jovela

jovela

keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Naiset hunningolla

Kova poru säistä velloo netissä. Kieltämättä kesä voisi helliä meitä hellemmin, mutta minkäs sille voi. Jovelassa ei olla paleltu eikä pahemmin kitisty. Jovelassa ollaan nääs hunningolla!

Kaikki alkoi siskoni miehen täyspyöreiden juhlinnasta viime lauantaina. Ei ollut kylmä ei. Tunnelma oli lämmin ja kuumemmaksi muuttui, kun juhlaväki pisti jalalla koreasti. Ei ollut vanhoista luista puhettakaan, kun kasikymppinen äitini tuli pokatuksi polkalle samanikäisen perhetuttumme kanssa. Siinä meinaan lankkulattia paukkui kantojen iskuista ja puntit vipattivat pyörähdyksissä, niin, että heikompaa huimasi katsellessa. Aivan jumalaisen ihanat juhlat alusta loppuun saakka!

Meidän kohdallamme juhlat päättyivät yhden aikaan yöllä, koska ajomatkaa kotiin oli yli 2 tuntia. Isäntä ajeli rauhassa hiljentyneellä motarilla. Höpöttelimme ja katselimme täysikuuta, joka tuntui kisaavan kanssamme Jovelaa kohti. Äitikin torkahti takapenkille koirien kanssa vasta aivan loppumatkasta.

Juu, hunningolla täällä ollaan. Täällä ei tapahdu mitään erityistä, sillä nautimme yhdessäolosta tehden mitä milloinkin huvittaa. Toki töitä tulee tehtyä päivittäin, mutta leppoisasti mennään. Hunningolla on hyvä olla välillä.

Jos nyt jotain järkeväksi luokiteltavaa pitäisi esitellä, niin isäntä nikkaroi lähetyslaiturin paljuun, jotta anoppinsa, eli äitini pääsee kyytiin helpommin. Ja klapejakin on tullut hieman hakattua kirveellä, josta aasinsiltana seuraavaan lämpöiseen asiaan, eli pönttöuuniin. Pitkästä aikaa ollaan polteltu puuta pönttiksessä. Sen verran tuo koleus on livahdellut taloon.

  
Julkisivuremontin laudoitusosuus on edennyt, mutta ei harppoen. Hieman on vielä kesken, valmistunee tällä viikolla. Miten nyt joutaa.


salipääty -  tupapäätySiinä missä isäntä on leppoisasti puuhastellut edellä mainittujen puuhien parissa, me äitini kanssa olemme vastanneet viihtyvyys-, viihde-, ja tarjoilupuolesta. Ollaan kokkailtu, lämmitelty paljua, lykätty vuorotellen isännän kanssa pötköä saunan pesään, paisteltu köyhiä ritareita, mässytetty namia, eikä olla paleltu - ainakaan sisällä. Ulkona istuimme maanantaina sitkeästi villasukat jalassa ja viltit ympärillä, kunnes pakenimme nenut kohmeisina sisälle ja myöhemmin paljun lämmettyä kuumaan vesisyliin tunneiksi.Kakkosten mielestä nyt on ihan paras ilma! Kun on viileää, talossa on lämmin, peitot ovat lämpimiä, tyynyt ovat lämpimiä, kaikkialla on kynttilöitä ja ihmiset kokoontuvat yhteen nippuun salin divaaneille huopineen tuijottamaan ruutua. Niin, tämä on koirien lemppariaikaa. Pitkiä nokosia, monia rapsuttajia ja paljon mukavia lämmikkeitä.Ruutua täällä ollaankin tuijoteltu yhdessä joka päivä. Hyvin harvinaista meille. Olemme pitäneet Bond-maratonia, katselleet sekalaisia kaikenlaisia ja parhaillaan, siis juuri nyt on meneillään Downton Abbeyn neloskauden maratoni. Tuossa se äiti istuu ruutua tuijotellen, lampaantalja pehvan alla, huopa käsinojalla ja töppöset jalassa.Hunningolla ollaan, juu! Punaviiniäkin ollaan nautiskeltu paljun lämpöisessä sylissä, kuten kuva todistaa. Ei ollut kylmä, ei. Lämmin vesi, muutama lasi punaviiniä ja kaksi naista viihtyivät hunningollaan puolille öin.

