jovela

jovela

maanantai 6. tammikuuta 2014

Porstuan parannusta & karmeita karmeja

Sinne jäi vanha vuosi ja tilalle tuli uusi vuosi. Muutosten vuosi, se on nyt! Sen myötä Jovelassa myös vanha porstua sai väistyä uuden tieltä. Uutta lattiaa ja listoja, parannuksia ja paikkailua! Valmista ei ole, mutta onpahan valmiimpaa!Alaoikealla on uudet takorautaiset kahvat, jotka laitellaan eteiskaapin ja ullakon oveen.


Erityisesti itseäni ilahduttaa vessatilan muutokset. Tila on siistimpi, puhtaamman oloinen ja kiva, vaikka tämäkään tila ei ole vielä valmis. Kaukana siitä! Viimeistelyä piisaa joka seinälle ja nurkalle. Vaan onpahan uusi lattia ja monta muuta parannusta. Saliin vievä ovikin on pohjamaalissa, eikä enää pistä ripulinruskeana niin pahasti silmään. Erotteleva Separett-vessa on osoittautunut mainospuheidensa arvoiseksi. Se on siisti, hajuton ja kätevä. Se täytyy toki tyhjentää, mutta sekin toiminto on tehty niin yksinkertaiseksi mitä voi. Emme kadu hankintaa.


Alaoikealla on kuva siistitystä karmista. Nuo karmiosat ovat riivanneet silmiäni jo kauan. Isäntä teki pylväskarmilistat oviin, joten pääsen katselemasta ylempien kuvien kaltaista näkymää. Kynnyslistat ja viimeistelyt on kesken, mutta muutos on ihana! Meinaan mitä pidemmälle etenemme, sen enemmän kaikenlaiset pikkujutut alkavat tökkiä silmään, vaikka aiemmin niitä ei ole juurikaan huomannut. Remontin edetessä huomaa juuri tällaiset jutut, kun laitettu ja laittamaton kohtaavat.


Johtoja seilaa edelleen boheemin hövelisti siellä ja täällä. Nekin jo ärsyttävät. Seuraavaksi pitää saada budjettiin tilaa sähkömiehelle.

Lomalla saatiin ihanan paljon aikaiseksi talolla, vaikka yhtälailla ehdittiin vaan olla möllötellä, juhlia, käydä leikkimässsä turistia Turussa ja Uudessakaupungissa.  Vuodenvaihdetta juhlittiin iloisissa merkeissä kilistellen ja paukutellen, saunoen ja hassutellen. Terveisiä ja kiitokset sinne Jovelan "naapurivaaran" väelle meiltä ja Jovelan wanhalta emännältä ;)

Ja sitten köökin puolelle! Tuvan saareke on kasvanut edellisestä. Nyt se on jo komeana parimetrisenä köökin sydämenä (vailla työtasoa) omalla paikallaan. Saareke kasvoi 60cm leveyttä aiemmasta ja lisää tulee vielä.


Marinaa & marmatusta

Sää. No en ala ;D Olkoon. 

Paluu arkeen ei ole mennyt ihan kivuttomasti. Olo on haikea ja töihin tarttuminen on suunnilleen yhtä innostavaa kuin ulkona vallitseva sää. Nykykoti on yhtä kaaosta ja kaikkea pitäisi taas saada aikaiseksi. Vaan ei auta itku markkinoilla. Aamulla palaan työsorvin äärelle ja siitä alkaa sitten tuonne helmikuun puoliväliin kestävä rutistus, jonka jälkeen jarruttelen ja valmistaudumme muuttoon. Olen kovin yksipuolinen blogituttava monelle. Päivitän tätä kun ehdin ja siihen sen sitten aika meneekin. Ihanaa kun jaksatte seurata mukana ja laittaa kommentteja. Itse en ehdi blogeja juurikaan lukemaan. Tämä aika on nyt mitä on, mutta toivon, että tilanne tasottuu 83 päivän kuluttua, jolloin meidän pitäisi muuttaa kirjat Jovelaan.

Niin paljon on sitä ennen tekemistä, että hieman hirvittää ja hieman itse muuttokin hirvittää. Haaveillen on helppoa olla, koska ei tarvitse kohdata kaikenkenlaisia realiteetteja, mutta mennään nyt sillä syteen tai saveen mentaliteetilla kohti haastetta ja katsotaan kuin käy! Ainakaan ei voi väittää, ettei tässä oltaisi jännää vuotta aloiteltu ja jännempää kohti menossa.

Katselen tätä lohdutuskuvaa Jovelan kammarista täällä nykykodissa ja ajattelen, että kyllä me pärjätään. Tuolla meillä on hyvä olla. Jos ei ole, niin tulipahan kokeiltua ja se sama tie joka tuo, vie tarvittaessa.
Ihanaa, onnellista ja iloista alkanutta vuotta teille kaikille!

