jovela

jovela

torstai 19. maaliskuuta 2015

Reality-ohjelma miun maun mukaan

Ja sitten jotain ihan muuta! (tauko kiesitallipostauksille). Seuraan ympäri vuoden, mutta erityisesti näin keväisin netin kautta erilaisia "reality-ohjelmia" joista ei puutu lempeä, kinastelua, huumoria, draamaa tai yllättäviä käänteitä. Olen koukussa. Kyseessä on 24/7 reality. Big Brother vuoden jokainen päivä, jos niin haluaa. "Ohjelma" menee usein näin keväisin päälle kun silmänsä saa auki..

Siipeilijöistä ykkössuosikkini on merikotka, jonka pesä on jossain päin Latviaa, valtavan kuusen latvassa. Webcamin kautta voi seurata Durbeksi nimettyä naarasta ja Robert -urosta humisevalla harjulla 24/7.

Durbe-rouva on komea lintu, uljaista uljain. Tässä livekameran kuvakaappauksena 18.3.2015.
Durbella oli kaksi munaa pesässä. Eilisessä jaksossa ilmaan jäi epäselvyys siitä, onko niitä munia enää 2, sillä aamulennon aikana pesä jäi vartioimatta, korpit menivät pesään ja olin näkevinäni, että toinen korpeista nokki toista munaa ja kamerassa korpin nokassa oli jotain limamaista sotkua, jota se nokki suuhunsa. Onko 2. munakaan ehjä? Kuoriutumiseen on kuukausi aikaa. Voi tätä jännitystä!Durbe palasi pesälle ja katselee munia.
Illalla näin pesässä ainoastaan yhden munan.
Kutiseva kotka on hassun näköinen! Huomaa Suomi-sukka oikeassa jalassa! Oikeasti tuo on Viron rengastusmerkki, kuulema.Iltalennolla.Isi (Robert) tuli yöksi kotiin!Toinen suosikeistani on hyljekamera. Merimakkarat köllivät jossain Suomen ja Viron välillä. Valkoiset kivet eivät aina olekaan kiviä, vaan aamuauringossa kölliviä kuutteja.
Montako hyljettä näetkään, montako kuuttia?!Välillä leikitään ja nahistellaan vedessä. Suosittelen työpaikalla tai julkisilla paikoilla livekameraa seuraavia huomioimaan hylkeiden äänitehosteet, eli luontaisen erikoiset äännähtelyt. Tänään työpuhelun aikana tämä kävi mielessä, kun tajusin, että taustaviihteenä pyörinyt hyljekamera välitti sangen kyseenalaisia ääniä. Juu, aikuisviihdettähän me täällä teemme samaan aikaan tappelevat kissat -tuotannon kanssa..
Kolmantena, mutta ei vähäisimpänä, Pöllörouva Klaara miehensä Klausin kanssa. He ovat lehtopöllöjä, jollaisia on myös täällä Jovelassa. Pöllöjen pesä saattaa näyttää siltä, ettei siellä ole ketään ja päivisin sieltä ei myöskään kuulu juuri mitään, mutta, mutta..
Olemme pöllöjä, pöllö ja me pöllöt olemme yöeläimiä, pöllö. Mitäs siinä kyttäät, täällä nukutaan päivisin!

Klaaralla on ainakin yksi muna.Onko pesässä unilelu vai evästä?!Ei taida olla kumpikaan, vaan hauska kuvio pesässä, mutta munia on 5! Pöllörouva on lähtenyt yölennolle 19:30.
Hetken kuluttua Klaus palaa pesälle tuomaan rouvalleen evästä ja poistuu taas. Pöllöfanit seuraavat hyvin tarkasti pesän tapahtumia, joita kirjataan Klaaralle ja Klausille omistetulle foorumille.

Entäsi sitten villisikakamera? Näitä on joka lähtöön! On peurakameraa, kalacamia ja vaikka mitä, vaan kuka ei kuulu joukkoon villisikakamerassa? Ketturepolainenhan se siellä supien keskellä! Missä karjut ja muut metsäröhkijät? Tätä ruokintapaikkakameraa voi seurata myös pimeän tultua, villisikoineen päivineen.
Päivin ja öin voi myös seurata Saarenmaalla viihtyviä Saksanhirviä, joiden ruokintapaikalla on 24/7 webkamera. Uljaita eläimiä iltapalalla hämärän laskeuduttua. Kruunupäiden touhuja on hauskaa seurata.Nautin suuresti näistä livekameroista ja odotan jos Vironmaalla saisivat tänäkin vuonna myös haikaranpesäkameran auki. Ilmeisesti haikarat eivät ole vielä saapuneet, mutta odottelen. Jokin näistä livekameroista on usein auki työkoneella kun teen töitä. Kuusikon humina ohilentävine joutsenine ja muut metsän lintujen äänet tai aaltojen liplatus meren rannalla lokkien huudahteluiden kera on mitä rauhoittavinta taustameteliä. Pöllörouva ei pöntössään paljon pukahda, mutta hänen äreyttään voi seurata myös pimeän saavuttua. Pöllöjä kuitenkin näkee kovin harvoin livenä, saati villisikoja!

