jovela

jovela

maanantai 24. helmikuuta 2014

Kultainen keskitie, "TV-ohjelma Jovelasta"

Heräsin tähän maanantaiaamuun oudon rauhallisesti. Maanantai. Kaikkien kiireiden ja tohinoiden lähtöviiva ei kaatunutkaan niskaan, vaikka heti ensitöikseni piti saada pientä konsultaatiota tietokoneen omatoimisten päivitysten aiheuttamaan sotkuun. Usein herään maanantaihin valmiiksi paineistettuna, sähköposti on revetä liitoksistaan, koko maailma puolisoineen tuntuu laittaneen tärkeitä asioita viikonlopun aikana, tulevat hommat pitää listata ja alkaneen viikon työtaakka näyttää mahdottomalta saavuttaa. Ruuhkaahan se tietää maanantaiaamuille ja aamuteet jäävät juomatta.

Tänään maanantai on ollut erilainen. Päätin jo eilen, että saakin olla erilainen, mutta sitten..


Ihan normaali maanantai lähtökohdiltaan tänään on ollut, mutta nukuin sikeästi ja näin unia Jovelasta. Heräsin tyytyväisenä ja energisenä. Tämän kyseisen unen teemana tuntui olleen Kultainen keskitie. Olin muka tekemässä TV-sarjaa kokonaisvaltaisesta elämäntapamuutoksesta Jovelassa. Koska inhoan esillä olemista ja viihdyn parhaiten kulisseissa, ohjelmassa näkyi ainoastaan käteni tekemässä milloin mitäkin Jovelaan liittyvää puuhaa. Ohjelma oli kovin hiljainen. Ei paljoa puhetta, ei suunniteltua keinotekoista äänimaailmaa tai pakollista musiikkia ja sekin vähä oli rauhallista. Kuulostaa varmaan todella hauskalta ohjelmalta, Strömsössä ollaan nyt huolissaan ;D  Yön aikana ohjelmassa ainakin paijattiin kanoja, kerättiin munia, valmistettiin lounaaksi pekoni-muna salaattia, ihmeteltiin pesivän talitiaisen pesäkameran kautta pienten lintujen puuhia, keitettiin liisteriä jauhoista salin tapettia varten ja tavattiin Suomen Ilmakuvan edustaja, joka tuli näyttämään meille valokuvaa Jovelan tilasta vuodelta 1957. Tämä on hyvä esimerkki unenlahjoistani. Näen yleensä mielenkiintoisia, hassuja ja omituisia unia. Usein myös unia, jotka vinkkaavat itselleni asioista, jotka saavat minut iloiseksi, onnelliseksi ja rauhalliseksi kun en tunnu aina sitä valvetilassa tajuavan. Unien mielikuvitusmaailmani on usein yhdistelmä höpöhöpöä ja todellisuutta. Tässäkin on siteeksi totuutta; Suomen Ilmakuvan edustaja on tulossa Jovelaan keväällä, koska heiltä löytyy tuo mainittu ilmakuva oikeasti, meinaamme testata perinteistä keittoliisteriä ja olen haaveillut pönttökamerastakin.

Tässä unimaailman TV-ohjelmassa juontajana toimi Lars Svedberg, jonka mahtava ääni on itselleni tuttu erityisesti äänikirjoista (ääninäyte). Lars Svedberg kysyi minulta ohjelman lopussa mikä on minun kultainen keskitieni ja vastasin siihen, että se on tämä, Jovela. Riittävästi kaikkea, mutta ei liikaa mitään. Olen ollut unimaailmassani varsinainen neropatti! Kultainen keskitie on juuri siellä, missä on riittävästi eikä ole liikaa - ihan sama mitä! Nyt pitäisi tämä oivallus jotenkin saada iskostumaan tuonne korvaväliosastolle myös valveajalle.

Tiedossa ei siis ole TV-sarjaa Jovelasta, mutta odotan jo sitä aikaa, kun saan aloittaa blogissamme päiväkirjamaisen 1. vuoden kertomuksen, jossa sitten nuo liisterinkeitot ja ilmakuva-asiatkin taatusti tulee esille. Haluan tallentaa tuon ensimmäisen vuoden matkamme tunnelmineen, ajatuksineen, onnistumisineen, haasteineen, pettymyksineen, puuhineen ja kokemuksineen sellaisena kun ne meille tulevat vastaan. Joku jossain siellä ehkä pohtii samoja asioita. Joku toinen jossain istuu katsellen ikkunasta ulos toivoen toista maisemaa. Jossain joku herää maanantaiaamuun toivoen toisenlaista elämää. 4 vuotta sitten se joku toinen olin minä itse. Luin Suden jälkiä ja kouristuksia -blogia, jossa pariskunta päätti jättää kaiken taakseen ja lähteä kohti jotain aivan toisenlaista elämää. Tänä päivänä he asuvat taloa, johon silloin muuttivat. Heillä on kanoja, mehiläisiä ja lapsiakin on syntynyt. Meidän varsinainen matkamme alkaa 35 päivän kuluttua. Sen jälkeen kirjoitan blogia hieman eri vinkkelistä. Erityisesti sitä jotakuta jossain varten, joka siellä jossain on ajatuksineen ja haaveineen kuin minä 4 vuotta sitten.

