jovela

jovela

torstai 9. huhtikuuta 2015

Kevät, kevät, kevät!

Voi, kyllä! Eilisen hurjan myrskyn ja kolean pääsiäisen jälkeen kevät on taas täällä. Myrskystä selvittiin sähkökatkotta, vaikka ympäröivällä alueella oli häiriökartan mukaan 12 000 taloutta vailla sähköä. Myrskystä noin muuten muistuttaa sekalainen kokoelma maahan lentäneitä oksia ja yksi tuulen mukana lähtenyt roskapönttö. Sellaista normaalia.

Tänään taivas on sininen ja aurinko lämmittää ihan kunnolla. Sääennusteet lupaavat lämpötiloja kymmenen plusasteen molemmin puolin (tänään +12) ja yöpakkaset taitavat jo olla ohi. Tänään on hyvä päivä. Pidin pienen tauon koneelta ja kävin ihmettelemässä Kakkosten kanssa Jovelan keväistä pihaa.

Kuten monen muunkin blogissa on nähty, myös täällä krookukset kukkivat. Sitkeitä ovat, sillä nuo on taatusti istutettu tänne joskus silloin, kun talossa asui vielä naisväkeä. Ainakin 20 vuotta sitten. Nämä tyypit pitää siirtää viikonloppuna kukkapenkkiin. Jäävät muuten soran alle.
Myös kevätesikko on availlut kukkiaan. Kevätesikoita täällä on paljon, vähän kaikkialla. Liljamaista tainta nousee verstaan kupeella. Mitä lie onkaan?


Nämä taimet on siirretty rungon ympärille pääsiäisenä 2014. Äidin kanssa kyykittiin menemään pitkin pihaa tarkoituksena pelastaa erilaisia perinnekukkia muutamaan eri paikkaan ryppäiksi. Niin moni asia täällä muistuttaa äidistä. Eniten kaikki.
Jo kertaalleen tänä keväänä lisämullalla peitetyt raparperit ovat taas päässeet mullan pinnalle. Nyt saavat nousta jo, sillä yöpakkaset taitavat olla ohi. Nämä raparperitkin ovat talon aluperäisiä. Ikivanhoja siis, kaikkihan täällä on.
Syreenien silmut ovat turpeina. Jos sää jatkuu tällaisena, taitavat aueta vapuksi.
Jos jokin on varma kevään merkki, niin tämä. Rikkaruohot ovat oikein voimissaan! Vihreää pukkaa joka nurkalta. Tässä vaiheessa vuotta nekin ilahduttavat.
Tällaista täällä etupihan puolella oli vielä 2 viikkoa sitten. Sittemmin etupiha muuttui mutalammikoksi. HYh, yh, miten kuraista olikaan.
Kiirastorstaina pihaan ajoi kuorma-auto kahteen kertaan kipaten pihalle 35 tonnia soraa, oikeammin 0,8 mm kivimurskaa. Ei ole ollut iltapäivisin tekemisen puutetta. Se on mies, lapio ja kottikärryt sekä vaimo ja levityshara. Yksi lappaa kottikärryllisen kerrallaan keoksi ja toinen levittää. Jälkikäteen tietää tehneensä jotain.
On muuten hikistä hommaa, kun n. 300 neliötä pihamaata pistetään soralle. Vaan siistiytyypä rytölä taas pala palalta. Homma on vaiheessa kunnes se on ohi, as usual. Kivijalan edustaan tulee myöhemmin vielä mukulakiveä. Nyt esityönä sorataan.

