jovela

jovela

lauantai 3. toukokuuta 2014

Huvimaja kesäksi

Villiviini- ja kärhötaimien istutusta odottelevan huvimajan pohja ja reunoitus alkaa olla valmis. Sen kunniaksi laittelimme huvimajaan puutarhakalusteita ja taloon jääneen vanhan pöydän sekä tietysti hieman somistettakin.
Oranssit putkilamput toimivat aurinkoenergialla ja ne ostettiin viime vuonna Ikean kesätuotealesta yhdessä huopien kanssa. Meiltä löytyy vanhastaan paljon erilaisia lyhtyjä joista osa pääsi huvimajaa koristamaan. Koleasta ilmasta huolimatta huvimaja on jo nyt piristävä väripläntti etupihalla.   

Tunnista taimi

Kiitos ihan hirmuisesti kaikille jo kiinnostusta ilmaisseille! Teen tästä aiheesta huomenna ihan oman postauksen, mutta lyhyt kertaus siis vielä:

"Tunnista taimi" ideana on lähettää kuvia kukkien, pensaiden ja köynnösten taimista joko siten, että tietää mikä taimi on kyseessä (muiden avuksi) tai tunnistusta varten silloin, kun haluaa tietää minkä taimi olisi kyseessä. Muut voivat sitten tunnistaa taimen. Ehdotin tällaista yhteisprojektia, koska kukka- ja perennakirjoja on pilvin pimein ja tietysti erilaisia blogeja ja sivustojakin, mutta kun itse pähkäilen autuaan tietämättömänä Jovelan pihalta löytyvien taimien kanssa, huomasin tällaisen puutteen. Taimivaiheessa olevien kasvien tunnistamiseen ei löydy apua. Ajattelin, että asialle voisi yhteistuumin tehdä ihan oman blogin, josta samojen juttujen kanssa pähkäilevät voivat löytää taimilleen nimen tai pyytää tunnistamaan taimen. Joku jossain kuitenkin kasvattelee pihallaan juuri sitä tainta, joten eiköhän se tunnistus joltain löydy!

Jos sinulla on jo sopivia kuvia tai viitsit ottaa niitä, laittaisitko kuvia tulemaan tunnistataimi@gmail.com. Avaan blogin ensi viikolla, jonne sitten voimme kasailla yhdessä kuvia ja tunnistella taimia ken kykenee! Laitathan mukaan jonkun nimen tai lempinimen (ja toki blogisi osoitteen jos haluat), jotta lähettämäsi kuva voidaan kreditoida asianmukaisesti.

Jovelan tunnistamattomat

Ovat saaneet suojauksen, ettei kukaan tallo niiden päälle.Tuolla rajatulla alueella kasvaa kieloa, valkovuokkoa, jotain ja vuorikaunokkia, sillä huvimajan päädyssä tätä aluetta näytti viime kesänä tältä


Multashow jatkuu täällä. Yksi kottikärry ja 8 tonnia multaa ei ihan heti liihota istutuslaatikoihin, mutta kuorma kerrallaan tästäkin selvitään. Huomenna olisi ajatuksena saada perunat maahan. Miten paljon iloa tällaisesta elelystä onkaan. Olo on kuin lapsena. Uusi päivä tuo aina mukanaan jotain uutta ja paljon olemisen iloa. 

Mullan kimppuun siis ja hieman matonkin. Mäntysuopaa ja oman kaivon vettä tietää puhdasta mattoa!

Jovelan Johanna

20 kommenttia:

 1. Sinulla on taito tehdä kaunista varmaan omistat satusilmät joilla taiot kaiken kauniiksi kuten tuon
  puutarhan pergolan blogisi on lumoava joten kiitos siitä ja sinullakin on onnea omistaa sellainen mies joka on innolla mukana tekemässa kanssasi niinkuin minullakin olkaamme siitä kiitollisia kaikilla ei ole ollut siinä onnea

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tupuna! Ja olet oikeassa. On onnea olla ihmisen kanssa, joka toteuttaa yhdessä yhteistä unelmaa <3

   Poista
 2. hieno siitä tulee kun nyt on jo noin kutsuva :) värit niin mukavat!!

