jovela

jovela

lauantai 4. heinäkuuta 2015

Se on tässä

Autot hidastavat ajaessaan meidän talomme ohi. Ihmiset hymyilevät, kurkkivat, katselevat ja me hymyilemme takaisin. Ulkoisesti suurin muutos Jovelassa vei 4 päivää. Julkisivu on nyt maalattu. Nämä kuvat on otettu tänään 4.7.2015 ilta-auringon jo laskiessa.
Julkisivu on maalattu, listat ja kotelot on maalattu, ovi on maalattu ja maalia taitaa olla vähän maalaajissakin. Virtasen maalitehtaan 4 Öljyn Laatumaali oli maineensa arvoinen ja sanomme tämän täysin vilpittömänä mielipiteenä, vaikka julkisivun maalit tulivatkin meille yhteistyön kautta. Moitteen sanaa ei vaan ole, ei niin missään mielessä ellei aleta pilkun kimppuun ja hakemalla haeta jotain parannettavaa. Jos niin olisi, niin sanoisin, että purkin teksti voisi olla hieman suurempaa kokoa. Tai sitten voisin vihdoin hankkia ne prillit, jotka toden totta olisivat jo tarpeen! Mennäänpä siis asiaan.


Meille oli tärkeää löytää hyvä maali, maali joka ei tuki taloa, kunnioittaa melkein 150 -vuotiaan talon vielä vanhempia hirsiä ja luontaista ilmanvaihtoa suojaten ja kaunistaen. Tämä maali on sitä kaikkea. Hyvä maali.Meillä on vielä maalattavaa julkisivunkin osalta. Maalin ominaisuuksiin kuuluu se, että maali kuivuu todella hitaasti. Se on hyvä asia. Mitä hitaammin maali kuivuu, sen paremmin se imeytyy puuhun. Pieniä stipluja ja viimeistelyjä päästään tekemään vasta kun maali on kunnolla kuivunut. Kuistin katon ja talon katon perimmäiseen nurkkaan jäävä hammaslista on maalaamatta, koska sinne ei päästy lainkaan. Musta peltikatto ja hellelukemat eivät houkuttele makoilemaan auringon paahtamalle pellille.

Uuden ja todella vanhan puun liitto toimi myös maalin suhteen hyvin. Julkisivuun on tehty ns. säästävä korjaus, eli vain alaosan laudoitus on vaihdettu. Uudella puulla maali levittyi luonnollisesti kevyemmin kun taas wanhoista wanhimman puun rosoinen pinta ja sen luoma kitka vaativat hieman enemmän ruista ranteeseen. Tuo meidän todella vanha, mutta edelleen kelpo julkisivulaudoitus selkeästi vaati tämän maalin kaltaista paksua ja rotevaa maalia, ohuemmalla ei olisi tehty mitään. Maalin sävy on italianpunainen ja se luo nyt hengittävän suojan wanhalle puulle, joka taas tietää lisää elinvuosia pintalaudoitukselle.
Koska maali on hyvin paksua ja rotevaa, se ei valu joka suuntaan, kuten moni muu maali tuppaa tekemään. Tämä ominaisuus oli erityisen mukavaa, kun hammastettua koristelautaa maalasi. Maali pysyi siellä missä pitikin. Ulkomaalauksessa mitättömältä kuulostava kehu maalin hajusta ei ehkä kuulosta oleelliselta, mutta tämä maali tuoksuu ihan miellyttävälle. Kun koko päivän (usean peräkkäin) häärää maalin kanssa, sillä hajullakin on oikeasti jotain merkitystä.
Nikkaroimme tänään yhdessä vanhoista ylijäämälaudoista pienen kopin erottelevan vessamme pisutankille. Tuon kanssa meni maksimissaan tunti sisältäen sen ajan, jonka käytin kopin sutaisuun maalilla. Kaksi kuvaa kaksi sävyä. Maalin sävy syvenee kuivuessaan, mutta tässä on kyseessä kameran ja auringon kepponen!Edellistä edeltävässä postauksessa joku teistä kyseli noista kanaverkkohuppuisista kukkauurnistamme. Lupasin laittaa muutaman kuvan inspikseksi, koska kysyjä pohti jos tällaisia voisi tehdä itse. Kyllä voi, vaikka nämä ovatkin ostettuja!
Kerroinkin edellisen postauksen kommenttipuolella, että jos joku siellä pohtii ulkomaalausasioita, niin Virtasen Maalitehtaalla on parhaillaan kampanja, jonka aikana voit tilata ilmaisen 3 dl maalinäytteen haluamallasi sävyllä. Jos sitten maalia testattuasi tulet siihen lopputulokseen, että ostatte maalit projektiinne, Virtasen maalitehdas lahjoittaa maalinäytteen tilaajille homeentappaja-pohjusteet kaupan päälle. Näytteitä on ilmeisesti rajallinen määrä, joten kannattaa hyödyntää tuo etu jos maaliasiat ovat ajankohtaisia. 

