jovela

jovela

keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Pari edullista löytöä puutarhaan

Hellumarei kaikki siellä ruudun toisella puolella! Mitä teidän arkeenne tänään kuuluu?

Täällä on meneillään normaalia arkista aherrusta ja muuton suunnittelua. Tsekkauslista kuluvalta viikolta on suunnilleen tällainen:

Vakuutusasiat päivittetty Jovelaan (x)
Jätehuolto tilattu (x)
Jäteastia ja kompostikehikot tilattu (x)
Muuttoasiat pistetty kilpailutukseen (x)
Keittiöpuutarhan istutuslaatikkokäyttöön tarkoitetut kuormalavakaulukset tilattu (x)
Pakattu lisää (x)

Näistä kuormalavakauluksista olen erityisen iloinen, sillä saimme mielestämme hyvän diilin. 50 kpl kuormalavakauluksia tuli maksamaan 425,- ja kuljetus Jovelan pihalle toimitettuna 300 km päästä vain 105,- Molemmat mielestämme varsin kohtuulisia.

Kuormalavakaulukset ovat käytettyjä, mutta soveltuvat viljelylaatikoiksi. Niitä voi tuunailla sitten mielensä mukaiseksi väritykseltään. Tämä kuva on myyjän kotisivuilta, eli viljelyslaatikko.fi:stä. Kuvassa on kapeampi malli. Meille on tulossa L80 x P120 x K20 cm kauluksia, joita laitamme 3 päällekkäin, jotta selkäni ei rasitu puutarhahommissa liikaa.


Näistä sitten tehdään 16 kappaletta 3-kerroksisia istutuslaatikoita ja 2 lavakaulusta jää vielä yli. Niille keksitään joku eri funktio. Ne ehkä vaan kylvetään täyteen perhosia houkuttelevia kukkia tms, jotka avustavat kasvien pölytyksessä sikäli mikäli sellaiselle on tarvetta.

Iloinen mieli

Kevään lähestymisen huomaa ihan selvästi. Herään aikaisin hyvin levänneenä ja tunnen itseni energiseksi. Osaltaan tähän vaikuttaa tietysti se, että se pahin työruuhkasuma on nyt takana ja suhtautuminen arjen askareisiin on ihan toinen hyvin levänneenä ja vähemmän tiukalla aikataululla. Lisääntynyt valo ja lupaus keväästä kuitenkin tuntuu ihan selvästi. Ihanaa kun tulee taas kevät!

Olin tänään pitkässä palaverissa, jossa luotiin alustavia pohdintoja tulevien juttujen kehyksille. Se oli kertakaikkiaan mukavaa. Tuntuu, että intoa ja tahtoa uusiin projekteihin löytyy ja että niille on myös luontevasti aikaa ilman, että työtuntien vähentämiseen liittyvä suunnitelma vesittyisi. Vaikka tiedossa on suuriakin muutoksia myös työrintamalla, suhtaudun kaikkeen nyt tyynen luottavaisesti ja positiivisin mielin. Asiat kyllä järjestyvät.

Tänään on iloinen päivä. Hyvä päivä. Hyvä ja sisältörikas palaveri, mukava yhtiökumppanilounas ja paluumatkalla piipahdus Ikeassa tekemässä pientä kynttilätäydennystä Jovelaan. Huomasin myös superalennetuissa tuotteissa kivan vadin, jollaista olenkin etsinyt pidemmän aikaa. Olen kaivannut syvää suurta vatia, joka muistuttaisi vanhanaikaista liemilautasta muodoltaan, eli syvä kulho-osio ja leveät reunat. 3,99 oli hinta, josta en voinut kieltäytyä. Tämä kulho saa kesällä pidellä uusia perunoita ja mansikoita. Valtavan kokonsa vuoksi siitä voi tarjoilla kokonaisen vuoren rapupastaa tai mitä tahansa reilun tilan vaativaa herkkua. Oikein kiva löytö tämä tarjoilukulho, joka tosiaan on valtavan suuri, syvä ja painava, vaikka kameraa pidellyt kuvaaja (minä) saa sen näyttämään kuvassa lähinnä keittolautaselta!Tällaista tänne tällä kertaa. Mitä teille kuuluu?

Jovelan Johanna

18 kommenttia:

 1. Oi miten ihana piristävän energinen postaus!
  Valon vai auringon määrä, mutta itsekin huomaan, että energia lisääntyy.... kiva!
  Ihanaan aikaan muutatte, pääsette tekemään kaikki kivat kevät-jutut Jovelaan!

