jovela

jovela

torstai 24. huhtikuuta 2014

Ylä- & alamäkiä

Tässähän ei meinaa osata aloittaa ollenkaan nakuttelua, kun blogi on ollut hetken hiljaa ja ei oikeen tiedä mistä aloittaisi! Noh, aloitetaan vaikka siitä, että elämä on heitellyt sylillisen sitä itseään Jovelalaisten syliin tavalla jos toisellakin. Kaiken kruunasi pieni haaveri koneen kanssa, jonka vuoksi olin suunnilleen viikon vailla konetta, eikä siitä kunnolla toimivaa kalua enää saakaan. Onneksi ystävän auttavat kädet saapuivat eilen paikalle ja vaikkakin tällä hetkellä nakuttelen varajärjestelmän varassa, huomiseen aamuun mennessä pitäisi tämän asian osalta elämän olla taas järjestyksessä. Ne muut jutut hoitunevat ajan myötä. Mitäs niitä täällä märisemään. Mukavampiakin asioita on kerrottavana!


Viimeksi taidettiin jäädä kaaokseen sekä täällä Jovelassa että blogissa. Sali ja joka nurkka oli täynnä tavaraa ja tupa oli pölyn ja remppavälineiden valtaamana tyhjillään. Vaan nyt on Jovelassa tuvan kanssa mukava tilanne. Pientä laittelua sieltä ja täältä toki on edelleenkin, mutta ison kuosit ovat kohdillaan. Haaveissa elellyt, kuulas, raikas ja auringossa kylpevä tupa on saavutettu konkreettisesti. Jääkaappikin on olemassa! Tässä melkoinen kuvarypäs.


Tuvan kuvissa näkyy kasvatuspöytä, joka on varsinaisesti mankelointipöytäni, mutta tällä hetkellä täysin kaikkien taimien valloittamana. Osa taimista on lähtenyt kasvuun hyvin, osa ei niin hyvin, mutta lisää tulee koko ajan. Hyvin ehtii vielä laitella esikasvatukseen lisää herkkuja ja osa laitetaan suorakylvönä pihalle.


Pihalla ollaankin hääräilty runsaasti. Säät ovat olleet mitä mainioimmat, jopa suorastaan kuumat joinain päivinä. Ensinnäkin siirtelimme äitini kanssa jos mitä kukkaa turvaan sammakkokuninkaan valtakuntaan. On esikkoa, jotain sipulikukkaa ja sellaista kesällä kukkivaa suurta ruiskukkaa muistuttavaa kukkaa. Niitä kaivelimme ylös sieltä ja täältä pitkin Jovelan maita ja istutimme uudelleen toisaalle. Kukat ovat levinneet vuosien saatossa kuka minnekin ja niitä yritetään nyt pelastella järkevämpiin ryppäisiin.


Isäntä kasaili puutarhakompostilaatikot pihalle. Niihin laitellaan pääasiassa risua ja kaikkea sellaista, mitä syntyy puutarhassa biojätteenä esimerkiksi haravoinnin yhteydessä.

Löysimme myös vanhaa kunnon raparperia risukon uumenista. Niitä sitten kaivelimme kaikki kolme ja perustimme sammaloituneiden runkopalojen suojiin raparperimaan. Ilmeisesti raparperit eivät olleet muutosta moksiskaan, sillä ne ovat kasvaneet viikonlopun jälkeisinä päivinä todella paljon.


Kompostista ja risuista puhuttaessa pitääkin näyttää oikein kuvana millainen todellisuus esimerkiksi takapihallamme Jovelassa on. Suurissa kuvissa ei ollenkaan näy millainen se maan pinta oikein onkaan. Jovelassa, jossa ei ole vuosikymmeniin haravoitu tai siistitty piha-alueita ennen meidän saapumistamme, totuus on ylemmässä kuvassa: risua, elävää ja kuollutta juuristoa, rönsyileviä niitä ja näitä. Kaikkea sellaista, joihin kompastuu tämän tästä. Alemmassa kuvassa näkyykin sitten millaisen urotyön isäntä eilen tekikään. Takapihalla tilanne alkaa olla jo sangen hyvä. Etupihallakin tilanne on jo ihan kiva. Harasin itse siellä alueita useana päivänä iltaan saakka ja saimmepa Villa Gerdan kulmaukseen tehtyä kukkaniittypohjankin, mutta tämä keittiöpuutarhan puoli on ollut se iso murhekryyni. Lasia, roskaa, moskaa, risua, naulaa, purua ja kaikkea mitä nyt voi kuvitella syntyvän kun kaikki vaan heitetään pihalle vanhoja ikkunoita myöten. Isäntä <3 joka tapauksessa eilen selätti tulevan keittiöpuutarhan alueen melkein kokonaan.


