jovela

jovela

torstai 20. helmikuuta 2014

Koneistettua valssia (yks eteen, kaks taakse, ympäri)

Täällä taas ollaan! Takana työhistoriani rajuin pariviikkoinen, mutta hengissä selvittiin ja ihan kunniallakin! Tästä iso kiitos kuuluu (näin ihan julkisestikin) kaikille projektiin osallistuneille läheisille, ystäville ja tuolle omalle miehelleni, joka omien töidensä lomassa auttoi joka hetki kaikin mahdollisin tavoin. Se on nyt ohi ja valmistautuminen muuttoon on alkanut, joten tämän Oscar-puhealoituksen jälkeen siirrytään suoraan Jovela-asioihin.

Se on meinaan nyt salin lattia korjauksessa. Kun kirjoitan tätä, salista kuuluu surina ja kitinä isännän ajellessa lattiahiomakoneella pitkin lankkulattioita. Laite pitää palauttaa huomenna aamulla klo 08:00, joten tämä ilta menee masinan kanssa valssatessa. Ja tästä lähdettiin liikkeelle:

Pikkaisen olisi korjattavaa.. hiirientree/-exittejä


..koloja ei ole siis lainkaan, mitä nyt tommonen pikkutikku rakoon menee yhdellä seinällä.... mutta on sitä ehjää ja nättiäkin lattiaa jäljellä (jos ei väriä katso, livenä väri on sävyä "kuka ripuloi lattialle?").. ja tällaiselle yleisnäkymälle saa nyt sitten täällä blogissakin alkaa jättää hyväisiä, sillä..Taistelupari Jovelan isäntä + lainalaite ovat käyneet taistoon....sieltä se paljastuu, aaltoilevan lankkulattian alta.... niin kaunis alkuperäinen, leveälankkuinen puulattia joka saa korjaus- ja hiontavaiheen jälkeen pinnalleen valkoisen perinnemaalin. En malta odottaa!Vielä lattiaa ei maalata, jotta kylmänä pidettävässä salissa ei kävisi maalien kanssa hassusti, mutta jo nyt olen ihan tuon lattian lumoissa. Se on niin kovin kaunis!

Viralliseen muuttopäivään 39 päivää!

Lokoismmat ajat ovat alkaneet. Downshiftaus. Viimeinen kuukausi ja erityisesti sen viimeiset viikot ovat olleet sellaisia, että tiedän kohdanneeni Waterlooni. Kun pari viikkoa menee 4-5 tunnin yöunilla, palautuminenkin vie aikansa. Omalla kohdallani aloin palautumaan vasta tänään. Joka päivä on ollut pakko ottaa päiviäuniakin, koska väsymys on ollut niin hurja. 

Kiitos ihana, ihana Hötskyli kaikesta. Kiitos kun saimme viettää kanssasi vuorokauden täällä Jovelassa sunnuntaista maanantaihin. Olipa meillä hauskaa! Ensi kerralla sitten nuuskitaan paremmalla ajalla kaikki nurkat ja rakennukset kunnolla! En malta odottaa kuvia, joita napsit täällä (ei silti mitään kiirusta!). Se fiilis kun katsoo toisen silmin Jovelaa kameran linssin kautta, hyvä kun omaksi tunnistaa! Laittelen kuvia sitten tänne myös kun saan niitä käyttöön. Ne ovat taatusti parhaita Jovelasta otettuja kuvia. Nämä omat otokseni ovat pienellä pokkarilla räpsittyjä.

Vaan onpahan näytillä nyt tuon salin lattian ensivaiheet ja jatkoa seuraa!

Torstaihan se on, joten hyvää lähestyvää viikonloppua kaikille siellä :) 

Jovelan Johanna


20 kommenttia:

 1. Hyvä Johanna! Nyt otat ketarat ojoon ja koiruuden kainaloon... kaveriksi hyvää suklaata tai ihanaa teetä. Hyvää viikonloppua teille. :)

  VastaaPoista
 2. Hienoja,leveitä lankkuja! Onneksi on tommosia koneita,ei käsipelillä tulisi mitään.

  Leppoisaa viikonloppua Jovelaankin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo lankut onkin leveämpiä, mitä luulin. Se maali on tehnyt uria ja olen luullut että siinä missä on kaksi lankkua, onkin maalinpoiston jälkeen yksi lankku. Käsipelillä tuo homma olisi ollut huikea! Käsipelihommiin isäntä kyllä joutuu tänään, sillä laitojahan ei tuolla koneella saa millään :)

   Poista
 3. Meilläkin oli lautalattiassa tuollaista punaruskeaa mömmömaalia, mutta päädyimme maalaamaan sen päälle, kun en halunnut luopua lautojen kaarevuudesta ja kolhuista. Saas nähdä, kuinka maali pysyy vanhan maalin päällä.

