jovela

jovela

lauantai 8. helmikuuta 2014

Näköalavessa

Huomenta Jovelasta! 

Taas selvittiin viikosta ja pääsimme Jovelaan. Kulunut viikko on ollut taas sitä aamusta yöhön työskentelyä, mutta samalla kovin hauskaa. Eilen matkalla Jovelaan olin niin uupunut, että nukahdin kesken online-palaverin. Onneksi kyseessä oli yhtiökumppani, joka taitaa vaan nauraa asialle. Mitäs oli hetken hiljaa toisessa päässä! Sen siitä saa kun auto hurisee, koirat tuhisee, maisema on sumuinen ja lämpötila mukavan tuudittava. Heräsin torkustelusta hetkeä ennen kauppaa, jonne meidän oli tarkoitus isännän kanssa mennä. Kaupan kautta saavuimme Jovelaan. Sytytin pönttiksen, isäntä kantoi tavarat sisälle, laittelin tavarat paikoilleen, isäntä lämmitti saunan. Saunan ja nuotiomakkaroiden jälkeen kävimmekin jo sitten yöpuulle ja koko kööri kuorsasi menemään mehevät 9 tunnin unet. Pian tästä jo suunnataan tuonne Uudenkaupungin suuntaan hankkimaan uusia pyyhkeitä taloon.

Hiljainen muutto etenee takakonttikuorma kerrallaan. Viralliseen muuttopäivään on nyt 51 päivää, eli käytännössä 49! Otin jo viime viikonloppuna pari kuvaa vessatilasta, jonne nykykodin kaaripeili muutti. Se teki ennestään tilavasta vessahuoneesta entistä tilavamman oloisen heijastaen pönttöuuniseinää ja ikkunaa kauttaan. Nämä kuvat ovat nyt mitä ovat. Pokkarilla otettuja, osa tänään aamulla sateisessa hämärässä, joka ei imartele kuvattavia ollenkaan. Vessatilassa on myös ylimääräistäkin tavaraa, kun kaikki pitää jonnekin laittaa tässä hiljaisessa muutossa, mutta tuosta nyt saa jotain kuvaa siitä, millaista vessahuoneessa tällä hetkellä on ja miten peili toi siihen uuden ulottuvuuden.


Alimpana on klapitiinu, keskellä tuhkakauha joka oikeasti on hiekoituskauha, mutta toimii pikkuruisia tuhkalapioita paremmin ja viimeisenä pikaimuri, joka on varsin kätevä pönttöuunin käytössä. Sillä saa imaistua pienet roskat ja kauhasta leijuneet tuhkat. Tuhkaimuria emme vielä hommaa. Katsotaan sitten kun uuneja on useita. Meinasimme jo sellaisen hommata, mutta pohdimme sitten, että ei sen imurin raahaaminen huoneesta toiseen ehkä ole erityisen mukavaa. Tuolla syvällä tuhkakauhalla saa pesän putsattua minuutissa.

Mitäs muuta? Ei oikeastaan erityisempää ja toisaalta vaikka mitä! Olen ollut koko viikon valtavan iloinen ja jopa omasta mielestäni kohtuuttomasta työmäärästä huolimatta olen nauttinut siitäkin. Teemme yhtiökumppanini kanssa ensimmäistä kertaa sellaista jättiprojektia, jonka jokainen osa-alue on innostava ja kiinnostava. Projekti toisaalta on sellainen, että sen on onnistuttava ensimmäisellä kerralla. Jälkipaikkailun mahdollisuutta ei ole, joten paineet välillä ovat sen mukaiset. Toisaalta olen sitä mieltä, että teemme parhaamme kirjaimellisesti, joten liikoja ei kannata stressata. Se menee miten menee joka tapauksessa. 

Viikko on tarjonnut myös pieniä arvokkaita hetkiä ja olen ollut siinä mielessä onnekas, että isäntä on tukenut jaksamisosastolla aivan ihanalla tavalla. Isäntä on käynyt kaupassa töidensä jälkeen ja tehnyt meille ruokaa, tuonut sen viereeni ja laittanut tiskit koneeseen ruoan jälkeen. Muistan myös alkuviikosta miten ihanaa oli, kun isäntä toi viereeni kahvia ja sen vieressä oli Runebergin torttu. Se, että olen saanut keskittyä työhön ja toinen on omalta osaltaan tukenut siinä rinnalla hiljaa, on arvokkainta mitä tiedän. Olen hyvin kiitollinen.

Tämä kiire on siinä mielessä armollista juuri nyt, että eipä tule tuo muutto niin paljon mieleen. Aina kun ehdin tänne jotain laitella, lasken montako päivää viralliseen muuttopäivän on. Joka kerran saan sitten ihmetellä, että onko enää noin vähän!

Laitan tähän loppuun kuvan vierassängystä, joka sijaitsee tällä hetkellä tuvassa. Jovela saa pian yövieraita! Tarkalleen ensi viikon sunnuntaina! Tervetuloa Hötskyli! 


