jovela

jovela

tiistai 4. maaliskuuta 2014

Nyt se alkaa!

Tervehdys taas täältä tohinalasta, jossa kiireet tällä kertaa eivät ole pelkästään työstä johtuvaa. Täällä nykykodissa pakataan hurjaa kyytiä. Kellaria raivataan, työasioita pistetään pakettiin, puolet kaapeista ammottaa tyhjyyttään ja vanha koti alkaa muistuttamaan logistiikkakeskuksen lähettämöä. Perjantaina Jovelaan ei lähdekään varsinaista muuttokuormaa, vaan farkkuautollinen kirppistavaraa, joka päätyy Kirpputori Wanha Nestoriin. Pois tarpeeton, tilalle vähätavaraisempi uusi elämä. 

Muuttopäivä on lyöty lukkoon!

Tänään se vahvistui! Muuttoauto on tilattu 28.3. Käytännön asiat, kuten jätesopparit, vakuutukset yms. on hoidettu ja nyt tätä huushollia laitetaan pakettiin rankalla kädellä. Eteisessä on pino muuttolaatikoita. Olen tikahtua odotuksesta, ilosta ja sen ymmärtämisestä, että tämä nyt ihan oikeasti tapahtuu. Nyt. Ei sitten joskus, ei ensi vuonna, ei kunhan, vaan nyt! Puhutaan muutamasta viikosta enää. Me ajelemme enää 3 kertaa Jovelaan palataksemme sieltä tänne. Neljännen kerran kun ajamme sinne täältä, jäämme Jovelaan. Ei enää haikeita sunnuntaisia poislähtöjä. Ei enää lauantai-illan tietoisuutta siitä, että seuraavana päivänä täytyy palata kotiin, jota ei enää tunne omakseen.

Se aika, jota olen odottanut niin kauan, on nyt täällä. Nyt, koska teemme konkreettista muuttoa. Joka päivä pakkaamme vanhaa suuntana uusi. 

Voikohan tähän tunteeseen hieman seota?!24 päivää ja voin kirjoittaa osoitteeksi Jovela. Huikeaa!

Jovelan Johanna

50 kommenttia:

 1. Kuulostaapa hyvältä. Taitaa olla onnittelujen paikka:)
  Minusta olette paiskineet hommia kovalla vauhdilla ja tuntuu ihmeelliseltä, että muutatte jo nyt kohta:)
  T,Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmeelliseltä se tuntuu itsestäkin. Yht'äkkiä ollaan tässä pisteessä, josta matka varsinaisesti alkaa. Remonttihan on vain siinä vaiheessa, että talossa voi ylipäätään asua, mutta se on jo itsessään suuri virstanpylväs. Muutosta kaikki tosiaan vasta alkaa :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Ei! ;) Nyt ei pelota, mutta on ollut kyllä hetkiä, jolloin on kyseenalaistanut tätä ja on pelottanutkin. Nyt taas ollaan siinä vaiheessa, että vaan odottaa pääsyä talolle asukkaana ja tekemään sitä elämänmatkaa talossa. Arvelen, että niin monella tapaa on ehtinyt käymään läpi tätä muutosta, ettei ole enää sellaisia asioita, jotka huolettaisivat. Ihan varmasti sellaisiakin hetkiä tulee eteen, mutta isot kuviot ovat nyt selkeitä ja muut otetaan sitten vastaan jos eteen tulevat :) Itse olen reissannut omaa ja muita maita, asunut ulkomailla ja vaihtanut alaakin kahdesti, joten olen aika sietokykyinen muutoksien suhteen. Isäntä taas on sellainen jalat maassa -tyyppi, joka ottaa asiat sellaisena miten ne ovat. Näillä pohjilla on ihan hyvä lähteä tähän muutokseen :)

   Poista
 3. Aika huikaisevaa! Kuin olisi alkamassa synnytyksen ponnistusvaihe :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jopas :D Itsellä tuosta ei ole kokemusta, joten luotan sanaasi ;D Toisaalta vertauskuva on kyllä osuva. Nyt on syntymäisillään jotain jota me sitten kasvatetaan tulevaisuudessa ja joka kasvattaa samalla meitä!

   Poista
 4. Olette te kyllä melkoisen urakan tehneetkin jo tähän mennessä, ei ihan joka tyyppi työn ohessa moista tee! Ansaittua iloa :D
  Ei muuta kuin lykkyä pyttyyn ja menoksi!