  Ja onnea työputken selättämisestä. Rankka rypistys vaatii rankan remppaputken :D Ja jos et jaksa 24/7 remppailla, niin blogissani on sulle myös haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Suvi haasteesta :) Tartun siihen pian :)

   Tuo maalin väri on pokkarikameran vääristämä. On se kai hieman punaruskea, mutta enemmänkin sellainen kiukkuinen ripuli :D Me ei viitsitty maalata vanhan maalin päälle, koska epäilemme, että kerroksia olisi tarvinnut olla lukuisia ja kun on 2 koiraa, niin tuo kauhea maali olisi ollut pian siellä ja täällä näkyvillä.

   Poista
 4. Oi kohta saatte elää haavettanne...:)
  Meilläkin kovasti hiotaan lattioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyypi tulla tänään kurkkimaan! Ihanaa kun on muitakin saman projektin kimpussa parhaillaan! Tsemppiä sinne puuhiinne!

   Poista
 5. Me lukijat varmaan odotellaan ihan yhtä malttamattomin uusia vaiheita kuin tekin siellä paikan päällä :) - minä ainakin!
  Kyllä tuo lautalattia vaan on kaunista, ei voi mitään! Täällä (ja Lillassa) kun varpaat kipristelee viileillä laminaateilla, niin ei voi kuin ihmetellä, että miksei käytetä puuta! Olishan se työn raskaan raatajille ihana kotona painaa paljaat jarpaat lämpimälle puulattialle....* haaveilee*...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tämä ihan uskomatonta aikaa! Ei meinaa millään ymmärtää, että nyt voi jo sanoa, että ensi kuussa ja viikon kuluttua voi jo sanoa, että tämän kuun lopussa, ohmy!

   Puulattia ei ole automaattisesti lämpimämpi kuin parketit ja laminaatit. Meillä ainakin tuvassa on niin jäätävän kylmä puulattia napakoilla pakkasilla, että piti laittaa energiapaperia ja huokolevyä mattojen alle tilapäisesti. Tuvan lattiaa ei ole avattu ja fyllingit on 140-vuotiaita oletettavasti, joten kylmyys on sen mukaista ;D

   Poista
 6. Kuvista tuli ihan ikävä omia remontteja. Nyt tekee entistä enemmän mieli hyökätä korjaamattoman lattian kimppuun! Kauniit on lankut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Go, Go! Lähetän sulle kannustuksia sinne omiin projekteihinne! Se aloittaminen on usein se haastavin vaihe ;D

   Poista
 7. Hihiiiiiiiii, heiii huikeeta. Isommasta kuvasta näkee pikkaisen paremmin miltä lattia näyttää nyt. Tosi hyvältä. Yksi vuorokausi Jovelassa, ihan liian vähän. Snif. Ei kerennyt hengitys edes tasaantua kaikesta siitä ihanuudesta mitä siellä olikaan. Aivan uskomattoman valloittava paikka ja omistajat. :) <3 Todellakin seuraavan kerran tutkitaan jok'ikinen nurkka, eikä jätetä mitään huomaamatta. Muistatko, menikö naureskellessa puoli neljään asti vai.. ;)

  Ihan pikkasen pistit nyt paineita, kun en kerennyt edes kameraa kunnolla kädessä pitämään.. Tai olihan se siinä, mutta kun silmät haahuili aivan jossain muualla niin miten sitä hyviä kuvia ottaa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraavalla kerralla käydään kaikki läpi kahteen kertaan ainakin ;D Ja kuka sitä nyt hekotellessa kelloa katsoisi, mutta jos meillä olisi postilaatikko ja aamulehti tilattuna, olisi mennyt tiukille kumpi tulee ensin, meille uni vai kukonlaulun aikaan matkaan lähtenyt lehdenjakaja ;DD

   Poista
 8. Mikä mielettömän upea lattia sieltä paljastuikaan! Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On toi ihana kaikkine vikoineen. Ja se tuoksu nyt..

   Poista
 9. Upea lattia!!! Ja vielä upeammaksi tulee. Huokailen täällä ihastuksesta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olin heti aamuensimmäisenä tuolla kylmässä salissa nuuhkimassa vastahiotun puun tuoksuja ja ihailemassa vähämaalisempia lankkuja. Ihan helmiä!

   Poista
 10. Ihana, ihana, lattia. Nämä tällaiset postaukset noistavat minuss aaina vihan näitä meidän muovimattojamme kohtaan. Jospa jonain päivänä...

  Kuulostaa siltä, että downsiftailu on nyt paikallaan, ja että olet sen tosiaan ansiannut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nykykodissa muovimatot ja onhan ne ihan käteviä käytössä, mutta ikuisen ajan valkoisesta lakkulattiasta haaveilleena on kyllä mahtavaa, kun tuo salin lattia alkaa muuttumaan siihen suuntaan.

   Lokoisammat ajat ovat nyt tervetulleita. Aikansa kutakin ja kun tässä ei kuitenkaan laakereille olla jäämässä lokoilemaan, niin tämä on hyvä juttu kaikin puolin toivottavaa. Umpiväsyneenä ei synny hyviä ideoita tai ylipäätään mitään ideoita ;)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!