jovela

jovela

maanantai 24. maaliskuuta 2014

Viimeistä ja ensimmäistä kertaa

Nyt se sitten on ohi, viikottainen eestaas ajelu. Tänään palasimme viimeistä kertaa Jovelasta viikonloppureissulta.

Viikonloppuna olikin sitten sitä tohinaa, viimeisiä ja ensimmäisiä täynnä. Ensinnäkin otin sen ensimmäisen askeleen kohti omavaraisempaa elämää tai ainakin pyrkimystä siihen suuntaan. Mitään takeita kun ei ainakaan ensikertalaisella ole. Kävimme siis hakemassa lauantaina muovilaatikoita esikasvatuslootiksi erilaisille syötäville. Ihan ensin multiin pääsi tupaan jäävät valkosipulit punaisissa ruukuissaan. Näitä kasvattelen ihan valkosipuliruohosipuliksi.Sitten alkoi varsinainen urakka. Ensimmäisessä satsissa siemeniä meni esikasvatuslaatikoihin 9 laatikon edestä a' 12 purkkia per laatikko.Nuo pienet muovilaatikot (Biltema) ovat valtavan käteviä. Ne ovat edullisia ja homma pysyy siistinä. Esikasvatuspurkkeja on helppo siirrellä, kastella ja kansi luo hyvät olosuhteet taimille kasvaa, sillä laatikon sisällä on lämmintä ja kosteaa kuin kasvihuoneessa.Kuvassa näkyy 7 kasvatuslaatikkoa (kussakin 12 purkkia), mutta niitä on tällä hetkellä Jovelan tuvassa yhteensä 9 laatikollista ja lisää on tiedossa. Jovelassa on vaan juuri nyt sellainen kaaos, kun kaikki ne esimuuttokuormissa nähdyt lootat on siirretty talolle, ettei enemmälle ollut vielä tilaa. Ensi viikolla pistelen sitten lisää siemeniä purkkeihin.

Alemmassa kuvassa näkyykin sitten sitä muutonaluskaaosta!


Joka taso on väärällään tavaraa ja lootaa!Sillä aikaa kun emäntä tökki siemeniä multaan, isäntä otti ja maalasi salin katon Uulan petroolimaalilla. Välikatossa oli ikävät tahrat vesivahingon ajalta. Itse vahingosta on jo vuosia, katto korjattu ja vuotokohta on kuivanut kauan sitten, mutta jäljet olivat jäljellä. Vaan ei ole enää. Ennen ja jälkeen kuva näyttää tältä (jälkeen kuvan kiiltokohdat ovat kuvaushetkellä vielä kuivumatonta maalia):Ensimmäistä kertaa sali on tyhjä. Tai oli hetken. Nyt siellä on palli, imuri, maalipurkki ja seinäpaperiliimapurkki. Tyhjä se kuitenkin on kaikesta siitä muusta: iso peili, uusi ulko-ovi, vanhoja sisäovia, huokolevyjä, mööpeleitä ja remppatavaraa. Iso kiitos tästä kuuluu naapurivaaran naapureillemme, jotka tulivat hätiin avustamaan isäntää kantohommissa. Kiitos! Tämä on toivottavasti myös viimeinen kerta kun tämä näkymä on katsottavissa, sillä jo viikonloppuna alkaa seinien paperointi. Saamme avuksi ihanan ystävämme, jonka kanssa saamme viettää ensimmäiset päivät Jovelan asukkaina.Tässä sitä nyt sitten ollaan, kaikuvassa nykykodissa. 4 vuorokautta aikaa pakata firman varasto ja loput tavarat, pestä verhot, divaanien ja ruokatuolien pääliset ja tyhjentää kellarista viimeiset tavarat. Sunnuntaina tai maanantaina emme enää palaa tänne, kuten yleensä. Seuraava matka Jovelaan on pysyvä.

Tämä oli viimeinen kerta. Seuraavan kerran kun luette tästä blogista jotain uutta, se kertonee meidän ja muuttoporukkamme lähteneen matkaan tai saapuneen perille.

Nyt se sitten ihan oikeasti alkaa, melkein! Ja kevätkin on niin vahvasti läsnä. Lauantaina kuulin kurjet, isäntä ihmetteli auton takalasilla lämmittelevää ampiaista, tuvassa inisi ensimmäinen hyttynen ja Turun moottoritien laita oli tänään aamulla keltaisten leskenlehtien pilkuttama. 