RUMAN JULKISIVUN JOUTSENTARINA

.. eli takaisin arvoonsa
Tänään, kun maalaustarpeet oli korjattu pois, istahdin hetkeksi vaan katsomaan taloa ja ajattelin..

Se hetki, kun et tarvitse "Pinterestejä" fiilistelläksesi. Avaat vaan silmät, katselet kaikessa rauhassa ja annat katseen levätä. Eikä se tarkoita sitä, että kaikki olisi täydellistä, mitä ikinä se sitten olisikaan. Se on niitä hetkiä, kun täydellisyyteen ei tarvita muuta. Täydellisyys on jo siinä, kaiken epätäydellisyyden ja keskeneräisen keskellä. Tietoisuus siitä, että tämä on nyt tässä. Että vaikka jonain huomisena maisema taas muuttuukin, tämä tässä, juuri nyt riittää.

Se hetki oli tässä.


Vilpittömät ja suuret kiitokset Virtasen Maalitehtaan väelle siitä, että olette kehittäneet todella hyvän maalin ja kiitos myös keskiviikkoiselle maalariapulaisellemme!

Kiitos!

Kuutamoyön hämärässä on hyvä sulkea ovi ja käydä nukkumaan. Taivas on mennyt tummaksi, näin pimeää ei ole ollut aikoihin. Saa nähdä, ropsuttaako pian vettä. Saa sataa jos on sataakseen. Meidän maalaushommat on nyt hetkeksi loppu ja maalit saavat kiinnittyä taloon lippojen suojissa. Huomenna aamulla täällä nukutaan pitkään. Urakoilla on hintansa tai palkkionsa, miten vaan. Tämä oli vaivan väärti.
Hyvää yötä ja kauniita unia!


Jovelan Johanna ja Isäntä

86 kommenttia:

 1. Upea muutos, ihana kun vanha talo sai uuden elämän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Uuden elämän tekeminen, eli remontti jatkuu täällä vielä vuosia. Vähän sieltä ja vähän tuolta. Miten ehditään ja jaksetaan :)

   Poista
 2. Ihan sanattomksi vetää. Kerta kerralta ihailen enemmän teidän uskoanne talovanhukseen, ja lempeyttänne sitä kohtaan. Ja hups, niin hieno talo teillä onkin, ettei uskoisikaan. Maali tekee paljon, tosi paljon, talon ulkonäölle. Keltaisesta ovesta on varmasti mukava käydä sisälle omaan kotiin. :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talo on meille niin lempeä, että meidän pitää olla sillekin yhtä lempeä :) Keltainen ovi oli siskoni idea ja se kyllä on ihan nappiinsa! Meille tulee keltaista muutenkin piha-alueelle, joten passaavat sitten kaikki röttelöt yhteen ;)

   Poista
 3. Aivan upea! Enkä ihmettele että hymyilyyn on aihetta, niin teillä kun naapureillakin. Kyllä tuota voi vain katsella ja fiilistellä ja hiukan halata maalausurakan tehneenä. Jovela sai arvoisensa upean värin niskaansa. Kyllä teidän nyt kelpaa :)
  Iso urakka on talon ulkopuolelta nyt valmiina. Onnea molemmille! Syytä hymyyn todella on. Upea kertakaikkiaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En yhtään ihmettele, että katsellaan aidan tällä ja toisella puolella. Kyllähän tuo näkymä on sellainen, että itsekin hieraisee silmiään. Mistä tuo talo tänne putkahti ;D

   Poista
 4. TODELLA UPEA! Ei muuta sanottavaa. :)

  VastaaPoista
 5. Ootte te kyllä sanonko mitä! Mahtavia! Sanonpa vaan, että teidän Jovelasta pitäisi tehdä lehtijuttu tai joku tv-sarja. Vähän kun se tanskalainen maajussi (joka alkoi olla jo vähän tylsäkin). Jovelasta saisi tavallisen haaveilijan Strömsöön xD Teidän puuhia seuraa mielellään kun aina tulee jotain uutta omalla "tatsilla". Nyt sitten tällainen iiiiiso muutos. Näyttää todella hyvältä, suorastaan unelmalta! Kaunis talo kertakaikkiaan. Kannustaa varmaan toisiakin pelastamaan vanhoja taloja. Te olette hyviä esimerkkejä Jovelat!

