jovela

jovela

tiistai 17. joulukuuta 2013

No onkos tullut kesä?

Kun saatiin tuo muuttoajankohtapäätös tehtyä mielen valtasi hirmuinen ilo ja helpotus. Nyt me mennään, melkein jo, ihan kohta! Jännittää tietysti miten meidän käy ja miten me sitten kaikki saadaan hallintaan, mutta tahto on kova ja joskus se päätös on tehtävä. Mentävä eteenpäin ja aloitettava uusi taival kunnolla.

Ja siinä iloitessa sitten tuli tilattua melkoinen läjä siemeniäkin. Tämä haave, jonka pohjapiirroksen tuossa syksyllä värkkäilin, ottaa huterat ensiaskeleensa postimyynnin kautta saapuen. Syteen tai saveen, näillä mennään näitä testataan.Kuten Saaristohuvilan emäntä Taru blogissaan totesi, kukaan ei kai ole kuollut keskeneräisyyteen, joten sitä kohti siis!

Keskeneräinen elämä, täältä tullaan! Epäonnistumiset ja onnistumisen ilot, suunnatkaa Jovelaan! Arjen haasteet, ei kun meille. Niiden kanssa on eletty ennenkin, onpahan uusia tarjolla. Hip ja hei, tervetuloa varhaiskevät kunhan joulu saadaan nautittua. Minä alan nyt pakkaamaan! Jovela, me niin tullaan täältä!

Hieman pää pyörällä

Jovelan Johanna

26 kommenttia:

 1. Voi ihanuus....muuttonne onkin jo lähellä....hienoa! Ja todellakin, keskeneräisyyteen ei kuole....:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelkkä tietoisuus tuosta muutosta, että sille on laitettu päivämäärä, tekee olon tosi iloiseksi! :)

   Poista
 2. Tuo viisaus pitää kirjoittaa itsellekin ylös. Saanko kysyä mistä tilasit siemeniä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai! Mulla on 3 suosikkipaikkaa hieman eri syistä ja käistä kaikista tuli tilattua:

   www.siemenkauppa.com (laaja valikoima)
   www.isoaidinkasvit.fi (perinnekasvien siemeniä)
   www.exoticgarden.fi (myös hieman erikoisempia siemeniä)

   Me tilattiin noita listalla olevia ja muutamia vähän erikoisempia siemeniä, joita haluaisin kokeilla, kuten maakastanjoita.

   Enkä siis ole mikään puutarhaihme. Tässä lähdetään ihan nollatasolta kokeilemaan ja erehdysten kautta oppimaan ruoan kasvatusta.

   Poista
 3. Jeeee! Täällä ilolla ja innolla seurataan teidän polkua kohti suurta tuntematonta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, iso jee! Tästä tulee sellainen kokemus, että oksat pois! 2 kaupunkilaista muuttaa maalle ja kokeilee miten onnistuu elää omavaraisemmin (ei omavaraisesti, mutta omavaraisemmin) talossa, jossa ei ole juoksevaa vettä, vesivessaa tai pesukonetta!

   Vuoden päästä sitten nähdään ollaanko leuka pystyssä vai alahuuli lurpallaan ;D

   Poista
 4. Eikös se ole joku sanontakin ettei muu ole tärkeää kuin (keittiö)puutarhan hoito eikä sekään ole kovin tärkeää;) Voi kuvitella miten sormesi syyhyävät puhaan jos toiseenkin,sitä tiedossa siis:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaapi olla kiinalainen sananlasku tuo jos oikein muistan :)

   Me tullaan täällä kertomaan hyvin kaunistelematta millainen kokemus tämä on, joten tällaisesta elämänmuutoksesta kiinnostuneet voivat seurata miten pärjäämme ja miten elämä sujuu kun se muuttuu radikaalisti.

   Sormet syyhyää todellakin! Nuo ananaskirsikat laitankin multiin heti kun saapuvat, jotta ehtivät kasvaa kunnolla.