Ihanaa maaliskuun keväistä loppua teille kaikille siellä:)


Jovelan Johanna

48 kommenttia:

 1. Voi että... Elän tunnelmissa mukana täysillä! Tsemppiä viimeiseen viikkoon vanhassa elämässä!

  VastaaPoista
 2. Iiiks, mites ois jos mä duunaisin Gerdaan itelle nukkumapaikan!:D Hihiii. Heiii huikeeta, aattele enää neljä päivää!!! Mäki oon niin täpinöissäni teidän puolesta, et hyväkö saan nukuttua.

  Ihan huikee määrä esikasvatuksessa. Mä kerkeen mukaan kasvatukses vasta varmaan huhtikuun lopussa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehee, voipi tulla vilu! 4 päivää, ei tajua, ei ;D

   Poista
 3. Kiva lukea blogiasi, menette joitakin askelia edellä meitä kohti uudenlaista elämäntapaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinkö! Miten hauskaa että olette samoilla linjoilla. Pitääkin tulla tutustumaan blogiisi kun joutaa hetken surffailla :)

   Poista
 4. voi apua..joko se on käsillä??herraisä sentään mihin tämä aika oikein karkaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua todellakin! Mitä tapahtui? Joku söi maaliskuun :D

   Poista
 5. Onnea muutopuuhiinne...on se vain kiva kun pääsette viimein "omankatonalle"
  Olen hengessä muutossanne mukana:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, kertakaikkiaan! Nyt se sitten alkaa toden teolla. Huikeaa!

   Poista
 6. Intosi voi lukea tuosta tekstistä...mahtava juttu!
  Ja paljon oleet jo multaankin ehtinyt kylvöksiä tehdä...oikein tässä innostuu itsekkin..:))
  Hyvi muuttoja vaan teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saapi nähdä nouseeko noista taimia ja kestävätkö taimet sadoksi saakka, mutta yritys on ainakin kova!

   Poista
 7. Ettepä varmaan osanneet edes kuvitella jokunen kuukausi sitten kun löitte päivämäärän lukkoon kuinka kauniissa keväässä pääsette muuttamaan :)
  Yleensähän tässä vaiheessa rämmitään umpihangessa pahimmillaan, parhaimmillaan kumisaappaat jalassa loskassa!
  Huikeita muuttofiiliksiä, me eletään mukana ja tullaan elämään mukana jatkossakin!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime vuonna näihin aikoihin oli liki parikymmentä astetta pakkasta ja hanget korkeat nietokset. Nyt kun uumoiltiin varhaista kevättä ja se antoi itsestään lupaavia oireita, uskallettiin aikaistaa muuttoa 2 kuukaudella. Aivan mahtavaa ja perjantai lupailee sääkartoilla nyt 10 astetta plussaa ja helottavaa auringonpaistetta. Voiko parempaa ollakaan!

   Ihana, ihana kevät! Jovelassa ei muuten jouduttu kertaakaan lumitöihin tänä talvena. Hyvin outoa!

   Poista
  2. Enpä muuten minäkään Lillassa käynyt kuin pari kertaa kuistin lapioimassa, sekin enemmän hätävarjelun liioittelua :)
   Jos siellä katolla olis enemmän lunta ollut matkalla alas kuistille, niin sehän olis estänyt tehokkaasti sisäänpääsyn....mutta lumilapio kuistin nurkalla osoittautui hyväksi "ehkäisykeinoksi" :D

   Olis teillä kyllä henkisesti tuskaiset kuukaudet nyt edessä, jollette olis aikaistanut - mä luulen!

   Poista
  3. Olisi kyllä! Nämä viimeiset päivät nytkin on ihan hanurista ;D

   Poista
 8. Teette pesää keväällä lintujen lailla:) Tunne on varmasti suuremmoinen, kun urakka on jo tuossa vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Urakka on tavallaan vasta alkamassa. Heti ensitöikseen sali ja tupa menevät remppaan ja me yritetään sitten niiden välissä tulla toimeen :D

   Poista
 9. Niin mielenkiintoinen blogi sinulla! . Meilläkin on vanha talo ,kylläkin kesäisin vain sielä olemme vaikka tahtoisin kunnostaa sen ja muuttaa kokonaan sinne. Oikein mukavaa muuttoa ja alkanutta viikkoa:)-sini

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Pitääpä tulla kurkkimaan teidän menoa kunhan tästä härdellistä joutaa :)

   Poista
 10. Sä oot käsittämättömän tehokas nainen. Mahtavat istutukset sulla siellä jo tulossa, vaikkei viimeistä muuttokuormaa ole vielä ajettu.