Kultaiselle keskitielle Jovelan isännän kanssa suunnatenJovelan Johanna


Kuva: Svensk Filmindustri - Filmlance International

26 kommenttia:

 1. voi vitsit että mieki ootan, että pääsen teidän jovelaa näkemään oikein silleen kunnolla täältä blogin kautta. iiiiiks..sitä odotellessa mieki jännään täällä.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan jo henkisesti olla siellä itse. Isäntä meinaan tuli tuossa 06 jälkeen yövuorosta ja laittoin valot eteiseen, joka sijaitsee suoraan meidän sängyn jalkopään suunnassa. Heräsin siihen ja luulin olevani Jovelassa ja että on jo heräämisen aika, kerran aurinkokin jo paistaa. Jovelassa sängyn jalkopään edessä on ikkuna :D

   Poista
 2. Se "lapsi jouluaattoaamuna"-fiilis taitaa olla enenvässä määrin olemassaoleva olotila, veikkaisin :)
  Ja sitten muutaman viikon päästä varmaan hetken vaan huokailette, että voiko tämä nyt olla tottakaan, viimeinkin täällä, ei enää haikeita hyvästelyjä viikonlopun jälkeen....

  Voi kun minäkin odotan sitä Jovelan "uutta" etämää ja sen fiiliksiä!
  Ja kun kevättä ja kesää kohti mennään, niin normaali horroksesta herääminen kun vielä päästää sen tulevan kesäriemun esiin, niin mikäs tässä ollessa. Itse kullakin!
  Aurinkoista viikkoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovin keväinen fiilis jo onkin. Päivä valkenee, vaikka sitten harmauteen, mutta kuitenkin, jo aikaisemmin ja ilta saapuu myöhemmin.

   Tänään on tiedossa taas pakkailua. Saadaan tätä huushollia pakettiin ajoissa :)

   Poista
 3. Täällä kans odotellaan teidän muuttoa ja uuden elämänne "kuvauksia"! Itse olen niin onnellinen, kun pari vuotta sitten sain muuttaa maalle, tosin minulla on vielä se "etu", että työpaineita ei eläkkeelle joutumisen vuoksi ole, mutta se riemun määrä, kun saa juoda aamukaffet talon portailla lintujen karjuessa ympärillä kurkkutorvet suorina, eikä mihinkään ole kiire, eikä kaupungin melu häiritse! Oivoi.....nyt tuli kesää ikävä!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on samanlaisia haavekuvia aamuteestä kuistin portailla (kunhan kuisti on korjattu :D) vaikka töitä teenkin. Karjuvat linnutkin ovat jo aloittaneet konserttinsa, joten ei kun teemukit laatikkoon ja Jovelaan! Meillä siellä huudetaan yötä ja päivää. Se pöhkö lehtopöllö palasi viime viikolla huutelemaan morsiamen perään!

   Poista
 4. Hei! Täällä yksi, joka haaveilee samanmoisesta elämästä kuin mitä te Jovelassa pääsette pian elämään! Todella mukavaa päästä lukemaan-seuraamaan kuinka elonne siellä maalla alkaa luistamaan :) Olen vasta blogisi löytänyt ja kahlannut sen aivan läpikotaisin; Ihanaa että olette uskaltaneet ruveta Unelmaanne toteuttamaan! Ehkä minäkin joskus... Oikein Mukavaa kevään odotusta ja Tsemppiä muuttoon! Terkuin Maisuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Maisuli ja kiitos! Tooivottavasti tästä meidän blogista on sulle iloa omia vaihtoehtojasi pohtiessa :)

   Kevättä kohti!