Lämmintä on ollut, vaikka sähköt menivät. Taisi tuuli puhkua taas jossain jotain nurin. Meillä kokattiin kaasukeittotasolla kahta eri lämmintä ruokaa ja isäntä paistoi vielä possupihvit grillissä. Radio toimi pattereilla ja lyijäri piirteli kirjaimia ristikkolehteen. Sangen hauskaa ajanvietettä pohtia yhdessä oikeita sanoja ruutuihin!

Juhannuksesta on tulossa ihana! Tuli lunta tai lusikoita me katamme tupaan herkkubuffetin kaloineen ja uusine pottuineen, nostamme itse tehdyn mansikkakakun vadille, kiehautamme vasta jauhetuista kahvipavuista kaffeet, herkuttelemme kunnes masunahka natisee, poksautamme kuoharipullon ja kipitämme se kainalossa saunan kautta paljuun kaikki kolme. Tuikkaamme pienen kokon palamaan vanhaan öljytynnyriin ja odottelemme paljun reunan yli kurkkien josko nyt jo kolme kertaa takapihalla nähty supikoirapari tulisi taas vierailulle iloksemme.

Jos mitään ei kuulu ennen juhannusta, niin olemme hunningolla. Siltä varalta toivottelen kaikille siellä nautinnollista juhannusta säässä kuin säässä. Jos sisällä on lämmin, ei se ulkoilmakaan kaikkea pilaa <3

Hunninkoisin terveisin

Jovelan Johanna

31 kommenttia:

 1. Ihanaa juhannusta teille kaikille täältä remontin ja koleuden keskeltä. Ei anneta kylmän lannistaa kesästä nauttimista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei anneta lannistaa! Hyvää juhannusta ja remppaintoa sinne Wallankumoukseen :)

   Poista
 2. Ihanaa Juhannusta teille!Mä siis ihan rakastan teidän taloo :-) Sulla on juuri oikee ajatus säästä ym,koska eihän me ite sitä määrätä. . .tuli mitä tuli.Täällä on kans takkaa lämmitetty,eikä oo palellu sen enempää mua ku koiraakaan.Sen verran viileetä lupas,et aattelin hyötykäyttää juhannuksenkin :-) Multakuormasta on paljon jäljellä,talveks pitää pieniä puita ja jottei hommat lopu kesken,käyn tänään ostaan raivuusahan :-) Ja tästä tulikin mieleeni,et laitoitteko Jovelassa kasvilaatikoiden pohjalle mitään rikkaruohojen estoon?Mullakin osa lootista kasattuna,mut vielä niitä riittää. . .Löysin meinaan metallifirman josta saan ilmatteeks hakee lavakauluksia niin paljon kun tartten.Hain jo 28kpl ja mittailen vieläkö tarttisin.Nehän on monessa firmassa jätettä.Mutta kuulumisiin!Ja jatkan joka aamuista kurkkimista Jovelaan :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaa vaan muistettiinko laittaa mitään kasvuestomattoa lootien pohjalle, no ei ;D Vaa eipä tuo ole haitannut. Jotain pientä joskus aineellistuu lootiin kasvamaan, mutta taitavat tulla ihan tuulen mukana lentäneistä siemenistä. Hyvin vähäistä se on ollut.

   Hauskaa juhannusta sinne multakuorman ja raivaussahan välimaastoon ;)

   Poista
 3. Mukavaa juhannusta! Sää on mikä on, sille ei voi mitään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 13 astetta on luvattu huomiseksi tänne, mutta aurinkoista. Oikeen sopii meille. tekeepi paljussa lojuskelemisesta vielä herkullisempaa ;D

   Poista
 4. Oikein. Ei ole meilläkään tullut edes mieleen säistä valitella.

  Hauskaa hunninkoa ja juhannusta sinne :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää juhannusta sinne saaristoon! heittäytykää tekin hunningolle ;)

   Poista
 5. Ihanalta teidän hunnigolla kuullostaa...kesäiseltä...jatkakaa samaan malliin..:)
  Hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä se on, vaikka kylmempikin olisi eikä tämä varmaankaan loputtomasti kestä, sesä tai kylmyys. Viimeistään lokakuussa iloitsemme jos lämpömittari jaksaa kivuta vielä kymmenen asteen yläpuolelle ;D

   Suloista suvea Ruusukumpuun!