Tällaiset läjät tänään pihalla. Jos ei näytä paljolta, niin voin sanoa, että on! Hassut läjät, kun ottaa 10 kottikärryllistä, läjälle ei näytä tapahtuneen mitään, mutta kyllä ne tuosta katoaa! Hirmuinen syyhy puuhata!
Kakkosillakin on kiirettä. Mai tutkii taustalla istutuslaatikon salaisuuksia ja Milo on löytänyt risun. Kakkoset saivat kauan kaivatun vapaan ryntäilyn pihan pääsiäisenä, kun taloon tuli kaksi koiravierastakin. Aiemmin mainittu siirrettävä verkkoaita on todettu näppäräksi. Nyt Kakkoset voivat olla ulkona vapaana. Risuaidat, puuaita ja pihan sulkeva verkko(kana)aita estää pääsyn tielle. Ovat osanneet nauttia muutoksesta, eikä nuo soraläjätkään ole huomiotta jääneet. Kukkulan kunkkuudesta on käyty monta leikkisää taistoa. Ehdotin jos siinä samalla levittäisivät hieman soraa, mutta toiveeseen ei olla vastattu. Koirat, pah!
Jago24.de toimitti kasvihuoneet ilahduttavalla nopeudella. Kiirastorstaina taisin tilauksen tehdä ja tänään aamusella kuljetusfirman tyyppi soitteli, että saiskos tuoda perille. Tuolla ne nyt nököttelevät pihamaalla odottelemassa viikonloppua. Pystyssä ne ovat aikaisintaan ensi viikolla, koska katto-osien nostoon ja kiinnitykseen tarvitaan hieman apua, joka onneksi on saatavillakin. Sivuhuomautus: Tuossa nurkassa ei ole koskaan ollut noin siistiä! Sora on uusi lempparini!Kuvan musta tönterö ei tietenkään kuulu kasvihuoneeseen. Se on aiemmin mainittu Sauna Seppo harmaavesipuhdistustönterö, joka kaivetaan maahan keväämmällä. Sen myötä sitten lakkaa tiskiveden kanto ulos täällä röttelöisessämme. Asiat edistyvät, niin se vaan on todettava, vaikka aina kun jokin juttu aloitetaan ja saatetaan jos ei nyt ihan valmiiksi, niin hyvään vaiheeseen, niin eikös puolentusinaa muuta paikkaa näytä siltä, että jotain pitäisi tehdä. Sellaista se on, rytölöiden haltuunotto.

1. Vuosi Jovelassa asukkkaana (=Jovelan 2. vuosi)


Pääsiäisen alla tuli täyteen ensimmäinen vuosi asukkaana tässä talossa. Muutimme tänne maaliskuun ja huhtikuun välisenä viikonloppuna 2014. En oikeen osaa sanoa onko aika kulunut nopeasti vai hitaasti. Ehkä molempia, riippuu mitä ajattelee. Susannan Työhuoneen Susanna tuossa hyvän aikaa sitten haastoi Jovelat kertomaan aiheesta "Miksi juuri tämä talo" ja ajattelin vastata haasteeseen tekemällä postauksen vuosipäivän tienoilla katsauksena menneeseen vuoteen. Vuosipäivä ehti livahtaa, mutta teen sen postauksen kyllä vielä. Laitan tähän kuitenkin pienen listan asioista, jotka nyt tulevat mieleen muutoksina.

Mehän remppasimme Jovelaa maaliskuusta 2013 maaliskuulle 2014 ollen talolla viikonloppuisin ja lomilla. Tuona aikana täällä tietenkin tapahtui jo paljon, sillä talo piti saada suunnilleen asuinkelpoiseen tilaan ennen muuttoa, jotta muuttokuorman voisi purkaa ja täällä voisi asua ympärivuotisesti. Lähtökohtana oli asumaton, kertaalleen hylätty ja osin romahtanutkin rakennus. Muuttoa ennen ne asiat piti saada hoidettua. Piti myös saada (kuiva)vessa, toimiva tulipesä ja sauna sekä monta sisätiloihin liittyvää juttua asuinkelpoiseen tilaan.

Tällainen esimerkiksi oli meidän nykyinen makuuhuoneemme silloin kun ostimme Jovelan. Ihan hirveä loukko!

Talo oli hyvin ilmastoitu!


On se vähän parempi nykyään..Nuo olivat siis aikaa ennen muuttoa, se mistä lähdettiin. Jovelan 1. vuoden aikana ne sitten korjattiin ja pääsimme muuttamaan taloon. Sen jälkeen..

