jovela

jovela

maanantai 17. maaliskuuta 2014

Jovelagram

Instaa ei ole (eikä tule, kop, kop), mutta pitää muutama kuva saada talletettua tästä muutonalusajasta, ettei myöhemmin harmittaisi kun ei muka ehtinyt ainuttakaan ottaa.

Jovelassa on kohtuullinen kaaos nyt, kun joka nurkka alkaa olla enemmän tai vähemmän täynnä tavaraa. On kippoa, kuppia, lamppua ja laatikkoa vailla omaa paikkaa. Se taas johtuu siitä, että sali on rempassa, eikä sinne voi mitään rontata ennen kun on ihan pakko ja tupaan ei kannata purkaa tavaraa kun tupa tyhjennetään lattiaremppaaa varten heti kun salia ollaan saatu hieman paempaan kuntoon.

Ja niiden käsittämättömien hiiriagenttien vuoksi kaikki pitää teipata ja suojata. Tällaista Jovelassa 2 viikkoa ennen muuttoa:Puulaatikoiden keltaiset laput on kantoaukot peittäviä teippejä, jotta hiiret eivät pääse laatikoihin sisälle. Penkkikin joutui tupaan, koska eteisessä ei saa olla mitään ylimääräistä ronttaamista haittaamassa.
Kasvatuslaatikoiden kehikot saapuivat ja odottelevat pienen lumikerronksen alla pääsyä takapihalle. Viikonloppuna satoi lunta Jovelassakin sen pari senttiä. Sen enempää ei ole lunta tänä talvena ollutkaan missään vaiheessa.


Lunta tai ei, nyt on kevät!


Ensi viikolla se muutto sitten on, mutta ei sitä vieläkään ihan täydelleen meinaa ymmärtää!

Hauskaa alkanutta viikkoa kaikille!

Jovelan Johanna

22 kommenttia:

 1. Tsemppiä teille muuttoon!
  Kunhan pääset taloksi niin nopsaan saat tavarat taas paikoilleen...saat, saat usko vaan...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irmastiina :) Varmasti saadaan.. niin nopeasti kuin se vaan on mahdollista ;D Toisaalta, ihan jäniksen selässä ei tarvitse rynniä. Kun päästään talolle, ei enää tarvitse lähteä sunnuntaisin takaisin ja on enemmän aikaa puuhailla.

   Poista
 2. Upeaa kun teidän muutto lähestyy, nyt enää vain viimeiset rutistukset :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensi viikolla! Voi jee! Odotan kovasti myös sitä, että pääsee tutustumaan kunnolla lähialueiden tarjontaan. Turku on täynnä upeita paikkoja. Voi jee!

   Poista
 3. Häääh, eihän toi ny niin paha ollu kun annoit ymmärtää!! Hihhiii. No okei, aika hauska!! Mut muistahan mitä siitä sitten seuraaa - kokoaikaisasuminen Jovelassaaaa!! <3 Ihan huikeeta, kaks viikkoo. Whaaat ja mä en oo edes viel tilannu sitä lentolippuu. :) Oikein kivaa alkanutta viikkoa teille, iloista mieltä ja paljoooon hymyä. Sillä pääsee muuttoasioissa pitkälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo kuvat on otettu sen pahimman kaaoksen jälkeen ;D Mutta tervetuloa vaan todellisuuteen ;DD

   Ihanaa, ensi viikolla nähdään taas! Woohoo!

   Poista
 4. Kuvista välittyy oikea muuton ja elämänmuutoksen tunnelma. Pidän peukkuja, ettei hiiret rouskuta teidän tavaroita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika hyvin ollaan suojattu nuo laatikot. Enempi inhottaisi ajatus siitä, että johonkin astialaatikkoon on päästy sisälle ja lirautettu kauhaan ;D Hyiiii!

   Poista
 5. Hetken kaaoskin on hyvä taltioida, kohta ette enää muistakaan mistään muuttolaatikoista mitään.
  Onpas tuo hiiriongelma inhottava, meilläkin niitä aina välillä mökillä...ei kiva.
  Luin jostain netin syövereistä, että suopursun tuoksu on sellainen, mistä hiiret eivät tykkää. Ajattelin kokeilla sitä eni kesänä :-D
  Jos keksit jonkun hyvän vinkin hiirien katkoittamiseen, niin kerro! Siis muun kuin hiirenloukut, en pysty niitä käsittelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä hiiriongelma ilmeni vasta kylmien ilmojen myötä. Siihen saakka ei hiiriä ollut. Tuolla tuvassa on joissain kohdissa vielä joku kolo, mistä pääsevät sisälle, vaikka ollaan tukittu vaikka mitä. Uskon, että kun kevät tulee kunnolla ja kakkosemme asettuvat vakituisiksi asukkaiksi, hiiret ei enää mielellään sisälle tule. 2 rottaterrieriä on kohtuullisen kova vastus jyrsijöille ;D

   Mulla on myös tuo hiirenloukkukammo. Vaikka hiiret on tuholaisia ja epämiellyttäviä otuksia asuintiloissa, en kestä ajatusta, että loukku ei toimisi kunnolla ja eläin jäisi kitumaan. Yritämme poistaa hiiriongelman ensisijaisesti rempan myötä estäen pääsyn sisälle ja kivijalan tuuletusaukkojen kautta talon pohjaan (verkotetaan aukot) ja hyvänä tukena on Milo ja Maya, jotka ampaisevat liikekannalle heti kun rapinaa jossain on. Se ei vaan auta juuri nyt, kun emme ole talolla ;D

   Poista
  2. Meillä oli hiiret myös bailanneet mökissä ennen muuttoa. Seinissä oli paljon hiiren reikiä, keittiössä niitä oli suorastaan kammottavan paljon. Seinät meni sisäpuolelta uusiksi ja vaihdoimme villat. Samalla laitettiin hiiriverkkoa, niin että ainakin joutuvat olemaan kekseliäämpiä kuin ennen päästäkseen apajille.