  VastaaPoista
 2. Tänään on ollut piristävän energinen päivä! Nyt tosin on sellainen olo, etä voisi ottaa pienet tirsat, mutta kuka sitä nyt tähän aikaan torkkuisi. Yöunethan siinä vaan menisi pilalle ;)

  Olen niin iloinen tästä muuttoajankohdasta. Ehdimme asettua hieman ennen kun pihaa voi alkaa laittamaan. Saan tehdä esikasvatukset Jovelassa ja keskittyä asioihin siellä. Taloa on nyt koettu kaikkina neljänä vuodenaikana, joten ei tarvitse pelätä talveakaan. Keväällä kaikki alkaa luontaisesti. Myös tämä matka :)

  VastaaPoista
 3. Kiva lukea, että on ollut hyvä päivä..:)
  Sinulle taitaa antaa lisävitaa tuo lähestyvä muuttokin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tässä alkaa tajuamaan, että tästä on nyt tulossa totta. Eilen kun tultiin Jovelaan, oli sellainen olo, että tulee kotiin. Ensimmäistä kertaa oli jollain lailla määrittelemättömällä tavalla erilainen olo.

   Poista
 4. Aivan oivalliselta kuulostaa nuo kasvilavasuunnitelmat, kasvimaastasi tulee upea!
  Se on mukava tunne, kun on ollut energinen päivä. Sellaista ei ole ollut täällä pitkään aikaan, potuttaa aamuheräämiset ja ainainen työ ja työ. Selvää loman tarvetta siis. Mutta onneksi se siintää eessä päin ja tänään PAISTOI AURINKO! Siitä se energiapankki alkaa kasvaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringolla on kyllä valtava vaikutus. Kun on pitkään harmaata, sitä jotenkin menee siihen harmauteen mukaan, eikä vuorokaudenajoillakaan ole niin suurta eroa. Sitten kun aurinko pilkahtaakin, olo on kuin musta-valkoelokuvasta värimoodiin siirtyneellä ;D

   Poista
 5. Mahtavaa Johanna! Tuo sinun pirteys ja ilon energia oikein tulee tänne ruudun toiselle puolen tekstiä lukiessa. Löytösikin on todella upea, ihanan kesäinen kulholautanen ja monikäyttöinen kaikkeen. :) Iloista loppu viikkoa! Tänne kuuluu oikein hyvää. (: Kevättä ja häränpyllyloikkaa sydämessä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät ja häränpylloikka kuulostaa hyvältä :D Väittävät nyt, ettei talvi enää tule takaisin etelään tai länteen. Muita en niin kuulostellutkaan kun eivä itseä kosketa, mutta joku asioihin perehtynyt väitti, ettei 2 viikkoon tule enää takataövea ja sen jälkeen sen on hyvin epätodennäköistä, sillä maaliskuun puolivälin jälkeen lumettomalle satanut sulaa samoin tein.

   Jo vain sopii! kiitos, kyllä!

   Poista
 6. Mun viime kesänä saamat 27 lavakaulusta odottaa vielä paikkaa, mutta kunhan tästä maa sulaa, niin pääsen tekemään luumulehtoa jonne lavat ovat tulossa. Itsekin ajattelin laittaa vähintään kaksi päällekkäin ettei tule liian matalat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se fiksua pinota kauluksia. Se on hyväksi itselle ja se on hyväksi kasvatettaville. Pidempi satokausi kun maan kylmyys ei pääse niin helposti kasviin.

   Me laitetaan sinne pohjalle hiiriverkkoakin, ettei ainakaan ihan helposti myyrät pääse mutustamaan kasvatettavia :)

   Poista
 7. Ihana löytö! Kelpais mullekin tollanen tarjoilulautanen :) Teidän keittiöpuutarhasta tulee ihana! Mä oon kanssa kevätfiiliksissä, tekee mieli kaikenlaista värikästä ja ihanaa kun aurinko paistaa edes välillä ja valoisa aika on pidentynyt jo huomattavasti! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valoisa aika etenee nyt ihan hurjasti! Joka aamu aurinko nousee (jos on noustakseen näkyville) viitisen minuuttia edellistä aamua aikaisemmin ja illalla painuu mailleen edellistä myöhemmin. 4 viikon kuluttua kun muutetaan aurinko laskee vasta 8 pintaan illalla. Ajatus on ihana!