Kuvassa pilkistääkin seuraava juttu, eli ne istutuslaatikot. Niiden pohjalle isäntä laittelee puutarharaivausjätettä ja ihan pian pitäisikin Jovelaan tulla useampi tonni multaa, joilla sitten laatikot täytetään. Tässä näkyy hieman tuota sommittelua tulevassa keittiöpuutarhassamme. Istutuslaatikoita on nyt yhteensä 21 tai 22 ja ne ovat joko 2 tai 3 -kerroksisia. Alimmaisessa kuvassa näkyy juuresosaston sommitelmaa.


Saimme viettää pääsiäistä äitini kanssa, eikä ajoitus olisi voinut olla parempi. En nyt tarkoita itse pääsiäistä, vaan äitini saapumista juuri silloin kun olin aikalailla siipi maassa. Oman äitini kanssa ei sitten murheiden alhoon ehtinyt vajota. Oli meillä sen verran paljon puuhaa ja kaikenlaista iloista olemista! Jos emme puuhailleet puutarhassa, kokkailimme tai kävimme ajelemassa lähialueilla, tutkimme vanhoja taloja, ihmettelimme luontoa, kiikaroimme lintuja, saunoimme, kokkailimme ja jos ei kokkailtu, katselimme kivoja sarjoja, luimme vanhoja keittokirjoja tai 1933 Kotilieden vuosikertaa naureskellen hupaisille mainoksille. Ehdimme vielä eilen ennen äidin kotimatkaa käydä puutarhamyymälässä hakemassa Jovelaan puna- ja mustaviinimarjataimia, vadelmaa, karviaista, siemenperunaa ja punasipulia.

Pääsiäispyhinä Jovelassa noin muuten otettiin päivätorkkuja, herkuteltiin, maisteltiin viiniä ja pelattiin Tornia.


Tässä olikin pähkinänkuoressaan viime viikkojen kuulumiset täältä Jovelasta. Elämä alkaa asettumaan uomilleen ja tuntuu hyvältä, luontevalta. Kaikenlaista puuhaa on paljon, mutta se on mielekästä ja siihen kaikkeen saa mukavasti soviteltua myös varsinaisen leipätyön. Ei ole hullumpaa töitä tehdessään aina välillä katsella ikkunasta ulkona pyrähteleviä lintuja, hassuttelevia västäräkkejä ja höpsöä tikkaa, joka hakkaa morsiamen toivossa varaston peltikattoa niin, että luulisi ottavan kipeää.

Paratiisissa on kuitenkin aina se käärme. Täällä Jovelassa useampia. isäntä raportoi juuri keittiöpuutarhasta kolmen kyyn luikerrelleen esille. Se suuri risukasa on varmaankin kyiden talvipesänä ollut suosittu. Asialle pitänee tehdä pikimmiten jotain, sillä olen itse allerginen ampiaisille ja kyyn myrkky voisi olla ikävä kokemus oman nahan sisällä. Lisäksi meillä on ne kaksi tassuasukasta, jotka eivät taatusti jätä luikeroita rauhaa jos kohdalle osuvat. Pitääkin muistaa hakea tänään apteekista uusi kyypakkaus kaiken varalta.

Työt kutsuvat jälleen, joten päätän tämän pitkän sepustuksen mitä lämpimimpiin terveisiin täältä Jovelasta. Voikaa hyvin ja nauttikaa tästä ihanasta keväästä, joka tuntuu hellivän kaikkia kautta Suomen.

