jovela

jovela

sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Kotona Jovelassa

Ihana, ihana sunnuntaiaamu on valjennut aurinkoisena Jovelassa. Kotona! Me ollaan nyt k-o-t-o-na Jovelassa!

Muuttoa edeltävät päivät olivat kieltämättä sellaisia, että meinasi usko loppua kesken, mutta perjantain aamuun lähdettiin iloisin mielin ja itse muutto menikin sitten uskomattoman sutjakkaasti. Kuorma saatiin purettua tunnissa, vaikka sitä oli sen verran, että ei muuttoa enää, kiitos! Iso kiitos kaiken sujuvuudesta kuuluu muuttoporukallemme, joten kiitos Tero ja kummipoikani Nikke sekä Hötskyli, jonka kanssa saatiin vanhan kodin lattialoppusiivouskin tehtyä hujauksessa. 

Täällä Jovelassa on täysi kaaos päällä, ymmärrettävästi! Kun 80m2 huusholli työtiloineen ja varastoineen tyhjennetään yhteen Jovelan saliin (ja vähän muuallekin), täällä interiöörit ovat kuin lähettämössä. Laitan muutamia kuvia muutosta hieman myöhemmin kun saan ne koneelle, mutta tässä on 2 nappausta tuvasta, joka on talon "vähäsekaisin" tila tällä hetkellä. Muualla kaaos on sellainen, että laatikkopinot yltävät kattoon saakka ja olemme lähellä sitä tilannetta, jossa väitetään kärpästenkin joutuvan tekemään lentosuunnitelmia päästääkseen huoneen toiseen päähän. Eikä haittaa yhtään, eikä kestä ikuisuuksia! Tämä kuuluu asiaan ja kaikki löytävät paikkansa aikanaan.Saapuminen Jovelaan oli varmaan pitkälti sellaista, millaiseksi sen itsekin kuvittelin: kun käännyimme tälle Jovelaan johtavalle kotitielle pala nousi kurkkuun, sydän oli pakahtua ja silmäkulmissa kimmelsi. Aurinko paistoi, ilmassa pörräsi ampiaisia ja joutsenet töräyttelivät meille jostain kaukaa tervetulofanfaarejaan. 

Piha & Puutarhamessuilla

Eilen kävimme Turun puutarhamessuilla ja vaikka nähtävää oli paljon, olisin itse kaivannut hyötykasvien taimia. Messutarjonta oli selkeästi keskittynyt kukkiin ja sitä osastoa piisasikin sitten runsaasti, tosin eri esittelijöillä tuntui olevan likimain samat jutut. Kieltämättä upeita, mutta itse tosiaan olisin kaivannut Piha ja Puutarhamessuilta esimerkiksi marjapensaiden ja hyötykasvien taimia, sipuleita ja vaikkapa siemenperunaa. Siemenpusseja  toki oli saatavilla ja messuilla oli mukavaa käydä kaikessa rauhassa katselemassa kaikkea mahdollista perinnekirjoista suloisiin puutarhavaatteisiin. Messutuliaisina Jovelaan tuli uusi pihaluuta ja puna-valoisia kukkia lupaileva kukkaniittysiemenseos, jonka sisältö kylvetään tuonne Gerdan kupeeseen.

Omalla ensikertalaisten kasvattamollamme ensimmäiset istutuslaatikoiden siemenet  ovat itäneet. Valkosipulit (ruukuissa) ovat kämmenen korkuisia. Jotain siis olemme saaneet kasvamaan! 


