jovela

jovela

maanantai 11. marraskuuta 2013

Viikonloppu kuvina, Jovelassa paukkuu!

Koska viime viikko mentiin Mr. Murphyn kyydissä taistellen arjen haasteiden kanssa auton hajoamisesta (taas) poikkeuksellisen äkäiseen noidannuoleen, sivuutan kurjuudet ja menen suoraan iloisempiin asioihin, joilla paikkailen murjottua mieltäni.

Kaikista vastoinkäymisistä huolimatta tai juuri niiden valossa viikonloppu oli mitä mukavin. Talolla tapahtui paljon, saimme saunoa ja nauttia ihan kölliskelystäkin. Kaikki tuo miellyttävän kynttilänvaloisessa, glögiltä maistuvassa ja lämminvuoteisessa paketissa.

3 tekemätöntä pois tekemättömien listalta

Ken mielii, voi seurata taloelvytyksen etenemistä tuosta oikealta laidalta (alhaalta) löytyvästä tehtyjen ja tekemättömien listalta. Tämä viikonlopun myötä listalla muuttuu vihreiksi, eli tehdyiksi tuvan, kammarin ja kylppäritilan ikkunoiden raamit (yht. 7 ikkunaa). Ihanaa saada vihdoin ne silmälle epämiellyttävät ikkunoiden ja seinän väliset alueet siisteiksi.

Kammarissa


Tuvassa


Kylppäritilassa (kuva 2) ja yksityiskohtia muutamista ikkunoiden raameista


Ihan ei saatu tätä seuraavaa asiaa pois tekemättömien listalta, mutta isäntä vetäisi melkoisen levytysmaratoonin saaden melkein koko +30m2 salin levytettyä yhdessä päivässä. Ken koskaan on levyttänyt wanhan hirsitalon seiniä tietää, ettei niitä (ainakaan meidän talossa) tuosta noin vaan heitellä seinille ja ruuvata kiinni. Seinät ovat kieroja, epätasaisia ja epätasamittaisia. Silti, siinä missä itse kykenin hädintuskin nousemaan omin jaloin seisomaan saati suoristamaan selkää, isäntä pisti levyä seinään tasaiseen tahtiin. Melkein koko sali on nyt levytetty huokolevyllä. Loput tehdään ensi viikonloppuna. Yksi sisäseinä jää ainakin osin hirrelle, mutta kaikki ulkoseinät saavat huokolevysuojan. 


Talon keskihormin kunnostus alkoi ja loppui. Siis kunnostus. Sinä missä sitä piti tehdä vain osa, kävi ilmi, että se pitää purkaa kokonaan yläkatosta uuniin saakka ja muurata uudelleen. Pieniä vastoinkäymisiä siis matkassa (tässäkin viime viikon asiassa), mutta kiitos asiallisen ja asiantuntevan paikallisen rakennusfirman, meillä nukuttiin viikonlopun yöt turvallisin mielin ja sunnuntaina saatoin jo hieman lykkiä salin lattioilta roskaa läjiin sillä..


.. vanha hormi on jo purettu, uuden muuraus alkaa, katto on avattu ja piippu nousee kuin nouseekin Jovelan katolle ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin!

Sokerina pohjalla

Myös katon tuenta, siis niskojen vahvistaminen ja uusien tukilinjojen rakennus on edennyt aivan huimaa vauhtia. Jotenkin kaikkien juupas-eipäs-huomenna-not jälkeen tuntuu ihan hassulta kun paikalla paukuttelee menemään porukka, joka saa aikaan laadukasta jälkeä etuajassa aikataulua.

Siksi meillä nukuttiin huoleti. Meidän katto on vahvistettu jo yli puolen taloa verran ullakolta käsin, ullakkoa on hieman raivattu, savupiippu nousee sittenkin, hormi on purettu ja uutta aletaan tekemään tällä viikolla, kaikkialla muualla paitsi salissa on ikkunoiden raamit valmiit ja salikin on melkein levytetty.

Lällällää, Mr. Murphy! Ei meitä tälläkään kertaa lannistettu, mutta pysy nyt poissa, jookos.

Ja iso kiitos A sekä iso kiitos J avusta silloin, kun automobiilin pirhana taas oikkuili. Viimeistä kertaa, olen minä mieltä. Siitä "täydellisen huoltokirjan" menopelistä ei ole ollut kuin huolta ja murhetta ja nyt on mitta täysi.

