jovela

jovela

maanantai 13. huhtikuuta 2015

Taivaanrannan liekki

Eilen illalla, juuri ennen hämärän laskeutumista kurkkasin ikkunasta ulos. Jokin oli kiinnittänyt huomion. Horisontissa näytti olevan vertikaalinen taivaanrannan liekki.
Meistä kumpikaan ei koskaan ole moista nähnyt.  Sateenkaari ilman kaarta maakosketuksella. Taivaanrannan liekki.

Skandinaavisessa mytologiassa sateenkaari oli silta jumalten maailmasta ihmisten luo. Saduissa sateenkaaren juurelta löytyy aarre. Tarinoita on varmasti synnyttänyt tämän kaltaiset näkymät.Jovelassa olemme nähneet kerran myös täydellisen Aleksanterin vyön, eli kaksi rinnakkaista sateenkaarta, joiden värit ovat toisiinsa nähden vastakkaiset ja kerran täydellisen kupolisateenkaaren. Jostain syystä juuri tälle kohdalle syntyy hienoja sateenkaaria. Tällä kertaa sateenkaari piirtyi voimakkaana valoraapaisuna horisonttiin, jossa se hehkui tovin näyttämättä kaartansa kokonaan, mutta tuo pysty valojuova oli kyllä hieno ja suuri!
Mystinen ilta. Taivas samaan aikaan hehkui ja punersi lilasta oranssiin. Kunnollinen pimeä tuli vasta puoli kymmenen aikaan illalla. Olisipa mahtavaa jos sateenkaaret näkyisivät myös yöllä.
Sateenkaari symboloi toivoa. Toivotaan siis, että se tuli kertomaan hyvistä ajoista ja mukavasta alkavasta viikosta.


Jovelan Johanna

16 kommenttia:

 1. Eilen olikin hyvin kostea ilma, ainakin täällä. Toivotaan todella, että saamme täksi viikoksi aurinkoa Suomeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sunnuntai alkoi täällä aurinkoisena, mutta heti aamusta veti harmaaseen peittoon taivaan ja sen jälkeen satoikin hiljaa ropsutellen koko päivän. Vasta illalla kirkastui taas ja tuollaisen teki :)

   Poista
 2. Huiman upea!!!
  Mahtavat värit!
  Täällä kaupungissa ei ole oikeen tilaa nähdä noin upeaa näkyä, taloja on liikaa edessä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! En ole ennen tuollaista nähnyt, koska kaupungissa ei ole riittävästi avaruutta kuin sille kaarinäkymälle.

   Aina yhtä ihmettelyä tämä elämä ;)

   Poista
 3. Hieno luonnonilmiö. Upeaa, kun sait kuvattua sen.

  VastaaPoista
 4. Hienot kuvat! Kyllä tuo teidän piha näyttää nyt niin kauniilta ja siistiltä :o) melko monta työtuntia se vaati, mutta oli varmasti sen arvoista. Laittamasi webkameralinkit ovat meillä edelleen kovassa käytössä ja nyt koko poikani luokka seuraa niitä Jovelan talopäiväkirjan kautta :o)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Onpas hauskaa! Olen itse kurkkinut eniten nyt pöllöjä, kun ne munat kuoriutuivat :)

   Poista
 5. Kauniita ovat nuo luonnon ihmeet. Täällä näkyi eilen hetken kauniisti auringonsäteet kertyvien pilvien lomasta.

  VastaaPoista
 6. Hei! Hieno valoilmiö, Ensiksi minulle tuli kyllä mieleen että äitisi siellä ilmoittaa että mukana kuljetaan. Teillä on siellä aivan mahdoton vauhti noissa pihahommissa. Täällä ei vielä ole edes haravaa otettu esille. Mukavaa keväänjatkoa! tv.mummi pohjanmaalta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äiti <3

   Pohjanmaalla kuulema vielä hieman talvi heittelee viimeisiään, mutta eipä aikaakaan kun kevät on kunnolla siellä :)

   Poista
 7. Mahtavat värit! Tekee aivan erityisen tunnelman tuo valaistus. Tää on musta keväässä parasta. Kirkkaat punaiset ja oranssit sävyt iltataivaalla.

  ps. teidän pihasta tulee mielettömän upea. Ihaillen luin juuri edellisiä postauksia tehdyistä töistä. Mahtavaa, että saatte ruokaa omalta pihalta ja paikat kuntoon. Jotenkin juhlavaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään valo on tosiaan hienoa. Vaikka se kiusallisesti muistuttaa ikkunoiden pesemättömyydestä ja paljastaa kaikenlaista pimeän hämärään tottuneelle silmälle, on se vaan upeaa!

   Juhlavaa! No on! Olen jotenkin edelleenkin huumautunut siitä, millaiset kiksit saa puutarhahommista. Joku käytti sanaa uudisraivaaja :) Tässä on sellaista haltuunottamisen ja oman pläntin valtaamisen fiilistä ja kun siihen yhdistää hitusen omavaraisuuskykyä kombinaatio on sangen vahvistava henkisestikin ;)

   Poista
 8. Oi, onpa hieno :) Mä tykkään aina metsästellä kaikkia ihmeellisiä valoilmiöitä, vaikkei ne kamerassa välttämättä samalta näytäkään :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eivät ainakaan tällaisella tavallisella järjestelmällä napsimalla! Mukavaa kuitenkin tallentaa muistoja kun ihmeellisiä ilmiöitä tulee kohdalle :)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!