Suositus 

Lopuksi pitää kiittää myös muuttofirmaa, jonka vuoksi kaikki saatiin perille ehjänä. Voimme (ja haluamme) vilpittömästi suositella Turussa pääpaikkaa pitävää VS Muuttopalvelua. Lukuisia kertoja muuttaneina ja monessa  muutossa mukana olleina annetaan täydet pisteet tälle firmalle. Ensinnäkin asioiden hoito ja yhteydenpito ennen muuttoa oli enemmän kuin asiallista. Itse muuttopäivänä kuski soitti hyvissä ajoin ilmoittaakseen navigaattorinsa mukaan arvioidun saapumisajan (joka oli 30 min ennen ennalta sovittua - hän oli lähtenyt ajoissa, jotta ei tule yllätyksiä). Hyvissä ajoin hyväntuulinen muuttomies tuli paikalle ja tavarat menivät kyytiin joutuisasti. Muuttomies soitti myös matkalla antaakseen navigaattorilla arvioidun saapumisajan Jovelaan. Lyhyesti: asenne, ripeys, ammattitaito, kuljetuskalusto ja näistä huolimatta palvelun edullisuus on enemmän kuin kohdallaan tässä firmassa, joten jos olette muuttofirmaa vailla, uskallan suositella!

Nyt se sitten alkaa, elämä Jovelassa. Alussa on kiireisiä viikkoja kun pitää saada salia rymsteerattua ja pian sitten jo tupakin tyhjennetään lattiaremppaa varten. Blogi jatkaa kanssamme tällä matkalla. Nyt sitten katsotaan miten käy kun kaksi kaupunkilaista muuttaa maalle ja yrittää tehdä omin käsin jotain olemisensa eteen!

Jovelan Johanna


77 kommenttia:

 1. oih..mahtavuutta. onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
 2. Olen superiloinen teidän puolesta! Onnea, onnea, onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Täällä ollaan myöskin superiloisia!

   Poista
 3. Siitä se lähtee, uusi elämä :D
  Oikein paljon onnea, iloa ja riemua Jovelaan!

  VastaaPoista
 4. ONNEAONNEAONNEA!!!!! Huiman mahtavaa!!!! Maalla ON ihanaa (sanoo 2 vuotta maalla asunut)!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Linnut vaan laulaa ja kesä harppoo kohti :)

   Poista
 5. Onnea kotiin! Muuttotapahtuma on aina vähän ikävä ja kiireinen. Mutta nyt olette kevättä vastaanottamassa Jovelassa.

  VastaaPoista
 6. Onnea, onnea, onnea vaan, punainen tupa ja perunamaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melkein on! ;D Puuttuu vaa se punainen maali ja potut!

   Poista
 7. Onnea maalaiselämälle! :) Mä kävin kans perjantaina puutarha- ja perinnekotimessuilla, oli kyllä aika pettymys, varsinkin se perinnekotipuoli. Ostoksia tuli jonkun verran tehtyä, mutta enemmän asiaan liittymätöntä kuin kukkasia ja perinnetietoa. Eikö ne myyneetkään siemenperunoita siinä yhdellä kojulla, missä niitä esiteltiin? Karibialla on kuulemma vissiin huhtikuussa toiset puutarhamessut, missä on vähän eri näytteilleasettajia. Mutta samaa tavaraa lienee heilläkin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saattoi olla, että joku koju jäi huomaamatta jos sen edessä oli paljon ihmisiä, mutta en huomannut siemenperunoita missään. Yhdellä oli jotain minitaimia tomskua jne, yrttiä oli muutamalla, viiniköynnöksiä ja chiliäkin oli, mutta muuta en muista nähneemme, vaikka pari tuntia siellä luuhattiin ;)

   Poista
 8. Onnea uuteen kotiin! Täällä seurailen vähän, tai vähän enemmänkin kateellisena teidän touhuja. :) Blogisi on todella inspiroiva!

  Joskus olisi kiva kuulla miten tämä kaikki on järjestynyt taloudellisesti. Ymmärrän, että raha-asiat ovat hyvin henkilökohtaisia, mutta jos joskus haluat kertoa, kuulisin mielelläni millä budjetilla talo on suunnilleen hankittu, paljonko pääomaa remontti on vaatinut, onko teillä ollut paljon säästöjä yms.

