jovela

jovela

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

Sateenkaaren tällä puolen

Kävimme eilen ensimmäistä kertaa Raumalla ja menetin sydämeni täysin Wanhalle Raumalle. Se yllätti. Alueen koko ja kokonaisuus on käsittämättömän upea ja eroaa muista puutalokeskuksista, kuten Porvoo ja Uusikaupunki erityisesti alueen laajuuden ja rikkomattoman kokonaisuutensa vuoksi. Kujia ja taloja on useamman tunnin tutkailun verran ja osa jäi taatusti näkemättäkin. Lisäksi paikka on täynnä mukavia puoteja.

Otin kuvia rakennuksista tietty asia mielessä; ikkunat, ovet ja julkisivukoristelu. Tässä ilman selittelyitä joitain upeita taloja Wanhan Rauman miljööstä.


Meillä, siis itselläni, isännällä ja äidilläni oli ihana päivä Raumalla. Mikä helmi! Tuonne suuntaamme vielä monta kertaa. Tunnin ajomatkan arvoinen todellakin!

Sateenkaaren tällä puolen

Reissun jälkeen pestiin sauna, putsattiin palju, tehtiin ruokaa, juotettiin keittiöpuutarhan asukeita ja vedeltiin siimaleikkurilla ylimääräisiä pois. Tulee meille sittenkin tomaattia! Ne pieniksi jääneet taimet, jotka olivat kuitenkin täydessä kukassa, ovat nyt täydessä tomaatissa. Olen niin iloinen!
Myös omenoita on vahvasti tulossa. Tästäkin olen niin kovin iloinen!


Naapurin viljat keinuvat pellolla auringonlaskussa.


.. ja pellon toisella laidalla 5 kaurista leikitteli keskenään. Kaurisbalettia! Muut ehtivät jo loikkia metsän puolelle, mutta tämän yksilön sentään sain napattua kameraan.


Sateenkaaren tällä puolen kaikki hyvin, kunhan vaan saa viettää aikaa vailla turhia huolia. Jos olisi mahdollista, katoaisin tänne kokonaan. Lakkaisin olemasta työminä ja olisin vaan Jovelaminä. Ehkä en kuitenkaan, mutta taidan olla loman tarpeessa. Sellaista ihan oikeaa, kokonaan töistä irtautuvaa lomaa vaan ei ole mahdollista pitää pitkään aikaan. Joskus sitten, sanon taas.
Eilistä upeaa sateenkaarta paljusta käsin ihailemassa Jovelan isäntä ja äitini. Sateenkaari näytti tekevän kupolin Jovelan ylle. Uskomattoman upea näky, joka ei valitettavasti kameraan tallentunut koko gloriassaan.

Ennen nukkumaan menoa mietin vielä, kenelle kuuluu ja kuka pelastaisi vielä tämänkin talon kotitiellämme. Sääli kaunista taloa, ampiaiset asukkainaan.


Suloista sunnuntaita!

Jovelan Johanna

24 kommenttia:

 1. Wanhalle Raumalle minäkin olen sydämeni menettänyt! Paikka on niin lumoava! Hienoa että paikkaa ei ole hajotettu betonibunkkereiden tieltä! Aivan ihania sateenkaarikuvia!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri se alueen rikkomattomuus teki vaikutuksen upeiden talojen lisäksi!

   Poista
 2. Jotenkin arvelin, että tulisit menettämään sydämesi kaupungillemme :o) Oli kiva lukea kirjoituksesi ja ajatuksiasi. Mä voisin olla tuon talon "pelastaja", mutta siinä on vain niin monta muttaa matkalla ;o) Ihania kuvia jälleen kerran!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totaalisesti! Näin jo uniakin, joissa kävelin pitkä mekko ja essu päällä pitkin kujia kantaen omenakoria.

   Poista
 3. Tässäpä linkkiä eilen alkaneesee Pitsiviikkoon! http://www.rauma.fi/kuva/kulttuuri/pitsiviikko/default.htm
  Pihakirppiksiä on paljon vanhassa kaupungissa ja ens viikon lopulla Käsityöläismarkkinat, joita ite odotan tosi paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Noiden käsityöläismarkkinoiden mainonta näkyikin siellä paikan päällä, Harmillisesti olen juuri silloin työkeikalla, nyyh.

   Pihakirppiksiä kierrettiin paljon, mutta siinä kohtaa pitää sanoa, että idea on aivan loistava, mutta ihmiset ovat ylihinnoitelleet itsensä mielestäni. Emme ostaneet niin mitään. Olisin ostanut useankin jutun, mutta kun hinta oli jopa kymmenkertainen vastaavien tuotteiden normaaleihin kirppishintoihin, jäivät ostamatta ;)

   Poista
 4. Raum o ain Raum! :-D Kaunis kaupunki, ihailen kans aina noita vanhoja taloja upeine koristeluineen. Ihanat kuvat! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ennen osattiin niin kylissä kuin kaupungeissa. Nykyään sitten pitää saada nopeasti vaan.