Ps. Kevättä kohti, kerran talvi on virallisesti melkein peruttu ja jos ei ole, niin ainakin valon määrä kasvaa taas. Kurkkaa (klik!) miten teillä edetään kohti valoa. Kovin lohdullista on katsoa Jovelan paikkakuntaa, jossa tänään aurinko nousi 9:26 ja laski 15:24, mutta jo kuun lopussa valon määrä on kasvanut melkein tunnilla! (8:41/16:25) ja ensi kuun loppuun mennessä aamut alkavat jo valkenemaan ajoissa ja aurinko jaksaa viipyä taivaalla alkuiltaan saakka  (7:23/17:41).

Pss. Meidän virallisena muuttopäivänä auringon strategiset mitat Jovelan taivaanrannassa ovat 6:46/20:01.

Miten kaipaankaan valoa!

Jovelan Johanna

42 kommenttia:

 1. Ihanan puhdasta, vaaleaa, avaraa, uutta ja siistiä! Wau!
  Ihan varmasti viihdytte Jovelassa.
  Saanko udella, joko olette vanhan kotinne myyneet vai onko teillä vielä se urakka edessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän oma, entinen koti laitettiin vuokralle silloin kun muutettiin tänne tilapäisesti. Sinällään siis helppo nakki, sen kun palautetaan avaimet kun ollaan saatu kaikki romppeet pakattua ja nurkat imuroitua ;)

   Poista
 2. Oi kun näyttää ihanalta! ♥ Mäkin kaipaan valoa mutta en lunta. Kyllä se kevät sieltä tulee, odotan malttamattomana. :)


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulee se, joka vuosi! Ja joka vuosi nämä harmauden pimeät päivät, jolloin aurinko ei näy pilvien takaa edes niitä muutamaa tuntia, tuntuvat aina vaan sietämättömämmiltä. Ei tykkää, ei!

   Poista
 3. Eristittekö lattiat samalla kun asensitte uuden lattian vai oliko se jo eristetty? Ja Hyvää Uutta vuotta sinne myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osassa taloa on nostettu lattiat ylös ja sinne on puhallettu ekovillaa. Tuvassa ei ole vielä tehty lattioille mitään alta eikä päältä. Näiden uusien lattioiden alla on sekä pellavahuokoeristettä että korkkia, jota myydään rullatavarana :)

   Poista
 4. Teillä on ihan hurja tahti siellä - omat pienet pyrähdykset ihan lasten leikkiä :) Nyt vain oikein paljon jaksamista loppurutistukseen, joka on varmasti hyvin poikkeuksellinen vaihe. Sen jälkeen kaikki helpottaa, kun ei ole kahta kotia, joiden välissä suhata. Huh, ei käy kateeksi, kun ajattelee, että sinulla on vielä työtkin tuossa päällä. Täältä käsin voi ainoastaan yrittää kannustaa ja otetaan kaikki irti pitenevistä päivistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä uusimmat jutut on oikeastaan aika simppeliä tekemistä. Eri juttu sitten kun tehdään ulkoseiniä ja osassa taloa alapohjia, joista saammekin iloita seuraavat 2 vuotta ;D Vaan on se niin mukavaa, kun jotkut paikat alkaa näyttämään kodilta - jos ei silleen liian tarkkaan katso. Silloin näkee vaan liudan viimeistelemätöntä ja keskeneräistä.

   Ja piha on yksi kauhistuksien kauhistus! Masentava suorastaan, mutta sille ei nyt voi mitään. Sitten joskus.. ;)

   Poista
 5. Kaunista :)

  Mahtavaa kyllä toi teidän unelman toteutuminen. Mä voin vaan kuvitella miten hyvälle teistä tuntuu… Me ollaan nyt lomailtu Tyynelässä. Jo pari viikkoa. Kylässä on pieni koiravauva ja elo tuntuu leppoisalle. Jannekin on suunnitellusti malttanut olla tekemättä hommia. Yrittäjälle ihmeellistä, tiedät varmasti. Tällaista tämä voisi kai aina olla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten hauskaa! Ihanaa, kun teillä on Tyynelä ja mahdollisuuksia viettää aikaa siellä :) Yrittäjälle tauko on paikallaan. Nostan hattua, että Janne on malttanut pitää lomapäiviä. Minäkin sain ihan kunnolla oltua irti johdoista ja leipätyön askareista.