  Mutta kiitos joka tapauksessa blogistasi! Olen seurannut jo pitempään ja toivon, että jatkat kirjoittamista jatkossakin! :)

  - Saara

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Saara! Ei me näistäkään asioista olla kovin salamyhkäisiä oltu ja joistain ollaan selostettukin jossain vaiheessa ihan sen vuoksi, että itse olisin halunnut aikoinaan saada jotain käsitystä mitä tällainen elämänmuutos voisi maksaa. Meidän matka tänne Jovelaan oli aika pitkä. Etsimme sopivaa taloa pari vuotta ja sen jälkeen pidettiin välivuosi. Noiden vuosien aikana säästimme rahaa taloa varten. Tämä talo tontteineen ja reppanoine muine rakennuksineen maksoi 39K ja tätä varten otettiin pieni laina, muu oli säästöjä. Tähän mennessä remonttiin, jota teemme periatteella "ei pankkilainaa", on mennyt noin 20K, joista suurimmat menot ovat olleet katon uusien niskatukien rakennuttaminen, porakaivo, vanhan hormin purku, uuden muuraus ja uuden savupiipun muuraus sekä pellitys ja talon kivijalan korjauksen puolen talon verran. Teemme mahdollisimman paljon itse ja remppa etenee varallisuuden mukaan. Toinen mokoma 20K menee arviolta siihen että tämä päätalo on sellaisessa kuosissa, jollaiseksi olemme sen ajatelleet.

   Kustannuksiin vaikuttaa tietenkin rempattavan rakennuksen koko ja se mitä sille joudutaan tekemään, mutta myös se millaiseksi talonsa haluaa. Jos vanhasta tehdään uutta, nykyaikaisen asumistyylin mukaista kotia kodinhoitohuoneineen ja koneellisine kommervenkkeineen, lasku on taatusti kova. Meillä halutaan asua pitkälti talon iän mukaisella tavalla. Täällä ei ole viemäröintejä, koska ei ole vesivessaakaan (erotteleva vessa sisällä), eikä meillä ole juoksevaa vettä. Se tulee olemaan kyllä jossain vaiheessa tuohon köökkiin saakka, mutta muuten meillä elellään täällä nykyaikaan rinnastettuna askeettisemmin. Sen vuoksi remonttikustannuksetkaan eivät ole kohtuuttomia ja voimme edetä oikeastaan siihen tahtiin, mitä on mahdollista ylipäätään kahden voimin edetä ajallisesti.

   Poista
 9. Onnea elämänne uudesta vaiheesta. Vähitellen kaikki löytää paikkansaja elämä saa uudet raamit.
  kaikkea hyvää teille sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mummeli ja suloista sunnuntaita sinne :)

   Poista
 10. Hurjasti ONNEA uuteen kotiin !! Terv. Mervi ( löysin blogisi hetki sitten)

  VastaaPoista
 11. Onnea uuteen kotiin..mie voin aistia tuon tunteen kun vihdoinkin on kotona ja kaikki uutta..kuvat on hania tuskin maltan odottaa et laittelet lisää kuvia..ihmiset yleensä inhoaa muuttoja mutta mie olen poikkeus mie rakastan muuttoja..odottelen vaan milloinkohan mie pääsen muuttamaan..ei ole kuulunut vielä mitään toivomasta asunnosta mutta jaksaa jaksaa odottaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hannele :) Toivottavasti pääset pian muuttopuuhiin! Itse olen tavattoman iloinen siitä, että tämä muuttovaihe on nyt ohi. Omansa vielä hääräisi kasaan "vasurilla", mutta meillä tosiaan muuttokuorman suurin osa oli yrityksen varastoa ja höttöä, joten oli siinä puuhaa ;D

   Poista
 12. Onnitteluhalit ja myös tsemppihaleja sinne muuttolaatikoiden keskelle♥

  VastaaPoista
 13. Paljon onnea uuteen kotiin! Varmasti tuntuu ihanalta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maria :) Tuntuu kerrassaan ihanalta, vaikka täällä ollaankin kuin hävityksen kauhistuksessa :D

   Poista
 14. Hurjasti onnitteluja uudesta elämänvaiheesta!