Muuton jälkeen, eli 1. asukasvuotena on (listaan vaan suurempia hommia):

Salin lattia hiottu, korjattu ja paklattu, kesken = ei maalattu ja pitää paklata lisää.
Eristetty salin seinät, jotka myös päällystettiin makulatuuripaperilla.
Sali on otettu käyttöön kylmästä varastotilasta lämmitetyksi asuinhuoneeksi.
Tuvan lattia on hiottu ja maalattu.
Tuvan romahtanut leivinuuni on purettu sisäosiltaan. Tonni vanhaa tiiltä rontattu pihalle ja hyödynnetty puutarhan puolella.
Leivinuunin sisäosat (pieni komerohuone) on muutettu ruokakomeroksi hyllyineen.
Samalla tilaan rakennettiin välikatto - ennen uunintaustatila oli avoin ullakolle.

Leivinuunin julkisivu, eli muuri on pintasiloitettu ja maalattu, kuten tulipesäalustakin.
Taloon saatiin lisää sähköä. Ennen pistokkeita oli vain tuvassa (2 paikkaa) ja keskellä taloa (1 paikka). Nyt pistokepaikkoja löytyy joka huoneesta sekä ulkoakin.
Pönttöuunin kuorinta vanhasta maalista on aloitettu, kesken.
Tupaan on asennettu kevythormi ja puuhella/uuni.
Vessatilan kattoa on kunnostettu, kesken.
Tuvan kivijalkaa on korjattu.
Talon julkisivua on korjattu ns. säästävän remonti periaatteella: talon julkisivusta (pystysuunnassa) 1/3:n vaihdettiin laudoitus ja tippalaudat.
Kuistin julkisivua on korjattu.
Pääovet ja kuistin sisäänkäyti korjattiin. Pääovet rakennettiin ulkopuolelta uudestaan vanhaa vastaaviksi omin kätösin.

Talon takapiha, eli keittiöpuutarha-alue on loppuraivattu pusikoista ja puista. Pihalta on kerätty satoja litroja lasia ja lukematon määrä muuta roskaa.
Keittiöpuutarhaa perustettiin 23 istutuslaatikon verran.
Saimme ensimmäisen sadon itse kasvatettua ruokaa. Sitä oli paljon.
Piha-alueelta on kaadettu omatoimisesti ja ammattilaisten toimesta toistakymmentä puuta. Puut ja risut on hyödynnetty polttopuuna tai aitoina.
Keittiöpuutarha ja takapiha on rajattu itse kasatulla risuaidalla. Piha-alue on umpeutettu koiraystävälliseksi.
Kiesitallin edusta on raivattu ryteiköstä kakkoskeittiöpuutarha-alueeksi, jossa on 5 suurehkoa kohopenkkikasvatusaluetta.
Kompostit (n. 30 m2 alue) on siivottu ja maisemoitu.

Etupihaa on raivattu ja siivottu. Etupihalle on tehty 2 kukkaistutusaluetta.
Tie-edusta on raivattu ja puita sekä pensaita kaadettu, kesken.
Gerdan edustelle on tehty puusuoja ja pihatien puolelle talon mittainen kohopenkki ruusuja ja muita kukkia varten.
Gerdan kupeelle on perustettu perhosia ja mehiläisiä houkutteleva kukkaniitty.
Gerdan tienpuoleinen pääty on vapautettu pusikoista (ja lasista).

Etupihaa on alettu peittämään soralla, kesken.

Jatkuu seuraavassa osassa (seuraavat kymmenen vuotta)


Tästä sitä sitten jatketaan puuhia Jovelassa. Puuhaa riittää vuosiksi, tuskin koskaan onkaan "avaimet käteen -valmis" mutta emme taida sellaista elämää halutakaan. Näin on hyvä. Elämä on mielekäs yhdistelmä uusia kokemuksia, mielekästä puuhaa, omavalintaista olemista, omavaraisempaa elelyä, taitojen kehittymistä ja ihan perusleipätyötä vanhaan tapaan ja uusin tuulin.