Jovelan Johanna

41 kommenttia:

 1. Kyllä on mahdottoman kaunista teidän tuvassa!!! Ulkopuuhia meilläkin, tosin maa on osittain vielä lumen peitossa :P.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jaana :) Täällä Jovelassa ei ole ollut nimeksikään lunta koko talven aikana ja nyt jo pensaissa on lehtiä auki. Pihalla hieman kukkiikin, on valkovuokkoa, krookusta ja esikkoa. Sunnuntaina lämpötila oli 20 asteen molemmin puolin. Toivottavasti sieltäkin talven viimeiset merkit katoavat pian :)

   Poista
 2. Voi jukra, kelailin kuvia edestakaisin moneen kertaan. Niistä välittyy niin valoisa ja leppoisa tunnelma, tosi kaunista!
  Vuoristorataahan tää elämä tuntuu olevan. Kun luulee, ettei enää hullummaksi mene, tulee jotain ihan uutta ja odottamatonta vähemmän mukavaa. Tämä lämmin ja varsinkin aurinkoinen kevät kuitenkin auttaa jaksamaan monella tavalla - hyvä näin.
  Rentouttavaa vapun odotusta Jovelaan!
  t:Tiitiäinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos :) Ainahan sitä elämässä sattuu, eikä ne vatia kaada. Joskus vaan sattuu väärään aikaan vääriä asioita ja meinaa usko olla hetken ainakin koetuksella ;) Vaan aina kun on huomenna päivä uusi, eteenpäin mennään :)

   Poista
 3. Voi huoh miten on tuvassa kaunista ja hienolta näyttävät pihaprojektinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuossa pihassakin riittää kyllä puuhaa, sitä ei ole kieltämän, mutta sekin, pala palalta..

   Poista
 4. Meilläkin asutaan käärmeiden kulkureitillä. Viime vuonna haketettiin pihasta iso risukasa, mutta en vielä osaa sanoa, oliko siitä apua käärmeiden häädössä. Tontilla on myös pari kivikasaa, jotka ovat toisaalta kivan näköisiä mutta epäilemättä myös käärmeiden mieleen. Asumme niin metsän reunassa, että käärmeitä tulisi varmaan ilman kivikasojakin. Nyt yritämme pitää pihalla niin paljon elämää, että käärmeet säikähtäisivät. Kissan olisi tarkoitus huolehtia siitä, että käärmeille jäisi vähemmän syötävää. Toivottavasti pääsette eroon noista ikävistä luikertelijoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jovela on peltojen keskellä pääosin, mutta hoitamaton piha ja sittemmin raivattujen pöheikköjen valtaisat risukasat taitavat olla käärmeksille mieleen. Meilläkin sitä kalliota ja kiveä on runsaasti. Viime kesänä nähtiin yksi kyy. Tänään sitten useampi, joten joku kevätjuttu taitaa olla meneillään. Täytyy seurata tilannetta ja puuttua sitten siihen jos on tarvetta. Pieni varovaisuus kuitenkin on tarpeen.

   Poista
 5. Ihania kuvia ja fiilistä!
  Kauniisti kirjoitat viettämästäsi ajasta äitisi kanssa ♡

  VastaaPoista
 6. Voi miten mukavaa oli kuulla kuulumisianne....mitenkin tässä yksi päivä teitä..:) Toivottavasti ne, ihan sitä itteään jutut, ovat vaan hetkellisiä ja kaikki on taas hyvin...välillä sitä tapahtuu kaikkea harmillista, mutta kyllä se siitä!
  Käärmeet ovat varmaan tottuneet talvehtimaan Jovelassa, kun ovat saaneet rauhassa elellä....:)
  Aurinkoa päiviisi♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Täällä on kaikki ihan hyvin. On ollut vaan hieman yllättäviä käänteitä ja sellaisia harmeja, mitä nyt joskus voi eteen tulla. Jovela, isäntä, minä ja kakkoset kuitenkin ollaan iloisia ja onnellisia täällä yhdessä, joten tärkeimmät asiat ovat kuten parhaimmillaan voivat olla :)

   Luulen käärmeiden kanssa tilanteen olevan juuri tuo, talvehtimisen jälkeen kevääseen heräily. Kunhan luikertelevat matkoihinsa, niin homma on bueno ;)

   Poista
 7. Meillä raparperit vasta puskeneet päänsä maasta ja teillä jo noin isoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin itsekin yllättynyt moisista lehdistä ja nuo kuvat on otettu ehkä sunnuntaina. Tänään lehdet olivat huomattavasti suurempia ja uusia punaisia päitä oli puskenut mullasta esille.