Maanantai ehti jo alkaa ja on jo kääntynyt iltaan, joten hyvää, ihanaa alkanutta viikkoa kaikille siellä :)

Jovelan Johanna

39 kommenttia:

 1. Ymmärrän ketutuksen auton suhteen, täällä ei missään asuvana toimiva auto on ehdottoman tärkeä.
  Tässä yksi joka odottelee jo hormikuvia, onhan tulossa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hormikuvia tulee varmaan ensi viikonlopun jälkeen riippuen missä vaiheessa se on :) Viimeksi se oli aukko katossa ja kasa vanhaa tiiltä ja laastia pitkin lattiaa ;D

   Poista
 2. Hyvässä vauhdissa olette. Meillä valettiin makkarin lattia mökillä lauantaina. No oli vain 15 neliötä, mutta sitä ennen on purettu lattiat nostettu pääty tunkeille. Valettu kunnon anturat ja lekaharkoista kivijalka sekä vaihdettu samalla alahirret päädystä ja molemmilta sivulta. Nyt odotellaan valun kuivumista, että päästään eteenpäin. Hirsiseinissä oli vanhat huokolevyt jotka oli poistettava ja nyt laitamme hirsien päälle 5cm villan ja sen päälle levyn.
  Tsemppiä piipun tekoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa teillä urakoitu! Meillä alkaa vielä tämän vuoden puolella 15m2 tilan lattiapuuhat, mutta makkariin tulee varmaan korkkilattia.

   Tsemppiä omaan projektiinne :)

   Poista
 3. No jopas on vastoinkäymisiä langetettu ihan yhden viikon tarpeiksi. Ja siitä huolimatta paljon olette saaneet aikaiseksi! Löytyykö muuten ikkunoista kuvia ennen raamien laittoa?

  Toivottavasti Mr. Murphy ymmärtää nyt pysyä poissa nurkista joten parempaa viikkoa Jovelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikkunoista löytyy kuvia sieltä ja täältä, varmaan eniten tuosta remontti -kategoriasta (valikossa). Tässä ihan alkuvaiheesta (maaliskuu 2013) http://1.bp.blogspot.com/-mi4_n8505Fk/UWWlclYgA6I/AAAAAAAABVU/c8Lmj9sIFVU/s1600/ikkunatiivisteet_ennen_1.jpg

   http://2.bp.blogspot.com/-6IVSeea7FSs/UWpajWpy-wI/AAAAAAAABYE/RV8FPy0bn48/s1600/kaapinpurku_5.jpg

   ja ihan viimeisimmät ennen ikkunakehyksiä

   http://2.bp.blogspot.com/-vYcBxIjACmw/UnaeBxRKe3I/AAAAAAAACcg/y44dutp-Xo0/s1600/tupa03112013.jpg

   Viime viikko oli sellainen vastoinkäymisten savotta, että ei kiitos enää ikinä ;D

   Poista
 4. Minä en jaksa ymmärtää miten ihmeessä te saatte noin paljon aikaiseksi aina viikonlopun aikana, mahottomia työmyyriä kyllä olette. Niin ihanan näköistä teillä tuolla on, voi ihmeittentekemät :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Minä en tehnyt yhtään mitään, kun en päässyt edes seisaalle yksin, mutta isännällä oli tehoviikonloppu. Nyt meillä on talolla myös remppafirma, joka hoitaa siis piipun, kattoasiat ja hormin purun + muuraamisen :)

   Poista
 5. Ihan mahtavaa millä vauhdilla saatte valmista aikaan, vaikka ehkä teistä tuntuu että valmista tulee hitaasti! Joku voisi kuluttaa tuohon projektiin monia vuosia ellei jopa vuosikymmeniä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan varma, että mekin kulutetaan tähän vuosia (ellei vuosikymmeniä) ;D Tehtävää on todella paljon ja useamman rakennuksen verran, mutta nyt ollaan lähestymässä ihan ensimmäistä tavoite-etappia ja se tuntuu ihanalta :)

