jovela

jovela

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Gerda & Sauna-Seppo!

Gerda on pieni huvila sisäänajon laidalla vastapäätä päätaloamme. Rauhallinen kotitiemme, joka kulkee kirkon kautta kylien halki merta kohti, kulkee Gerdan takaseinän vierestä. Onneksi maanmittauslaitos on jo vahvistanut, että talo on turvassa, vaikka tietä joskus levennettäisiin. Tievaraustolppa on laitettu merkiksi, vaikka mitään suunnitelmaa saati tarvetta levennykselle ei olekaan.

Gerda on rakennettu alunperin tilan perustajien eläkepäivien kodiksi, mutta tilan alkuperäinen emäntä Fredrika (s. 1846) ehti kuolla (1911) ennen kun pikkuhuvila valmistui. Tämän tiedon myötä voimme ajoittaa Gerdaa rakennetun 1911-1915 välisenä aikana. Yksin jäänyt tilan ensimmäinen isäntä Henrik Reinhold myi tilan toiselle perheelle, mutta hänen vanhin lapsensa Johan muutti pikkutaloon vaimonsa ja tyttärensä Esterin kanssa. Huvila on nimetty Johanin kaksoissiskon Gerdan mukaan, koska meille kerrottiin 2 vuotta sitten huhupuheena, että huvila olisi alunperin rakennettu hänelle. Pikkuhuvilassa on kuitenkin asunut Johan (s. 1869) hänen vaimonsa Alli Augusta ja heidän tyttärensä Ester.

Pieni Gerda -huvila joutuu odottamaan korjausvuoroaan vielä tovin, mutta suojataksemme taloa päätimme maalata sen. Maali ei ole kallista ja se auttaa ylläpitämään taloa siinä kunnossa missä se nyt on. Sutaisimme viikonloppuna ylijäämämaalit Gerdan kuistiin ja hyvä niin, sillä päätalon oveen valittu sävy kartanonkeltainen osoittautui liian vaaleaksi Gerdaan. Pääovessa maali on juuri sopiva, sillä se on maalattu kahteen kertaan, jolloin sävy on pehmeän rikas. Kävimme eilen Raisiossa Virtasen maalitehtaan tehtaanmyymälässä ostamassa Gerdan maalit. Gerdan sävyksi valittiin okrankeltainen ja maali on samaa kuin päätalossa, eli Virtasen Maalitehtaan 4 öljyn maalia.

Sutaisimme kuistin keltaiseksi ja ikkunapuut sekä vanhat listat valkoiseksi. Ohessa kuvat ovat makupaloja, jotka on käsitelty kuvankäsitteyohjelmalla siten, että maalia näkyy vain hieman. Laitellaan sitten taas kunnon kuvia, kun säät ja aika sallii maalaamisen laajemmalti. Gerdaa ei maalata kerralla, vaan aina ajan ja sään mukaan heinäkuun aikana. Tässä siis pienet alkupalat Gerdan muutoksesta. Vanha ja uusi kohtaavat. Hurmaava pikkuhuvila on alunperin ollut keittomultakeltainen, eli okran värinen. Gerdasta tulee vielä sievä!
 

Gerdan ulkolaudoitus on pitkälti ihan hyväkuntoista, mutta paljon on haperoakin. Nekin maalataan, koska muutostöihin päästään aikaisintaan ensi kesänä. Korjataan ja maalataan sitten uudelleen korjauslaudat kun sinne saakka päästään. Nyt maali tulee suojaksi ja siinä sivussa silmälle iloksi. Pitää Gerdankin saada..


Sauna-Seppo (harmaavesipuhdistin kantovesikiinteistöön)

Jovelassa ei ole viemäreitä, eikä juoksevaa vettäkään, joten meitä ei normaalit jätevesiasetukset koske. Jovela kuuluu kantovesitalouksiin ja vaikka vesi tulisikin kaivosta putkea pitkin tuvan sisälle, olemme edelleen samassa kategoriassa, sillä meillä ei ole mitään laitteita, mihin vesi kytketään (kuten pesukoneet, suihkut, vedenlämmittimet jne). Tuo kantovesimääritelmä ei siis tarkoitakaan kirjaimellisesti sisälle kannettavaa vettä, vaan sitä, mitä vedelle tapahtuu ja missä määrissä sen jälkeen kun se tulee kaivosta rakennukseen. Tästä huolimatta olemme hankkineet harmaavesisuodattimen poistovettä varten. Valitsimme tarpeisiimme enemmän kuin riittävän painovoimaiseeen suodatustekniikkaan perustuvan Sauna-Seppo nimisen pöntön, joka muistaakseni maksoi 295,- Se pystyy puhdistamaan maksimissaan 500 litraa vettä vuorokaudessa, eli meidän käyttöömme nähden yli kymmenkertaisesti. Edes tiskipäivinä emme saa 50 litraa vettä kulumaan vuorokaudessa talon sisällä. Hyvä jos puolet.

