jovela

jovela

torstai 20. maaliskuuta 2014

Lähdön tunnelmia II

8 päivää muuttoon. 8 aamua, joista kolmena herään Jovelassa. Jos tämä olisi äänitallenne, sanat kaikuisivat, sillä täällä kaikuu. Ei ole mattoja, seinät ovat paljaina, huonekalut pitkälti purettuina ja nurkkaan rontattuina. Nykykodissa näyttää tältä.


Ei tuolla paljoa enää kokkailla. Kaapit ovat tyhjinä, pari kupposta ja lautasta on enää jäljellä. Pikkutasolla on juuri pestynä Jovelan tupaaan lähtevät yrttipurkit.


Pantry/Skafferikin on tyhjänä. Tai on siellä yksi punainen pata vielä hetken. Mutta ei ole enää ruokaa ruokakaapissa. Lasiovien takana on tyhjiä hyllyjä.  Käytävän päässä nököttää jätesäkki. Hylättyjen tavaroiden surkea kohtalo.Olohuoneessa on lähettämö. Pakattua ja purettua. Nurkkaan ajettua. Tuolla ei enää kokoonnuta syömään. Ei kahden, ei porukalla. Tuolit odottavat riisumista päälisistään, jotka menevät valkaisuun ja pesuun ennen uuteen kotiin pääsyä. Divaanilla sentään voi vielä lojua katsellen paljaita seiniä. Tai tehden töitä, sillä työhuone on..


Melkein tyhjä! Poissa on 1,5x1,5 metrinen työpöytäsaareke, kaapit, kaikki. Jäljellä on arkistolaatikosto, muutama loppusijoitusta odottava tavara ja pino laatikoita. Tässä huoneessa ei enää tehdä töitä.Onneksi huomenna on taas lähtö Jovelaan. Tässä huushollissa alkaa olla mälsää. Muuttoviikko onkin sitten sellaista tohinaa, ettei ole väliä millaista täällä on. Kunhan on pakattu ja sortimentattu. 

Sitten vaan odotellaan muuttoauton saapumista. 8 aamua tästä päivästä. Enää 8 aamua!

Jovelan Johanna

22 kommenttia:

 1. Voimia viimeiseen ponnistukseen! Sitten alkaakin kevät Jovelassa.

  VastaaPoista
 2. Ihanaa, mutta raskasta aikaa elätte...tsemppiä vaan siihen muuttoon..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä alkaa olla ilon puolella touhut. Katsotaan sitten mikä tilanne on kun ensi viikolla pakataan firman varasto :D

   Poista
 3. Vähiin käy teillä aamukammam piikit. Tsemppiä muuttoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei tällä kovin kummoista takkua enää kammata! Jihuu!

   Poista
 4. Olipa kiva kurkata tännekin ennen kuin Jovela lopullisesti kutsuu. Ei varmasti ikävä jää näitä "perustavallisia" neliötä, kyllä Jovelassa on niin oma, erilainen, hurmaava tunnelmansa :)
  Ja vähiin käy ennenkuin loppuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä taida ikävä kaihertaa. Kiva täällä on ollut asua, mutta koko ajan on ollut tietoisuus siitä, että väliaikaista tämä on vaan.

   Poista
 5. Kääks, kunhan ei jesarista jäis tahmeita kohtia noihin kalusteisiin. :P

  Te saatte kyllä aivan ihanan kodin!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se hieman jää. Viime muutossa lähinnä korkeakiiltomööpeleihin, mutta onneksi sen saa pois suhteellisen helpolla etikkaseosta käyttäen :)

   Poista
 6. Kadehdittavan järjestelmällistä! Kahdeksan vuoden takainen muutto on vieläkin painajaisena mielessä kun uusperheen tytär oli muuttoa vastaan ja kaikki piti hoitaa pariviikkoisen kielikurssin aikana... Päälle vielä hamsteritaipumuksia omaava aviomies ;)
  Hyvää viikonloppua Jovelaan!
  t:Tiitiäinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai hurjaa! On siinä taatusti ollut tekemistä! Meillä on ensi viikolla vielä iso haaste edessä kun firman varasto pitää saada pakattua ja kaikki hyllyt purettua jne. Kun se varasto on vielä täynnä irtosomisteita ja kaikenlaista tilpehööriä, hommasta tulee taatusti ratkiriemukas, mutta järjestys se silti olla pitää. On mukavampaa sitten purkaa lastia kun tavaraa ei ole vaan heitelty lootiin.

   Poista
 7. Tarvitaankos Jovelassa lisää kantoapua? Olemme matkalla torpalle (ja su takaisin Helsinkiin), ja vähintään vilkuttelen teille päin ��
  Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin viestisi vasta nyt, mutta kiitos :) Toivottavasti teillä oli kiva viikonloppu :)

   Poista
 8. Tunnemaa tulvilaan iloinen muuttohuusholli :) Jovelassa on kyllä jo paljon lukijoita, mutta haastoin sinut kuitenkin... Käy nappaamassa, jos joutoaikaa jää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kovasti :) Katsotaan jos vaikka ehdin vastailla. Viikko on kyllä toooosi kiireinen :)

   Poista
 9. Voimia muuttoon ja loppu pinnistelyyn! Sitten elämä Jovelassa "uudelta sivulta"; Aivan ihanaa! *onnenpotku*! ♥♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt voi jo sanoa, että tällä viikolla! Jihuu!

   Poista
 10. Aamukampa on käynyt vähiin. Voimia muuttoon täältäkiin ja mikäs on niin upeaan kotiin muuttaessa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tällä kammalla ei enää paljoa kampaillakaan ;)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!