Onpa jännää, ihan itsellenikin nähdä millaiseksi Jovela sitten muuttuu kun tänne tulee muuttokuormallinen omia tavaroitamme ja mööpeleitämme! 51 päivää ja senkin tiedämme! Tänään täällä alkaa salin tyhjennys, jotta saamme kaiken sen muuttokuorman tavaran jonnekin. Sitä ennen pitää vielä se salin lattia saada johonkin kuntoon..

Hauskaa viikonloppua kaikille!

Jovelan Johanna

32 kommenttia:

 1. IIIIIIK.. Mä tääl pompin ilosta. Ihanaa päästä Jovelaan. Voeee miten sulonen vieraspeti. Tohon (hyppää eiku) menee mielellään nukkumaan. Ja kuten sanoin, mä oisin ny mahtunu nukkuus ihan mihkä pieneen nurkkaan vaan, ettei olis tarttenu nähä vaivaa. :) Oikeenki ihanaa viikonloppua teille nyt. Ens viikonloppuna sit nähdään Jovela yhdes. Jipii. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Hassu! Tuo sänky on talojäämiä ja siitä saakin kivat pomput, hetekapohjainen kun on! Sänky on aina tuossa, mukava loikoilupaikka kun täällä ei vielä ole sohvia tms,

   Hauskaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 2. Hieno peili! Se on jännä ilmiö, miten peileillä saa melkein kuin lisää ikkunoita.

  Voi miten suloinen vieraspeti <3 Tuosta on vieraan ihana herätä aamuauringon säteisiin :) Erittäin kivaa viikonloppua Jovelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo peili tuo ihan erilaisen fiiliksen tuohon tilaan, vaikka se onkin vessatilaksi muutenkin tilava ja siellä on ikkuna, mutta heijastaessaan toisen seinän, huoneen ilme muuttui.

   Hauskaa viikonloppua sinne saaristoon! Täällä jovelassa vietetään pitkää viikonloppua, kun paluu on vasta huomenna aamulla!

   Poista
 3. Ihana peili!! Minähän oon aina ollut peilihullu, mutta nyt pistin peilit pihalle kertalaakista! Lähti kaikki.
  Tänne ei laitetakaan seinille samalla lailla kuin edellisen kipsilevyseinille, joten mitä niitä jemmaamaa, kellarikin kun on postimerkin kokoinen - ja ovea myöten täynnä.

  Siitä se teidän koti muotoutuu, peräkontillinen kerrallaan! Ja peevelin hyvältä näyttää :)
  Edelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on muutamia peilejä, joista pidän kovasti ja tämä on yksi niistä. Saas nähdä mitä kaikkea muuttokuormasta jää pois kun muutamme. Kirppisreissu myyntimiehinä on taatusti edessä!

   Poista
 4. Peili kyllä piristää kummasti näkymää. Hienokin se on.
  Nyt alkaa jo jännittämään teidän muutto, nähdä kaikki sitten valiina paikoillaa.
  Oikein mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa viikonloppua sinnekin! Täällä ollaan puuhailtu hieman, mutta pääasiassa vaan levätty. Rankka viikko takana ja edellistä rankempi edessä vaaatii väliinsä lepotauon.

   Poista
 5. Voi että, miten tuo aika rientää!
  Tuo wc:nne on kyllä huippu, kun se on noin tilava!
  Touhukasta viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi rientää! Kipi, kipi vaan maaliskuuhun mun puolesta, eikä haittaa jos sekin menee hujahtaen!

   Tuo vessatila on poikkeuksellinen kooltaan. Usein vessat kuitenkin ovat aikalailla pienempiä, mutta meillä kävi tämän kanssa näin, sillä tuo tila on valmiiksi sopiva vessatilaksi sijainniltaankin. Ei sitten tarvitse jostain toisesta huoneesta sopivaa tilaa lohkoa.

   Poista
 6. Hei Jovelan Johanna.

  Ihan liikutuin kuvauksesta arjen rakkaudesta, kuinka parisuhde parhaimmillaan on niin kaunista. Jaksamista kiireiseen aikaan! Terkut täältä Pohjois-Karjalasta, ihana on seurata kuinka rakennustyömaasta alkaa muotoutua koti :)

  T, Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Anna! Arjen parhautta! Pohjois-Karjala on muuten upeaa seutua. Olen siellä lomaillut, sillä isännän perhe on sieltä alkujaan ja heillä on edelleen siellä kesäpaikka.

   Poista
 7. Ompas teillä kaunista :)! Onnea uuteen kotiin, meilläkin viikonpäästä starttaa ensimmäinen muuttokuorma pieneen kotiimme vihdoinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tia :) Varsinainen muutto on vasta maaliskuu lopussa, mutta kodilta tämä enemmän jo tuntuu kuin nykykoti. Onnea omaan muuttoonne!