   Meillä on myös terrierivastus hiirille ja myyrille, toinen koirista rakastaa kytätä hiirten perässä. Näillä systeemeillä en ole sisällä nähnyt ainuttakaan hiirtä tai jälkeä hiirestä. Sen sijaan niitä menee lattian sisällä, ainakin koira reagoi siihen tyyliin. (Tosin siskoni yrittää väittää, että lattian alla on oikeasti zombieita odottamassa oikeaa hetkeä...)

   Poista
  3. Hahaa! Ihana tuo sun siskosi :DD Meillä on hiirillä baana taatusti siinä tuvan etuseinässä jossain kohtaa, mutta se katoaa kun isäntä alkaa etuseinärempan tuossa keväällä. Ja talon alla, pohjassa mennään myös. Pitää tosiaan hiiriverkotella Jovelassakin.

   Meillä on molemmat koirat kaikkien pikkuelukoiden perään. Nämä meidän koiratyypit ovat tosiaan rottaterriereitä, jyrsijöiden tuhoksi kehitelty rotu Andalusiassa. Se on yksi rapina jossain ja kaksikko ryntää paikalle.

   Poista
 6. Jostain luin että valkosipuli karkottaa hiiret, mulla ei siihen hätään ollu tuoretta niin ripottelin valkopippuria oletetun kulkuaukon ympärille. Jos ei muuta ni ainakin luulis aivastuttavan :D mutta ei o hiiriä näkyny! Tosin kissan kotiutumusella saattaa olla osuutta asiaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämäpä mielenkiintoinen juttu! Ehdottomasti tutustumisen arvoinen, kiitos!

   Poista
 7. Toivottavasti hiiret muuttavat pois, kun te muutatte Jovelaan. :) Näyttää jotenkin jo nyt kodikkaalta, vaikka laatikoita onkin siellä täällä. Jovela näyttää varmasti todella kauniilta, kunhan asettaudutte asumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marianne :) Hiiriä on tosi harvoin viikonloppuisin kun olemme siellä. Joskus joku uhkarohkea on vilahtanut jossain, mutta koirat ovat pitäneet hiiret poissa tehokkaasti.

   Poista
 8. Jovelagramissa välittyy elämisen maku :) Hiiristä on joskus tosiaan harmia... edellisessä blogissani kerroinkin erään kotikaljaan päätyneen hiiren tarinan joka lähipiirissä on jo legenda ;) kertoja kuitenkin elää vielä... Meillä söivät hiiret rakennusaikana myös katoksessa säilytyksessä olleet retrotekstiilit risoiksi, mikä harmittaa nyt todella. Toivottavasti teille ei synny sellaista vahinkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meillä on hiiret vahinkoa tehneet. Meinaan joku niistä oli päässyt mökkijääkaappimme (sellainen laatikkojääkaappi) sisälle ja jyrssinyt johdot laitteen sisältä. Onneksi se huomattiin heti, eikä tulipalovaaraa syntynyt. Viime viikonloppuna isäntä kävi tutkimassa ullakkoa ja sielläkin on jorattu menemään. Siellä ei nyt mitään arvokasta ole, enemmänkin talon entisten asukkaiden rojua vuosikymmenten takaa, mutta eristepussissa oli ollut ilmeisen kivaa, sillä siitä oli tehty pellavalabyrintti:D

   Poista
 9. Voin uskoa, että vaikka sitä koko ajan on siihen muuttoon tähdännyt ja sitä odottanut, niin sitten kun sen aika ihan oikeasti on käsillä, niin ei vaan usko, että se on totta :)
  Tsemppiä loppumillimetreille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on helppo uskoa! Ei millään ymmärrä, että muutto on ensi viikolla. Ei sitten millään! Käytännön tasolla sen ymmärtää kun on paljon muuttoon liittyviä asioita, mutta tässä ollaan oltu viimeinen vuosi sellaisessa myllerryksessä muutenkin, joten ei tämä vielä ole kaaliin uponnut, että 2 viikon kuluttua me jo asumme talolla!

   Poista
 10. Voi onnea! Mäkään en voi ymmärtää miten teillä voi olla muutto jo nyt edessä. Juurihan mä vasta aloin seurata miten aloititte Jovelan kunnostamisen. Juuri olitte sen ostaneet... Mihin se aika kuluu? Joka tapauksessa toivon teidän nauttivan jokaisesta hetkestä (muutonkin keskellä) täysin siemauksin. Niin paljon olette ahertaneet, että tämä elämänmuutos maistuu varmasti makealta (ja ehkä aika jännältäkin?) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! 14 kuukautta on mennyt tosta noin vaan, humpsis ja hei! On kyllä sekä makeaa että jännää :) Myös hieman paniikkiakin ajatusmaailmassa hetkittäin, kun nyt sitten pitäisi SE KAIKKI pistää toteutusvaiheeseen. Kivahan se on esimerkiksi koneella piirrellä sieviä puutarhaistutussuunnitelmia, mutta todellisuuspuolella odottelee 50 lavakaulusta ja tulossa on 9 tuhatta kiloa multaa :D Kun se joskus sitten onkin tässä ja nyt, kieltämättä olo on kuin pitkään päntänneellä ennen tenttiä. Pää tyhjänä kuin ei olisi koskaan aiheesta mitään kuullutkaan.

   Vaan kyllä se siitä. Homma kerrallaan, kuten tähänkin saakka ja kun muistaa, että tässä ollaan tekemässä pitkää matkaa. Kestävyys- ei nopeuslaji ;D

   Poista

Kiitos kun kommentoit!