Jovelan isännän pajaopinnot ovat melkein puolivälissä. Perinnepaja tänne perustetaan ensi vuonna, mutta sitä ennen isäntä alkaa takomaan omaksi ja vaimonsa iloksi, sillä Hra. Jovela tehdä tempaisi opinnäytetyönä ahjon, joka mahdollistaa raudan kuumentamisen ja sen myötä taonnan Jovelassa tai missä tahansa muualla. Mukana kulkeva paja!Asiasta mentiin kukkaruukkuun, joten palataan alkuperäiseen aiheeseen.
Kevät, kevät, kevät! Kyllä, hiirenkorvat eivät huijaa! Tämä kuva on otettu 9.4.2015 Lounais-Suomessa.Aurinkoista arkea toivotellen

Jovelan Johanna

33 kommenttia:

 1. Sainpa taas kirjoituksestasi lisäintoa omalla pihalla puuhailuun! Mistä saatkaan tuota energiaa, tänne tarvittaisiin hieman sitä. Meillä olisi lahojen omenapuiden ja syreenien kaatoa luvassa, hehtaarin verran viime syksynä maahan jääneitä omenoita ja lehtiä haravoitavana.. eiköhän ne hommat tästä vähene kun huhtikuuta saadaan eteenpäin. Mukavaa loppuviikkoa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei sitä energiaa ihan joka päivä samalla tavalla tietenkään ole, mutta kun muutaman päivän on puuhaamatta, tulee kova hinku päästä taas hommiin ;)

   Nuo teidän puuhat kuulostaa niin tutulta! Ihan samaa täälläkin tehtiin ekana kesänä. Tosin omppupuita on jäljellä enää yksi ja se vanhus ei hurjia määriä omppua tee :)

   Poista
 2. Huh, mitä kaikkea olettekin saaneet aikaan. Ihanaa :)
  Tuossa pihan "ronttauksessa" (tämä on kyllä niin hyvä ilmaisu) ja rytöjen selvimisessä on se hyvä puoli, että käden jälki näkyy heti ja ilahduttaa - ainakin minua, kun täällä innolla touhujanne seuraan. Teillä näyttä nuo sorakasat samalta, kuin meillä maalla viime keväänä. Lapio, kärrää ja levitä ja hupsis sitten yhtäkkiä huomaa, että kasahan on niivitetty.
  Innolla täällä odotan kuvia teidän kasvihuoneista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Täällä ei tarvitse kuin johonkin puutarhatyökaluun tarttua, niin vaikutus on heti nähtävillä. Kyllä se vaan innostaa kummasti.

   Puolet sorasta on nyt levitetty. Ei se niin paha homma olekaan, vaikka alussa hieman nielaisuttaa ;)

   Poista
 3. Tulipas sulle nopeasti kasvihuone!
  Me odotellaan edelleen niitä kasteluletkuja! Lämmityspömpeleistä puhumattakaan....
  No, on tässä aikaa, ei meille tule edes vettä ennekuin vapun tienoolla (toivottavasti sentään aiemmin, ettei tarvi alkaa lasten peppupyyhkeillä ulkokalusteita putsaamaan, ne on meinaa likaiset!)

  Sorankuskausta kohta ohjelmassa täälläkin, tosin huomattavasti pienemmässä mittakaavassa. Jos vaikka entisen naapurin poikaa pyytäis jeesiin pientä korvausta vastaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maksoitko tilille vai kortilla? Olen huomannut, että jos maksaa tilille, siinä kestää kauemmin, mutta kun maksaa kortilla, toimitus lähtee jopa seuraavana päivänä!