Ja joskus jos sattuu, ettei uni ole tullakseen, kuuntelen tuon merikotkan pesän yöääniä. Siinä on jotain taianomaista. Oman peiton alla, yömetsässä.


Viehättävää! Kurkkaa ihmeessä! Saas nähdä, koska pesissä on poikaset

Merikotka pesii 

Hylkeitä rannalla (kamerassa ilmennyt jokin vika, joten ei aina toimi)
Pöllö pesässään (myös yökamera)
Röhkivät villisiat sekä sekalaisia metsän eläimiä (myös yökamera)
Uljaat saksanhirvet (myös yökamera)
Sen seitsemäntoista muuta eläinkameraa (infoa niistä)

Ps, jos kaipaat viihdettä lapsille, paas testaten näitä. Eivät meinaan natiaiset toviin liikahda ruudun luota ;)

Viikonloppua kohti vilkutellen

Jovelan Johanna

34 kommenttia:

 1. Uskomattoman upeita!
  Ehdin pikaisesti aamutuimaan vilkaisemaan, mutta näihin pitää palata asap.
  Kiitos linkkien jaosta - tuli niin hyvä mieli :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! Ihanaa, että viitsitään laittaa tuollaisia kivoja juttuja ihmisille katseltavaksi. Me ei tälle talvelle ehditty laittaa böördikahvilaa kunnolla, eikä sitä webkameraa, mutta jos sitten ensi talveksi jo :)

   Poista
 2. Tosi jännää! Vitsi kun sais samanlaisen kameran omille hoodeille, kun on poissa. No, saahan niitä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä kävi sama mielessä kun ei asuttu täällä ja tälle talvelle oli tarkoitus laittaa lintujen talviruokintapaikalle webkamera, jotta äitikin olisi saanut Stadista käsin katsella tipusia silloin kun ei ole täällä. Noh, kävi miten kävi. Ensi talvena sitten :)

   Poista
 3. Mahtavia! Kiitos vinkistä! Mietinkin just, että lasten kanssa näitä olisi kiva seurata...

  Meillä oli muuten riistakamera rakennustyömaalla viime vuonna. Meidän poissaollessamme uteliaat naapurit olivat käyneet pällistelemässä työmaata. Huvittavinta oli se, että nämä pällistelijät olivat niitä, jotka vastustivat tätä meidän "elintasosiipeämme". Hah!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Miten noloa! Mä olisin varmaan ottanut screenshottia, tulostanut ja tehnyt muutamia "naapurilajikekyltejä" nurkan taakse teemalla "tervetuloa pihagalleriaamme, sano muikku, kamera ois nyt kohdalla" ;D

   Poista
 4. Olen parina vuonna seurannut merikotkan pesintää, se on jännittävää. Kamera on ollut auki taustalla kun olen uurastanut tietokoneella. Paras oli kuitenkin toissavuotinen leopardin pentujen seurantakamera virolaisessa eläintarhassa, jäin aivan koukkuun. Hylkeet ovat ihan uusi juttu, pitääkin käydä kurkkaamassa. Kiitos vinkeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuon infolinkin takana taisi ollakin myös eläintarhakameroita. Ihan kun olisin nähnyt juuri tuosta infoavan jutun, mutta en ole itse sitä sen enempää tutkinut.

   On nää niin hauskoja!

   Poista
 5. Kotka kameraa on itekkin tullut joskus seurattua. Niin hienoja juttuja ovat!!

  VastaaPoista
 6. Oli aika realityä puhua sun kanssa puhelimessa kun oletettavasti Durbe-rouva ilmoitti läsnäolostaan... :D Mä oon kans seurannu noit, paitsi että viimeaikaset on ollu pingviinejä ja toiset oli tuolta Korkeasaaren eläintarhasta. Heh.

  VastaaPoista
 7. Pannahinen, mä olen vallan unohtanut nämä livekamerat!
  Jokunen vuosi sitten seurasin muutamaa, mutta kun läppäri hajosi, niin sinne menivät linkitkin.
  Täytyykin napata taas jokunen matkaan, kiitos kovasti valmiista linkeistä.

  Vieläköhän Kolmårdenin(?) leijonalinkki toimii....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole seurannut eläintarhojen kameroita yhtään. Pitääpi tarkistaa tuo Svenssoneiden kamera jos sellaista löytyy. Mun lempikissaeläin on ilves. Voi kun löytäisi ilveskameran, ihan naturel :)

   Poista
 8. Kiitos vinkeistä! Tosi kivoja seurattavia :). Myös teidän talo- ja pihaprojektit ovat mielenkiintoisia!