  VastaaPoista
 15. Ihana blogi sinulla, aikaisemmin en ole kommentoinut mutta nyt oli pakko.
  Onnea uuteen kotiin.
  T.Hellen

  VastaaPoista
 16. Tervetuloa kotiin! Mulla taitaa olla vieläkin pari laatikko vintillä edellisestä muutosta, mutta sielläpä ovat. Muutosta on aikaa yli 8 vuotta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Eikös se kuulu ihan asiaan, että joku loota tai nyssäkkä jää aina purkamatta. Ne on niitä tosi tarpeellisia tavaroita ;)

   Poista
 17. Oikein paljon onnea - tätä otsikkoa on odotettu! :) Teillä on suloista vaikka olis tavarat hujan hajan!

  VastaaPoista
 18. Ihanaa! Onnea sylintäydeltä uuteen KOTIIN! <3

  VastaaPoista
 19. Onnea uuteen (vanhaan) kotiin :) On ollut kiva lukea tätä blogia, koska meillä on hyvin samanlainen tilanne; olemme remppailleet vanhaa tupaa ja tänään muutetaan <3 meitäkin on kaksi kaupunkilaista ja yksi mini-ihminen, elämänmuutos on siis täydellinen ;) mutta ihanaa kun tulee kesä ja pääsee pihaa laittamaan ja ja ja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten hauskaa! Onnea sinne omalle taipaleellenne! Toivottavasti muutto meni mukavasti :)

   Poista
 20. Voi mahtavaa Johanna, nyt te olette siellä! Kotona ❤️ Paljon onnea ja ikimuistoisia hetkiä Jovelaan! Ja ne muuttosotkut tosiaan kuuluu asiaan ja tavarat löytävät paikkansa sitten kun aika on. Tuvassa teillä näyttää jo niin kauniilta ja kotoisalta ��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pöh, ei tosiaan pitänyt tulla kysymysmerkkejä vaan iloisia hymynaamoja! : )

   Poista
  2. Kiitos, Päivi :) Kyllä täällä melkoinen mylläkkä on, laitan pian pari kuvaa lisää ;D Tuossa on joku outo latausmoka. Salkkarikyssärit!

   Poista
 21. Onnea ja iloa uuteen kotiin ♥
  Tuntuu hyvälle teidän puolesta ♥

  VastaaPoista
 22. Ennen tietokoneen avaamista mietin, pääsenkö tänään onnittelemaan Jovelan emäntää. Pääsin! Onnea uuteen kotiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että! Muistit jopa meidän muuttopäivän. Miten ihanan liikkistä, kiitos! :)

   Poista
 23. Ihanaa!! Paljon onnea uuteen kotiin! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Miia :) Nyt, vihdoin ollaan täällä :)

   Poista
 24. Munkin silmäkulmassa kimmelsi kun luin tämän! Olen niin onnellinen teidän puolesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niisk! Kiitos kovasti. Olette kyllä niin ihania kommenteissanne :)

   Poista
 25. Onnea oikein sydämestä.Teidän remppaa olen seurannut alusta lähtien.Blogissa on taitavasti otettuja kuvia,ja se kerrontatapa on mahtavaa.Sain inspiraation teidän kamarin tapetista,mutta en vaan ole löytänyt vielä.Onko mahdollista saada kyseisen tapetin nimi,ja numero,valmistaja onkin tiedossani?Kaunis kiitos jo etukäteen,ja mukavaa jatkoa kera halauksen!

  VastaaPoista
 26. Hei Orvokki

  Enpä huomannutkaan tätä viestiäsi! Tapetti on tosiaan ruotsalaisen Lim & Handtryckin, eikä sillä tietääkseni ole nimeä ja jos jokin numero on, en muista sitä. Muistan kyllä jonkin numeron tapettinäytepalassa, sillä meillä on sama tapetti punakuvioisena tuvassa, mutta näytepalat ovat nyt tässä kaaoksessa jossain jemmassa. Tapetti on ostettu Billnäsin taloapteekista, joten ehdottaisin, että otat sinne yhteyttä vaikka sähköpostitse ja laitat mukaan liitteeksi kuvan tapetista. Sen hinta oli 118,-/rulla. He kyllä tietävät mikä tapetti on kyseessä :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!