jovela

jovela

lauantai 11. heinäkuuta 2015

Ikiaurinko Gerda

Gerda on ihana. Gerda on reppana. Gerdalla on uusi kesämekko.Gerda on niitä, joiden ulkonäkö muuttuu täysin, kun pinta saa hieman huomiota. Muutos on valtava.
Gerdan kuisti on symppis. Haperoinen, kaunokainen, korjausta vailla, mutta nyt suojamaalattu silmänilo. Maalina Virtasen 4 öljyn maali, sävy Okra.
Gerdaa siis suojamaalataan, jotta rakennus ei kärsisi sään aiheuttamasta eroosiosta yhtään enempää. Pintakorjattavaa on paljon, itse hirret ovat ilmeisesti pääosin ihan hyvässä kunnossa, eikä ulkolaudoituskaan suinkaan kaikkialta ole täysin haperona. Pääosin laudoitus on vielä ihan kelpoa ja maalauksen myötä elinvuosia tulee reilusti lisää. Ensi kesänä korjaillaan sitten joitakin kohtia.


Sisäänkäyntikin on sievä. Kynnyskivi on kallellaan ja ikkunat pitäisi korjata. Ja katto. On puuhaa, mutta nyt nautitaan siitä, että Jovelan pihalla on ikiaurinko!


Ikiauringon nimi on Gerda ja se on ollut ennenkin keltainen, kuten päädyn yläikkunan haalea vihje meille kertoi. Tähän saakka päästiin tänään. Tästä taas jatketaan kun sää ja aika sallii. Toivottavasti jo ensi viikolla.


Seuraavaksi tarvitaan jo nosturia, jotta päästään ylös saakka. Onneksi naapurikylän isäntä oli sellaisen bongannut kyliltä. Vuokrattava peräkärrystä nouseva nosturi. Sen avulla saadaan päätyjen korkeimmat osat ja tämä etuseinän yläosa maalattua.


Gerda on niin herttainen, reppana, mutta herttainen. Siitä tulee kuitenkin sievä työtila meille molemmille ja tämä ulkoinen muutos kannustaa ryhtymään syksyn tullen myös sisähommiin. Ikiaurinko, se Gerda on.

Kylläpä meidän pihapiiri on yht' äkkiä saanut väriä. Edelleen tuntuu todella erikoiselta, kun 2 vuotta on silmä ehtinyt tottua harmaaseen ja ruskeaan rakennuspintaan. Nyt sitten on lämmintä keltaista ja vahvaa punaista. Olo on kuin tennismatsissa, kun ei tiedä kumpaan suuntaan katsoisi ja tulee katsottua vuoroin molempiin.

Vahvistimme värikylpyä kahdella pikkulisällä. Meillä on 2 istutusaluetta etupihalla. Ne on aika mitättömän näköisiä vielä, mutta kyllä ne siitä vielä reheviksi muuttuvat. Toisessa on mm. blogilukijalta lahjaksi saatua kuuliljaa ja  tänä keväänä hankittuja karviaisia, toisessa taas gladioluksia. Molemmissa on runsaasti kevätesikkoakin. 


Isäntä taputteli eilen 30 cm leveät reunukset paikoilleen näille istutusalueille ja minä menin maalisuti maalissa isännän perässä. Isäntä sitten viimeisteli eilen maalaamani reunuksen tänään ja maalasi toisen kokonaan. Selkä ei mulla oikeen kestänyt ihan alas saakka kyykkimistä, joten viimeistelyapu tuli tarpeen.

Täähän alkaa jo näyttää ihan maalaispihalta! Oho! (ihan itteänikin ihmetyttää).


Hassusti aurinko muutti etummaisen reunuksen värin ihan erilaiseksi kuin taaimmainen reunus, mutta samaa punamultaväriä (ihan tavallista maalia) ne ovat. 23 metriä tuota reunusta meni kahteen reunuslootaan ja maalia ehkä 1,5 litraa. On piha taas astetta ryhdikkäämpi taistossa Luonto Vastaan Jovelat, jossa otamme turpiin joka kerta!

Nyt kun Jovelassa on taas näitä suuria muutoksia, ajattelen joka kerta mitä äiti sanoisi. Tai tiedän mitä äiti sanoisi, kuulen äidin äänen kommentoimassa samoin sanoin, kun niin monta kertaa aikaisemmin. Äiti olisi ollut innoissaan, hihkunut jippiitä ja jihuuta. Niin äiti olisi sanonut ikiaurinko Gerdastakin.

