jovela

jovela

lauantai 5. huhtikuuta 2014

1. viikko asukkaana

1. viikko täällä Jovelassa on mennyt puuhastellen. Pitkä tai lyhyt viikko, en oikeen osaa sanoa. Osittain tuntuu kun olisimme olleet täällä aina ja toisaalta ei vielä oikeen ymmärrä, että täällä ollaan nyt ja pysytään. Koko talo on kaaoksessa, koska täällä tehdään sellaisia puuhia, joita varten piti tyhjentää tupa kokonaan. Se aiheuttaa hieman harmaita hiuksia hetkellisesti, kun mihinkään ei meinaa mahtua olemaan. Pienen oleskelunurkan saimme saliin laitettua, mutta kuvaushetken jälkeen sekin on jo enemmän tavaraa täynä, sillä tupa on nyt tyhjennetty.

Salissa näyttää nykyään tältä (tai näytti kuvaushetkellä) -ihan tällaiseksi salin möbleeraus ei jää, sillä mööpelit on laiteltu paikoilleeen siten miten ne mahtuvat ja seassa on mankelipöydästä alkaen kaikkea, mikä ei saliin kuulu. Onpahan kuitenkin joku rentoutuspaikka taas nyt kun kammarikin on täynnä tavaraa.


Tuossa vasemmalla näkyvien lyhtyjen takana on kaksisuuntaisesti aukeavat kaapit, jotka rajaavat työtilaani. Koska kaapi ovat kovin moderneja, mutta tällä hetkellä pakollisia, sudin niiden ovet liisterillä ja Hötskyli veteli ovien pintaan suosikkipaperiani.


Kaikenlaista tavaraa on kasattuna tasoille ennen kun kaikelle löytyy omat paikkansa. Ruokapöytäkin on salissa hetken.


Salin lattia maalataan syksyllä ja nyt pelkällä makulatuurilla olevat seinät pohjamaalataan sitä ennen. Pohjamaalin päälle tulee sitten jossain vaiheessa kuviomaalaus. Sali saa kuitenkin olla rempan osalta tässä kunnossa syksyyn saakka, sillä tupa täytyy saada valmiiksi, jotta meillä on oikeasti siellä keittiö. Se vaati tuvan tyhjennyksen (jessus, mikä homma!), joka taas meinaa sitä, että pääsiäiseen saakka koko huusholli on sekaisin. Tuvan saarekkeen osia on kammarissa, kylphuonetilassa, eteisessä ja salissa. Vaan kyllä se tästä. Kunhan saadaan tupa kuntoon, oleminen helpottuu, eikä talossa tarvitse enää kulkea kylki edellä tavarapinojen väleissä. Toukokuussa sitten siirrytään kokonaan ulkoremppaan. Sisäremppaa voi jatkaa taas kesän jälkeen.

Tuvan lattia (sininen) ennen ja jälkeen hionnan.


Seuraavaksi puretaan puupaneelit tuosta uunin kupeesta, koska muuten siihen ei voi laittaa puu-uunia syksymmällä. Betonialusta korjausvaletaan ja uunin muurilla hikoillut lateksimaali hiotaan pois,


Tuvan remppa on edennyt todella sutjakkaasti. Isäntä on jyrännyt menemään lattiahiomakoneella ja huomenna päästään jo uunin kimppuun. Sitä ennen tuvan lattian kolot eristetään ja paklataan. Ensi viikolla seinien ja puulaatikkopenkkien pinnat maalataan vielä kertaalleen, sillä ensi kertaa vuosikymmeniin lämpöä saanut talo on elänyt hieman. Sitten olisi vuorossa lattian maalaaminen. Lattia saa kuivua vajaan viikon uv-valolla tehostettuna ennen kun pääsemme laittamaan saarekkeen ja mööpelit paikoilleen pääsiäiseksi.

Keväisen aurinkoista viikonloppua toivotellen

Jovelan Johanna

41 kommenttia:

 1. Olipas kiva taas kuulla kuulumisia Jovelasta.
  Niin lämpöisen näköisiä kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lämmintä on ollutkin täällä sekä sisällä, että ulkona, jossa perhosiakin on nähty lentelemässä pitkin pihaa. Tänään tosin sataa ;)

   Poista
 2. Huh ja huh täällä heikompaa oikein heikottaa tuo teidän työmäärä, mutta ajattele miten ihanaa, kun saat kaiken paikalleen ja valmiiksi....:)
  Aurinkoa viikonloppuusi...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Työmäärää ei tohdi ajatella, tämä kun on niitä ikuisuusprojekteja, mutta kunhan saadaan nämä oleelliset sisällä hoidettua, niin ei tarvitse edetä aikataulujen mukaan.

   Poista
 3. Kodikasta tunnelmaa välittyy kuvien kautta :) Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 4. Siellähän on mahtava meininki meneillään ! Muistelen vaan, että juuri vaiheessa olevat proggikset olivat juuri sitä elämän parasta aikaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos niin on, niin mulla on aina elämän paras aika ;D Aina proggiksia vaiheessa ;D

   Poista
 5. Siellä ollaan oltu ahkeria! Uunin maalinpoisto kiinnostaa kun meilläkin muuri on menty sutimaan lateksilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uunin maalinpoisto olikin niitä hommia, että sitä kaikkea vanhaa ei saa irti ellei sitten jyrää koko muuriseinää dynamiitilla ;D Täällä siis päädyttiin poistamaan irtoavat, liuskaiset, hikoilleet ja suonittuneet. Loppua harjattiin metalliharjalla.

   Poista
 6. On ollut niin kiva seurata Jovelan vaiheita jo tähän asti, että todella asutte siellä :)

  VastaaPoista
 7. Kauniisti teidän kaikki huonekalut sopivat yhteen :-D
  Ihanan mahtavaa alkun teille Jovelaan!