  Kaikkea hyvää kesäänne
  T:eija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos :) Jos me saadaan kannustettua muita samanlaisiin projekteihin realismi mielessä, niin olemme siitä ylpeitä :)

   ja jatkamme tätä lähetystä blogistania kautta ;D

   Poista
 6. Ihana, ihana, ihana, IHANA! Punainen talo <3 Keltainen ovi <3 Ei toi ole sama talo!! Ihmemaalia!! Sateenvarjo puussa!! Siis hetko, miksi teillä on sateenvarjo puussa? :D :D

  Ihana, ihana, ihana, IHANAN näköinen talo <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaaahahaha! Ei se ole puussa, se on huvimajassa. Maija Poppasen lento jäi lyhyeksi ;) Oikeasti se on siinä siksi, koska loimuttelemme tuossa kohdassa (huvimajan alla) lohia. On ollut sateista ja sehän meinaa sitä, että väärään aikaan ropsautellessaan sade huuhtoo kaikki suolat pois kalasta ja hyvässä lykyssä sammuttaa liekitkin. Jääpi nälkä! Sateenvarjo on siis kiinnitetty huvimajan kaaren tukipuuhun aika korkealle, ettei tule loimutettua sateenvarjoakin. Huvimaja ei vaan taida tossa kuvassa juurikaan erottua, koska se on mustaa metallia ja rungon tolppia kiertelee köynnöksiä.

   Poista
 7. Niin suuri muutos on vuosien varrella tapahtunut ettei ole todeksi uskoa. Teitte kyllä sellaisen urakan, että saatte kyllä sanoa, että lopussa kiitos seisoo. Talo on nyt niin kaunis, kukaan ei uskoisi miten huono se oli kun aloititte. Ussskomaton työmäärä on takana. Onnea teile tuhannesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mummeli :) Tämä on taas niitä hetkiä, kun on valmis vaikka mihin! Eikä tämä ole edes ollut mitenkään liian rankkaa. Joskus tietty uupuu minkä tahansa äärellä, mutta seuraavana päivänä sitä taas on vaan iloinen. Tämä maalaushomma meni ihan nappiinsa. Nyt on vaan iloa :)

   Poista
 8. Täydellisesti sopivat keltaiset ovet italianpunaisen seinän kanssa, uskomaton muutos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin! En meinaa uskoa sitten millään, että nyt se on maalissa, edes yksi seinä!

   Poista
 9. Täydellinen lopputulos!
  Talomme ja mökkimme maalanneena tiedän niin tuon tunteen, mitä hyvin kuvailit. Urakka saatu siltä osin päätökseen ja kaikki on täydellistä!
  Omilla käsillä tekeminen sitoo vielä vahvemmin tunnesiteet taloon ♡
  Hyvä Te!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä maalaushommista vastasi isäntä ja keskiviikkona meillä oli täällä apurikin. Olin kyllä hieman apuna itsekin, minkä tuo käsi salli ja maalasin oven ja sen pikkukopin yksin, mutta isäntä kuitenkin on se, ketä tästä saa kiitellä.

   On se vaan niin <3 vaikka ihan itse sanonkin :)

   Poista
  2. Vielä piti tulla lisäämään, että maalasitteko katonkin?

   Ja extra-varoituksen saatte ohikulkeville sitten laittaa, kun Gerda on maalattu. Se on niin näkyvällä paikalla! Ruuhkaa tiedossa ihastelevista ihmisistä teilläpäin!
   Viikonloppumaalausaputarjous ( onkohan tuo yhdyssana?) on edelleen voimassa :-)

   Poista
  3. Ei kattoa ole maalattu :) Sehän on likimain uusi. Noissa kuvissa katon väri aina hieman vaihtelee sen mukaan missä aurinko on ja onko aurinkoa vai pilvistä.