Sain eilen meiliä isosiskoltani, RunoTalosta lainatun voimarunonpätkän, joka kuvailee muutoksia täällä seuraavin saatesanoin:

Siinä herra Jovela seisoo selkä suorana ja ryhdikkäänä punaisessa palttoossaan ja keltaisissa housuissaan. Luo katseensa kainoon Gerda neitoon ja toteaa;

”Tuntuu kuin nostaisin pääni jostain maan uumenista, kaivautuisin esiin, katsoisin maailmaa ensi kerran. Hei, täältä tullaan, olen viimeinkin pinnalla, viimeinkin uskalsin tulla esiin omana itsenäni. Hei, minä se olen ollut koko ajan, aivan mahtavaa!”


Jippii ja jihuu tämän maailman vanhoille taloille ja pikkuhuviloille, joille on annettu nimi. Tämän pikkuhuvilan nimi on Gerda ja se on nyt meidän ikiaurinkomme. Ihanasti keskeneräinen, kuten kaikki muukin täällä.Ihanaa viikonloppua kaikille siellä. Tämä Rouva meinaa nyt ottaa lokoisasti saunan jälkeen ja pakata kapsäkkinsä. Huomenna on tiedossa tyttöreissu aalloilla. Mennään passattavaksi. Nautitaan hetki ystävän kanssa. Jutellaan tyttöjuttuja ja nuuhkitaan parfyymejä. Syödään muiden laittamaa ruokaa ja kilautetaan lasit yhteen. Puuteroidaan nenä ja laitetaan maalitonta vaatetta päälle. En ole käynyt laivalla äidin poismenon jälkeen. Laivareissut olivat meidän juttuja, ansaitusti pröystäileviä hemmottelureissuja kerran tai kahdesti vuodessa. Nyt on aika taas lähteä ja sitten palata kotiin Jovelaan. Tulee ystäviä kylään. Saadaan nauttia tovi kesästä yhdessä. Onnekas minä ja tuo isäntä, joka vielä kahden peffan vankkurisaunassaan löylyttelee.

Jipii!

Jovelan Johanna

56 kommenttia:

 1. Oih mikä aurinko ~○~ ! Kyllä on muutos huima, Gerda on sievä♡
  Oikein rentoa reissua sinulle; mikäs sen mukavampaa ku välillä vähän tyttöjenjuttuja...ku ei nuo miehet ihan niitä taida =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gerda tuolla hehkuu, vaikka taivas meni synkkään sadepilvivaippaan. Ollaan tyytyväisiä, että vaihdettiin sävy okraan. Se on niin lämmin sävy :)

   Poista
 2. Jipii!! Gerdassaan ihana Gerda neiti ❤︎ Kyllä nuo meidän ilmavoimiin siirtyneet rakkaat näkevät, mitä aikaan on missäkin saatu, usko pois!
  Gerda on oikea aurinko ja pihan valo - uskomaton muodonmuutos ja vain maalia käyttäen.
  Mukavaa reissua - nauti eilosta ja olosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On lohduttavaa uskoa niin. Isoissa muutoksissa ja arjen hetkissä aina mukana :)

   Gerda, on se vaan niin <3

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Mun myös! On se niin liikkis pikkuhökkeli tuo Gerdanen :)

   Poista
 4. Gerda oli maalaamattomanakin helmi, mutta nythän siitä kuoriutui aito timantti. Kaunis väri! Mukavaa ja virkistävää minilomaa aalloilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen aivan tuon värin lumoissa. Se on kuin äärimmäisen kypsästä appelsiinista tehtyä vahvaa sorbettia. Nuolaisisin, ellei tulisi tikkuja kieleen ;D

   Poista
 5. Viisikymmentä peukkumerkkiä teille, ei kun sata! Kyllä muuttuu maalilla - jos ei n yt koko maailma, niin talojen ulkonäkö. Tykkääntykkääntykkään. :D onnea teille maalaussäiden kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikkasen maailmakin muuttuu. Ainakin se, miltä maailma näyttää ja kun se näyttää tuolta, maailmakin on kivempi paikka ;)

