jovela

jovela

keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Aprillipilaksi kelpaava kasvihuone

Nyt tuli sanottua pahasti jo otsikossa. Rehellisyyden nimissä korjattakoon, etten voi oikeastaan väittää, että meille Preecosta tilattu kasvihuone olisi aprillipilaksi kelpaava, siis huono, sillä kyseistä kasvihuonetta ei koskaan kasattu. Se palautetaan.

Kasvihuoneen kanssa jo ensikohtaamiset olivat pientä huolta aiheuttavia. Kyseinen firma valitsee toimituttaa tuotteensa kolmella eri tavalla per kasvihuone: Oululaisen firman markkinoiman kasvihuoneen automaattinen ikkunanavaaja tuli Saksasta pihallemme kuljetusfirman toimesta. Laatikon koko 33x6,5 cm. Itse 12 neliön kasvihuoneen kehikko tuli seuraavalla viikolla Matkahuoltoon ja loput osat, eli perusta ja ne muoviseinäpaneelit Postilla, mutta ne olisi pitänyt noutaa itse. Sellainen "ilmainen kotiinkuljetus kotiovelle." Yksi kasvihuone, kolme toimitusta, mutta ei kuten piti. No, sattuuhan sitä..

Viikonloppuna sitten isäntä alkoi lajittelemaan lähetyksien sisältöä. Se osoittautuikin sitten sellaiseksi sirkukseksi, että loppukumarruksen kohdalla vaadimme kaupan purkua. Tuollaisessa kasvihuoneessa on todella paljon osia. On suurta ja pientä, on suoraa ja kulmapalaa, sitä ja tätä. Kasvihuoneen kasaamista mainostettiin sanoilla "helppo, nopea ja ilman työkaluja." Kaikkien kolmen yli voi vetää viivan. Helppoa - ei taaatusti, Nopeaa? Juuei ja ilman työkaluja? Ei taatusti!

Pieni ongelma oli sekin, että osa paloista oli numeroimatta. Kun tähän lisää sen faktan, että meille oli toimitettu sekalainen kokoelma kasvihuoneen rungon palasia, joita joko ei ole riittävästi tai ne ovat liian pitkiä/lyhyitä/vääriä tai täysin ylimääräisiä, homma vaikeutuu edelleen. Kyseessä ei myöskään ole mitkään pienet heitot. Pahimmillaan heitot olivat 30 cm luokkaa. Tee siitä sitten kasvihuone ja kuvittele lopuksi ne puuttuvatkin palat rakenteeseen ja keksi jotain kivaa ylimääräisistä paloista, jotka eivät mitoiltaan tai määrältään vastaa puuttuvia osia!

Yrityksen vastine tähän probleemaan oli se, että meidän tulisi lajitella, mitata ja valokuvata palat, toimittaa kuvat ja lista heille, jotta oikeat palat voitaisiin toimittaa tai tilaus perua siten, että sille saadaan palautuskuljetus. Käytännössä tämä tarkoittaisi tuntien työtä, sillä paloja on useita kymmeniä ja seassa on tosiaan paloja, jotka eivät mittojen ja määrienkään mukaan edes kuulu tuohon kasvihuoneeseen. Meidän pitäisi ensin mitata kaikki, luetteloida ne, verrata kaikkiin kolmeen manuaaliin ja sitten vielä napsia kuvia ja koostaa lista meiliin. Kuvasin muutaman palan ja laitoin muutaman esimerkin kuluttaja-asiamiehen neuvon mukaan. Asiakasta ei voi velvoittaa korjaamaan myyjän tekemää virhettä tuossa laajudessa.

Summa summarum:

1) Ilmainen kotiinkuljetus ovelle ei toteutunut, lisäksi toimitusmuoto on kokonaisuutena outo. Yritys ei ole tätä sen kummemmin pahoitellut, totesi vaan, että no sehän on hyvä, kun Siwan työntekijä toi itse meille omalla ajallaan ja autollaan tavaraa.


2) Toimituksen sisältö oli väärää täynnä ja sotkun selvittämisen oletetaan olevan ostajan vastuulla. 14 vuorokauden peruutusoikeus teettää ostajalle kohtuuttomasti töitä, palauttamisproseduuri sisältää sirkustemppuja ja kokonaisuutena on kuluttajasuojalain vastainen kuluttajaneuvonnan mukaan.