   Poista
 8. Teillä on niin kaunista! Kadehdin rohkeuttanne hypätä unelmaanne, kunpa munkin mies joskus innostuisi tämäntyyppisestä asumisesta mutta se taitaa olla turha toivo ;)

  En tiedä onko tuttu juttu, mutta koirallehan ei saa antaa kyytablettia ellei pureman aiheuttama turvotus estä hengittämistä. Kyytabletin sisältämä kortisoni voi aiheuttaa pysyviä vaurioita elimistössä, eikä varsinaisest hyödytä koiraa muutenkuin hengitysteiden turpoamisessa. Koira tulisi pitää mahdollisimman liikkumattomana pureman jälkeen ja rynnätä eläinlääkäriin (tai ainakin konsultoida puhelimitse..)
  Toivottavasti meidän koirat selviää ilman kyypistoksia! :) Kiitos vielä ihanasta blogista, tämä piristää aina opparin miettimisen lomassa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ehkä voi ihan sanoa, että hyppäsimme unelmaan, sillä tätä suunniteltiin 4 vuotta ja taloa etsittiibn pitkään, mutta ymmärrän silti mitä tarkoitat. Muutoksena tämä on kuitenkin helpotus niin monella tapaa ja oikeastaan kun päätös oli tehty, muuttopäivä lyöty lukkoon, tilalle astui huikea helpotus. Kovin nopeasti asettuu tähän uuteen uomaan ja sellaisesta jota piti joskus ihan mahdottomalta onkin tullut maailman normaalein asia niin kovin monella tapaa.

   Jqa kovin outoa on se, että päivään ehtii sisältyä niin paljon kaikkea erilaista, mielekästä ja kivaa kun en enää tee töitä aamusta yön hämärään. Silti ne työt tulee tehtyä. Tulee tehtyä vaan niin paljon muutakin, että työ ei sanele ja määrittele kaikkea olemista.

   Kyypakkausta meinasin lähinnä itselleni ja isännälle siltä varalta jos tuolla köökkipuutarhapuuhissa sattuisi kohtaaminen, joka päättyisi puremaan. Olen itse kovin allerginen hyttysten ja amppareiden puremiin, joten kyy voisi olla jo tiukempi paikka. Koirat eivät meillä saa mennä lainkaan köökkipuutarhan puolelle lähinnä niiden kaikkialla piileskelevien lasien vuoksi, mutta kyitä se ei koske. Jos luikertavat etupihalle ja kakkoset huomaavat, hyökkäys on ihan varma homma.

   Poista
 9. Onpa tupa ihanan näköinen! Jos ei siellä viihdy niin ei missään :)
  Puutarhassa puuhailuun on ollut mahtavia säitä, ikävä kyllä myös käärmeille. Meillä puri kyy kissaa tassuun jo maaliskuussa ja tassua parannellaan vieläkin. Mutta uskoisin käärmeiden häviävän kunhan saatte pihaa raivattua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja :) Voi teidän kissaressua :( Toivottavasti tassu nyt paranisi kunnolla.

   Meillä on se hervoton risukasa odottamassa aidaksi muuttumista. Kävi jo mielessä, ettei sitä uskalla lähteä purkamaan vielä jos siellä on enemmänkin luikeroita nokosillaan.

   Poista
 10. Aivan ihanan näköistä tuvassa! :) Mahtava puutarhaprojekti teillä on kyllä!

  VastaaPoista
 11. Teillä näyttää todella kauniilta tuolla tuvassa :o) sateen jälkeen tulee auringonpaiste ja kevättä kohti mennään. Iloa ja valoa päiviinne sinne Jovelaan!
  Terv. Mari Pikkupionista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Mari ja sitä samaa sinne Pikkupioniin :) Sunnuntaina oltiin pihalla ihan hellemekoissa ja t-paidoissa, joten tässä mennään jo kesää kohti kovaa kyytiä. Sitä ei tietty lasketa, että eilen aamulla puutarhamyymälän pihalla meinasi ikenet jäätyä suuhun ja viime yönä oli hieman pakkasta ;D

   Poista
 12. Huippuhienolta näyttää. Miten valkoinen lattia toimii käytössä? Se on kaunis ja itsekin olen miettinyt valkoista, mutta pelkään, että se on jatkuvasti likaisena ja hankala käytössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pilvi :) Tuo asia pohditutti itseänikin kovasti. Meillä ei nyt vielä ole tuosta valkoisesta lattiasta kuin vajaan 2 viikon kokemus, mutta ainakin se on yllättänyt juuri sillä, että ei se ainakaan mitenkään ärsyttävällä tavalla likaannu ja tuo Uulan lattiamaalilla maalattu on helppo pyyhkäistä. Se maali on jotain himmeän ja kiiltävän väliltä. Ei oikeen kumpaakaan, mutta kuitenkin molempia :D Halusin kovasti valkoisen puulattian ja tuossa se nyt on. Meillä on pari mattoa lattialla, vaaleita/valkoisia nekin.

