jovela

jovela

sunnuntai 29. kesäkuuta 2014

On taaskin sunnuntai (mitä siis jos sataa)


On taaskin sunnuntai ja haalarit jo nurkkaan jäädä sai, eikä kiire laisinkaan, herätyskellokin on hiljaa vaan.On aamu sunnuntain ja vaikka päivä päivän kestää vain, siitä paljon saada voi, tyytyväinen laulu soi.Aikaa kuljeskella omia teitä, keventyneitä, pidentyneitä, aivan minne vain,aikaa ajatella juttua monta, uskomatonta, tuntematonta, aivan kuinka vain,


käskemättä laulaa: On taaskin sunnuntai ja vaikka onkin kohta maanantai, ei voi kiire ahdistaa, laiskureita laulattaa.
Aikaa seisoskella siinä ja tässä, kyselemässä, pitelemässä, seinää paikallaan, aikaa opetella elämän rytmi, elämän tyyli, elämän laulu, rytmin oikean.


Siitä paljon saada voi, tyytyväinen laulu soi, laiskureita laulattaa, hoi laari-laari-laa hoi laari-laari-laa..., laiskureita laulattaa.


Laiskotellen
; Lasse Mårtenson & Sauvo Puhtila


Kuvissa:  Englantilainen posliininen kaatonokka, kammarissa sunnuntaina feat. Milo & Maya, porstuassa ja tuvassa sateisena sunnuntaina, pönttöuuni vessatilassa, posliininen munankeitin käyttöohjeineen, kirjoja (päällystysprojekti) sekä sunnuntain dekkari, talosta löytyneet sakkinappulat ja isäni tekemä sakkilauta, sateisen sunnuntain kynttiläsaldoa vessatilassa, talosta löytyneet sakkinappulat, isäni tekemä sakkilauta ja talosta löytynyt palli, jonka päällä sakkilauta nappuloineen nököttää. En osaa pelata sakkia. Jos vaikka opettelisi tai voisihan tuohon ottaa lampaantaljat ja tyynyt, pelata vaikka ruudunvaltausta?

Niin! Mitä siis jos sataa?!

Jovelan Johanna

16 kommenttia:

 1. Kylläpä viihdyin hyvin taas kerran sun kuvien parissa :)
  Ja tarinan myös, lueskelin nyt vasta tuon edellisenkin vaikka sen ehdin jo aloittaakin - vieraiden tulo keskeytti silloin, mutta on se hyvä kun sivu jää ipadiin auki niin ei unohdu!

  Samalla tuossa kuvia katsellessa ajattelin, että pysyykös näissä "inhimillisissä" maisemissa sielu jotenkin paremmin balanssissa kaiken kiireen ja asioiden ruuhkautumisenkin keskellä... Vettä sataa nytkin ja tuulee niin, että ulkona meinaa tukka lähteä päästä - kotona olisin kuin kissa pistoksissa ja odottaisin kelien paranemista, täällä vain tössähtää johonkin istumaan/makoilemaan ja kuuntelee radiota ja tuulten kohinaa puissa. Eikä ole mihinkään minkäänlaista hoppua, saati että ottais päähän!
  (Se oliskin kamalaa kun neljä lomaviikkoa ei juurikaan ole toisistaan säiden puolesta eronnut :D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kivasti sanottu! Kiitos, Pepi :)

   Olen ajatellut ihan samaa. Sade on sallivampi. Eilen oli juuri sellainen mukava sadepäivä. Sisällä lämmin ja kotoisa olo. Vesi ropsutteli peltikatolle ja pönttis hönki lämpöä. Oikein täydellinen aika lukea ja loikoilla.

   Soisi sen auringonkin välillä näyttäytyä. Tomaattiparat kituvat vaan!

   Poista
 2. Voi miten ihana postus...:)) Ja miten ihana koti♥

  VastaaPoista
 3. Kuuntelin just aamulla samat Mårtensonit ja luppopäivähän tästä tuli. Tänään oli meilläkin aikaa, ei kelloja :) Välillä on kivaa kun saa sateesta syyn pysähtyä, yleensä se ei hidasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hitsi! Mulla soi Mårtenson ihan vaan korvien välissä :D Luppopäivät tulevat tarpeen. Meillä eilinen päättyi saunaan ja sen jälkeen puhtaisiin lakanoihin sukellukseen. Ihanaa herätä aamulla kun kroppa huomaa levänneensä ja uni on ollut maittavaa.

