valmistu pitkään aikaan, mutta jos sen saisi siivoon kuntoon ja hieman korjatummaksi, olisin onnellisista onnellisin!

   Poista
 21. Ihana kuulla. Paljon edistymisen riemua tiedossa! Eletään hengessä mukana;)

  VastaaPoista
 22. Aivan huippuhienoa! Aika harvoin käyn sulle kommentoimassa, mutta lukemassa kylläkin... Jotenkin tuo hirsiseinä vaan niin lämmittää mieltä <3

  VastaaPoista
 23. kyllä tää on ihan huikeeta seurata teidän remonttia , täällä meillä päin noin vanhat ovat todella harvinaisia !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jovelassa kävi kaakeliuuniexpertti sunnuntaina. Se oli ihana juttu. Saatiin tietää kaikkea mielenkiintoista, kuten että kakluunin ovat tosiaan kakluuneja, ei kaakeliuuneja ja että ne ovat ihan yhtä vanhoja kuin talo. Salin kakluuni on ollut arvokas jo aikanaan ja nyt se on sitä ehdottomasti.

   Poista
 24. Ihan mahtavaa, tsemppiä seuraavaan kuuteen viikkoon! Isoja asioita saat kohta merkata tehdyksi tehtävälistalta, niin se varmasti kannustaa ja antaa jaksamista jatkoon ja kun vielä saa leikitellä ajatuksella, että muuttokin olisi jo mahdollista :)

  VastaaPoista
 25. Tää tsemppaa teit seuraavaan 6½ kuukauteen... :) Jännällä seurataan taas mitä kaikkee siel tapahtuukaan.

  Tossa Pikkutalon Sannan kanssa keskustelit niistä alkutaipaleista. Mä kans mietein niitä yks päivä. Sun vanhaa blogia ja sannankin kauan sitten kirjoittamia juttuja. Muistan myös sen kaameen päivän kun pikkutaloon murtauduttiin. Huih.

  VastaaPoista
 26. Kivaa jo ihan teidän puolestanne odotella muuttoa!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!