   Poista
 5. Olette taitaneet löytää aarteenne, Jovelan :-)
  Sauna japalju tuovat elävästi kieleeni mustalaisleirin sekä pitsihameet, ihastuttavaa!
  Et tiedä olisiko vanha talo myynnissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustalaisleiriä tuo muistuttaakin, varsinkin jos pyykit vielä heiluvat tuulessa. Vardo (romanien vankkurikoti) on ollut tuon saunan inspiksenä kun se on rakennettu <3

   Ei tuo talo ole ainakaan aktiivisessa myynnissä. Kukaan ei käy siellä koskaan.

   Poista
 6. Vanha Rauma on kyllä kaunis...rakastan vanhoja taloja..:)

  VastaaPoista
 7. Ihanaa, että on säilynyt Rauman kaltainen miljöö.
  Upeita sateenkaarikuvia! Ja tunnelmia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä upein sateenkaari koskaan! Värit niin kirkkaat ja valtavan kokoinen!

   Poista
 8. Hienoja kuvia Raumalta, päätettiin juuri tehdä tänä kesänä vielä retki sinne, kiitos:)

  Aivan ihanan näköistä teillä siellä Jovelassa, siellä on se teidän sateenkaaren pää...

  On niin surullista, kun vanhat kauniit talot jäävät heitteille. Toivotaan, että joku pelastaa tuon vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tehkää ihmeessä! Näin mittavalla yhden kerran kokemuksella voin suositella lämpimästi ;D

   Poista
 9. Ihania taloja Raumalla! Tietääkö kukaan millä nimellä kutsutaan noita puisia koristeita/koristelautoja ikkunoiden ylä- ja alapuolella? Haluaisin sellaiset (toki vähän vaatimattomamman näköiset kuin ylimmissä taloissa) omaan talooni :-)
  Kaunis on koti myös ampiaisilla. Soittamalla kunnanvirastoon voi selvittää omistajan ja jos omistaja on perikunta, niin sitten voikin olla hankalaa...

  t. Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koristelaudoiksi nimittävät kirjoissakin tai puhuvat ikkunalautojen koristeleikkauksista. Muuta nimeä en muista kuulleenikaan.

   Kuvasin juuri noita kohtia taloista, koska itsekin haluaisin jotkut sievät koristeet ikkunoihin ja kuten sinäkin, toki vaatimattomammat. Ei taida taidot iiiihan moisiin upeuksiin riittää meillä ;)

   Kyllähän tuon talon omistajan tosiaan saisi selville jos haluaisi. Perikunnan se lienee. Talo on jotenkin ilmeisesti ollut kytköksissä tähän tilaan. Joku oli sitä mieltä, että joku paikan rakentaneiden lapsista olisi asunut siellä aikoinaan. Perikunnan se siis lienee, mutta koska meillä ei ole aikeita sitä ostaa, en ole sitä sen kummemmin pohtinut. Säälin vaan kaunista taloa, joka rapistuu rapistumistaan.

   Poista
 10. Ennen on osattu tehdä taloista taideteoksia. Toinen toistaan kauniimpia. Onneksi näitä taloja on osattu arvosta ja alue säilyttää.

  Jännityksellä odotan millaisen inspiraation saitte näistä rakennuksista sinne Jovelaan.
  Iloa alkavaan viikkoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain pientä varmaan ;) Napitettua salmiakkikuviota todennaäköisesti, sillä sitä näkee tällä alueella muutenkin. Myös kuvissa 3 & 5 näkyvä aaltoileva sahalaita seinän yläosassa on tälle alueelle tyypillistä ja meilläkin se löytyy seinistä alkuperäisenä.

   Poista
 11. Viikonloppuna suuntaamme autonkeulan kohti Raumaa...pikkuputiikit ovat yömyöhään avoinna ja tunnelma on ihana <3. Katselimme ohi ajaessamme tuota talovanhusta joka muistaakseni on Jovelaa vastapäätä...Siinä se meille kuiskaili, että pelastakaa mut. Kerroimme hänelle, että muuten vastaisimme haasteeseen kyllä mutta kotimme on aivan liian kaukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aivan varmasti on upea tunnelma! Huomasimme myös sen 02 kestävän yötapahtuman. Ihana idea!

   Poista
 12. Ihania kuvia♥ Kuva pysäyttää vielä paremmin huomaamaan nuo kaikki pienet kauniit yksityiskohdat vanhoissa taloissa.
  Ihan sydämestä riipaisee tuo hylätty, todella kaunis talo. Toivottavasti tulee pian myyntiin, ja joku ihana näkee sen kauneuden ja tekee siitä kodin♥ Meidän kotitalomme oli yhtä hylätyn näköinen sen hankkiessamme - monet luulivatkin meidän ostaneen pelkän tontin ja päivittelivät purkukustannuksia:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko tuon tulevan myyntiin :( Se on seisonut hylättynä jo ikuisuuden. Jos joku sen ostaisi, se menisi varmaa ihan jäljittämällä ja neuvottelemalla. Täällä on niin paljon noita yksin seisovia vanhoja taloja, jotka on vaan jätetty oman onnensa nojaan :(

   Poista

Kiitos kun kommentoit!