3) Kasvihuonetta markkinoidaan sanoilla helposti ja nopeasti, ilman työkaluja koottava, joka ei pidä missään mielessä paikkaansa. Ihan vilpittömästi haluaisin nähdä tämän firman edustajan kokoavan tämän kasvihuoneen helpon näköisesti, nopeasti ja ihan ilman niitä työkalujakin.

4) Vaadimme kaupan purkua ja odottelemme vastausta myyjältä. Tätä kasvihuonetta meille ei tule.

Saapuneita

Jago24.de:stä tilatut takorautaiset terassilämmittimet ovat saapuneet nopeasti, ovelle kannettuna ja ne on kasattu. Ne ovat sanalla sanoen ihania! Myös mööpelit sun muut härpäkkeet ovat saapuneet, ei moitteita. Täyttävät kuistia tällä hetkellä odotellen jatkosijoituspaikkaa.


Nyt vaan tarvitaan suunnitelma b:n toteutus, koska meillä alkaa tosissaan olla ahdasta kaikkien kasvatettavien kanssa ja lisää siementähän on vielä menossa multiin. Sali alkaa muistuttamaan sisäkasvihuonetta, eikä tuvassa ole yhtään vähäpurkkisempi tilanne! Joka taso kannattelee jotain kasvatettavaa - parhaimmillaan kahdessa kerroksessa (ks. sohvan taakse).
Vaan ihanaa se on, kevät, taimet ja puutarhainnostus! Joskus onnistuu ja joskus ei. Kasvihuoneasia osoittautui pettymykseksi ja harmistukseksi, mutta toki meillä on se suunnitelma b, josta kerron myöhemmin. Nyt kävi näin, mutta ei tähän jäädä märehtimään. Leuka rintaan ja kohti uusia pettymyksiä, kuten tavataan sanoa. Ei vainen, tällaista sattuu.

Viikonloppu ja viikko ovat olleet kiireisiä ja hetken vielä tohottelen menemään, mutta pääsiäiseksi hiljennymme nauttimaan joutenolosta ja pienestä puuhailusta.


Meinasipa unohtua! Jos joku siellä ihmettelee, että mitä se Jovelasta meinaa, palelluttaa taimensako? Noh, täällä ei ole taaskaan lunta. Puoli Suomea tuntuu saaneen kunnon pölläyksen lunta pihoilleen, mutta täällä sakeistakin räntäsateista huolimatta maa on edelleen lumeton. Vettä on kyllä piisannut niin, että sorakuljetus alkaa olla unelmien täyttymys. Soraa pitäisi tulla tällä viikolla ja hyvä niin, sillä pihan sijaan meillä on mutapainitantere. Eilen illalla keittiöpuutarhalassa (takapihalla) näytti tältä. Mutapainitantere on etupihalla ja saunapolulla.


Vaan eihän ne taimet kasvihuoneessa pärjäisi, vaikka ei lunta olekaan, mutta meillä on tosiaan 2 kpl tällaisia kasvihuonelämmittimiä, jotka yhdellä 4,5 litran tankilla tohottavat menemään viikon verran. Lisäksi taimilla on tai ne on suoraan kasvatettu vesikanistereista tehdyissä minikasvihuoneissa, joten sinällään hyvin pian taimet voisi siirtää kasvihuoneeseen.Jos olisi minne siirtää ;D Kuvan kasvihuonelämppäreitä myy mm. Agrimarket. Hinnat pyörivät 55-60 euron tietämillä.