  VastaaPoista
 5. Teidän muutto on kyllä hirvittävän lähellä jo! Voi apua, miten hienoa!!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On! Hirrrvittävän! Pikkasen hirvittääkin kun tätä pakkaamista ja hääräämistä on niin paljon ;)

   Poista
 6. On huikeaa! Mä oon sun hiljainen (mutta innokas) lukija, ja myötäelän sydämeni pohjasta teiän elämänmuutosta. Mä niin ootan että pääsette muuttamaan ja varsinkin sitä että käytte mylläämään pihaa ja kasvimaata. Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Helena :) Kiitos kun jätit viestin :)

   Saas nähdä mitä sitten tapahtuu kun 2 viherpeukalotonta alkaa puutarhahommiin ;D

   Poista
 7. OOH! Onnea uuteen elämään! Ja perässä tullaan, tosin meillä just nyt haalitaan lisää tavaraa eikä luovuta siitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja tsemppiä ja onnea sinne myös omaan projektiinne! Täällä karsitaan vanhaa, joka ei sovi Jovelaan, mutta toki on jotain uuttakin hankittava. Jääkaappia ja sellaista pientä ;D

   Poista
 8. Onnea koko perheelle karvaisia lapsia myöden. Omaa unelmaa vielä joudun odottelemaan...toivottavasti ei enää montaa vuotta. Meillä on myös hieman sama asetelma, että mä olen se jolla viirottaa ja elän haaveissani jossakin ihanassa vanhassa puutalossa. Isännällä on ehkä vähän liikaakin jalat maassa ja odottaa sopivaa hetkeä että saadaan toisenlainen koti. Kaikkea hyvää teille ja uudelle elämälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti unelmasi toteutuu pian! :)

   Poista
 9. Voi hurja, oikein meni kylmät väreet kun luin postaustasi! Onnea jo etukäteen!
  t:Tiitiäinen

  VastaaPoista
 10. Voi seota! Mäkin semisti sekoilen ihan vain sun hilpeän tunnelman ansiosta :D On niin mahtavaa, kun ihmiset toteuttavat haaveitaan. Toivottavasti uusi elämä maalla vastaa odotuksiin ja unelmiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todennäköisesti samaan aikaan vastaa ja ei vastaa, tuo tullessaan monta asiaa, joita ei voinut kuvitellakaan. Niinhän elämä yleensä. Tähän seikkailuun lähdetään avoimin mielin periaatteella tie tuo ja tie vie. Pääasia, ettei tarvitse katua vuosien kuluttua sitä, että ei koskaan uskallettu kokeilla ;)

   Poista
 11. Onnea muuttoon! :) Varmasti mahtavaa päästä muuttamaan paikkaan, josta on niin kauan haaveillut ja jota on lämmöllä rempannut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja remppahan on vasta ihan alussa. Sitä ilo piisaa vielä vuoksiksi eteenpäin ;D

   Poista
 12. Mahtavia tunnelmia teillä siellä on meneillään<3
  Meillä aikoinaan tunteet tekivät vanhaan taloon muuttaessamme vuoristorataa: huikeita onnetunteita, mutta myös epäilystä jaksamisesta ja ratkaisuista. Nyt ne tuntuvat niin kaukaisilta ja päätökset niin oikeilta:)
  Tsemppihaleja muuton viimeiseen rutistukseen♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos SistustEllen :) Mulla se vuoristorata on ollut aina välillä päällä, mutta tässä vaiheessa ei enää. 14 kuukautta sisäänajoa on tehnyt tehtävänsä ;D Olo on vaan helpottunut. Moni asia muuttuu. Moni sellainen, joka ei todennäköisesti olisi muuttunut ellei tätä muuttoa olisi nyt.

   Poista
 13. Voimia loppurutistukseen!! Olin paikkakunnalla sunnuntaina ja ajoin Jovelan ohi :D

  VastaaPoista
 14. Yhden ajan loppu ja toisen alku. Luulenpa jos Jovelan talo osaisi puhua, olisi se yhtä innoissaan kuin te! Jaksamista muuttorumbaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tuo armas röttelömme on niin lämpimänä pysynyt yhdellä pönttöuunilla, että joku sillä on ;D Lämpimät tunteet ihan selvästi!