   Ja meillä on tosiaan 2 koiraakin :) Lattialla on jo käynyt niin kahvia kuin kurajälkiä ja koiran ruokaakin, mutta ne tosiaan saa puuhkäisemällä pois (jopa ihan kuivalla nenäliinallakin) ja puulattia on jotenkin kiva materiaali siinä mielessä, että siinä on joka tapauksessa eloa. Kliinisen valkoinen se ei ainakaan tuolla Uulalla ole, eikä likaannu mielestäni sen kummemmin kuin muutkaan. Vielä ei ole pesuun tarvinnut ryhtyä ;)

   Poista
 13. Hei, kommenttini katosi jonnekin päivällä, mutta sitä vaan ettei kyyt varmaan kauan viihdy pihapiirissä nyt kun pihaa hoidetaan, ruohoa leikataan yms. Kokemusta tästä, toivon että teillä käy myös näin. Kaikkea hyvää<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh! Mihin se nyt on karannut :( Kiva kun laitoit uudelleen :)

   Toivotaan, että käärmeet menevät matkoihinsa, niin voimme kaikki elellä sovussa omissa nurkissamme ;)

   Poista
 14. Voi herkas i världen, sanois äitini jos eläisi, onpas teillä koriaa! Ole onnellinen, että sulla edelleen on äiti ja vielä tuollainen, jonka kanssa aika menee rattoisasti. Samoin miehesi kuulostaa sellaiselta, että mieluusti ottaisin minäkin vävykseni :)

  Kauniilta näyttää teillä, kotoisalta ja viihtyisältä, auringon valo kirjoo tupaa somasti. Mietinkin, miten siellä mahtaa asiat olla, kun meni päivitysten välissä toista viikkoa - usein ajatukseni viivähtävät Jovelassa. Elämä on semmoinen veitikka, toimittaa meille turhan usein sellaista mitä ei ole tilattu eikä palautusoikeutta ole. Niihin on sitten vain 'suhtainnuttava', kuten edesmennyt appeni puolestaan pruukasi todeta. Mutta niin kauan kuin teillä on toisenne, olette suht terveitä ja jaksatte nähdä metsän puilta asiat ovat hyvin. Toivottavasti huolta kasvattamaan teidän kohdallenne ole sattunut näitä Asioista Niin Paljon Paremmin Tietäviä Ihmisiä - ikävä ihmislaji.... mutta, kuten Kasarmin J(d)onnaakin lohdutin, karavaani kulkee ja koirat haukkuu. Älkää antako minkään kovin pitkään pilata hyvän elämänne alkua.
  Kevätterveisin Keekeläinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iloisin mielin ja kovin kiitollisina täällä opettelemme uuden elämän muotoa. vastoinkäymisiä tulee ja ne menevät aikanaan. Siinä välissä voi hieman ottaa pipiä, mutta sitten taas pilvet väistyvät ja eihän täällä Jovelassa voi kerta kaikkiaan olla suruisena. Tämä rakas röttelö tarjoaa paljon. Joka päivä on uusi ja erilainen. Täällä lattialankut narisevat, lintujen laulu täyttää puut, kaikkialla nousee kukkaa ja kortta, vanha kello raksuttaa lokoisasti tuvan seinältä. Ei ole niin nokonuukaa. Elämä on hyvää ja mielekästä, vaikka välillä olisikin ylämäkiä.

   Kahden tuhisevan koiran ja isännän kanssa vedetään peitto korville ja aamulla on taas päivä uusi ;)

   Poista
 15. Onpas sielä häärätty tavaroita paikoilleen! Näyttää ihanan tunnelmalliselta ja kotoiselta, tuolla olisi ihana viettää aikaa :) Toivottavasti vastoinkäymisistäkin selvitään pian ja hrrr varsinkin käärmeistä pääsette eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Täällä on aivan ihanaa viettää aikaa, asua <3

   Poista
 16. Jokin aika sitten osuin tänne jonkun toisen blogin kautta, ihastuin ja juutuin lukemaan kaiken alusta asti. On niin kovin lähellä omia unelmiani, mutta koska syystä jos toisestakin jäävät ainakin toistaiseksi vain unelmiksi, niin iloitsenpa sitten teidän puolestanne.
  Ylämäkiä välillä varmaan tulee, pieniä ja isoja, mutta kun ympäristö on hyvä ja mieluinen, se jo auttaa jaksamaan, ja vanhan kellon raksutus valoisassa kauniissa tuvassa lohduttaa.