Tällaista tänne tällä kertaa! Arpaisen siemenet pääsiäisenä pääsiäisvieraiden kanssa, jotka saavat toimia arpakeijuina. Oikein iloista, vähäsateista ja aurinkoisempaa pääsiäisenalusaikaa kaikille teille siellä <3

Kiireisenä taas vaihteeksi


Jovelan Johanna

50 kommenttia:

 1. Mikä surkea takaisku kasvihuoneen suhteen! Mutta nuo uunit ovat kyllä tosi suloiset.

  Kidutat minua näillä lumettomilla pihakuvilla. Älä tee sitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anteeksi, Susanna ;D Kyllä se tästä vielä kevääksi muuttuu siellä idemmässäkin. Me otettiin täällä toisella laidalla etukiri, mutta pian ollaan jo tasoissa :)

   Poista
 2. Voi persusta tuota teidän kasvihuone-toimitusta! Joskus sitä pieni ihminen ihmettelee että mikä noissa on palautusprosentti? Arkaileeko ihmiset reklamointia? Vai miten tuo voi olla kannattavaa liiketoimintaa? Mutta tuolle pihatakalle lämpenin ihan justiinsa!!!! Pitänee syödä lounaaksi parit sanansa ja käydä nettikaupoilla...jollen onnistu löytämään jostain paikallisesta vastaavaa...
  Hyvää pääsiäistä Jovelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tuollaista en ole nähnyt marketeissa. Baukkarissa (muistaakseni) oli joskus hieman tuonne päin joku, mutta sen hinnalla olisi jo saanut 2 Saksasta tuotuna ;D

   Ihanaa pääsiäistä Lippikseen :)

   Poista
 3. Uusi lukijasi täältä kiittää grilli/lämmitin vinkeistä! Tilasin viimeviikolla omani Saksasta ja odottelen sitä saapuvaksi vielä tällä viikolla. Ja että tuollaisia kasvihuonelämmittimiäkin on olemassa? Niitä seuraavaksi kauppaan ihmettelemään. Me on vedetty aiempina keväinä lämpöpuhallin jatkojohdolla pihan poikki kasvihuoneedeen öiksi, mutta tuo voisi olla vaihtoehto,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti pian tulee :) Meille toimitus kulki viikossa :) Meillä tuo sähkötohotin ei olisi mahdollista, koska ulkopistokepaikka on talon toisella puolella. Siinä joutuisi kiskomaan johtoa turhan pitkän matkan ja jos yöllä tulee sähkökatko, se on taimien menoa :(

   Täällä saattaa noita katkoksia olla ajoittain. Siksi sähkölämmitys on hieman epävarma ajatuksena.

   Poista
 4. Moni sai taas vinkkiä siitä mistä EI kannata kasvihuonettaan tilata :)
  "Hyvä kello kauas kantaa jne..."

  Mä niin jäin miettimään tuota nättiä lämmityspömpeliä, systerikin tais jäädä (katsotaan nyt kun kotiutuu reissultaan) mutta kasteluletkut mä tilasin tuolta samaiselta Jagolta!
  Jotenkin on sellainen olo, että taitaa mennä tilaukseen nuokin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ihastuit noihin, kandee olla nopea. Kyseinen yritys ei sponsoroi jovelaa millään tavalla, mutta suosittelen ihan siksi, että itseltä nuo meni kahdesti sivu suun, kun erät loppuivat!

   Poista
  2. Pistin just systerille viestiä, katsotaas kuin käyt... :)

   Poista
 5. Voi kamala mikä sotku! Itseltäni olisi hermot menneet jo miljoona kertaa tuollaista selvittäessä... Tsemppiä sinne, toivottavasti saatte hökötyksen palautettua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen kävi täälläkin luonnon päälle. Nykyään odotetaan kovin täydellisiä suorituksia ja ollaan heti huutamassa jos pieninkin aihe löytyy, mutta tämän firman kanssa kyllä paloi hihat. Vänkäystä, vähättelyä ja välinpitämättömyyttä.

   Poista
 6. No jopas oli kaupat, ihan ehdottomasti nöin mönkään mennyt toimitus pitää saada purkaa. Näitä kasvihuonejuttuja kun on lukenut, niin aina vain vahvistuu, että haluan sen toisen kasvihuoneen meille. Sen johon tulee lämmitys ja kaikki muut hienoudet jotka puuttuu nykyisestä kevytrakenteisesta huoneesta. Ja joka vuosi taimia tulee laitettua niin paljon, että pakko saada niille toinenkin jatkokasvatuspaikka. Tänään laitan sisälle jo toisen esikasvatuspöydän, tomaatteja on hillitön määrä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kunnon kasvihuone on kyllä poikaa. Täälläkin tuota kasvatettavaa on jo niin paljon joka paikassa, että ahdasta tulee ;D