   Ihania päiviä sinne Tyynelään ja missä milloinkin olette :)

   Poista
 6. Ai vitsit, mulla oli jotain tosi jännästi kirjotettavaa mielessä.. Hain välillä siankärsämötipoilla ja piparminttuöljyllä varustellun kuuman "jalkakylpyveden" ja ajattelin kirjoittaa asian sitten.. Nyt ku istuin alas ja tökkäsin innokkaana jalat vatiin niin tais palaa varpaat (auts). No mutta, olette taas olleet ahkeria ja todella hyvältä näyttää. Varmasti pienet asiat alkaa vaivaamaan mieltä jossain vaiheessa, mutta niin se on ihan jokaisella!! Sitten kun pääsette talolle muuttamaan niin pienet asiat hoituu ajattelematta. Meilläkin olis niin paljon rempattavaa ja mieteinkin että pitäiskö tarttua välillä pensseliin kotosalla vai lähtiskö taas muualle.. Huh nyt helpottaa, ajatus luistaa eikä varpaita enää polttele. Toivottavasti jaksat nyt palata arkeen takaisin. 83 päivää ei todellakaan ole pitkä aika!! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon ei jännemmäksi mene, kun varpaatkin palaa! Aiii! Onko sulla nyt meneillään joku itsetuhokausi siellä? Silmä silmästä ja varvas varpaasta ;D Hassu tyyppi ;D

   Poista
  2. Noh hassu tyyppi mä varmaan ainaki oon, mutta tosta itsetuhoisuudesta en tiedä!!:D Se on varmaan ihan normaalia että (tekevälle) sattuu ja tapahtuu. Hihih. Varpaiden niinsanottu palaminen tuntui vaan siltä, kun laittoi kylmät koipelot kuumaan veteen. Ei siis huolta, tänään varmaan uudestaan (että saadaan taltutettua flunssa).

   Poista
  3. Parane pian! Flunssaa on nyt taas liikkeellä. Muhun se ei ole vielä iskenyt ja saisikin pysyä poissa ;)

   Poista
 7. Olettepa olleet ahkeria, huh, mikä vauhti! Pönttöuuni veskissäkin, olen kateellinen :) Kohta onneksi päivätkin pitenee ihan hurahtamalla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalaisluksusta ;D Pönttöuuni pöntön vieressä ;D Voisimme myös utsua vessaamme lounge-tyyliseksi, sillä siinä ei ole sulkevaa seinää lainkaan (vielä), mutta siitä viis, kun on pönttöuuni (vaikka sitä ei voi vielä käyttää) ;D

   Poista
 8. Voi Johanna <3 Teillä on iso elämänmuutos edessä, ja hurjan kuuloiset rutistukset vielä ennen sitä. Ei ihme, jos välillä myös hirvittää. Jaksamista lähetän täältä virtuaalisesti ainakin kottikärryllisen! Kaikki sujahtaa vielä uomiinsa <3

  Ja Jovelassa näyttää jo niin idylliseltä ja kodilta. Aina vaan enemmän. Se on kyllä niin totta, että rempan edetessä alkaa rassaamaan jo pienetkin keskeneräisyydet, vaikka isojakin on vielä tekemättä. Varsinkin siinä vaiheessa, kun kaiken näkee joka päivä. Mutta toisaalta myös tottuu, kun kaikkea ei vaan pysty tekemään yhtäaikaa. Se riippuu vähän päivästä kumpaan suuntaan kallistuu ;D (mulla ainakin)

  Hienoa jälkeä listotusten(kin) kanssa! Niin taloon sopivat listatkin kuin olla voi. Nuo viimeistellyt paikat tuottavat ihan varmasti paljon iloa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hirmuisesti, Taru <3 ja noin se juuri on mullakin. Usein kirjoittaeessa mietin, että todennäköisesti joku muukin tajuaa mitä tässä höpisen, siis remppaajat kautta Suomen, mutta jos kukaan muu ei tajua, niin Saariston Taru ainakin ;)

   Poista
 9. Voi ihanuus tuota teidän kotianne!!!
  Mielelläni muuttaisin tuonne minäkin...:) Hirveästi olette saaneet aikaiseksi ja tuonne on hyvä jo muuttaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuttovalmius lähenee! Kunhan saadaan vielä vesiasia kuntoon, ollaan jo toinen jalka ovesta sisällä. Remppaa tehdään kuitenkin vielä pari vuotta muuton jälkeenkin, sillä alakerrasta on mm. tupa ja sali + kuisti tekemättä, yläkerta pitäisi tehdä, ja, ja, ja ;D Vaan helpottaahan tuo kun ollaan siellä paikan päällä sen sijaan, että yksi kokonainen päivä viikosta saadaan tehdä kotia.