   Gerda reppana, tiessä kiinni. Kun se on maalattu, voidaan muudä mehua ikkunasta suoraan tielle ;D

   Voi sua, kiitos! Gerdan suojausmaalaus alkaa tuossa puolenkuun jälkeen. Jos olet hoodeilla niin tervetuloa vaan! Ei ole pakko sutiin tarttua, mutta toki saa. Apu on aina tervetullutta :)

   Poista
 10. Voi ihme, miten upea lopputulosa onkaan! Täällä minä selailin kuvia ees taas ja taivastelin, mitä kaikkea olette saaneetkaan aikaa. Upeaa, kerrassaan mahtavaa :) Vanhimmainenkin sanoi, että ihan mieletön työmäärä. Hattua nostamme teille. Keltainen ovi kruunaa koko talon. Italianpunainen on muuten erittäin kaunis väri talossa. En yhtään ihmettele hidastelevia autoja, ihailevia katseita ja onnellisia hymyjä. Olette talonpelastajia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ennen kun kävin nukkumaan, katsoin itsekin kuvia ees ja taas, kun en enää jaksanut ulos mennä, mutta vielä piti nähdä ;D Muutos on niin iso monella tapaa, henkisestikin. Maalattu julkisivu jotenkin nyt kuvastaa tätä meidän aikaa talossa, meidän näkyvää panosta ja sitäkin, että tämä tosiaan on koti, ei vaan projektityömaa. Mikä mieletön jatkamisen kannustaja, tuo maalipurkista sudittu muutos onkaan!

   Poista
 11. Aivan upeaa työtä! Ja kaikista parasta tässä koko hommassa on se, että ootte oikeasti säästäneet vanhaa ja tuoneet sen uuteen eloon, varmaan kovin moni olisi vain repinyt irti koko ulkoverhouksen ja laittanut uutta tilalle. Ihan tässä meinaa liikuttua näin sivustaseuraajakin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me säästetään kaikki, mikä vaan on mahdollista säästää! Se säästää myös rahaa ja aikaa vaivasta puhumattakaan. On vaan niin turhaa purkaa ja poistaa sellaista, joka on vielä käyttökelpoista ja ostaa tilalle uutta. Se maksaa rahaa ja me rempataan ilman lainoja. Sopii olla tarkkana mihin roponsa laittaa ;D Ja on se niinkin, että kun itse tekee, työmäärääkin mielellään kohtuullistaa silloin, kun se on muussakin mielessä järkevää :)

   Poista
 12. Onnea "uuteen" kotiin :) Meillä tehtiin julkisivuremppa muutama vuosi sitten, ja edelleen sitä joskus ihastelee uutta ulkokuorta, vaikka aikanaan tulikin rakastuttua talon rapistuvaan, vanhaan ulkokuoreen. Nyt kyllä seisoo Jovela ryhdikkäänä ja selvästikin ylpeän näköisenä uudesta palttoostaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Siltä kyllä tuntuukin, että uuteen kotiin tässä samalta pihalta taaperretaan! Rapistuvat ulkokuoret ovat nekin suloisia, mutta seinien elinkaaren kannalta on hyvä tehdä, kuten ennenkin on tehty jos on vaan kyetty, eli suojata sitä puuta. Tämän meidän talon kohdalla ei kukaan muista enää miltä talo näytti maalattuna. Niin kauan siitä on! Ajatella!

   Poista
 13. Voi kuinka hieno! Mahtavan tien olette kulkeneet talon kanssa. :-)

  VastaaPoista
 14. Aivan mielettömän upea julkisivu ❤️❤️❤️
  Ei ihan hevillä uskoisi samaksi taloksi jonka ostitte, on siinä sen sortin muutos tapahtunut.
  Ei ihme, että siinä hidastellaan ja ihastellaan ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei uskoisi, ei millään! Emme edes me :D Kyllähän mulla mielikuvissa on ollut kuvia punaisesta talosta, mutta kun se sitten on omien silmien edessä, niin melkein tippa tulee linssiin. Tai siis tuli. Monta ;)

   Poista
  2. En yhtään ihmettele, lueskelin postauksen yöllä kahden aikaan ensimmäisen kerran ja täytyy tunnustaa, että niin tuli mullekin :)
   Olin niiin onnellinen teidän puolesta. *tunteelliinen hölömö* :D

   Poista
  3. Awwww :) Tunteelliset hölmöt on parhaita. Ollaan vaan just sellaisia täydestä sydämestä! <3

   Poista
 15. Kylläpä tuli komia talo..ei sitä samaksi uskoisi,mistä te lähditte sitä korjaamaan..IHAN KIITTÄÄ pitää,että yksi hylätty resutalo on TEIDÄN käsissänne päässyt uuteen kukoistukseensa.Tälläisä tarinoita minä rakastan ja arvostan suuresti❤❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Bertta :) Tämä on niitä etappeja, jolloin sanoo itselleenkin, että on tämä vaan kaiken väärti. :)