   Poista
 6. Kylläpä teitä taas koetellaan. Jälki tuntuu siitä huolimatta olevan upeaa ja hommat tulevat tehdyiksi. En vain tajua teidän reippautta ja energiaa, jolla hommat etenee varmaankin triplaten sitä vauhtia, mitä monilla muilla. Ootte kyllä aika hyviä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me yritetään jakaa viikonloppu ajallisesti siten, että yhtenä aamuna nukutaan pitkään, puolille päivin ja toisena herätään aikaisemmin. Yhtenä päivänä puuhataan paljon ja yhtenä iltana ollaan vaan ja lekotellaan. Silleen se menee :) Nytkin ehdittiin yhdessä olla ja levätä, saunoa ja olla, mutta samalla tuli sitten saatua paljon tehtyä, vaikka itse tosiaan olen poissa pelistä vieläkin. Nyt Jovelassa asiat etenee rivakasti, koska siellä on remppamiehiä tekemässä juttuja, joita me ei saada tai kyetä tekemään, kuten savupiippua, muuraus- ja kantavien tukirakenteiden vahvistukset, joissa on hyvä käyttää ammattimiehiä turvallisuussyistä.

   Poista
 7. No on pistetty sitten vauhtimasiinaan hiukan lisää kierroksia.. ;) Hih, huikee saavutus. Ei tommosella tarmolla anneta pienten (kröhöm) takapakkien lannistaa. Go Jovelan väki, go..

  Mieki oon nyt ollut siellä tädillä tekemässä remonttia.. Päivät menee siellä, kun laajeni hiukan se remontin suuruus.. Nyt on koko alakertaa rempattu urakalla. Tääki on siis nyt ollut levytyshommissa, lattianlaittohommissa ja tänään tehtiin kattohommiakin. Huomenna varmaan aloitan pakkeloinnin että saan laittaa pian maalia seiniin..

  Huhhui. Tsemppiiii ja toivotaan et kaik men mahd. hyvin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla on siellä myöskin tohinaa! Sähän voisit sieltä päästessäsi tulla maitojunalla Jovelaan pinkopahvittamaan yhden salin, kerran noin vauhdissa olet ;D

   Tsemppiä sinne omiin puuhiisi!

   Poista
  2. Pinkopahvittamisen olenkin halunnut oppia.. :) Heeeh..

   Poista
 8. Nuo ikkunankehykset NIIN viimeistelevät yleisnäkymää! Ja kuvista huomasi muutenkin, että siellähän rupeaa olemaan huoneessa kun huoneessa paikat kunnossa. Huiman muutoksen, jo tähän asti, olette saaneet aikaan pienessä ajassa.
  Ihanaa kun talovanhus herää uudelleen henkiin, ihan sydämestä ottaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi iloinen noista ikkunakehyksistä. Ne saa huoneen tuntumaan viimeistellymmältä, vaikka kaikki on niin kesken kuin olla voi. Kuitenkin se ekovillojen ja kaikenlaisten repsotusten piiloon meneminen kehysten alle, tekee siistimmän vaikutelman.

   Sisäosissa aletaan olla läellä täysvaltaustilaa. Vaikka kaikki huoneet on enemmän kuin kesken, jokaisessa on nyt meneillään jotain. Se tuntuu NIIN mukavalta!

   Poista
 9. Ihanalta näyttää! Olette vaan mahdoton tehotiimi. :) vähän jo jännittää salin tapetti, muistelen että olet sen kyllä esitellyt, mutten enää muista kuosia. :)
  Tsemppiä sinne kaiken näköisten oikkujen pariin, kyllähän se taas siitä! ;)
  Iloa myös viikkoosi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jonna :) Salin tapettivalinta muuttui kesällä, eli saliin meinattu tapetti tulikin kammariin, koska kammariin haluttu tapetti oli niin hirvittävän kallis (olikohan kolmisen sataa euroa/ rulla), joten siitä luovuttiin. Salin kanssa on siis hieman erilaiset ideat mielessä ;)

   Poista
 10. hienoa,pienikin edistys on aina eteenpäin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisesta iloitaan paljon ja tällaisista isoista menee melkein höpöksi ;D

   Poista
 11. Tämä sun blogis on kyllä oikea piristysruiske arjen harmauden keskellä!
  Aina tapahtuu ja tulee kaunista jälkeä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos :) Eikö olekin kurjan harmaa päivä taas! Vettä valuu ja tuulee hurjasti. Eilen oli niin ihanan aurinkoinen päivä. Nyt taas tätä harmaata huttua. Blaah!

   Poista
 12. Hyvä te! Hienoa edistystä. Toivottavasti selkä on jo hyvä.