   Kurkkaa sieltä "My Jago" osastosta missä tilaus menee jos et ole jo katsonut :)

   Poista
  2. Eilen tsekkasin molempien lähetysten tilanteen, ekaa pakettia on yritetty toimittaa 31.3 - jolloin olin Hesassa! Siitä asti maannut terminaalissa, onneksi eivät ole vielä lähettäneet takasin, on nimittäin viikko se aika jonka jälkeen lähtee. Annoin kyllä dpd:lle vähän noottia siitä, että aika kummaa touhua mun ei soiteta ja sovita toimitusaikaa, käydään kerran, ei kerrota käynnistä, jätetään vaan herran haltuun koko homma!
   Enpä ole vastaavanlaiseen touhuun törmännyt vuosikausiin - ja mä sentään tilaan aika paljon yli rajojen.
   No, maanantaina tulee. Nyt täytyy vaan seurata koska toinen lähetys saapuu ja ola sitten passissa kotona odottelemassa :/

   Poista
 4. Voi muru, mikä koti ♡ Tää oli eka ajatukseni, kun luin tekstisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oooo! Kiitos! Koti tämä on, väärän vänkyrän talo (ja mä tykkään siitä että on) :)

   Poista
 5. Meillä odottaa pieni sorakuorma tien monttuihin levittämistä. En taida enää valittaa siinä kohtaa työn määrää kun ajattelen teidän soramäärää :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan oltu reippaita. Puolet kasoista on jo levitetty. Ei se oikeastaan sitten niin kurjaa hommaa olekaan kun vauhtiin pääsee. :)

   Poista
 6. Huipputaitava isäntä takomoineen!
  Olettepa saaneet kuntoliikuntaa ihan urakalla tuolla hiekkakasassa :-) Kyllä näyttää siistiltä jo nyt, mitä se onkaan sitten, kun kaikki on levitelty.
  Olette kadehdittavan ahkeria ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaista tasaista peilityyntä muistuttavaa pihaa tuosta ei ole tulossa. Meinasin, että ollaan edelleen maalla ;D Mutta kyllä se siisteyttää pihaa ihan hurjasti! Siitä on sitten kiva edetä kohti kaunistelua. Ne aiemmin tilatut ruusut sun muut taitavat jo pian saapua. Ihanaa!

   Poista
 7. Olipa kiva muistella Jovelaa ennen. Meille tulee myöskin pihatielle soraa monta sataa metriä kohta puoliin, mutta se pudotetaan siihen lavalta ja lanataan traktorilla, onneksi. Tänään tuoksui ilmassa jo kesä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joka ikinen kerta kun itse katselen noita vanhoja ennen ja jälkeen -kuvia, tulee ihan epäuskoinen olo. Ajattelen, että oltiinpas me rohkeita ja että loppupeleissä tämä ei nyt niin kummoinen riesa ole ollut, pelastella yhtä taloa :)

   Mä pyysin myös sorakuskia tiputtamaan sorat kippiajosta, jotta olisi edes hieman mennyt levitetyksi vähemmällä vaivalla, mutta kippiajo ei onnistunut. 2 päivää satanut vettä, niin eihän se silloin sieltä lavalta alas tullut kuin klönttinä ;D

   Poista
 8. Kyllä voin kuvitella, mikä urakka on noiden kasojen kanssa. Mutta kasat pihalla kertovat vaan siitä, että tilalla on ihmisiä, jotka tekevät hommia = ei yhtään näytä pahalta tai epäsiistiltä. Ja kohta on piha ihan viimeisen päälle!

  Mahtava muutos on tapahtunut vuodessa - olette lyhyessä ajassa saaneet puhallettua Jovelan vanhan hengen ihan uuteen kukoistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä alkaa olla sillä mallilla, ettei ihan joka nurkka enää hävetä ;D Odotan niin sitä julkisivun maalaamista. Että näkisin Jovelan punamullassa. 2 vuotta sitä on nyt kuviteltu :)

   Poista
  2. Pakko sanoa, että niiñ minäkin :-)
   Ja Gerdan!
   Sano, jos tarvitsette talkooapuja maalaamiseen, tulen tukka suorana ( tai no, miten suoraksi tämän lyhyen mallin saa.. :-))