  VastaaPoista
 8. Ihania kuvia ja esineitä! :) Remonttinne tuntuu sujuvan todella hyvässä tahdissa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan aikataulussa ollaan. Isäntä on tehokas ;)

   Poista
 9. Just kun menin kirjottaan omassa blogissa että onkohan Jovelan isäntä jo hionut lattiat.. Käys kurkkaaa keneltä oon näpsinyt blogiini kuvia!!! :) Hheeeeh. Ihan huikeelta näyttää toi lattia nyt ja varmasti maalauksen jälkeenkin. Kohta teillä jo tepastellaan ilman töppösiä!!!

  Retkellä Jovelassa (oisko pitänyt kirjoittaa osa yksi) http://hexunblogi.blogspot.fi/2014/04/retkella-jovelassa.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä kävin, täällä en ole ehtinyt ;D Tää on niin tätä taas ;D

   Poista
 10. Vanhassa talossa asuva ystävä sanoi minulle tällä viikolla, että on niin hauskaa, kun olen edelleen siinä vaiheessa, että kuvittelen talon tulevan joskus valmiiksi. Ehkä teillä on sama kuvitelma ;) Ihanaa arkea sinne Jovelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuei ;D Lapsuuden ja nuoruuden puutalossa asuneena ei moisia kuvitelmia ole. Aina on jotain puuhaa. Ja mikäs se sellainen valmis olisikaan. Pah ;D

   Poista
 11. ihan mieletön puuhamaa teillä siellä ! ei voi kuin sanoa WAU! ja teidän suunnitelmallisuus on niin pro-luokkaa ! iso peukku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lieko sitten mun työviritystä tehdä aina suunnitelmia, jotta hommat etenisivät silleen järkevästi, ettei tarvitse eessun taassun hippailla?! Nämä akuutit hommat pitää nyt saada pois alta, jotta päästään asettumaan taloksi :)

   Poista
 12. Ihana, että olette päässeet muuttamaan ja tuvan lattia näyttää jo nyt mahtavalta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Olen kovin iloinen, kun se sietämätön sininen sai lähdöt. Jossain se olisi voinut olla ihan kiva, mutta ei tuolla punamultasävyisten tapettien kumppanina.

   Poista
 13. Kiva lukea teidän alkaneesta elosta Jovelassa. Kauniilta näyttää! :)

  VastaaPoista
 14. Miten voi olla, että kuvailemasi kaaos näyttää niin kauniilta!! Ihania tavaroita ja tunnelmaa sekä tekemisen meininkiä<3 Täällä on kyllä niin kiva käydä pistäytymässä♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se johtunee siitä, että kuvat oli otettu tosiaan ennen kun tupa tyhjennettiin saliin ja kaikkialle muualle, minne vielä joku loota mahtui ;D Kuvissa on vaan yksi nurkkaus. Se ainoa, joka oli järjestyksessä hetken :D

   Poista
 15. Jäi kiinnostamaan, että vieläkö aiotte purkaa vanhan leivinuunin "sisustan" ja rakentaa sen paikalle skafferin?!?

  Teillä näyttää kyllä niin ihanalta, tekee mieli oikein ostaa oma vanha talo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se on hyvin todennäköistä, mutta sen aika ei ole vielä pitkään aikaan. Katsomme ja pohdimme asiaa sitten aikanaan vielä kerran :)

   Poista
 16. Harvinaisen kauniisti sisustettu muuttokaaos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kaaos ei ollut kuvissa. Se on kaikkialla kuvanäkymän ulkopuollella ja osin tuollakin. Nyt ;D

   Poista
 17. Tavallaan tekis nyt mieli kirjoittaa että älkää vielä maalatko uudelleen niitä seiniä... sitä elämistä on varmasti tiedossa vielä lisää :) Meillä on (ainakin) satavuotias talo täällä, koko ajan ollut asuttuna ja lämpimänä ja silti elää. Remontissa uusiksi laitettuja paneelikattoja maalattiin pariinkin kertaan, samoin kuin eteisen seinän paneeleja. Ja sen jälkeen ne taas elivät...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti elävät, mutta eivät enää suuremmin. Nuo on siis maalattu vuosi sitten ja lämmöllä talo on ollut siitä saakka :) Jos elämistä tapahtuu vielä, sitten maalataan taas, mutta maalattava nyt on, muuten ei saa köökkia kasaan ja on mahdotonta asua.

   Poista
 18. Kuvailemaasi kaaosta on vaikea löytää kuvista, näyttää silti niin seesteiseltä! Ihan uteliaisuudesta (ja omia haaveita ruokkien) kysyn, että teettekö nyt molemmat töitä Jovelasta käsin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei näy kuvissa kaaosta, koska tuo oli se turvanurkka vailla tavaraa ja se iso kaaos tapahtui kuvien ottamisen jälkeen, kun tupa tyhjennettiin. Kaaos oli siis läsnä kun kirjoittelin :)

   Poista
 19. Näyttää jo ihan kodilta! Kaaosta mäkin etsiskelin, mutta en löytänyt :D

  VastaaPoista
 20. Sä oot joko rajannut kuvat tosi taitavasti tai sitten sisustanut väliaikaiset ratkaisut vain kokonaisuudessaan niin kauniisti, että muuttohässäkää ei huomaa näistä kuvista :) Varmasti kestää vaiheetkin paremmin, kun on seesteistä ja siistiä ympärillä :) Terveisiä Jovelaan ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rajausta ei ollut, mutta kaaos ei ollut juuri noissa kuvissa. Paino sanalla ollut. Tarkennus kohtaan nyt on, tuollakin ;D

   Poista
 21. BlueHost is definitely the best hosting company for any hosting services you require.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!