   Poista
 6. Voihan Gerda ❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️
  Pitsit hulmuten kohti uutta elämää!
  Hurrrrmaava ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Justiinsa niin! Voihan Gerda <3 Siitä se nousee takaisin kukoistukseensa :)

   Poista
 7. Voihan himputti ja huoho!
  Kyllä olette nopeita ja aikaansaapia! Talonne on mahtava ja Gerda ♡
  Meillä Mies yllätti reissulla Roomaan, minä kun luulin, että loppulomani olisi vapaata ja pääsisin teille maalauspuuhiin. No, ei ihan huono reissu Roomaankaan ollut....
  Mahtavuuksia loppukesäänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii! Roomanreissu! Nauti nyt siellä kaikesta ja kerro sitten mitä kaikkea tuli vastaan :) Hyvää matkaa teille! :)

   Poista
 8. Voiko enää kauniimpaa olla - kaunein aurinko!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomaton vaikutus sillä, kun näkökentän valloittaa lämmin keltainen! Täällä ilta muuttui juuri synkähköksi puolipilvisen päivän jälkeen, mutta Gerda se vaan hehkuu pihalla <3

   Poista
 9. Voi että, teillä alkaa olemaan rakennukset niin kauniita että menee melkein sanattomaksi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan noita muitakin, 4 muuta tarkalleen, mutta nämä kaksi muuttavat koko pihapiirin kerralla joksikin ihan uudeksi :)

   Poista
 10. Gerda aurinkoinen on iki-ihana suloisine ikkunaruutuineen! <3 Mutta nyt vasta huomasin päätalon kauniin koristereunuksen katonrajassa. Ei ihan helppo maalata. :)

  VastaaPoista
 11. Tuollaiset koristelaudat on tällä alueella ihan yleisiä. Monessa talossa on tuollaiset :) Niiden maalaaminen ei ilmeisesti ollut ihan niin hankalaa, mitä voisi kuvitella. Tuo Virtasen paksu maali teki hommasta helpomman, koska se ei valu, kuten ohuet maalit. Sutjakkaan isäntä ne sutaisi, ihan itsekin hämmästelin, kun alhaalta katselin puuhan etenemistä.

  VastaaPoista
 12. Nyt se on todistettu,että saatte Gerdasta ihan oman auringon pihaanne,niinkuin ennustinkin ed.kommentissani.....Passa nyt Gerdan paistaa siinä ohikulkijoillekin ja heilutella helmapitsejään..
  Voi että siitä tuli kaunis ja oikean värin olette sille valinneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvin ennustit! Aurinkohan siitä tuli ja auringommaksi muuttuu, kun saadaan loput maalattua :)

   Poista
 13. Kyllä maalilla saa ihmeitä aikaiseksi! Aivan ihana tuli Gerdastakin♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella! Kannattaa suojata pinta maalilla jo ulkonäönkin vuoksi. Kivaa tuota on katsella :)

   Poista
 14. Voi miten kaunis Gerda!! Ja kaunista on teillä joka paikassa!

  VastaaPoista
 15. Ihana aurinko Gerda ja tomerat pihavahdit! <3 Rentouttavaa reissua aalloille! :)
  Terkuin Merja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus hieman liiankin tomerat. Välillä kun naapurin kukko kiekuu, tämä touhukaksikko yrittää kilpailla kummasta lähtee enemmän ääntä ja kaikki kulkijat tiellä haukutaan tasapuolisesti noin muutenkin. Tien toisella puolella on muutama hevonen. Niillekin pitää säännöllisesti haukkua, vaikka 2 vuotta ollaan tehty tuttavuutta. Höpsöt otukset ;D

   Poista
 16. Tänä vuonna erityisesti on mainiota, että pihalla paistaa oma aurinko jokaisena päivänä, kun kesästä tai lämmöstä ei oikein muuten ole tietoa. Ihania myös nuo TalonWahdit, telläävät itsensä tai ainakin vähän hännänpäätä likipitäen joka kuvaan :) Ja ovat vielä ihan sävy sävyyn pielusten valkoisuuden kanssa, hyvin valitut eläinystävät teillä <3

  t Keekis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vähän liiankin tehokkaita nuo vahtimme. Varmuuden vuoksi tulee jokainen kuviteltu tai todellinen kulkija haukkua kuorossa ;D