   Poista
 15. Mukana seurataan ja iloitaan kanssasi. Iloista mieltä ja tsemppiä logistiikkahässäkkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pilvi ja iloista Idurille pääsyn odoittelua. Meret alkaa jo vapautumaan jäistä. Tänä vuonna toivottavasti saatte veneen vesille aikaisin ja nokka taas kohti ihanaa Iduria (uudet verhot kainalossa) :)

   Poista
 16. Tiedän että Jovelan emäntä on jo sevonnut, hups eiköö tohinoitunut. Mikä se sana on.. :D Siel on niin vauhti päällänsä että kannattaa varoen kulkea ohitte. Käy pian niin että kaatuu kun voimakas tunne tuulen vireestä menee ohi, mutta ketään ei näy. Se on se tohinassa oleva Jovelan emäntä joka pakkaa ja purkaa ja pakkaa ja purkaa.. ;) Hihhihiii. Onnee ny taas tulevaan muuttoon. Siitä tulee mahtavaaaaaaaaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä nykykodissa on ihan hurlumheinä kaikki :D Divaanit on laatikoiden alla, väliköökkitila on täynnä kirppiskamaa, Partsille pitää melkein loikata, eteisessä pitää kulkea kylki edellä :D

   Kyllä tää tästä (hokee hän tohinoituneena) :D

   Poista
 17. kuulostaa niiiiiiin ihanalta, olen tosi onnellinen puolestasi, että saat unelmasi toteen ja pääsette muuttamaan. Tsemppiä viimeisiin pakkauspuuhiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tuija :) Täällä sitä ollaan muuttolaatikoiden välissä töiden parissa :)

   Poista
 18. Voi Johanna. Olen niin kovin onnellinen teidän puolesta <3 Vaikka sanoja ei tällä hetkellä hirveästi riitäkään, koska oma saavutettu unelma on juuri romahtamassa. Mutta ajattelen suurella lämmöllä teitä ja teidän huikean matkanne alkua, vaikkei nyt paljon kuuluisikaan. Kaikkea ihanaa ja hyvää sinne tohinoiden keskelle <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taru! Olen niin surullinen näistä uutisista! Toivon kovasti, että asiat järjestyvät riittävän tyydyttävällä tavalla. Eniten toivon, että huolet katoaisivat siellä ihan kokonaan. Kunpa voisi auttaa jotenkin. Olethan yhteyksissä kuitenkin. Sitä kiintyy niin hirmuisesti omiin suosikkibloggaajiin, että tämä uutinen ei jätä koskettamatta. Olen kovin, kovin pahoillani ja toivon sinne kaikkea hyvää, parempia päiviä, taisteluvahvuutta vaikeuksien kohtaamiseen ja uskoa siihen, että jonain huomisena elämä on taas kevyempää.

   Halaus ja rutistus <3

   Poista
 19. Kyllä tuohon voi seota :) Minuakin jo ihan muuttonne jännittää ... Onnea ja menestystä vaan kaikkeen mahdolliseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan ollakin hieman viirupäisenä täällä. Sellaista tämä kaikki aiheuttaa ;)

   Poista
  2. Johanna, tulin ilmoittautumaan taas kun sain lopulta päätettyä, mihin suuntaan EHKÄ alan profiloitua. Tulehan joskus käymään. Ihailen hirveesti tätä Jovelaa ja haen paljon virikkeitä sinulta ♥ Voi hyvin :)

   Poista
 20. Ilman muuta saa seota ;) Niin sekoaisin minäkin,jos vastaavanlaisessa tilanteessa olisin. Kovasti Onnea muuttoon ja Ihania päiviä Jovelaan! Jään mielenkiinnolla odottelemaan, että pääsette taloksi asettumaan ja kuulumisianne kertoilemaan :) Maisuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maisuli :) Mielenkiinnolla odotamme asettumista itsekin!

   Poista
 21. Tämä on niin kauhean jännittävää! Kiitos, kun saamme täältä ruudun takaa seurata tunnelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun seuraatte :) Se on aivan ihanaa :)

   Poista
 22. Kiitos kun olet antanut meidän kulkea mukanasi! Sen ansiosta muutto kutkuttaa myös täällä vatsanpohjaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta, Sanna :) Tämä kaikki ja te tuotte paljon iloa :)

   Poista
 23. Jeeee! Mä oon ihan onnellinen teidän puolesta :)

  Niin ja Wanha Nestori. Sieltä on tullut tehtyä löytöjä. Hyvä paikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä arvasin, että sä olet käynyt siellä ;)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!