   Poista
 4. Erään laulun sanat menevät kutakuinkin näin: "Vettä sataa vihmoo, vihmokohon vaan, minä suljen silmät enkä katsokaan. Annan lentää ajatuksen, yli vetten, mannerten..."

  Sadesäässä on muutamia hyviä puolia. Työssä olo, mikäli ei tee ulkona töitä, ei harmita yhtään. Toisaalta lomalla on välillä ihana sairastua tautiin nimeltä "lorvicus catarus" ja olla möllöttää vaan. Ihan luvan kanssa, koska sataa ja ulos ei viitsi mennä...Syödä ja juoda hyvin ja käydä aina tarvittaessa mahan viereen maate.
  Sateella on mukavampi myös siivota. Meillä täällä valmistaudutaan juhliin ja tulevan viikon sää ei yhtään potuta. Tuvan siivous sateella on aina mukavampaa kuin paisteella. Uskon visusti yhteen luonnon lainalaisuuteen, nimittäin "sateen jälkeen paistaa aina aurinko".

  Ihania kuvia ja tunnelmia välittyy tänne asti sieltä Jovelasta. Hymy ja ajatus täältä sinne Jovelaan. Nautitaan sateesta - kohta päivyt taas paistaa hellien :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sadepäivinä olo on letkeä ja kun se osuu sunnuntaille, se jotenkin korostuu. Eilen tuli tehtyä kaikkea mukavaa, hieman järkkäiltyäkin. Saunassa oli ihanaa istua kun ulkona tuuli heilutteli puita ja ikkunaa vasten pirskahteli sadevettä. Sellaista hämärää, kotoisaa ja lämmintä olemista, vaikka ulkona oli aika kurjan koleaa. Tänään ei ole yhtään samanlainen fiilis. Maanantai. Sataa. Vaan mikäs siinä, päivän työt ovat alkaneet ja näillä mennään. Pieni kiepautus asioille, sitten pönttis hehkumaan ja kynttilät palamaan. Tällaista on nyt, mitäs sitä liikoja suremaan :)

   Mukavia tulevia juhlia sinne VillaMezzoon :)

   Poista
 5. Samaa mieltä, ei haittaa, jos sataa! Näin päätin, kun vihdoin pääsin lomalle. En aio tänä kesänä valittaa huonoista säistä. Nautitaan elämästä, oleilusta ja kauniista asioista ympärillämme. Sateellahan tähän on aikaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin tehdään! Mukavaahan se olisi jos aurinko paistaisi, mutta kun ei paista, niin mitäs sitä sitten liikoja märisemään. Sade herättelee itsestäni usein tutkimusmatkailijaa. Tekee mieli tonkia ja tutkia. Juuri nyt siihen on oiva tilaisuus täällä Jovelassa, kun kaikkia tavaroita ei olla vielä saatu purettua - ei ole paikkaa minne purkaa vielä. Ja aina täältä joku tutkimaton nurkka muutenkin löytyy.

   Ullakko olisi sitä tutkimatonta maailmaa kokonaan, mutta niin matalapaineistettu en vielä ole, että sinne haluaisin mennä. Meidän ullakko on karsea paikka :D

   Poista
 6. Kiitos Johanna ihanasta postauksesta. Olen niin samaa mieltä!! Luppopäiviä, sadepäiviä, höntsäilypäiviä, mitä vaan, niitä tarvitaan!
  -Tarja-

  VastaaPoista
 7. Höntsäilypäivä, se kuulostaa hyvältä! :D

  VastaaPoista
 8. Yksi sana ei mun mielestä sovi nyt Jovelaan. Nimittäin laiskuri... Blogia kun lukee, niin saa sen käsityksen, että sieltä on laiskuus kaukana! Niin paljon olette saaneet aikaiseksi, että jo kuvia katsellessa tulee hiki:) Ihanat kuvat ja ihana teksti, taas kerran.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D Nooh, eilen kyllä mentiin ihan laiskureista. Se tekee vaan hyvää :)

   Kiitos ihanasta palautteesta :)

   Poista
 9. Letkeä tunnelma välittyi selvänä ruudun tällekin puolelle :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli letkeä päivä, eikä tänäänkään ole ollut yhtään hassumpaa :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!