   Poista
 5. eilen miehelleni ja vanhemmillenikin selitin teidän "harppausta pois mukavuukien keskeltä". Eli kovasti olette mielessäni olleet..:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii! Mä teen usein ihan samaa. Kerron blogi-ihmisten kuulumisia ja näyttelen kuvia ;)

   Poista
 6. oi, ihanaa että oot lukenu mun blogia silloin kun muutettiin :) ja vitsi että oon niin onnellinen teidän puolesta kun vihdoinkin haaveenne käy toteen! ja ihan kohta! :) ja oon muuten itekin lukenu aina välillä niitä muuton aikaisia ja jälkeisiä blogitekstejä ja miettiny että miten kiva että kirjotin joka päivä! miten paljon niistä oiskaan muuten unohtunu. ootan innolla teijän muuttoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moiii! Toi teidän blogi oli niin iso henkireikä ja ilo silloin aikoinaan ja on se sitä edelleenkin! Ihanaa seurata kuulumisia ja tapahtumia. Oikeastaan sun blogi oli aika merkittävässä osassa sen suhteen, että aloin ajattelemaan ettei se haave ole ihan mahdoton ja että joku muukin jossain on sille tielle lähtenyt. Sellaisella voi olla yllättävän suuri vaikutus. Mulle ainakin oli :)

   Poista
  2. ihana kuulla :) mie oon aina ihan täpinöissäni kun joku suunnittelee elämänmuutosta. ihanaa ihanaa ihanaa että pääsette kohta elämään unelmaanne <3

   ps. huomasin kommenteista että muutkin puhuu blogitutuista, miekin nimittäin aina samille selostan että arvaa mitä ne jovelassa nyt ja katoppa tätä, eikö ookkin hieno! :D

   Poista
  3. Hehee! Arvaa vaan montako kertaa on tullut miehelle kerrottua, että nyt niille tuli ne kanat ja nyt yksi kana on sairaana, ampiaiset lensi naapurin puuhun ja pnda sotkee siellä menemään sähköfillarilla pitkin kyliä jne ;DD

   Oikeat juoruakat ;DD

   Poista
  4. :DD hihi :D tuntuu melkein niinku tunnettais oikeasti :)

   Poista
  5. Tavallaan sitä hieman tunteekin. Tai kuvittelee tuntevansa. Ihan kun seuraisi TV-sarjaa ;D

   Poista
 7. Ihana kirjoitus! Antaa voimaa omille haaveille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Toivottavasti pääset toteuttamaan haaveitasi :)

   Poista
 8. Voi että, mikä enneuni! Eli kaikki on kohta totta ja käden ulottuvilla eikä enää haavemaailmaa. Mielettömästi onnea Jovelaan ja sen uuteen alkuun!! Teette siitä sydämellä sykkivän paikan.

  P.S. Pahoittelut, etten ole matkan vuoksi ehtinyt aiemmin vastata blogiini jättämääsi kysymykseen kankaiden alkuperästä. Nyt vastaus on siellä, eli käy kurkkaamassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Pilvi! Eikä hätiä mitään! Olen itsekin ollut niin popot liekeissä suuntaan ja toiseen, etten ole ehtinyt blogimaailmaan paljoakaan. Kiitos tuosta vinkistä! Taidankin nyt upota hetkeksi tyykien ihmeelliseen maailmaan ;)

   Poista
 9. Voi, että miten äkkiä aika menee! Teillä muutto ja uusi elämä Jovelassa häämöttää jo nurkan takana.Sekä ihanissa unissa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika on mennyt tosiaan oudon jouhevasti. Muutama päivä ja on maaliskuu! Maaliskuu, voitko kuvitella!? Mistä se tuohon tupsahti, melkein maaliskuu. Vastahan joulua vietettiin ;)

   Poista
 10. Onnea uudelle Jovelalle. Ihanaa että haaveet välillä myös täyttyvät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä tapauksessa haave taitaa toteutua, koska sinnikkäästi pistämme sen toteutumaan, mutta aina kun haave toteutuu se ON ihanaa! :)

   Poista
 11. Voi Johanna ♥ Mainiot unenlahjat sulla. Ihan täydellistä, että näät unia, joista tulee hyvä fiilis. susta huokuu muutenkin jotain sellaista lämpöistä, että tottahan sitä pitää alitajuntakin olla aisoissa. Nyt vaan valvemaailmaa kohti nuo jutut toteen.

  Mä näin muuten viime viikolla unta, että valmistin neulekoneella koulussa lampunvarjostimen. Keksin ihan uuden jiponkin siihen - uudenlaisen pinta struktuurin. Näin myös miten se tehtiin siihen. Ja mä siis en osaa käyttää neulekonetta. Vielä. Toivottavasti tämäkin olisi enteinen uni :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!