   Poista
 7. Jopas on farssi! Aivan oikein teette kun palautatte koko roskan. Melkein kaikissa lukemissani kasvihuoneprojekteissa on ollut ongelmia puuttuvien/yhteensopimattomien osien kanssa, mutta tuollaista showta ei kuitenkaan. Uuni vaikuttaa ihanalta ja kokemukseni mukaan saksalaisilla on tehokas logistiikka ja muutenkin toiminta jämptiä ja luotettavaa. Minä vasta aloittelen taimikasvatusta, pääsiäistä en halua viettää taimihautomossa, mutta sen jälkeen tasot täyttyväy nopeasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän kanssa on kyllä ollut kohtuuttoman paljon sotkua ja asenteessakin olisi korjattavaa :(

   Iloista pääsiäistä sinne :)

   Poista
 8. Nuo kasattavat kasvihuoneet on aika pitkälti leluja kaikki. Jos saat kasaan, voi olla että ensimmäinen kunnon tuulenmyräkkä hajottaa sen kasaksi romua. Kalliitakin vielä, sillä hinnalla saa tarpeet moneen tukevampaan kasvihuoneeseen jos esim. ikkunat löytää kierrätystavarana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet kyllä oikeassa! Kunnon kasvihuone on vaivansa väärti. Meillä tänä keväänä sellaisen tekemiselle ei valitettavasti ole aikaa (ja se vaatisi jo rakennusluvankin). Meillä taloremppa-asiat alkavat olla taas ajankohtaisia ja lisäksi tuosta kiesitallista ollaan hieman suunniteltu sellaista pysyvää kasvattamoa kun sen kimppuun päästään. Jonkinlainen kasvihuone kuitenkin nyt tarvitaan, joten joudumme hyväksymään halpisversion. Se ei vaan ole tämä ;D

   Poista
  2. No, ei ne nyt ihan leluja ole. Meillä on jo monta vuotta ollut koottava kasvihuone. Hyvin ovat tomaatit ja kurkut kasvaneet eikä tuuli ole heitellyt. Ainoa ongelma on ollut vesi, joka on jäätynyt osien väliin ja väännellyt. Mies olisikin halunnut peittää talveksi kasvihuoneen pressulla, mutta mun esteettinen silmä ei ole sallinut.

   Poista
 9. Voi jestas mikä murhe ja sotku kivasta asiasta tulikaan! Piti muuten kysymäni miten paljon saitte säilöön syksyllä ja onko esim.peruna, sipuli jne varastoja täydentää kuinka paljon kaupasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole kellaria (ei talossa tai pihalla maakellaria), joten kaikki säilötty säilöttiin pikkelssinä, kuivattuna tai pakastimessa. Osasta tehtiin puolivalmiita (esikeitettyjä) ja osasta valmiita ruokia. Juuressäilytys siis meillä edelleen parannusta vaativa juttu :) Omaa perunaa ollaan syöty noin puolet vuodesta, muulloin ostona.

   Poista
 10. No just! Luinkin muiden saman firman kasvihuoneiden kohdalta kommentteja, että oli vähän vaikea koota ja että "kotiinkuljetus" ei toiminut. Ajattelin seurata teidän kohdalla tätä projektia erityisesti, olisi ollut kohtuuhintainen huone, mutta syykin taisi selvitä. Sekundakamaa. Samoin firman asenne on aika uskomaton,
  En kyllä tajua miten teillä ei ole lunta! Minä olen 35 km päässä etelärannikosta ja täälläkin on lunta. Sais jo sulaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yleensä tutkailen huolella kaikenlaisia kokemuksia ja palautteita, mutta tämän kohdalla en sitä tehnyt. Kantapääopetus! Olisi pitänyt ehtiä.

   Täällä ei oikeastaan ole ollut lunta kai kuukauteen enää (?) Jotain satunnaista pienen tovin enintään. Maanantaina illalla parin tunnin ajan maa oli valkoisena, mutta rännästä mentiin taas sateen puolelle ja valkoinen muuttui mudaksi. Täällä on tullut vaan vettä ja märkiä pumpulipalloja, jotka sulaa samoin tein maahan osuessaan :D Jovela on n. 20 km Uudestakaupungista etelään ja meri lähimmillään on tuossa n. 2 km päässä, jonne uoma työntyy :) Tänään piti sataa, mutta toisin kävi. Aurinko paistaa oikeen sievästi ja lämpöä on +7. Mukavaa vaihtelua! Pääsiäiseksi ei kovin kummoista olekaan luvassa sään osalta.