Sauna-Seppo ei ole nätti. Ei se rumakaan ole, mutta iso, musta ja muovinen tönterö wanhan talon edustalla ei silmää hivele. Pöntön voi kaivaa maahan, mutta meillä käyttökohdan alla on hyvin nopeasti vastaan tuleva kalliopohja. Nikkaroimme sunnuntaina Sauna-Sepolle oman kopin, suunnilleen samanlaisen kuin viime viikolla nikkaroitu pienempi pisutankkikoppi, mutta tietenkin suuremmassa koossa.  Suodatinsäiliö toimii siis yhtälailla maan alla kuin päälläkin.


Huumorimielellä esittelen nyt, miten meillä usein hommat menee. Tottakai me teemme välillä laskelmia ja ihan oikeasti mietimme miten asiat kannattaa tehdä ja saatamme viettää pitkiä aikoja tietoa keräten, mutta tämä on vaan koppi, jonka tarkoituksena on piilottaa miljööseen sopimaton muovisäiliö. Tällaisten suhteen etenemme ilman mitään ennakkosuunnitelmia.

Pitäisi piilottaa yksi musta muovisäiliö..

Otetaan yksi kappale muovisäiliöitä, tässä tapauksessa Sauna-Seppo ja todetaan, että joo-o, jotenkin tuo pitäisi saada piiloon.


Mutta hei, meillähän on sellainen trukkilava tuolla..


Rontataan ja mallataan.. sehän on juuri sopiva!


Tossa on takana valmiiksi 2 lautaa (12 naulalla kiinnitettynä). Ei revitä niitä pois. Laitetaan 2 lautaa eteenkin, vähän matalammat vaan, niin saadaan sadevesikallistuma poispäin talosta.. ja piilotetaan tota etuaukkoa hieman..


Tuetaan kunnolla tai ainakin paremmin, mitä ilman tukia..


.. tehdään seiniä Sauna-Seppokopille. Mitataan, että koppiin mahtuu styroksilevyä talveksi, jotta tiskivedet ei jäädy ennen kun ehtivät suodattua maahan.


Taas rontataan, tällä kertaa kottikärryllä, koska koppi on jo niin painava. Sijoituspaikka on tuvan ikkunan alla, jonka takana on lavuaari. Etupaneelikin on jo tehty. Se kiinnitetään saranoilla, jotta suodatinta on mahdollista huoltaa.


Isäntä jatkaa kopin kannen tekemistä. Sillä aikaa emäntä tarttuu sutiin ja sutaisee kopin samalla maalilla (Virtasen 4 öljyn maali, värisävy italianpunainen), jolla julkisivukin on maalattu. Koppi mahtuu ikkunan ja sen listojen alle kokonaan, mutta kuvassa se näyttää tulevan osittain valkoisen listan päälle. Tämä johtuu siitä, ettei koppi ole kunnolla paikallaan ja maa on tasoittamatta. Koppi on edempänä kuin pitäisi, jotta märkä punainen maali ei vaan osuisi valkoiseen ikkunalistaan ennen kun maali on kunnolla kuivunut.


Ja hyvä tuli, kansi ja kaikki! Kansikin on irtonainen (saranoilla), jotta suodattimen huoltohommat olisivat mahdollisimman helppo tehdä kopista huolimatta. Kuivatusteknisistä syistä johtuen kansi on kuvassa vinossa ja hieman väärässä kohtaakin. Mitä maksoi? No ei juuri mitään, 4 saranan verran. Kaikki muu on hylkyä tai ylijäämää.