   Poista
 10. Ohhoh, kun on eteinen muuttunut viikossa, paljon avarampi ja valoisampi! Mäkin sain vihdoin viikonloppuna sudittua muutaman ikkunan listat ja kyllä se valkoinen tekee ihmeitä rähjäisen/tumman hirsiseinän rinnalla:) Vielä olis 7 ikkunan listalaudat maalaamatta ja muutenkin nuo lista-asiat on "vähän" retuperällä naapurivaarassa - toisin kuin siellä Jovelassa;) Kiitos vielä itsellenne aivan huippukivasta uuden vuoden vastaanotosta ja voimia sinne sorvin ääreen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihuli hei ja terveiset Naapurivaaran väelle :) Olipa kerrassaan mainio1. vuodenvaihde Jovelassa. Meillä oli kovin hauskaa, kiitos teidän :)

   Tsemppiä maalailuun ja muuhun puuhaan. Perjantaina taas tullaan ja jatketaan siitä mihin jäätiin. Maalia, paklausta ja semmottista olisi tiedossa ;)

   Poista
 11. Heh, aika samalla tavoin kirjoitin arkeen paluusta ;) Tsemppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti siellä on arki jo alkanut rullaamaan mukavasti. Täällä räpistellään kuin kärpänen siirapissa ;D

   Poista
 12. Onpas teillä jo valmiin näköistä, kyllä tuolla pärjää. Ihanan kotoisa tunnelma. Kiva kuulla kokemuksia erottelevasta vessasta.

  VastaaPoista
 13. Kyllä on taas tullut mahtavia kohennuksia! Puhtia tuleviin työviikkoihin. kevät tulee ennemmin kuin huomaammekaan :)

  VastaaPoista
 14. Kylläpä on kaunis eteinen ja olette vaan niin ahkeria, mutta motivaatiotahan riittää. Ymmärrän hyvin ettei jouda toisten blogeja kommentoimaan kun noin paljon on touhua. Ihania päiviä vuodelle 2014 sinne Jovelaan ja Jovelan väelle!

  VastaaPoista
 15. Teillä on aivan mielettömän ihana tunnelma siellä! :) niin kotoisan näköistä!

  VastaaPoista
 16. Ihana koti teille tulee tai siis se on jo! Minusta noista kuvista ihan huokuu kotoisuus ja talossa oleva 'hyvä henki' ! Mun elämä taitaa olla tylsää kun odotan innolla postatuksiasi... voi kun meillä näyttäisi edes vähän samalta ;)
  Eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Eija ihanasta kommentista :) Kunpa ehtisinkin postailemaan enemmän. Asiaa olisi, mutta ajan kanssa on vielä jonkin aikaa puutetta ;)

   Poista
 17. Täällä maa on on valkoinen, mutta lähinnä se on vain silmänlumetta, umpimärkää loskaa ja vettä sataa koko ajan, ei kivaa.

  Listat siistii paikkoja todella paljon, jopa enemmän kuin siivous.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä nykykodissa tai Jovelassakaan en muista koska olisi viimeksi aurinkoa näkynyt. Jatkuva harmaus ja pimeys on aika ahdistavaa, mutta kevättä kohti mennään!

   Poista
 18. Jeejee, niin se aika vierii ja pian teillä on muutto! Äkkiä se menee :) Justhan te vasta ostitte koko talon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattele, 26.1 tulee vuosi siitä kun ensimmäistä kertaa käytiin Jovelasssa näytöllä! Nopeasti vuosi on mennyt ja jotain pientä ollaan saatu aikaiseksikin ;D

   Poista
 19. Hei, näyttääpä teillä ihanalta! Olen seurannut blogia innostuneena, sillä meillä on meneillään samanmoinen urakka. Haaveilemme myös kuivakäymälästä, sillä se olisi meidän taloomme sekä ekologisin että ekonomisin vaihtoehto. Separett on kärkiehdokas. Iltapesurumba lasten kanssa mietityttää eniten. Voiko Separettin kanssa käyttää käsisuihkua?
  Iloa ja valoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Karoliina! Separettin etuosa on liruille, takaosa plöröille ja paperille. Suihkuttaa periaatteessa voi kyllä, joska nesteille on on kaukalo vessan etuosassa, josta lirut sitten menevät omaan säiliöönsä, mutta käytännössä se voi olla hieman hankalaa, sillä Separett-vessaan lirutellessaan miehenkin tulee istua, muuten roiskuu huolella ;) Lapsia ajatellen Separettissa on muuten lisäosa, eli sellainen istuin, jollainen laitetaan lapsille normivessankin päälle.

   Tein keväällä isomman postauksen Separettista. Jos haluat vilkaista sitä, se on http://jovelassa.blogspot.fi/2013/03/kakkapuheita.html

   Tsemppiä omaan projektiinne!

   Poista
 20. Hei! Olen seurannut blogiasi jo tovin! Tätä on kiva seurata ja nyt tässäkin postauksessa olit pistänyt kuvan lattiasta (ilmeisesti vessasta?), siellä on meinaan mahrottoman ihana lattia, onko se tammi lankkua?

  VastaaPoista
 21. Hei Susanna

  Meillä ei ole talon keskiosassa (makkari-eteinen-vessatila) laitettu lankkulattiaa, vaan parkettia. Muualla talossa korkjataan lankkulattiat :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!