   Poista
 8. Minäkin innostuin noista kuormalavoista sen verran, että tein kans muutaman lavatilauksen, kun tiedän että niitä heitetään pois muutamassa paikassa joten tämän idean otan myös täällä käyttöön...mutta pienemässä mittakaavassa kylläkin :D Ihanata teidän muutto vain lähenee, tuskin varmaan maltatte odottaa ?! Ja tänne kuuluu hyvää näin MAALISKUUN ekana päivänä. lunta EI YHTÄÄN ja linnut visertelee iloisesti..Tekisi jo niin mieli lähteä pihatöihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei malttaisi yhtään, ei ;D

   Maaliskuun 1. päivä! Huikeaa! Ensi kuun 1. päivä me ollaan jo täällä asukkaina. Toisaalta sen tajuaa ja toisaalta ei. Muutto on kuitenkin konkretisoitunut. Me muutetaan, jipiiiii!

   Täällä ei ole ollut lunta kuin nimeksi koko talvena ja sit vähääkään ei ole ollut pitkään aikaan. Tuossa talvilomalla taisi joku valkoinen kerros tulla yksi ilta, mutta aamulla oli jo sulanut. Ja linnut tosiaan pitää konserttiaan. Kyllä se kevät on nyt tulossa ja todella aikaisin. Voisiko mukavampaa ollakaan!

   Poista
  2. Lauantaiehtoota Jovelaan!

   Täällä Revolassakin haaveiltiin tänään keväisen ilman innoittamana omenapuiden leikkuusta, mutta järki pakotti kuumeisen emännän pysymään aloillaan. Ihan uskomatonta, jos/kun se kevät oikeesti on jo tullut - olipahan erikoinen talvi ainakin täällä Vemossa. Paljon voimia, iloa ja intoa sinne viimeisten viikkojen muuttohärdelliin ja saa pyytää apua täältä suunnasta, mikäli ilmenee minkäänlaista tarvetta:)

   Poista
 9. Heiiiii sinne Naapurivaaraan ja kiitos kädenojennuksesta :) Sulle on sitten iskenyt se pöpö, jota yritän vältellä itse kovasti. Vielä ei ole flunssat päässeet kimppuun, vaikka selkä onkin taas vaihteeksi hieman kiukutellut. Tänään olen ollut pääasiassa kammarissa vaakatasossa, mutta eipä se haittaa. Eilen tuli jo puuhattuatämän viikon muuttokuorman sisällöt kaappeihin. Toivottavasti paranet pian siellä peltojen toisella puolella, jotta pääset omppupuiden kimppuun. Hyvä kun maltoit pysyä poissa puiden leikkuusta. Parempi se on parantua ennen kun alkaa huhkimaan.

  Tuntuu ihan uskomattomalta että 3 viikonloppua ollaan enää täällä, sitten jo muutetaan. Soittelen sulle tässä ennen muuttoa jos se sun isäntä pääsisi jeesaamaan Jovelan isäntää sen himskutin punaisen pukeutumispöydän ja sen valkoisen senkin rönttaamisessa joku viikonloppu - musta kun ei ole niiden kanssa mitään iloa. Selkä ei kestä niin painavia mööpeleitä. Ne pitäisi saada pois tuvasta ennen muuttoa, jotta saadaan tilaa omille mööpeleille ja nuo molemmat mainitut muuttaa Gerdaan kunnostusta odottelemaan.

  Kyllä on ollut outo talvi tosiaan. Eipä se haittaa ja on ollut meille ihanteellinen lumitöiden osalta, mutta tuo mutainen etupiha ei ole mikään ilo. Saunapopot meinaa jäädä mutaan kiinni kun kipittelen löylyyn ja takaisin :D

  Paranemisia ja terveisiä sinne Revolaan. Tää akka painelee nyt saunaan. Paluu nykykotiin on vasta huomenna aamulla :)

  VastaaPoista
 10. Ensimmäistä kertaa eksyin blogiisi ja mahtavaa seurata, miten te ootte vanhan hirsitalon rempannu. Meillä on hirsirunkoisen maalaistalon remppa myös menossa, joten blogisi on mielestäni erityisen kiinnostavaa luettavaa! :)

  VastaaPoista
 11. Miten mukavaa! Täytyypä tulla bogivierailulle kunhan tohinoiltani joudan :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!