   Poista
 8. Mielellään nukkuisen tuollaisessa vierastuvassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa tuolla onkin lepäillä. Kello vaan tikuttaa seinällä ja kynttilät palaa joka tasolla :)

   Poista
 9. Nyt on ihan pakko lähettää terveisä Jovelaan kun ajetaan just teidän kirkon ohi :) Suuntana Uusikaupunki ja siellä vanha torppa, jota ehkä ryhdytään kunnostamaan...
  Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Kirsi! Miten käynnillä kävi? Oliko tuvasta teille omaksi? Me ajelimme eilen Uuteenkaupunkiin asioille ja samalla tuli hieman ajeltua lähiteitäkin. Käytiin toteamassa, että tässä on järvi ihan lähellä. Kalaisakin kuulema!

   Poista
  2. Hei, kohta ohitetaan teidät taas ;) Käytiin jälleen Uudessakaupungissa viikonloppua viettämässä ja nyt täytyy palata Helsinkiin.
   Torppa on jo oma, mutta arvomme vielä onko siitä pelastettavaksi - on meinaan hiukka huonommassa kunnossa kuin mitä teidän talo oli lähtökunnossa. Kaikkea samaa kuin teillä - ja paljon, paljon muuta - olisi edessä... Vanha sauna jouduttiin purkamaan ja "asumme" nyt sen korvaavan rakennuksen saunatuvassa ihmetellen mitä tuolle päärakennukselle pitäisi tehdä.
   Kirsi

   Poista
 10. Huh. Kylläpä se aika menee nopeaan. Kohtahan se on teillä h-hetki edessä;)
  Kaaripeili sopii hyvin kauniiseen tilaan! Pidän peileistä;)
  Ja tuhkaimuri, se on erittäin hyvä vekotin. Ei lentele tuhkat uuneja tyhjentäessä. Ja on muuten erittäin hyvä raksaimuri. Ei mene tukkoon hienommastakaan pölystä ja nielee isommatkin palaset;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhkaimuri meillekin varmaan tulee, mutta vielä ei ole sen aika. Meillä ei ole pistokepaikkoja kuin tuvassa ja välihallissa, joten sitä pitäisi käyttää jatkojohdoilla. Turhaa kun on yksi uuni ja sen saa tyhjennettyä tuolla kauhalla nopeasti.

   Poista
 11. Onpa upea juttu, että olet saanut tärkeää arjen tukea isännältä ja pieniä muistamisia siinä vielä sivussa. Se on luksusta, jos mikä! Paljon tsemppiä työprojektiin ja kutkuttavaan muuton odotteluun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on niitä asioita elämässa, jotka tekee kaiken mukavaksi. On hyvä olla kun se toinen siinä rinnalla on mukana kaikessa. Olen onnekas :)

   Poista
 12. Annan kanssa jaan samat ajatukset! Ihanaa arjen rakkautta. Se on mukava huomata miten vakaalla pohjalla seistään, jos kuoppainenkin matka taittuu yhdessä mukavasti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lohdullista huomata, että kiireen ja rempan aikana ns. 7 vuoden kriisi, aineellistuu Runebergin torttuina lautaselle! En vaihtaisi päivääkään!

   Poista
 13. Minäkin komppaan Annaa ja Lauraa :) Sinulla taitaa olla oikea kultakimpale miehenä.
  Ja aika on mennyt tosi nopsaan,kohta te muutatte!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on kovin hauskaa yhdessä. Toki arki puree jokaiseen joskus, mutta eipä ole sellaista näinä yhteisinä vuosina vastaan tullut, joka olisi murheeksi muuttunut.

   Poista
 14. Kauniita tiloja ja hyviä tunnelmia.

  Meillä muuten on tuhkaimuri. Sitä ei ikinä käytetä. Se on ihan vihoviimeinen härveli. Tukkeutuu heti, jos sinne menee joku huonosti palanut hiilenpala. Pysykää lapioissa, ne toimivat aina.

  Mistä noin hienon hiekoituskauhan voisi ostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ajatellut, että sitten kun on monta uunia, se voisi olla hyvä, mutta toisaalta tiedostan jo sen ärsyttävyyden, kun pitää vaihtaa imuria nykykodissa pistokkeelta toiselle..

   Tuo kauha on Motonetistä http://www.motonet.fi/fi/tuote/421940/Hiekoituskauha-alumiinia Se kyllä tooosi hyvä. Siihen mahtuu kerralla paljon tuhkaa ja siitä ei tuhkat lentele minne sattuu, koska sen reunat on niin korkeat. Tuo pikkuimuri onkin saatavilla lähinnä niitä hetkiä varten kun kopautan kauhan ämpärin reunaan :D

   Poista
 15. Vastaukset
  1. Kiitos mehtäemäntä! Ei tuo ihan kurja paikka ole asioitaan toimittaa :D

   Poista
 16. Jätin sulle (taas) blogiini haasteen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!