  VastaaPoista
 9. Kiitos linkkivinkeistä! Nämä päihittävät ihmisrealityt mennen tullen. Meillä on vuokrahevonen maalla ja siellä kyllä huomaa heti olevansa keskellä luontoa. Sarvipäät viihtyvät syksyisin hevosten laitumilla ja maastoreittien varsilla, eilen ihailin jälleen kerran taivaalla leikkiviä haukkoja ja joulunaikoihin oltiin ajaa raadolla herkuttelevan kotkan päälle. Upea ilmestys. Ilvesperhe asustelee myös tallin "mäellä", mutta tupsukorvan kanssa ei olla koskaan satuttu kuonokkain. Hevosen selässä myös pääsee tietyllä tavalla lähemmäs luontoa. Monet metsän asukit kohauttavat olkiaan tietä talssivalle hevoselle, mutta yksin liikkuva ihminen on niille liikaa ja ne pysyttelevät tiiviisti piilossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilvesperhe! Oih, justiinsa pepille tuossa sanoin, että ilvekset ovat mun lemppareita.

   Yksi mun to-do edes kerran, on ratsastaa maastossa. En ole koskaan ratsastanut, ollut kyllä hevosen päällä toisen kanssa samaan aikaan ja käyskennellyt siinä kyydissä pitkin Englannin nummia. Se ei ole ihan sama asia ;D

   Poista
 10. Onpa yllättävän pienet munat merikotkalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Jotenkin sitä odotti, että niin suurella linnulla olisi suuremmat munat. Tuo näyttää ihan mignonilta ;D

   Poista
 11. Kivoja, kiitos linkeistä. Jotain lintu- ja karhukameraa olen joskus seurannut, mutta nyt pitää kurkata näitä;)
  Ja, olette ahkeroineet kovasti Jovelassa. Hyvää jälkeä olette tehneet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun mielestä tuon infolinkin takaa löytyy myös karhukamera. Muistelisin näin.. Siellä on niin paljon kameroita listattuna ympäri maailmaa, etten ole itsekään tutustunut kuin muutamiin :)

   Poista
 12. Sappermentti sentään, eihän tässä tule työnteosta mitään, kun täytyy vuorotellen kuikuilla, mitä pöllörouvalle kuuluu (luulisi ajan tulevan pitkäksi pöntössä!), ja välillä katsoa kuinka monta vinhan näköistä villisikaa on apajilla. Taidan laittaa jonkun pyörimään telkkarin isolle ruudulle viikonlopuksi! Kiitos näistä ja tarmoa raivauksiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaa! Selitä siinä sitten, että villit siat ja yksi pöllö haittasivat keskittymistä ;D

   Pöllörouvalla käy se sulhasmies Klaus luukulla tämän tästä, paiskoo Klaaraa hiirillä ja muilla makupaloilla. Välillä Klaara käy itsekin lennolla, mutta on tosiaan ahdas yksiö 5-munaisella pariskunnalla! Viime vuonna viidestä munasta selvitytyi pöllöiksi saakka 3 tipusta.

   Eilen oli kova kuhina pimeyden tultua tuolla villisikojen niityllä. Jestas mitä karjuja! Itse en eilen nähnyt supeja, kettuja tai mäyräkoiria siellä - en tosin kovin tarkkaan seurannutkaan, mutta saksanhirvikameralla oli kuhinaa sitäkin enemmän. Saksanhirvet saapuvat paikalle yleensä suuri hämärän taitteessa ja eilen siellä oli sikojakin. Hyvin on porkkanat maistuneet kun aamulla ei ole jäljellä kuin muutama hassu.

   Poista
 13. Ihania! Ja nörttikriisi, kun en saa näitä näkymään ipadilta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No höh. Johtunee siitä, että nuo web-kameralähetykset ovat flash-pohjaisia ja iPadit ei niihin taivu. Tabletit on kyllä näppäriä, mutta kun eivät ole tietokoneita, niiden käyttömahdollisuudet ovat suppeammat :)

   Poista
 14. Kiitos upeista vinkeistä! näihin jää kyllä koukkuun ;)

  VastaaPoista
 15. :) Todella jää! Aamun ensimmäisenä kurkkaan aina kotkapariskunnan <3

  VastaaPoista
 16. Hollantilaisia pesäkameroita löytyy täältä: http://www.beleefdelente.nl/

  Ei meinaa keväisin tulla tietokonehommista ikinä mitään, kun koko ajan pitää käydä kyttäämässä että joko ne on kuoriutuneet ja mitä ne syö.

  VastaaPoista
 17. Kiitos linkistä! :) Nämä tsekkaan heti aamusta!

  VastaaPoista
 18. Kiitos linkeistä, tässähän tämä työilta kuluu mukavasti :) saattaa asiakkaat vähän ihmetellä jos puhelimesta kuuluu esim hylkeen ääniä..

  VastaaPoista
 19. BlueHost is ultimately one of the best hosting provider with plans for any hosting needs.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!