Noin, sinne se sujahti näkösälle piiloon, eikä pönttö pilaa näkymää juuri maalattuun julkisivuun. Jonain päivänä vielä maastoutan sadevesitönterötkin, mutta se on sitten sen ajan tarina, jonain vuonna kun inspis iskee. Tykkään muuten niin tuosta keltaisesta ovesta. Big-Sis oli oikeassa, se on lämmin ja kutsuva, tämä julkisesti tunnustettakoon.Sanonpa vaan

.. että salvian kukat ovat kauniita ja tuoksuvat ihanasti salvialle! Muutama oksa yöpöydällä pitää avoimesta ikkunasta saapuvat hyttyset loitolla. Enpä olisi arvannut.


Sanonpa vielä, että lilojen herneenpalkojen sisällä kasvavat vihreät herneet ovat supermakeita ja herkullisia. Näitä meinaan kasvattaa jatkossakin!


ja että meidän tyttökoira (prinsessa) Maimai on ihan höpsö. Tässä hän istuu reteesti kukkapöydällä ja katselee kun maalaamme Gerdan kuistia. (Mayan velipoika Milo oli toisaalla hiirijahdissa samaan aikaan).


No niin, näihin tunnelmiin ja tätä sitten lisää kun on mitä kuvata. Oi Gerda, Gerda, nyt on sinun vuorosi!Satoi tai paistoi, ihanaa kesäviikkoa kaikille!


Jovelan Johanna

48 kommenttia:

 1. Talosta tuli upea ja onpa hienoa, että Gerdakin saa uuden ilmeen! Oon ihan kateellinen kun ilmeisesti te voitte vaan maalata suoraan ilman vanhojen maalien poistoa? Meillä maalausintoa hillitsee järjetön raaputusurakka, kun nuo vanhat lateksit täytyy saada mahd. hyvin irti seinistä... Mutta pikkuhiljaa täälläkin :) On tää kesä vaan hieno vuodenaika meille vanhojen talojen asukeille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on! Meillä ei ole vanhoista maaleista jäljellä kuin jossain lipan alla kalpea parissa kohtaa aavistus menneestä. Suorilla voi maalata rapsuttelematta. Talo on muutenkin ollut maalissa viimeksi silloin, kun latekseja ei ollut.

   Täällä sataa. Maalareiden vapaapäivät taas edessä ;) Tsemppiä sinne puuhiin. Teilä onkin ollut mahtavia muutoksia siellä!

   Poista
  2. Voi teitä onnekkaita! Täälläkin sataa, mukava levätäkin välillä :)

   Poista
  3. On kyllä ja mikäs tässä on ollessa. Sauna lähettelee savumerkkejä, kohta taas hikoillaan sateesta huolimatta ;)

   Poista
 2. Kaunis tuli päätalosta ja Gerdasta tulee ihana!

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Gerdan kohdalla on kyse suojauksesta, mutta kyllä se silmälle on sitten iso ero ja ilokin ;)

   Poista
 4. Oi ihanuus, Gerdakin saa uudet vaatteet :) Tuosta tulee ihan namu!!
  Okran keltainen väri pukee Gerdaa hyvin ja olen samaa mieltä kanssasi tuosta väristä. Hieman tummempi on parempi - Gerda saa arvoisensa värin!
  Tuo suodatinpöntön piilottaminen on mainio juttu ja voi tuota prinsessaa, kun hän siinä niin fiininä pöydällä istuskelee ja katselee touhuja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mai on prinsessa, tyynylän kuningatar ja torkkuhuopalan ruhtinatar, joka on aina kintereillä, mukana siellä missä emäntäkin. Milo on kyllä myös kainaloinen, mutta ei sentään ihan niin kannoilla seuraava kuin Mai.

   Tuo pönttö pitäisi saada kytkettyä. Ollaan odoteltu maalausurakan päättymistä niiltä osin, ettei sitten tarvitse irroitella maalaamisen ajaksi. Nyt voi sitten laittaa reiän seinään ja putken kaapin kautta lavuaariin. Loppuupi tiskiveden kanto ulos. Uudistuksia! Sen pidemmälle ei sitten poistovesijärjestelmän modernisointi täällä menekään ;D

   Poista
 5. Ihana Gerda! Siitä tulee kyllä huippunätti! :)

  VastaaPoista
 6. Voijjettä ❤️❤️❤️Gerdasta(kin) tulee hurrrmaava!
  Toivottavasti piisaa maalaussäitä, eihän tuota meinaa malttaa odottaa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään nautitaan sadesäästä! Uusi äänikirja, uuni lämpimänä (ruokaa pakkaseen), koti siivottu, pahnat vaihdettu petiin, kynttilät palaa, koirat tuhisee, sade ropsuttelee peltikattoon. Oi, miten ihanaa kun sataa <3 ;)