   Poista
 6. Eikä, kuulostaa niin elämänmakuiseselta ja juuri sellaisilta tunnelmilta joita itse rakastan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) elämä maistuu mansikalta! Tänään ainakin kun teemme mansikkakakun ja siinä taitaa pari mansikkaa päätyä omaan suuhun kakun sijaan ;D

   Poista
 7. Mukavia tunnelmia. Äitisi näyttää enemmän kakskymppiseltä kuin kasikymppiseltä :)
  Mukavaa juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen vahvasti, että äitini ja isosiskoni ovat ihmiskokeen tuloksia. Jonkinlainen salainen labrakehittely on pakko olla kyseessä. Kumpikaan kun ei vanhene lainkaan normaaliin tahtiin ulkoisesti. Enkä ole ihan varma kummankaan kohdalla, että onko se henkinenkään aikuisuus täysin saavutettu siinä mielessä, että lapsekas ilo olisi kokonaan menetetty.

   Juu, ei. Ei lähelläkään mitään sellaista ;D

   Poista
 8. Just menee niinkuin pitääkin, fiilistellään sen mukaan mitä elämä eteen tuo !
  Ei muuta kuin hauskaa mittumaaria hunningolla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mansikkakakku tehty (x), pöytä katettu (x), Jovelan kalteva juhannuskokkotorni kasattu (x), palju täytetty (x), aurinko paistaa (oho!).

   Näillä mennään, vaikka kairata pitäis ;D

   Poista
 9. Ei voi muuta sanoa kuin ihanaa, ihanaa!!

  VastaaPoista
 10. Näyttää ja kuulostaa kivalta! Ja jotain hyvää sitä viileistä keleistäkin löytyy - etenee nimittäin sisäremppahommat ainakin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä nyt mitään sisäremppoja ehdi, kun pitää nauttia suvesta ;D Ei vaan, meillä on ihan sellainen tietoinen päätös siitä, että sisäremppajuttuja tehdään (ellei jotain akuuttia ilmene) vasta syksyn saavuttua. Meillä on niin paljon ulkopuolista remppaa ja ihan tuon tontin kanssa taistelua, että viileä ilma on oikeastaan ihan paras sellaiseen. Ei tarvitse hikipäissään huhkia.

   Poista
 11. Ihanaa juhannusta hunningolle! Täällä kadehditaan tuota kahden naisen "rapupataa"! Nyt nautitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! rapupata se onkin, ollaan meinaan isännän kanssa molemmat rapuja. äitikin kyllä vesimiehenä pataan oikein hyvin sopii. Vesihiisejä koko lauma!

   Poista
 12. ♥ Hyvää juhannusta Jovelaan ♥ Seuraavassa elämässä haluan koiraksi Jovelaan ja tässä elämässä vieraaksi. Te voisitte perustaa jonkinlaisen majatalon sinne. ♥ B&B Gerda!!! ♥ Varaan heti, tässä ja nyt ensimmäisen paikan ;oD

  Lalla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten suloinen idea! Paikka varattu! :D Heti jos Gerdasta tulee Peti ja Pulla, raapustan varauskirjaan nimen Lellu ;)

   Poista
 13. Kuulostaa niiiin hyvältä. Täällä suositaan nyt ihan samaa reseptiä!! Ihanaa kesää Jovelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa kesää saaristoon! Tällä reseptillä ei voi mennä mönkään!

   Poista
 14. Hunningollista Juhannusta teille!
  Aivan ihastuttavaa, että äitisi viettää aikaa kanssanne ja laittaa välillä jalalla koreasti. Taitaa olla aika teräsmuori :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti on supernainen, ihan todella täysin ikänsä vastainen! Meillä on aina kovin hauskaa kolmisin (viisisin kun kakkoset lasketaan mukaan). Täällä lasketaan leikkiä, pelleillää, lurautellaan hölmöjä lauluja ja tehdään mitä lystää. Sangen asiallista elämää!

   Poista
 15. Ihanaista juhannusta! Täällä ollaan töissä, mutta eikö sitä vähän ehdi herkutella :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä samaa sinne :) Joskus on itsekin tullut oltua töissä juhannukset ja joulut (kun olin yökkönä). Mukavaa, että pääset herkuttelemaan kuitenkin :)

   Poista
 16. Ihan mahtavaa menoa. Ihanaa, että sun äiti on noin hyvissä voimissa ja vuosista huolimatta virkeä. Niin mäkin tahdon vanheta!

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!