  Mitä ootte tehny seinille ennen levyttämistä? (Ajatus tietysti meidän seinissä..)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, selkä on parempi, mutta ei hyvä. Alkaa jo ärsyttää koko kllon j peffn välinen tanko :P

   Seinille ei ole ihmeellisiä tehty. Lahot korjattu tietty ja eristettä lisätty (puuvillarivettä) tarpeen mukaan. Tuo huokolevy on itsessään hyvä eriste ja tasoite hirsitaloihin. Se hengittää, mutta eristää.

   Tsemppiä teidän seinien kanssa siellä isolla työmaalla! You go, team Örstermyran!

   Poista
  2. Kiitos! :) Noin mekin ollaan ajateltu. Oon vaan miettiny, että täytyyköhän hirsiä käsitellä/ pestä mahdollisen homeen takia, mut ei varmaankaan. Ollaan vähän homehysteerisiä, kun lähipiirissä on niin paljon altistuneita.

   Poista
 13. Voi että,miten mie rakastankaan tuota teidän Jovelaa jo nyt,mut entäs sitten kun se on valmis...apuaaaaa,,,haluis samanlaisen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos! Niisk! Ajatella, joku päivä se on valmis. Tuntuu uskomattomalta ajatella, että jonain päivänä tuolla tulevaisuuden horisontissa toivonmukaan sekin päivä nähdään :)

   Sitten kun muutamme (ei ole yhtäkuin Jovela on valmis), blogi jatkuu edelleen seuraillen mitä sitten tapahtuu, kun kaksi kaupunkilaista muuttaa maalle ja leikkii kotia ;D

   Onneksi, Bertta, noita taloja on saatavilla pilvin pimein kaikille haluaville. Tuolla Jovelanki lähellä on niitä ihan suruksi saakka. Niin kauniita, niin yksin siellä odottavat jonkun tulevan pelastamaan.

   Poista
 14. Selkä sökönä ja silti tuollainen lista tehtyjä töitä. Sul on hyvät miehet ja työmiehet!
  Toivottavasti vointi on jo parempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun selällä noita ei tehty ;) Krediitit menee muualle.

   Selkä on kiitos parempi, ei hyvä edelleenkään mutta parempi ja se on mukavaa :)

   Poista
 15. Taas olette vaikka mitä saaneet aikaan! Vau! Tuo sinun sisustustyylisi miellyttää minua niin kovasti, että kyllä silmä lepää noissa kammarin ja tuvan kuvissa :)

  VastaaPoista
 16. Hienosti teillä hommat etenee, harmillisista vastoinkäymisistä huolimatta! Toivottavasti vointi on jo parempaan suuntaan <3

  Kyllä on nyt nätit ikkunat! Listat tekee kaikesta niin paljon valmiimman näköistä. Sanon ma. Itekin olen aina listottamassa heti kun suinkin vaan mahdollista :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Listat! Ne on ihmeellisiä! Kaikki rumat jutut hoituu listoilla ;D

   Mukavaa viikonloppua saaristoon, Taru :)

   Poista
 17. No voi jestas taas mitä sisupusseja ootte :)
  Eteenpäin vaikka läpi kiven. Sua ei varmaan kaatais mikään.

  Mukavaa loppuviikkoa ja heipat Murphylle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mr. Murpya ollaan mätetty klyyvariin tälläkin viikolla, mutta huh hah hei, sellaista se elämä on. Ainakaan autoasia ei nyt enää riivaa. Se saa riisua kilvet ja mennä pois. Tilalla on jo tilapäisauto, joka toivottavasti pysyy kasassa tarvittavan ajan ;D

   Poista
 18. Voi <3 mikä blogi! Löysin ekaa kertaa tänne ja tämä on aivan mahtava! Hatunnosto urakallenne, meillä se (toivottavasti) on vielä edessä :)

  VastaaPoista
 19. oih, näyttää niin ihanalta blogilta! pitää tutustua tarkemmin, kunhan on enemmän aikaa :-) <3

  VastaaPoista
 20. Voi teillä on niin kodikasta :) Jos ihmettelet mistä tämä kaikki uus porukka tänne on tullut, niin veikkaisin että Facebookin sisustushullut-ryhmästä, missä sun blogia oli kehuttu oikein kaksin kappalein ;)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!