   Poista
  2. Sulla on kiva elämänasenne. Kaikesta voi nauttia! Kun itsekkin muistaisi ;o)

   Gerda on ihana. Ihan alusta saakka on ollut jontekin mun suosikki. Jovela on upea ja kaunis, oikeen komea, mutta Gerda on jotenkin niiiin sympaattinen siinä vieressä <3 Mukavaa viikkoa Jovelaan T:eija

   Poista
  3. Gerda ON symppis! Välillä en ole varma, onko se herttainen vai kipakka pikkumummeli. Ehkä molempia ;D

   Poista
 7. Oi Gerda - se oli rakkautta ensisilmäyksellä, kun hänet ensimmäisen kerran tapasin vuonna 2009 <3 Jos en olis puoli vuotta aiemmin löytänyt omaa torppaani lähistöltä, niin miltäköhän meidän kaikkien elämä näyttäis tällä hetkellä...hassuja ajatuksia :) Mutta siitä oon kyllä varma, että Jovela ei näyttäis niin upealta kuin tällä hetkellä eikä me myöskään oltais saatu uutta ystäväpariskuntaa naapurivaarasta...eli kaikki meni just niin kuin piti :)

  Hassua muuten noihin maaleihin liittyen, että just pari päivää sitten täälläkin todettiin, että keltaokralla tulee meidän ulkorakennusten ovet sekä päätalon seuraava maalikerros - syvempänä värinä se jotenkin henkii enemmän menneen ajan tunnelmaa. Punaisesta meillä puolestaan valittiin hieman tummempi falun. Enää puuttuu tosiaan vain maalauskelit, joiden odotteluun ei toivottavasti hupene koko loma... Rentouttavia sadepäiviä sinne piiiitkän kivenheiton päähän! Ja sunnuntaina sit: huraa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin menikin! Ajatella, jos ei olisi teidän kaunista taloa ja pihapiiriä! Siellä sekin talo vielä rapistuisi yksin sen sijaan, että sai vielä nousta upeuteen!

   Okraa siellä, okraa täällä! Samat hommat taas siellä ja täällä. Pistetään kyliä uuteen uskoon ;)

   Sunnuntaina reissataan! Voi jee, miten hauskaa! Ollaan muiden passattavina hetken!

   Poista
 8. Ihanaa, Gerda saa pian uuden mekon ylleen! On se onnen tyttö. :) Hurmaavalta se kyllä näyttää jo noissa nykyhetken kuvissakin. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gerda on hurmaava harmaassa nutussaan, mutta kärsii jo. Kesämekko siis päälle ja siitä sitten jatketaan. Täällä on sellainen olo, kun joku olisi palauttanut musta-valkoiseen kuvaan värit. Se on jotenkin tosi outoa. Ihan kun elämä palaisi tällä tavalla tähän paikkaan!

   Poista
  2. Pakko kommentoida tähänkin, kun just mietin noita kuvia katsellessa, että ihan kun katsoisi pysäytyskuvaa suomifilmistä, johon on tehty värit. Ennenaika näyttää kuvissa etäiseltä ja harmaalta kun ei ole värejä. Ihan kun siitä ajasta olisi todella paljon aikaa vaikka ei olekkaan ja sitten kun näkee saman kuvan "väritettynä" ajattelee, että ihan tavallistahan silloinkin oli.. aurinkoa, sadetta, värejä ja sävyjä. PS. Ihan toi uusi yläkuva! T:eija

   Poista
  3. Ihan totta! Tai kaleidoskooppi, jossa harmaat ja väripalat muodostelee vuorotellen kuvaa. Hyvin hämmentävää tällä hetkellä. Ei oikeen meinaa silmät ymmärtää yllättävää väritulvaa. Niin hyvin ne ovat tottuneet rakennusten harmauteen.

