jovela

jovela

keskiviikko 11. helmikuuta 2015

Reikä, jota ei paikattu

Jovelan etupihalla näytti vielä tänä aamuna tältä


Auton takana seisoi pelottava puu. Sen rungon halkeama eteni ja leveni. Viikonloppuna pohdimme kumpi on koivun kohtalona, keskiviikon aboristit vai pihalla mylvivä myrskytuuli.


Onneksi vastaus oli aboristit. Myrsky tuli ja meni, puu jäi pystyyn. Aboristit tulivat ja pian puu oli kaadettu.


Eikä hetkeäkään liian aikaisin, huomasimme.


Jättivät pätkän runkoa emännälle luonnonmukaiseksi kukkaruukuksi.


Lopuksi sponsoroimaton suositus. Jos on tarvetta saada puuta tai ryteikköä kumoon turvallisesti, ajallaan ja ammattimaisesti, Jovelat suosittelevat Turun seudulla toimivia Puuveljiä, jotka ovat kaataneet meillä kaikki puut. Palvelu on ensiluokkaista ja hinta-laatusuhde sen mukaisesti hyvä.

Meillä kaatui pelottava puu hankalasta paikasta kuin taskuparkkiin vedettynä ja pihalle jäi suurten klapimittaan tehtyjen pöllien ja siististi pinottujen risuosien lisäksi siististi lajiteltu pikkupöllikokoelma. Tyypit tulivat ja menivät, pari tuntia puuhailivat siinä välissä ja homma oli kahvikupposta vaille klaari.


Pitkästä aikaa on sellainen Jovela -fiilis taas. Samalla viikolla on tapahtunut kahdesti merkittävää edistystä. Tilatut siemenetkin ovat saapuneet ja siemenpusseja on silmäilty pikaiseen. Kuluneet pari viikkoa ovat olleet työmielessä niitä supertehoviikkoja, jolloin jyviä erotellaan akanoista, mutta ensi viikosta höllätään härdelliä. On aika Joveloitua jälleen.

Puusta ei tämän pidemmälle tarinaksi ole, joten voikaa hyvin kaikki siellä tahoillanne!

Busy Bee aka. Jovelan Johanna

16 kommenttia:

 1. Sait yhtä hyvän kukkapylvään kuin minä vuosi taaksepäin Wanhasta Juoposta :)
  Siihen kuule keväällä kunnon amppeli!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotain sinne kyllä laitan, ehkä mehiä? Olen huono kukkien kanssa tai en ehkä enää ihan niin huono kuin ennen, mutta silti epäilen kukkainsuojelulaitoksen saapuvan huostaanottamaan raasut, jos hoitoa vaativia laittaisin ;)

   Poista
 2. Ammattilaiset ovat kyllä paikallaan noissa puhissa. Mielenkiinoisesti on kyllä lahonnut tuo mänty.
  Hienon luomuruukun sait portin pieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pelottava puu ennen ja pelottava jälkeen. Pieni ihme, ettei ole tullut gerdan tai verstaan päälle viimeisten myrskyjen aikana!

   Poista
 3. Kiva kuulla Jovela-fiiliksen palautuvan! Metsureiden käynti on aina jotenkin myös jännää, ja meillä siihen kuuluu kanssa ne kahvitkin, jotka tarjoilen aina ulkona termarista. Itse käytän Ryötönperällä sähköyhtiön valtuuttamia metsureita, ja kaatoapu onkin ilmaista jos ovat linjat vaarassa. Lisäksi kaatavat erittäin halvalla ja vikkelästi "ylimääräisiä" puita. Haaveilen oppisopimuskoulutuksesta metsurialalle :) Kyllä tuon teidänkin puun "oli jo aika mennä", kuten minulle sanottiin kun kerran itkuisesti annoin kaataa rakkaan lahon vanhan ison koivun pihapiiristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! sulla on hienot haaveet! Mua pelotti katsella etäältäkin tuota hommaa. En voisi kuvitella kiipeäväni puuhun kaatamaan siitä isoja sivurunkoja ja muutenkin homma menisi multa metsään kirjaimellisesti. Puuta ei kai voi kaataa jos kaatajalla on silmät kiinni :D

   Poista
 4. Ihanasti sanottu "on aika joveloitua jälleen". Toivottavasti se tarkoittaa myös tiheää postausväliä, näitä on niin kiva lukea!
  Ammattilaisten touhuja on ilo katsella, olipa kyse mistä tahansa osaamisalueesta :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti tietää! Kotoilun sivutuotteena syntyy asiaa blogiinkin :)

   Poista
 5. Aikamoinen pelottava reikä :) Meilläkin puita kaadettaessa joskus tullut lahoyllätys, ulospäin en olisi itse nähnyt mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella pelottava! En ymmärrä miten puu on pysynyt pystyssä. Niin suuri koivu vielä ja suuria sivurunkojakin!

   Poista
 6. Hei Johanna! Voi ihastus; lumouduin aivan täysin blogiisi, jonka löysin nyt aamulla! Lukisin niin mielelläni blogisi tuolta alkumetreiltä lähtien, kun löysitte talon, mutta en löytänyt blogistasi sellaista aikajanaa (arkisto-niminen bloggerissa), jossa kirjoitukset olisivat lueteltuna vuosittain ja kuukausittain. Jos vain ehdit sellaisen lisätä blogiisi, olisin niin iloinen ja kävisin juttusi "oikeassa aikajärjestyksessä" läpi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Sinn ja kiitos! Mun on pitänyt kuule tuo lisätä jo aikaa sitten ja unohtanut sen sitten, joten kiitos kun ehdotit aikajanahakemistoa! Lisäsin sen nyt tuohon oikeaan valikkokaistaan :)

   Poista
 7. Oho. Olipas hän ontoksi päässyt. Hyvä, että tuli hoidettua !

  Meillä on arboristit myös käyneet kaatamaassa pihasta puita. Järkälemäisiä koivuja. Ihana oli saada ne klapimittaan ja siitä vasta itse eteenpäin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on iso apu, kun isäntä pääsee suoraan hakkaamaan pölleistä klapia. Hieman onkin kirves täällä jo ehtinyt heilua :)

   Poista
 8. Hui! Aika kreivin aikaan puu kaadettiin.
  Blogissani on sinulle pieni haaste. :)

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!