   Poista
 16. Eka ajatus
  - Eikä! Tosta tuli upea! Mä en kestä miten just sellainen kun mulla on haaveissa. Jovela on <3.
  Toka ajatus
  - Mä en enää halua avata sälekaihtimia aamulla ja katsoa tota vastapäätä olevaa betoniseinää. Yööök!
  Saanko laittaa sulle meiliä ja kysyä paria asiaa?
  -Jonna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jonna :) Kuulostaa siltä, että olet ainakin maalaisloman tarpeessa ja kyllä näitä taloja on maaseutu väärällään. Ei kun etsimään omaan tölliä :)

   Saa laittaa! Meiliosoite on tossa oikeassa yläkulmassa. Vastailen aina kun ehdin vaan :)

   Poista
 17. Älkää ottako tätä väärin, mutta herää kysymys että montako sataa tuhatta olette laittaneet kiinni tähän muutokseen? Ihan maalilla ei kai saa tollasta jälkeä..

  Hienolta kyllä näyttää talo. Siksi kysyn.. Hyvää jälkeä olette saaneet aikaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs tuossa on väärin ottamista, asiallinen ja aiheellinen, etten sanoisi hyvä kysymys, joka on kuitenkin se asia, joka ensimmäisenä kiinnostaa (ja pitääkin kiinnostaa) heitä, jotka pohtivat tällaiseen lähtemistä! Vastaamme kysymyksiin, että ei todellakaan saa! Ihan pelkällä maalilla ei voi wanhaa taloa korjata jos se on sellaisessa kunnossa kuin meidän röttelöisemme oli (ja vähän on edelleenkin) ;)

   Kustannuskysymykseen vastaamme ettei ainuttakaan ;) Ei edes yhtä sataa tuhatta, ei vaikka talon ostohinta lasketaan mukaan.

   Talossa on tehty paljon korjauksia, meidän aikanamme pääasiassa itse tehden, mutta olemme käyttäneet vaativissa hommissa (kuten tulipesiin liittyvät työt, kivijalkanosto/paikkaus ja katon niskatuet) ammattilaisia.

   Tuossa muutoskuvasarjassa ensimmäisinä kuvina on talo ajalta ennen meitä. Talo on siinä kunnossa, jossa kesäpaikakseen tätä paikkaa ajatellut nainen talon itselleen osti. Hän vaihdatti taloon uudet ikkunat ja katon ja teetti joitain romahduskorjauksiakin, kuten salin lattian nosto ja tuvan välikaton uusinta. Sen jälkeen hän myi talon meille. Me sitten jatkoimme siitä ja olemme omalta osaltamme tehneet paljon muita korjauksia, kuten katon viimeistelytyöt, uudet hormit ja piiput, lahokorjauksia kautta talon, hirsipaikkailua, sisätyöt, kivijalkakorjaukset, julkisivuremontti ja muita seinen korjauksia ja ekoeristyksiä. Tästä blogista löytyy kahden vuoden edestä remonttia ensin muualla asuen ja sittemmin huhtikuussa 2014 tänne muutettuamme.

   Meidän piti pitää kirjaa kuluista, mutta kun koko ajan on ollut jotain pientä tai suurempaa hankintaa ja muutosta, se valitettavasti jäi. Olemme kertoneet tässä blogissa usein kuluistakin, milloin ollaan muistettu. Muistelisin, että kuvasarjan 1 aikaan talo (tila maineen) olisi myyty 10 000 eurolla. Me maksoimme talosta (tilasta maineen) mainittujen muutostöiden jälkeen 39 000. Sisä- ja ulkoremonttiin ja asumiskuntoon saattamisessa (tähän mennessä), mukaan lukien porakaivon teettäminen, ulkosauna (vankkurisauna) ja palju sekä keittiöpuutarha (50 lavakaulusta istutuslaatikoiksi, joita tehtiin 23 kpl ja 2 pientä kasvihuonetta ja etupihan muokkaukseen, esim. 36 tonnia soraa) on yhteensä mennyt suunnilleen 25 000 euroa tarjouksia kyttäämällä ja kaiken mahdollisen hyödyntämällä.

   Me teemme itse kaiken, mikä on mahdollista ja turvallista. Siihen menee aikaa, mutta se säästää rahaa. Tilaan kuuluu päärakennuksen lisäksi 5 muuta rakennusta, joita korjataan tai puretaan sen mukaan, miten niitä on mahdollista ja järkevää säilyttää. Yksi rakennuksista (kiesitalli) on kiikunkaakun. Sitä ei ehkä voi pelastaa sellaisenaan, mutta ehkäpä siitä saa jotain muuta hyödyllistä tehtyä..