   Poista
 11. Voi ihanuus nuo romanttiset lämmittimet, samoin kuin pöytä!! Hienoa, että niiden toimituksessa ei ollut ongelmia. :) Pääsetteköhän nauttimaan niistä jo pääsiäisenä?!

  Harmi, että kasvihuoneen kanssa kävi niin nöpelösti. Kunpa aina tietäisi etukäteen, mihin firmaan voi luottaa ja mihin ei. Toivottavasti taimet vielä jaksavat odottaa uutta sijoituspaikkaansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa tuo sää laittaa rajoituksia pääsiäisen ulkonautinnoille, mutta hyvin osa mööpeleistä kannattelee taimipurkkeja salissa ;)

   Mukavaa pääsiäisaikaa sinne :)

   Poista
 12. Aivan ihanat nuo terassilämmittimet. Osaatko arvioida yhtään, että miten painavia ne ovat? Eli jaksaako hieman heikoimmillakin voimilla niitä miten hyvin liikutella?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä niitä saa liikuteltua, jopa tällainen selkävammainenkin, kuten minä. Nuo eivät ole kauttaaltaan valurautaa, esim. se "hormi" on peltiä kuten pitääkin. Oisko painoa parikymmentä kiloa koko pöntöllä.

   Siirtäessä kandee kuitenkin ottaa sen piipun hattu pois, koska se on valurautaa ja aika painava. Se kirpaisee varpaille tipahtaessa. Arvaas mistä tiedän ;D

   Poista
 13. Kyllä näis kasattavis kasvihuoneissa hyviäkin on!Mulla ollut jo monta vuotta kahdessa pikkulootassa tullut kennolevyhuone,myrskyssä ja tuulessa on peltoaukeella. . .varmuuden vuoks sillon laitettiin joka nurkkaan upotettu "tukipuu",koska on tosi tuulisella paikalla.Ilman niitä ois tuuli vienyt :-) Talveks olen kevyt peitteellä peittäny sen,että lumi tulee alas helpommin.Kasaus aikonaan oli "mielenkiintosta". . .välillä purettiin kun oli laitettu joku osa väärinpäin.Ja niitä ohkasia paloja tuntu olevan miljoona,mut kasattua saatiin! Mulla toi on vaan 6 vai 7 neliöö,vaan ei hintakaan ollu kun vajaat 300€ tarjouksessa.Hintansa on tienannut aikaa sit.Pienikin kasvihuone riittää,jos sinne ei ole pakko "oleskelu paikkaa" saada. . .ja sinne ei kannata laittaa kasvaan muuta,kuin ne jotka ei menesty ulkona.Esim kesäkurpitsa vie siellä vaan tilaa,koska sen saat ulkonakin kasvamaan kelillä kuin kelillä :-) terveisiä aamun lukijalta,lumen keskeltä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota kesäkurpitsaa mietinkin hieman, mutta katsellaan nyt mikä lopputulos on vaihtoehto B.n kanssa ;)

   Hyvää pääsiäisaikaa aamun lukijalle :)

   Poista
 14. Voi ei :(

  Kiitos kun kerroit mistä ostitte terassinlämmittimenne, ehkäpä meillekin.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti se on teillekin mieluinen jos tilaatte :)

   Poista
 15. Kyllä täytyy sanoa, että tuossa puodissa, josta kasvihuoneen ostitte ei kyllä hyvä palvelu asu, jos palvelu ollenkaan... Kertakaikkinen farssi. Palauttaminen on tehty juuri niin hankalaksi, että heikompaa hirvittää eikä ryhdy edes ajattelemaan moista. No, toivottavati saatte kaupan purettua ja pikimmiten uuden kasvihuoneen Jovelaan.

  Onneksi muut lähetykset tulivat sovitusti ja kunnossa olevina:)
  Mukavaa pääsiäisen aikaa sinne teille kaikesta huolimatta !