   Poista
 17. Voi että, olen täysin menettänyt sydämeni teidän Gerdalle, alkumetreistä lähtien! :). Se oli kaunis maalaamattomana, mutta nyt se on myös suojassa ja tuo okra sopii niin mielettömän hyvin Gerlalle. Se on varsinainen namu, silmänilo, aurinko… sanat loppuvat kesken, kun tämä rakennus kaipaa ylisanoja ihan luonnostaan. Kiva, jos saatte sen kunnostettua työkäyttöön! Tuolla varmasti mielii tehdä töitä, joten aamuisin sitten oikein hotkaisette kahvit, että pääsisitte jo pian Gerdaan. Siellä teette sitten pitkiä, iloisia työpäiviä ;)).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen syksyä pitäisi jo sisäpuolelta suojailla, ettei hiirulaiset enää pääsisi tuonne sisälle ja siitä se sitten alkaa. Isännän pajapuoti pitäisi saada valmiiksi Gerdaan ensi kesään mennessä. Hui! Jännää! ;)

   Poista
 18. En osaa sanoa mitään, mitä ei olis jo sanottu, mutta pakko sanoa silti, että on se kyllä niin kaunis aurinko! Ikkunat(kin) ovat niin mielettömät.

  VastaaPoista
 19. Todellakin auringon väri! Minä saattaisin maalata Gerdan listat punaisella jos se olisi oma taloni. Sopisi somasti punaiseen taloon silloin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksipäs ei :) Me taidetaan kuitenkin pitää nuo listat valkoisina, kun hirsien päätytolpatkin tulevat valkoisiksi.

   Poista
 20. That building is so very interesting to me. Love the simple architecture - nice. Jack

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thank you, Jack :) This little villa was build ca. 1915. I was meant to be a retirement home for the couple who build this farm back at 1868. It has some quite lovely features inside too, such as lovely baking oven with tower like flues. Villa has been uninhabited for decades, so it needs a lot of work to be back in shape once again :)

   Poista
 21. Tuo keltainen väri on tosi hyvä valinta Gerdaan! Kaunista, ei juuri muuta voi todeta. Meillä on myös pian alkamassa talon ulkopintojen maalaus, tarkoituksena olisi laittaa ensin ikkunoiden ulkopielet ja katsoa sitten miltä kalkkitiilihuvila näyttää. Rappausta on moni ehdottanut, mutta siihen en halua lähteä....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi! Maalausvaihe on vaan niin jännittävä ja voimaannuttama. Tulee oikeen ryysis intoa tehdä vaikka mitä enemmän. Maalausintoa ja -iloa sinne sekä tietenkin niitä hyviä maalaussäitä :)

   Poista
 22. Gerdasta ja talosta tuli maalin myötä entistäkin ihannammat! Iloitsen kanssanne;)

  VastaaPoista
 23. Hehkuva aurinko! :-) Pihapiiristänne tulee kulmakunnan kuuluisuus ja nähtävyys tuolla menolla ;-)

  Kiitos maalivinkistä! Pajamäessä ollaan tehty viikko lasikuistia; kunnostettu ikkunoita. Virtasen 4 öljyn maali on niin riittoisaa, että sitä onkin sitten sudittu sinne ja tänne :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täällä on monia kauniita taloja, mutta toki tällainen muutos huomataan, kun talo on ollut vuosikymmeniä maalitta :)

   On muuten riittoisa maali! Jotenkin sitä ajattelisi, ettei olisi riittoisa, kun maali on niin paksua, mutta riittoisaa se kyllä on!

   Poista
 24. Voi että kun Gerdasta tuli ihana! Sen kaikki kauniit yksityiskohdat tulee nyt niin hienosti esille! Jälleen kerran Wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä jos säät sallivat meidän tänään jatkaa parannuksia Gerdalla. Sormet ristiin! ;)

   Poista
 25. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 26. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 27. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 28. Kyllä tuli Gerdasta komea! Mukavaa laivailua, vaikka taidatkin olla jo kotona :)

  VastaaPoista
 29. ♥ ♥ ♥ Aivan mahdottoman upea. Kauniisti korostuu ikkunoiden muoto.

  VastaaPoista
 30. There is shocking news in the sports betting world.

  It has been said that any bettor must watch this,

  Watch this or stop placing bets on sports...

  Sports Cash System - Advanced Sports Betting Software

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!