  Täällä ollaan fiiliksissa mukana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti laitella jo, malttamatomana ;) Tänä aamuna tehoista ei ole tietoakaan. Karsea allergia päällä ja tekemistä aivan liikaa. Kuten yleensä ;D

   Poista
 11. Hieno tuo katon muutos! Kyllä maali on mainio keksintö.
  On ilo seurailla teidän elämänmuutosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä tuolle katolle muuta enää tarvinnutkaan tehdä. Maalia vaille korjattu :) Tuo petroolimaali on kyllä hyvää hajustaan huolimatta!

   Poista
 12. Kahvikuppeja! Miten ihmeessä en ole älynnyt käyttää esikasvatukseen kahvikuppeja? Sen sijaan aloittelijan virityksiä jäätelörasioihin, maitopurkkeihin ja sekalaisiin pikkuruukkuihin lojuu nurkissa mielin määrin. Kopioinniksi meni! :)

  Hauskaa muuttoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mäkään oikeen tiedä mistä tuo kupposten käyttäminen tuli mieleen. Halpaa ja helppoa se ainakin on ja pahvi päästää vedet läpi jos liikaa tulee uitettua taimia. Onnea omille istutuksillesi!

   Poista
 13. Minä vaan huilaan silmiäni tuossa viimeisessä kuvassa: auringonkilon muodostama "kolmas ikkuna" tuvan seinällä. Jostain käsittämättömästä syystä liikuttaa sydänjuuria myöten.

  Vedet silmissä Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Enpä huomannutkaan! Tosiaan, siellä on heijasteikkuna! Huone on tosin sali, ei tupa, mutta siitä nyt viis ;)

   Poista
 14. Ihanaa, nyt se alkaa olla vihdoin totta :)

  VastaaPoista
 15. Kiitos ideasta, eipä olisi tullut mieleen.. muovilaatikot ja kahvikupit :) Mullakin on ollu vaikka minkälaista purkkia ja purnukkaa. Minikasvihuoneessa mulla pukkaa jo ananaskirsikan versoja, muuta en ole vielä kylvänytkään. Kylläpä se aika hurahti, viimeistä viedään, Onnellista elämää ihanassa Jovelassa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo muovilaatikot nappasin ideana jostain omavaraisuussivustolta ja tykästyin sen helppouteen. Biltemasta tosiaan löytyy edullisia lootia ja niihin kansia. Tuohon mun valitsemaan kokoon mahtuu 12 purkkia kerralla. Saattaisi mahtua jopa 14, mutta en viitsinyt laitella liian tiukalle.

   Meillä tuo toimii - ainakin nyt - optimaalisesti: lootia on helppo siirrellä, niitä voi pinota ja jos sattuu kastellessa hieman hulahtamaan, ei tule sotkua pitkin ja poikin :)

   Poista
 16. Onnea matkaan, jännittävää seurata teidän taivaltanne! Ja kiitos kerrassaan nerokkaan yksinkertaisesta mutta niin kätevästä ideasta eli taimipurnukoista muovilaatikoissa.. ihan nolottaa ettei ole tullut itselle mieleen vaikka vuosikaudet olen kiroillut ylikasteltuja purnukoita ja joka paikkaan leviäviä multia :-)
  Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa, että kasvatuslaatikkoideasta, jonka itsekin nappasin jostain, on sinulle iloa :)

   Poista
 17. Onnea viimeiseen ja ensimmäiseen-tsemppiä-nauttikaa-itkekää-hihkukaa-kohottakaa maljoja!
  Hengessä mukana, halauksin :) Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna :) Täällä on kaikki mainitsemasi melkein jo koettu. On tämä vaan niin rankkaa, että huh, huh. 2 päivää enää aikaa ja nyt toivoisi, että olisi ainakin 3 ;D

   Mutta kunhan tavarat on kyydissä ja saatu Jovelan katon alle, huokaisen ja kohotan ne maljatkin!

   Poista
 18. Mahtavaa! Hienoa seurata, miten tuo omavaraisuusprojekti etenee ja miten kotiudutte Jovelaan. :) Onnea matkaan! :)

  VastaaPoista
 19. Kiitos Marianne :) Omavaraisuuden lisääminen on meille tärkeää, vaikka mistään omavaraistaloudesta ei voikaan puhua nyt tai myöhemminkään. Osa kuitenkin pyritään tuottamaan itse :)

  VastaaPoista
 20. Onnea uuteen kotiin ja samaten omavaraisuusasteen nostamiselle :)

  VastaaPoista
 21. Ihanata! Muutto on raskasta mut kohta son ohi ja stressi ohi :))

  VastaaPoista
 22. Nyt on kylvöhommissa pro meininki. Hienolta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset taimet ovat jo nousseet mullasta!

   Poista
 23. Joko????????? Siis että onko osoite nyt pe iltana jo Jovelassa:)?

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!