   Poista
  3. Voi sua <3 Varo vaan, Täällä saatetaan maalata julkisivun lisäksi Gerdakin suojamaalille, joten jos et pidä varaasi, saattaa maalaustalkookutsu kesäkestityksineen vielä napsahtaa siihen suuntaan ;D

   Poista
  4. Viikonloput käy, ainakin toitaiseksi :-)
   Gerda ♡♡♡♡♡
   Eli tulossa jo!! ;-D

   Poista
 9. Oliko tuo sora siis sitä mitä myydään kalliomurskeen nimellä? Onko se kovin terävää (koiran tassuja ajatellen)? Leviääkö helposti kenkien mukana kuten kivituhka? Omalle pihalle pitäisi myös ottaa mursketta, alkaa olla turhan liejuista. Pelottaa vaan, jos teen virhehankinnan, kun rahat on aina tiukassa :D Myös määrän arviointi on vaikeaa, kun tonnit ei sano mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on tosiaan kalliomursketta ja koko on 0-8mm. Se on pehmeää, ei terävää edes ihmisjalalle. Mähän en näistä maa-aineksista tiedä sen ihmeellisemmin (mitään), mutta tuota suositeltiin ja hyvältä se näyttää ja tuntuu. Ei kyllä lentele pölynä, eikä tunnu leviävänkään sen kummemmin.

   Määrät oli mullekin ihan utopiaa, mutta http://www.maa-aines.com löytyy kätevä laskuri, johon laitat sen alueesi koon (neliöinä) ja halutun paksuuden maa-ainekselle (meillä 5 cm), jonka jälkeen laskuri kertoo presiis paljonko maa-ainesta tarvitaan. Meille ei tullut maa-ainekset tuolta, koska paikallisesti saimme saman määrän 170,-- halvemmalla. Me maksettiin tuosta meidän määrästä 500,-

   Tuosta kivimurskeesta kuitenkin maa-aines.comissa kertovat, että:

   Kalliomurske 0-8mm on suosittu pihojen, pihateiden ja oleskelualueiden pintamateriaali. Kalliomurske 0-8mm soveltuu hyvin myös sorateiden kunnossapitoon. Tuotteella hyvä tiivistymisominaisuus.

   Poista
 10. Viikonlopuksi suunniteltu ikkunanpesu ei enää tunnukaan minkäänlaiselta urakalta, kiitos Johanna! Hiki pukkaa ihan lukiessa kaikkea, mitä olette saaneet aikaan. Aurinkoista kevään jatkoa Jovelaan!
  t:Tiitiäinen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla pukkaa hiki pelkästä ikkunoiden pesemisen ajatuksesta! En ymmärrä, miten se voikin olla niin vaikeaa ja vastenmielistä hommaa mun mielestä. Vaan tarve olisi! Ikkunat, joita ei liene pesty koskaan viimeiseen 5 vuoteen (sen jälkeen kun ne oli asennettu), näyttävät siltä kun joku olisi kastanut märän tiskirätin jauhovelliin ja vedellyt sillä pitkin ikkunoita :D

   Mukavaa kevättä sinne! :)

   Poista
 11. SIis mikä urakka teillä on siellä tehtynä! Mahdottoman paljon saatu aikaiseksi, joka on ehkä syytä muistaa silloin, jos tulee niitä hetkiä ettei etene! Ja kevään merkit - mä kävin haistelemassa pihalla, mutta mitään kukkivaa ei vielä nouse. Ihania kuvia siis :) Hyvä mieli tuli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian nousee kaikkialla! Toivotaan että sielläkin oikein pian :)

   Tämä talo ja koko projekti on kyllä vilpittömästi parasta mitä koskaan on elämässä tapahtunut. Jatkuva muistutus siitä, että moni mahdotonkin on mahdollista, kun tekee sen mahdolliseksi :)

   Poista
 12. Heikompaa kyllä huimaa hirmuinen työmäärä, jonka olette vuoden aikana tehneet. Ihailla täytyy! Eikä uskoisi, että sama huone on kyseessä makuuhuonekuvissa. Niin romanttisen suloisen olette siitä saaneet. <3

  Ymmärrän hyvin tunteen, kun pihan saa siistiksi. Kun aikansa tarpoo nurmikon sekaisessa savivellissä, kuiva ja tasainen piha tuntuu paratiisilta. Sama tilanne oli meillä.