   :)

   Poista
 18. Ihan mieletöntä!! Onnea tämän(kin) etapin saavuttamisesta <3 Ihan paras blogi!!

  Pieni lainaus H.C.Andersenilta: "Kevään koittaessa poikanen havaitsee siipiensä vahvistuneen kantaviksi ja lentää puistikkoon, jossa on kolme joutsenta. Poikanen tuntee vetoa niihin, vaikka pelkääkin niitä kuollakseen. Äkkiä se näkee itsensä vedenkalvosta ja huomaa olevansa joutsen. Muut ottavat sen ystävällisesti vastaan mikä tekee joutsenen poikasen onnelliseksi.
  Puutarhaan samassa ilmestyvät lapset huomaavat nekin uuden linnun ja hakevat vanhempansa sitä ihastelemaan. Poikanen riemuitsee uudesta olemuksestaan, sillä näin suuresta onnesta se ei ollut edes uneksinut ollessaan vielä ruma ankanpoikanen."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Meidän joutsenemme ei enää ole lammikon rumin otus. Kelpaa tälle tielle muiden kauniiden talojen kaveriksi ja toivottavasti kannustaisi muitakin pelastamaan vanhoja taloja. Tälläkin tiellä niitä piisaa ;)

   Poista
  2. Kyllä kannustaa! Pelastettava on löytynyt ja mm täältä haetaan tsemppiä, silloin kun oikein pahasti tökkii :D :D Ei meinaan oo aina niin ruusuilla tanssimista, mutta sullehan ei liene mikään uutinen :D

   Poista
  3. Voi! Onnea kovasti ja remppaintoa myös! Kyllä näiden talojen kanssa on välillä tekemistä, mutta jotenkin se aina vaan iloksi muuttuu ;)

   Poista
 19. Upeaa! Huikea muutos! En yhtään ihmettele, että ihmiset pysähtyvät hymyilemään, te ootte antaneet tuolle kodille elämän jälleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Miia :) Sinäkin niin pitkään blogia seuranneena (ja minä sun) arvaat kyllä, miten isosta asiasta tässä on kyse. Suurin ulkoinen muutos meidän aikana. Ensimmäinen talon ulkopuolelle kohdistunut kaunistus korjaamisen sijaan.

   Mä seison monta kertaa päivässä itse tuolla ajotien toisella puolella katsomassa taloa ja hoen mielessäni OHO ;D

   Poista
 20. Kylläpä talosta tuleekin komea! Ja sitten joskus vielä Gerda :-) Tuollaiseen valtavaan suureen talon remontointiprojektiin tarvitaan aikaansaavat, osaavat ja ahkerat ihmiset, ja sellaisia te olette.
  Monella on haave muuttaa maalle, osa ei uskalla, osa uskaltaa mutta ekan talven jälkeen pakataan tavarat ja muutetaan kiireesti takaisin kaupunkiin. Osa onnistuu, niinkuin teidän perhe.
  Sellaista tilannetta ei tule, että kaikki olisi vihdoinkin valmista, aina on jotain tehtävää, ja siinähän se ihanuus juuri piileekin. Näkee heti kättensä jäljen. Mutta tämänhän sinä jo tiedätkin :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni salaisuus, Gerdan maalaaminen alkaa vielä tässä heinäkuussa ;) Ihan seinien suojan vuoksi maalaamme Gerdan, vaikka sen varsinainen remontti onki vasta edessä, kun kalenterivuosia on tullut muutama lisää ;)

   Meillä ei muutto maalle tuntunut missään, paitsi siinä, että se oli valtavan ihanaa. Tähän taatusti vaikutti sekin, että olimme jo hieman yli vuoden eläneet täällä kaikki viikonloput, vapaat ja lomat taloa rempaten. Sitä oltiin jo totuttu taloon, tällaiseen elämään ja paikkakuntaankin. Vaikka se aika oli jokainen sunnuntai yhtä vertauskuvallisesti ikäväänsä nyyhkimistä kun piti palata kaupunkiin, niin suosittelen kyllä lämpimästi tätä osa-aikaolemista ennen muuttoa muillekin maallemuuttajille.