   Poista
 9. Ihanaa, että palautatte Gerdan arvoiseensa loistoon! <3 Ja Sepon koppi näyttää nyt siltä, kun se olisi aina ollutkin tuossa paikoillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gerda on pelastamisen arvoinen pikkuhuvila. On se vaan niin sievä monella tapaa, reppana. Seppokoppi on justiinsa hyvä. Ei se kummoinen ole, vaan ei tarvitse ollakaan. Ajaa asiansa oikein hyvin, eikä se musta muovitönterö ole koko ajan silmään pistämässä ;D

   Poista
 10. Gerda on tosi suloinen pikkuhuvila. Siitä tulee maalin myötä upea.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvelen, että Gerdasta tulee kovin pirteä. Talvea ei todellakaan ole ikävä, mutta hieman kutisuttaa, että miltä se näyttää talvella. Meillä on ollut niin harmaata täällä talvisin. Ensi talvena on hieman toisin :)

   Poista
 11. Tiedätkös mitä...teillä paistaakin sitten joka päivä ihan oma aurinko,kunhan Gerda saa upeat vaatteet päälleen...kelpaa siinä auringon lämmössä köllötellä ja katsella aikaansaannoksiaan...☺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä paistaa! Aina kun tiskaan, saan katsella Gerda Aurinkoista! Onpa kiva ajatus!

   Poista
 12. Mahtavaa :) Talo näyttää komealta ja Gerda kauniilta <3
  Minusta on hienoa, että vielä löytyy ihmisiä jotka jaksavat kunnostaa vanhaa taloa sen omilla ehdoilla. Hyvä että vanhaa säilyy ja yleensä ennen on asiat tehty kestämään aikaa joten toinen mokoma menee varmasti hellällä huolenpidolla.
  Jään seuraamaan Jovelan vaiheita mielenkiinnolla.

  VastaaPoista
 13. Odotan innolla kuvia maalatusta Gerdasta! Ja hieno koppi. Punamullalla kun maalaa, niin kaikki näyttää hienolta ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luin vasta nyt edellisen postauksen, ja totesin, että ei taidakaan olla punamultaa teillä vaan öljymaali? Hienoa jälkeä!!

   Poista
  2. Me pähkäiltiin tota maaliasiaa tosi kauan ja päädyttiin sitten tuohon Virtasen 4 öljyn maaliin, joka ei estä talon hengittävyyttä, mutta suojaa kuitenkin punamultaa paremmin. Nuo perinneihmisetkin sitä suositteli, joten öljymaalia sitten laitettiin ja hyvältä se kyllä näyttää ja tuntuu seinässä :)

   Poista
 14. Voi että! Niin kauniilta ja sievältä näyttää kotinne ja Gerda on symppis.
  Ja Prinsessa Joka Istuu Pyllyllään ♡ Höpsykkä ihanuus♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Prinsessa joka istuu pyllyllään :D Siinäpä hyvä kuvaus tuosta meisän popcorntassukaverista! Kiitos, Leena :)

   Poista
 15. Nuo Gerdan ikkunat ovat kyllä ainutlaatuisen kauniit ja pikku kuisti tekee kokonaisuudesta juuri niin ihastuttavan, että täällä ruutun takaa vaan huokaillaan.
  Me olemme juuri kehittelemässä mökille vesisysteemejä - tosin paljon vaatimattomampia kuin teillä. Olen ajatellut laittaa kuvia niistä, kunhan taas mennään sinne puuhailemaan.
  Ei teidän urakoistanne kyllä selviäisi ilman luovuutta, rohkeutta, innostusta ja taitoa...joo ja niitä tekojakin tarvitaan aika tavalla:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin tykkään kuistin wanhoista ikkunoista wanhoine laseineen. Maailma niiden läpi näyttää erilaiselta kuin nykyajan lasin läpi katsellen.

   Mitä? Onko muka olemassa vaatimattomampia vesisysteemejä kuin meillä? ;D Laita ihmeessä juttua sitten kun saatte omanne valmiiksi :)

   Poista
 16. Voi Johanna. Mä en ees osaa kuvitella, saati sanoin kuvata, miten onnellinen mä uskon teidän olevan tuosta ulkomaalauksesta. Se on aivan täydellinen. Onnea <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura :) Kyllä tuo julkisivu on niin suuri ilonlähde täällä. Se muutti koko pihapiirin toiseksi. Niiiin iloinen olen tuosta, etten vieläkään tajua todeksi ;)