  Luulisin, että maasta nousevat taimet ovat kesäpäivänliljoja. Niitä on meilläkin, ja ainakin tuossa vaiheessa näyttävät ihan samoilta. Tulee oranssit kukat.

  Rentoa viikonvaihdetta Jovelaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on nyt 2 vuotta takana puuhaa. 1. vuotena itse talo oli pääroolissa, nyt ollaan siirrytty uloskin, vaikka talo edelleen tulee tarvitsemaan paljon työtä. Näin homma kuitenkin pysyy mielekäänä. Tehdään aina johonkin saakka tiettyjä juttuja ja sitten koetellaan voimia toisaalla. Olen kovin onnellinen pihaedistyksestä. Liikuttunut jopa. Tästä ei koskaan tule sellaista hienon hienoa pihaa, mutta ei ole tarpeenkaan. Kunhan on hallinnassa ja siisti. Sellainen missä viihtyy, missä voi kasvattaa ruokaa ja mikä ei ole vaarallinen ihmisille tai koirille (lasia ja karmeita kuoppia).

   Oiskohan ne sitten noita liljoja! Täällä kun on raivattu niin paljon alueita, tuntuu, että edelleenkin vaan nousee ihan tuntematonta tainta sieltä ja täältä. Jännittävää! Nappaan kuvan sitten kun nuo kukkivat, niin voidaan katsoa menikö arvaus kohdilleen :)

   Poista
 13. Kyllä on huikeen kaunis tuo makuuhuone! Mikä tapetti teillä on siinä huoneessa? Kiinnostaisi kovasti tietää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Tykkään itse kovasti makkaristamme, joka on tietenkin vielä keskeneräinen ja malliltaan hieman haastava. Huone on meinaan yli 5 metriä pitkä, mutta vain 2,7 metriä syvä. Joskus muinoin tässä on ollut 2 pientä kammaria, mutta väliseinä oli purettu jo ennen kun ostimme paikan.

   Tapetti on ostettu Rakennusapteekista. Se on ruotsalaisen perinnetapettifirman valikoimasta ja todella hieno sen enempää kehumatta. Päivänvalossa naturel-pohjainen tapetti on beige (käsittelemätön paperi) - valkoinen, illalla beige taas muuttuu melkein mattakullaksi. Valmistaja on siis Lim & Handtryck ja rullahinta vuonna 2013 oli 118,- Meillä on samaa 1800-luvun perinnetapettia tuvassa, mutta punaisella kuviolla. Näet molemmat versiot tästä kuvasta.

   http://2.bp.blogspot.com/-Zfv3qgfWOzY/USJK002gGFI/AAAAAAAAAsU/UTsnESsRJB4/s1600/tupa_tapetit.jpg

   Poista
  2. Tuhannet kiitokset vastauksestasi!

   Poista
 14. Siis INANA tuo teidän makuuhuone! En ole aiemmin bongannut sieltä kuvia... Voih! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Meidän kaikista huoneista ja melkein joka sopesta sisältä ja ulkoa löytyy tusinoittain kuvia ja tarinaa ihan alkumetreiltä alkaen tuosta oikeanpuolimmaisesta valikosta :) Jossain vaiheessa teen vielä sellaisen isomman Jovela ennen (ostohetkellä) ja Jovela nyt -postauksen, johon laitan kuvia muutoksista :)

   Tämä blogi on siis tosiaan talopäiväkirja, jonka aloitimme dokumentoidaksemme taivalta askel askeleelta, joten ketä nyt moinen megaopus kiinnostaisi ulkopuolisena, voi katsella vaikka koko stoorin läpi :D

   Poista

Kiitos kun kommentoit!