   Onneksi ei tule valmista. Kauhistuttaisi sellainen ajatus, että joutuisi istumaan paikalleen toteamaan, että nyt on valmista.. mitäs sitten tekisi ;D

   Poista
 21. Onnea, hienolta näyttää! Tilasinkin tuon maalinäytteen viime viikolla, mutta en ainakaan vielä ole saanut ilmoitusta sen saapumisesta. Olin ajatellut maalata talomme valkoiset osat, jotka joku tollo on maalannut aikaisemmin jollain ei-perinnemaalilla niin tuolla Virtasella. Hyvä tietää että koostumus on paksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Stella :)

   Maali on todellakin paksua! Kun ensin avattiin se purkki ja sekoitettiin maali kunnolla, hieman oli sellainen olo, että mitäköhän tästä tulee, kun se maali on niin todella paksua, mutta sepäs levittyy hyvin ja peittää aivan loistavasti! Tuota pikkukoppia kun eilen punaisella vetelin, se peitti kertalaakista karseat vihreät. Teimme sen pisutankkikopin siis jätepuusta, mitä tuolta varastosta löytyi ja se puu oli maalattu aivan karsealla vihreällä ;D

   Poista
 22. Onnittelut! Kyllä Jovelasta tuli i-h-a-n kertakaikkisen mahtava! <3 Kylläpä taloa passaa fiilistellä vielä monta monituista kertaa. Uskon, että tunne on ollut teillä huikea, kun saitte katsella valmiiksi maalattua julkisivua. Ja värihän ei muu voisi ollakaan, tuo punainen seinä ja keltainen ovi ovat täydellinen parivaljakko. Olen tosi iloinen puolestanne ja uskon vanhan talon sielu hykertelee tyytyväisenä. <3

  Pitääpä laittaa nuo Virtasen maalitehtaan maalit korvan taakse, kun meilläkin on vielä - turkanen sentään - katto maalaamatta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenkin tämä julkisivujuttu nyt aiheutti energiapuuskan. Nakuteltiin tänään kasaan harmaavesisuodatintönterölle suoja, joka piti heti saada maalattua :D Tönterö on toljotellut pihalla jo syksystä saakka, joten onhan tuo jo aikankin saada käyttöön.

   Tsemppiä katon kanssa! Meilläkin on pohdittavaa tuon Gerdan katon kanssa. Ruostetta on. Pystyyko korjaamaan vai meneekö vaihtoon. Siinäpä taas pohdittavaa!

   Poista
 23. Olette kyllä onnistuneet hienosti rempassa! Tosi kaunis talosta tuli.

  VastaaPoista
 24. Upea! Liikuttava muodonmuutos! Arvostan! Hatunnosto täältäkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Liikuttava on hyvä sana. Joskus katselen tätä röttelöistämme pää kallellaan ja höpötän sille, että voi sua, kyllä se tästä vielä ;D

   Poista
 25. Jälleen kerran Wau!! Miten noin kaunis talo olikin päästetty niin kauheaan kuntoon. Hienon työn olette tehneet!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Talossa ei ole ollut emäntää ja viimeinen isäntä ei enää loppuvuosinaan kyennyt tekemään tarvittavia korjauksia. Talo jäi oman onnensa nojaan kuolinpesän haltuun, kun ei ollut ketään joka olisi halunnut tai kyennyt urakkaan ryhtyä. Talo oli jo viittä vaille puskutraktorin alle menossa. Tällaisia tarinoita on niin paljon ;(

   Poista
 26. Huh, meni ihan kylmät väreet näitä kuvia katsellessa! Ja kiva, että ollaan talomaali samikset ;) Pömpelikin on maalattu samalla hyvällä maalilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Pömpeli! Meidän talot edustaa hyvin tälle maalille kahta eri käyttökohdetta. Teillä on huikean kaunis uusi, mutta perinteikkään näköinen ja perinteikkääksi tehty talo, meillä taas wanha ja raihnainen, joka virkosi ulkoisestikin maalilla ;)

   Loistomaali, ei voi muuta väittää!

   Poista
 27. Olen teidän projektia jo kauan seurannut, mutta siinä mielessä huono lukija, että koskaan en ole mitään kommentoinut. Vaan nytpä kyllä kommentoin. Voi mahoton, kun tulleepi hieno! Eipäs, kun ON JO NYT hieno! Aivan kertakaikkiaan. Meillä myös talovanhuksen kunnostusprojekti aluillaan. Maalaushommia on jossain vaiheessa edessä ja mielessä on keikkunut lähinnä punamulta. Sen verran kuitenkin vaikutuin, että Virtasen neliöljyä lähti testipurkit tilaukseen. Tuo punainen on värinä jotenkin niin vaikea, vaikka luulis, että se on helppo. Mitä vielä. Ei saa olla liian tumma, ei liian vaalea, ei liian oranssi ja niin eespäin. Vaikeaa, kuten sanottu. Teidän Italianpunainen ihanuus näyttää kuitenkin ainakin kuvissa niin hyvältä, että odotukset värin osuvuuden suhteen ovat korkealla. Jotta kiitosta vaan inspiraatiosta!