   Poista
 17. Gerda on niin ihanan sympaattinen ja parasta että sulla on tarina talon takana ♡
  Jovela näyttää nyt niin upealta, huomaa että olette itsekin tyytyväisiä, niin pitääkin, molemmat on niin upeita. Tiedän että hommat vaatii ja on jo vaatinut, verta, hikeä ja kyyneleitä. Mutta upeeta elämää saatte tuolla viettää. oman kädenjälkeä on sitten mukava katsella. Aurinko päivääsi kera halien ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kovaa uurastusta tällainen tietenkin vaatii, mutta täytynee sanoa, ettei remppa ole missään vaiheessa ollut ylitsepääsemättömän raskasta, siis sellaista, että tekisi mieli antaa periksi. Me ei myöskään eletä täällä sellaisessa jatkuvassa remppatietoisuudessa, että elämä olisi vaan yhtä tekemättömien hommien hoitamista. Välillä tehdään ja välillä ei tehdä, silleen miten olisi hyvä asiat hoitaa ja joskus innostuu tekemään muutenkin. Tarina olisi varmaan kovin erilainen jos meillä olisi esimerkiksi lapsia tai mikäli työpaikat sijaitsisivat jossain muualla, jolloin osa päivästä kuluisi muiden aikataulujen mukaan ja siirtymäaikaa kuluisi pelkästään siihen, että pääsee sinne työpaikalle. Meillä on siinä mielessä helppoa, että täällä ollaan ja asutaan, isäntä käy saamassa oppia 3 päivänä viikossa, mutta muuten me ollaan pääasiassa kotona aina :)

   Poista
 18. Voi miten ihanaa on seurata tapahtumianne! Osaan niin hyvin samaistua tunnelmiin teillä ja olen onnellinen teidän ja talojenne puolesta <3 Ja tietenkin myös koiruleiden. Rapsutuksia täältä :)
  Kertoopi Kaija Koivusta

  VastaaPoista
 19. Suoraan sanoen rakastan tätä blogia! <3 On ollut upeaa seurata miten vanha talo herää uuteen kukoistukseen kuten myös puutarha ja mausteena ihmiset, koirat ja elämä!
  Koirista vielä olisi kiva nähdä lisää kuvia puuhissaan, koska itselläkin on kolme rescue-koiraa Espanjasta ja muistoissa mukana kulkee lisäksi kaksi edesmennyttä espistä..
  Aurinkoista ja ihanaa kesänjatkoa sinne Jovelaan! Terkuin Merja
  p.s. Eläinten livekamera vinkki aikoinaan oli todella koukuttava ja niitä seurataan lasten kanssa edelleen.. Durbets lentää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Merja :) On aina niin kivaa kuulla, että joku muukin saa tästä meidän unelman toteuttamisen kirjaamisesta jotain iloa itselleen :)

   Kakkosista voisin joskus tehdä ihan oman postauksen :) Mai nyt on helppo saada kameraan, koska seuraa mua kaikkialle aina, mutta Milo on hieman kamera-arka. Jos vaan käännän linssin Milon suuntaan, sen ilme muuttuu syylliseksi tai kärsiväksi ;D

   Durbets on niin komea jo! Saapas nähdä josko ensi vuonna sitten seurataan Durbetsin poikasia!

   Hyvää kesää sinne :)

   Poista
 20. Tää blogi on aivan huikea. Ihan mieletöntä miten tuo talo ja piha ja kaikki on muuttuneet. Aloin lukea tätä silloin kun bloggasit niistä olutpullojen etiketeistä ja puulaatikoista joita öljysit. Aika paljon on tapahtunut sen jälkeen ja välillä ihan hengästyttää lukea kun tuntuu että saatte siellä koko ajan aivan älyttömästi aikaan! Tuo isännän taontajuttu (ja etenkin ne tuotokset) muuten kiinnostaa minua kovasti, kun itse kävin jokunen vuosi sitten kaksivuotisen taontakurssin työn ohessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niitä aikoja! Se oli sitä kevättä, kun oltiin lopputalvesta ostettu Jovela ja erotuska arkisin oli ihan karsea ;D Nythän täällä sitten on jo asuttu reilun vuoden ajan ja paikka muuttuu hitaasti mutta varmasti pienin askelin. Välillä sitten tulee tällaisia silmämääräisesti suurempia muutoksia.

   Jotain taontajuttuja taidan postata jo huomenna. Isäntä kokeili taontaa ulkosalla viime viikolla ja hyvinhän se luonnistui kotipajallakin ;)

   Poista

Kiitos kun kommentoit!