  VastaaPoista
 3. Voi nähdä sieluni silmin jo huvimajanne, kun villiviinit ja kärhöt peittävät sen...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kun lähtisivät hyvin kasvuun ja kirittäisivät toisiaan kohti sipulikaton nuppia!

   Poista
 4. Onpa hieno idea se taimiblogi!  T. Työhuoneen Susanna, joka ei pysty nyt kirjautumaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Toivottavasti saamme siitä sellaisen, että siitä olisi iloa monelle pihaansa kuopivalle ummikolle, kuten itsekin olen :)

   Poista
 5. Aivan ihana huvimaja ja huippisidea tuo taimiblogi. Yleensä joudun turvautumaan vasepuukin puutarha ja piha ( vai toisinpäin) sivustoon aika urvelo tuon pihan kanssa kun oon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen viettänyt tunteja netissä etsien vastauksia omien taimien kysymyksiin ja se on tosiaan aikalailla hakuamuntaa. Siksi olisi mukavaa jos olisi ihan tälle asialle omistautunut blogi olemassa :)

   Poista
 6. Hei!
  Mahtava tilaisuus taimiin tutustumiseen on Uudessakaupungissa 24.5. pidettävät kukkamessut. Sieltä löytyy paljon erilaisia perennoja. Suosittelen!
  Kiitos mukavasta blogistasi. Olen samaa mieltä kuin tupuna, sinulla on ainutlaatuiset satusilmät, joilla on erityislahja nähdä ympäröivän maailman kauneus.
  Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon loistavasta vinkistä, Maija! Tuonne pitää ehdottomasti mennä käymään!

   Ja satusilmät sitten ;) Niitä täällä tarvitaan, eikä vähiten siksi, että tosiaan näkee sen kauneuden, joka on läsnä tässä röttelössämme ja pihassa, joka saisi aika monen kääntymään kannoillaan :D Pala palalta tästä tulee vielä jotain!

   Poista
 7. Voi vitsikkä kuinka kaunista. Niin pihalla kuin sisälläkin!

  VastaaPoista
 8. ei oo totta !!! ihanat nuo oranssit jutut !!!! sulla on uskomaton taito ! nautinnolista täältä seurata teidän ihanaa visuaalista silmää ja kätten työtä !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riikka :) Vaikka sisällä on seesteisen pehmeää sävyä joka paikassa, niin pihalla nautin väriloistosta. Tänne on kylvetty puna-valkoinen kukkaniitty, joka tosin kukkinee onnistuessaan vasta ensi vuonna aikaisintaan, mutta punaisen, oranssin, keltaisen ja sinisen värit saavat vallata puutarhaa minkä kykenee. Ensi viikolla haemme siemeniä ja taimia lisää. Tuon huvimajan somisteiden värien vuoksi haluan alueelle runsaasti koristekrassia, joka toistaa värimaailmaa ja tarjoaa samalla salaatteihin kaunistusta syötävine kukkineen :)

   Poista
 9. Uuteen blogiin löysin ja täällähän on aivan ihana maja tulossa :) Värillä ei itselle niin väliä, kunhan se on punainen :)

  VastaaPoista
 10. Hei, yritin joskus aikaisemmin vinkata sinulle kukkamessuista mutta kommenttini ei sitten näköjään tullutkaan läpi. Onneksi joku muu oli siitä jo viestinyt - ehkä törmätään siellä...
  Taimista tuli mieleen että pitäisi varmaan käväistä Annalassa kameran kanssa, tod.näk. nimilaput ovat kasvien kohdalla läpi vuoden. Ruissalossakin voisi olla, se olisi ainakin sinua lähempänä.
  Terv. Kirsi, joka huristeli viikonlopun aikana kuusi (!) kertaa Jovelan ohi

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!