  Asematien Milla

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun kommentoit nyt, Milla :)

   Punainen väri ON haastava! Mulla on useampi tukku hiusta irronnut päästä kun olen sävyä pyöritellyt. Siksi ei itse lähdettty keittelemäänkään. Mitä jos sävy ei olekaan sama eri laidoilla seinää?! Mitä jos se loppuu kesken, eikä osaa tehdä juuri samaa sävyä. Siinä sitten katselee pläntikästä seinää hamaan tulevaissuuteen ;D Joidenkin maalitehtaiden punaiset on kuin kiinalaisten tuottaman joulupukin nuttu. Sellainen epätodellisen punainen. Sitten on tosiaan sitä lilahtavaa, erikoisen sinisävystä punaista ja vaikka mitä. Tästä meille valitusta tykkään. Se on lämmin ja syvän punainen. Oikein perinteinen ilman mitään sivusävyjä. Kuvissa ei tietenkään pääse oikeuksiinsa.

   Tsemppiä omaan projektiinne siellä!

   Poista
 28. Kun henki alkoi taas kulkea - ihastuksesta menin liki pökerryksiin - totean notta:
  Onnea onnea onnea vaan, punainen tupa ja perunamaa <3
  Jovela ei enää ole vain talo, se on KOTI!
  Hengästyksissä edelleen Keekis

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Keekis :) Koti nimenomaan! Punainen tupa ja perunamaa, kuten joku kommentoi. Oma talo mansikka! Meidän väärän vänkyrän röttelöinen <3 Ajatella, mitä Hildur sanoisi jos näkisi! Kyllä olisi ameriikanpiialla ihmettelemistä!

   Poista
 29. Ihana! Nyt tuli piste i:n päälle!

  VastaaPoista
 30. Hyvä te :) Voin vain kuvitella tunnetta, kun pytinki on uudessa maalissaan, asia jota olette niin odottaneet :)
  Kaunis on, onnea siis tästä etapista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :) Päätalon julkisivu aiheutti akuuutin maalikuumen. Lisää vaan ;)

   Poista
 31. Jo vain miten kaunista pintaa, ja huolellisesti maalattuna. Nyt kun ovet on keltaiset niin ruudun tällä puolella olo on, että mikään muu väri ei olisi sopinut. Ovat mahtava talon käyntikortti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Nyt en voisi kuvitellakaan, että ovet ei olisi keltaisia!

   Poista
 32. Voihan jysäys, nyt meinaa sanat loppua, niin vaikuttavan urakan olette tehneet!
  Jovelan talon onni, että sai juuri teidät asukkaikseen<3 Onnittelut nappiin osuneista valinnoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö olekin aika ihana ;) Kiitos SisustEllen :)

   Poista
 33. Vau, mikä lopputulos! :) Nyt talo on lähtenyt aivan uuteen nousuun! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marianne :) Kun päästään vielä Gerdan kimppuun niin voi sitä iloa, tuplailoa!

   Poista
 34. Vastaukset
  1. Hassu Höde :D Ei mitään hätää. me maalattiin talo punaiseksi, että löydät taas perille paremmin ;D

   Poista
  2. Niin niin, miten se menikään "mihin se Jovela on kadonnut ku oon kohta täällä Ukissa!!" Vai kirjotetaanko se geellä? :)

   Poista
  3. Tuotapa pohdin aikoinaan itsekin, kun välillä on k ja välillä on g. Kilautin sitten kaverille, joka kertoi muuttokuormalaisille, että Uusikaupunki on Uki ja jos olet siellä olet Ugissa. Eli jos taivutusmuotoon ilmestyy g, se korvaa lyhenteessäkin k:n > kaupunki, kaupungissa, kaupunkiin, kaupungin = Uki, Ugissa, Ukiin, Ugin..

   Poista
 35. Upea lopputulos, ovet myös ovat todella kauniit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Elina :) Ovet on muuten meidän itse tekemiä vanhan haperon oven päälle :)

   Poista
 36. Herraihme! Muutaman viikon bloginlukutauko ja Jovelaa ei enää tunnista entisekseen! :D

  VastaaPoista
 37. Ooo.... Talosta tuli upea!!!! Ootte tosi taitavia ja ahkeria ja mitävaan! :) Ei ihme että ootte onnenne kukkuloilla.

  VastaaPoista

Kiitos kun kommentoit!