   Poista
 5. Voi miten ihania uutisia täältä löytyi!! Olen niin onnellinen teidän puolesta! Kotiin ei ole enää ollenkaan montaa aikaa <3 <3

  Ja voi Kiitos maininnasta :) Harmi että keksin tuon vasta vuonna 2011, käyttöä olisi ollut jo paljon aikaisemmin :D Mutta hengissä edelleen, joten eihän tässä suurtakaan vahinkoa tapahtunut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kotiin <3 Kotia vailla tässä ollaankin nyt kun ollaan pian oltu kahden välissä vuoden. Täällä se koti ei ole enää ollut ja Jovelassa se ei ole ollut vielä.

   Kotiin kuulostaa hyvältä :)

   Poista
 6. Upee juttu!!! Oon kans onnellinen teitin puolesta. :) Kiva keittiöpuutarhasuunnitelma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mervi :) Iso homma tuossakin on, mutta kokeillaan jos vaikka saisimme tuollaisen kasaan jo ensi kesäksi :)

   Poista
 7. Vpoi että, nyt se sitten tapahtuu, muutto. On niin kiva seurata teidän elämää Jovelassa. Ensi kesä siintää unelmissasi, onnea ajatuksiinkin jo nyt.
  Oikein hyvää jouluun valmistautumista ja muuttoon. Hienoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mummeli :) maaliskuu on jo näkyvissä ja sitten muuttokuorma lähtee. Vaan ensin nautitaan joulusta :)

   Poista
 8. Mistä tilasit? Minun piti perustaa niitty, mutta sitä ei kuulukkaan tehdä keväällä vaan syksyllä (että siemet talvehtii oikeaoppisesti)... no, pitää odottaa vielä melkein vuosi ja kaksi että näkee tuleeko niittyä vai ei. :O

  Ihanaa tuo intosi! <3 Ihailtavaa!

  VastaaPoista
 9. Vastaukset
  1. Syksylläkö ne kylvetään? Me paiskottiin möksällä toissakeväänä siemenet menemään ja hyvin nousi kesäksi, mutta ehkä niissä on eroja?

   Poista
 10. Wau, oot ensimmäinen blogi jossa haaveillaan jo keväästä (siis niistä mitä mä luen). Ja täs taitaa käydä niin että itselläkin alkaa kevät jo siintää kohta mielessä. Mut juhlitaan joulu eka ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minähän en ole mikään talven ystävä noin muutenkaan ja olen jo joulupäivänä ihan valmis luopumaan lumesta. Tänä vuonna ei ole mistä luopua ;D

   Maaliskuuta odotan nyt erityisen paljon. Valoa ja muuttoa :)

   Poista
 11. Voi miten ihanaa! Täällä ruudun takana olen niin kovin onnellinen teidän puolesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pilvi :) Tämä on itselleni se ilon lähde, joka saa jaksamaan!

   Poista
 12. Olen lukenut blogisi läpi ja täysin sen lumoissa! Meillä myös vähän vastaava projekti meneillä, talo on tosin nuorempi, 40-luvulta, mutta kovasti remontin tarpeessa (vanha maatalo + navetta), Sinulla on loistavia ideoita, kiitos, että kirjaat ne muistiin meidän (puhun tietysti vain omasta puolestani...) niukkaideoisempien (keksin uuden sanan!) iloksi! En ollut vielä ajattelutkaan, että siemeniä voisi jo tilata, heti suunnittelemaan. T. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Helena! Miten hauskaa :) Ideoita on kivaa jakaa ja saada. Onnea oman projektinne kanssa :)

   Poista
 13. Ohoh, mä täällä vielä odotan lunta ja sinä jo olet menossa keväässä.. Noh, nopsa kun oot! Järkeväähän se ois ny jo siemenet hommata niin oikeesti ei olis sit myöhäs keväällä.. Vaikka myöhässähän sitä varmaan ollaan jo tietoisesti kun maa on jäässä ja kasvimaa-alueen suuri laajennus edessä, jonka pystyy tekemään vasta kun lapio kalahtaa maahan. Meillä täällä pohjoosessa kun maa on jäässä vielä kesälläki. Äääh, hehe. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun siemenhankinnat taitaa olla ihan malttamatomuutta. On melkein jo päässyt alkuu kun on jotain mitä hypistellä ;D

   Poista

Kiitos kun kommentoit!