  Viime kesänä selviteltiin erään ystäväni kanssa hänen perintöpuutarhansa salaisuuksia, siellä oli kertomasi mukainen keskikesällä kukkiva iso ruiskaunokin tapainen. Se on vuoristokaunokki.

  Ja vielä, olen myös ampiaisallergikko. Oma lääkärini varoitti kyyn puremasta, että ensinnäkin se saattaa aiheuttaa normaalia huomattavasti häijymmän reaktion ja toiseksi kyypakkaus ei sitten paljoa auta! Hänen mukaansa ampiaisen yms. pistoon se riittää, mutta kyyn puremaan tarvitaan jytymmät aineet. Kannattaisi varmaan kysyä lääkäriltäsi mikä olisi Sinulle sopiva ensiapu.

  Noista luikertajista huolimatta kaunista valoisaa elämää Jovelaan!
  Kiitos, kun jaat sitä meille lukijoillekin.

  Maritta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maritta! Googletin vuoristokaunokin, jolla ei kyseistä kukkaa löydy, mutta vuorikaunokkina kyllä! Se on juuri tuo vuorikaunokki :) Toivottavasti omat unelmasi toteutuvat myös ja pääset asumaan toivomallasi tavalla :)

   Poista
 17. NONNI, ETTÄ SILLÄVISSII.. Minä pakkaan kymmenet kumpparit mukaan seuraaval kerral!! Laulan nii lujaaa ulkona liikkues et koko Jovelan perä raikaaa.. HAHAHA. :D Käärmeitä, käääääk! Häätäkää ne pois. Hups. Ihanalta näyttää muuten, hiphiphuraa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaan kymmenet? :D Kyllä sitä nyt kahdet per päivä pitää olla, pihalöntsykkäät ja sitten ne fiinimmät, jotka jalassa mennään kylille ;D

   Poista
 18. Voihan luikerus sentään, kärmeksiä siellä ilmansuunnalla on. Metelin pitämisestähän ne viis veisaavat, kun kuuroja ovat, mutta kaikenlainen töminä ja maan jytistäminen pelottaa ja ajaa ne kauemmas. Meidän mökin ympäristössä on samaa lajia ja etenkin keväällä menemme sinne AINA kovalla tömistämisellä. Polttopuita heitellään maahan yms, mistä nyt vaan saa maata pitkin töminää. Naapuri pisti kaivinkoneen avulla omalta puoleltaan pari risu- ja kivikasaa sileäksi, niin sekin auttoi asiaa. Myös naapurin tontin osalta:). Minä pelkään niitä luikeroita, ja kuljen siellä katse varpaissani, koska pari kertaa kyy on ollut ihan jalan vieressä..... Mutta kyy oppii väistämään, kun alueella on säännöllistä elämää ja liikettä, ei ehkä heti, mutta kuitenkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katse varpaissa täälläkin kuljetaan, mutta nyt ei ole sitten luikeroita näkynyt. Paree kuitenkin katsella mihin astuu. Tuskin kyyt ihan laidastaan ovat häipyneet.

   Poista
 19. Teillä on niin kaunista, että vaan huokailen täällä :)

  VastaaPoista
 20. Olen ehkä ihan pikkuisen kateellinen kyvystäsi luoda kauneutta ja rauhaa, vaikka tavaraa on paljon. Teillä on niin hirmuisen nättiä.

  Ja kaikki aikaansaannoksenne meinaavat vähän masentaa. Itse olen vaan maannut puutarhakeinussa ainakin viikon. Nämä ilmat panivat minut ihan ihme tilaan: en vaan halua tehdä mitään. Olla vaan auringossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollapa puutarhakeinu meilläkin! Kyllä makoilisin! Jännä juttu, itse usein huokailen kuinka aikaansaava ja tarmokas sä olet, miten hirmuisesti saat aikaisesti ja miten taidokkaasti ideoit ihan kaikkea mahdollista. Ehkäpä se toisen tekeminen sitten tuntuu enemmältä kuin omat puuhat ;)

   Poista
 21. voi että teillä on tapahtunut sitten viime käynnin!! ihana ihana tupa, juuri niin mulle kans mieluiset värit, punaista ihanaa seesteistä tunnelmaa tupa kuin luotu nautinnollisiin hetkiin... ihania hetkiä jatkossakin
  jaana

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!