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi emme maksaneet kasvihuonetta tilattaessa, vaan se tuli jälkilaskutuksella. Harmittaisi vielä enemmän jos joutuisi pähkäilemään saako rahojaan takaisin!

   Ihanaa pääsiäistä sinne :) Nautitaan vapaista ja keväästä :)

   Poista
 16. Kylläpä teillä kävi huono tuuri tuon kasvihuoneen kanssa... Mutta onneksi osasitte varautua suunnitelmalla b, jota innolla jo odotan. :) Hyvä että sentään nuo kamiinat ja muut kasvihuoneen sisustuselementit ovat sellaisia kuin pitääkin.

  Ihanaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 17. Luulen minäkin, että monella lukijalla on teidän kanssa sellainen "kanssaharmitus"; niin kovasti minä ainakin odotin teidän kasvihuonetta :)

  Uskotaan siihen, että kaikella on tarkoituksensa ja kakkosvaihoheto onkin lopulta se ykkösvaihtoehto!

  Mukavaa pääsiäistä Jovelaan ja voimia santakasan kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku fiksu on sanonut, että seuraava suunnitelma on toteutumattomaa parempi ja niinhän se on. Ekalla ei onnistuttu, kokeillaan toisella tapaa. Joku ratkaisu tähän löytyy, koska ei ratkaisua ei ole ratkaisu tähän haasteeseen ;D

   Olipas ylevää ;D

   Poista
 18. Oi että, yli-ihania nuo terassilämmittimet!! Laittaisin heti tilaukseen jos olisi joku jota sillä voisi lämmittää. Vaan kun ei ole muuta kuin talo ja roskakatos.. :D

  VastaaPoista
 19. Hei! Miten lannoitat kasvulaatikoissa olevan mullan? Minulla on harmillisen huonosti kasvanut sato joka kesä. Mitähän mullasta puuttuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä laatikoissa on kunnon maalaismultaa ja mausteena naapurin hevosten lantaa kompostoituna. Lisäksi laitamme lajikohtaisesti laatikoihin myös tuhkaa :)

   Poista
 20. Kiitos upeasta pääsiäislukemistosta. Eksyin blogiin etsiessäni tietoa noista kasvihuoneista tuolla Oulun myyjällä. Onnekseni. Kirjoituksesi avasi asiaa paljon ja niiden sijasta olemme päätyneet rakentamaan kasvihuoneen vanhoista laseista. Haluamme ison, mutta kukkarolle sopivan. Kiitos hienosti kerrotusta taloprojektistanne. Luin vain "kuvia" näin ekalla kerralla. Palaan tarkemmin vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan :) Vanhoista ikkunoista tehty kasvihuone olisi kyllä ihana!

   Poista
 21. Ai gamala tuota kasvihuonefarssia! Omani lojuu laatikossaan (syksyllä ostin alesta) ja kasvavalla kauhulla odotan sen kokoamista. Ainakin täytyy sopia kokoamistalkoot ystäväpariskunnan kanssa :D

  VastaaPoista
 22. Voi ei, mikä kokemus tuo kasvihuone! Onneksi pienet vastoinkäymiset ei teitä lannista ;-)

  Kuvia uudesta versiosta odotellessa ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsellaanpas jos viikonloppuna toisen saisimme kasattua jos ne saapuvat tässä viikolla :)

   Poista
 23. Tuosta saksalaisesta ihanasta pömpelilämmittimestä kysymys: Ilmeisesti ainut "pakoputki" on yläosan tötterö, jonka päällä on tuo kansi? Himoitsisin omalle terassille moista myös, mutta arveletko, että siihen voisi liittää ihan tavallisen (jos jstain sattuis löytymään) savupiipun? Muutenhan sitä kuoloo vallan savumyrkytykseen samalla kun nautiskelee ihanasta lämmöstä.
  Tervehtii vielä lumien keskeltä Keekis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän siihen saisi kiinni kevythormin. En nyt ole asiantuntija tässä asiassa, mutten näe mitään estettä sille, että joku lisäputki siihen sopisi.

   Poista
 24. Voi hurlumhei mikä sekasotku tuon kasvihuoneen kanssa. Toivottavasti sille löytyy korvaava ratkaisu pian <3

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!